Gość ant-3d Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Taki wesoly stefan. Postanowilem ze musze sie nauczyc ZBrusha. Przerobilem szkolke digital tutors sculpting techniques i zaczalem dlubac. To moj pierwszy od pierwszego poligonu bo ostatnie mazniecie. Nigdy organiki nie ruszalem wiec to tez debiut w organice. Kiedys trzeba. Pokazuje bo chce wiedziec czego unikac na przyszlosc, co najbardziej razi itd. Krytykowac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 W sculpting techniques od DT lekcje były podzielone mniej więcej na poziomy podziału siatki. Przy robieniu tak zakręconej postaci musisz dodawać detale na konkretnych levelach podziału siatki. Ogólny zarys sylwetki na najniższym, potem jakieś szczegóły anatomiczne, uwydatnienie tych szczegółów i wreszcie detal na ostatnim poziomie podziału. U Ciebie widać jak by Ci się bardzo śpieszyło na początku i czekałeś tylko na dodanie tych malutkich detali na końcu. Według mnie ogólna forma modelu jest najważniejsza i jak to sobie odpuścisz to potem najlepszym detalem nie da się tego uratować. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ant-3d Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 no wlasnie nie spieszylem sie wcale. Widac za bardzo sie porwalem na sam poczatek. Teraz sprobuje cos zrobic o czystej formie. Jakies wskazowki co moglbym na poczatek sobie pomodelowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 8 Luty 2008 Share Napisano 8 Luty 2008 Standardowo może spróbuj zrobić jakąś głowę, potem możesz pobawić się w robienie zmarszczek, włosów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Jaskólski Napisano 9 Luty 2008 Share Napisano 9 Luty 2008 model z polykulki do testowania mentalowego sss skina zmarszczki nieco za mocne bo to pod normal mape szkicowy gnom taki ( z tej samej siaty ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 9 Luty 2008 Share Napisano 9 Luty 2008 Super, testy sss z mentala też gdzieś wrzuć jak będziesz robił. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 9 Luty 2008 Share Napisano 9 Luty 2008 kolejna głowa z polysphere pozdr. EDIT:trosz\ke poprawilem, mam nadzieje ze lepiej troche jest:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 13 Luty 2008 Share Napisano 13 Luty 2008 alez wymiatacie panowie.... a to moj pierwszy (autoportret)model w (z kuli) zbrushu... i takie pytanie: jak wsadzic mu kulki w oczodoly? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 13 Luty 2008 Share Napisano 13 Luty 2008 Wejdź w menu tool>subtool i tam kliknij na append i wybierz z dostępnych tooli sphere potem zaznacz ją na liście subtooli i przesuń i przeskaluj jak trzeba. Pozdro. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 13 Luty 2008 Share Napisano 13 Luty 2008 Krzysiek zdecydowanie lepiej niz wczesniej;) do poprawy min: powieka/wlosy/dolna szczeka i jest fajnie Leszek jak na autoportret to uszy masz niefajne;P ale pracuj Bracie, jak na pierwszy model to cool:) spid 2h+rend 1 h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Luty 2008 Share Napisano 13 Luty 2008 Kirian wow świetny stworek ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gawel72 Napisano 13 Luty 2008 Share Napisano 13 Luty 2008 Kirian: świetny model! A to jest mój drugi skulpt (w życiu), nie siedziałem nad tym zbyt długo. Edit: Zapomniałem napisać że oprócz twarzy nic nie ruszałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 13 Luty 2008 Share Napisano 13 Luty 2008 dzieki chłopaki:) ale lepiej skrytykujcie mojego araba w moim topicu bo tamto musze dobrze skonczyc;P a to tylko speed... Gawel jak na pierwszy skulpt to fajnie ze nieprzesadzasz z iloscia 'bruszowania':) co zdarza sie wszystkim na początku, wez sobie jakies referki i jedziesz zmarszczki:)) bedzie fajnie Nielot fajna bryla;) ale zamieszczenie tego zajelo Ci pewnie 15 minut wiecej:P speed speedem ale bez przesady;), w stosunku do Twojego niesamowitego opanowania polymod to sculpting strasznie raczkuje ale to dopiero poczatki wiec walcz!:) pisze Ci to samo co Kuba napisal mi pol roku temu jak zamiescilem swoje pierwsze gumisie;] http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=8603&page=352 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 14 Luty 2008 Share Napisano 14 Luty 2008 Kirian: wypas alien :D nielot007: jestem pod wrazeniem umiejetnosci.... :] gawel72: zarzucaj dalej......ciekaw jestem postepow.. a tu kolejna proba : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
.ai Napisano 16 Luty 2008 Share Napisano 16 Luty 2008 hej, diabełek z polysphery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 diabełek ma swój charakter :] odemnie taki może nie speed, co prawda drugi w życiu sculpt, również z polysphery XD nasatępnym razem chyba lepiej porobić subtole ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 Takie coś, jak zwykle nie dokończone ;) http://images30.fotosik.pl/161/a02c780b0e46da21.jpg http://images28.fotosik.pl/161/45dc76d07c6760eb.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 18 Luty 2008 Share Napisano 18 Luty 2008 Kruku ciekawe;) ale ten koncept to w 90% poly modeling a nie organika;P Mags twarz i barki swietne!;) reszta bez sensu, sam detal niezrobi fajnej klaty, i uszy kiepskie...pozatym dosc analogiczny do Twojego vampira pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tul Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Bez referkowy speed. Wszystko starałem się robić z głowy, wszak trza ćwiczyć wyobraźnię. Włosy są do bani, uszy nie są identyczne, ale ogólnie chyba jest spoko. http://img256.imageshack.us/img256/3891/40092751sa1.jpg - tutaj w wyższej rozdzielczości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Luty 2008 Autor Share Napisano 21 Luty 2008 nic specjalnego, ale sie przypomne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 faktycznie KLICEK nic specjalnego :) a co to jest tak z ciekawości Maqs fajne bardzo ładny człowiek nietoperz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Klicek to jest tototo z half life'a co z sufitu zwisało :D ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 to na barnacle'a nie wygląda :P raczej mam takie dziwne skojarzenie z pustynnym czerwiem, nie wiem czemu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Klicek co to jest? Wings a potem zbrush? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 troche nie dopracowany jeszcze ale poki co zostawiam go w spokoju;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 mi też się wydaje że to czerw z Diuny :) am i right? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 nie nie to nie on, w sumie to na nikim sie nie wzorowałem ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 21 Luty 2008 Share Napisano 21 Luty 2008 Tul nie jest spoko... KLICEK ja tez myślę ze to czerw... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tul Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ossa201 Napisano 22 Luty 2008 Share Napisano 22 Luty 2008 Jakby nie patrzeć za mała nie wymiarowa głowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 speed ciałka , pleców mi sie nie chciało przyznaje sie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rosikowski Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 Może wydłużysz trochę jej ciało między pasem a piersiami ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 25 Luty 2008 Share Napisano 25 Luty 2008 i tak wlasnie wyglada baba grajaca w pilke z kolegami na boisku :D Dodaj jej talii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 1 Marzec 2008 Share Napisano 1 Marzec 2008 co do tej laski to faktycznie ciało trzeba wydłużyć :) na przyszłość będe wiedział. A tu takie coś... już robilem cos podobnego ale mam nadzieje że teraz lepiej wyszło :) i basemesh CLICK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzys!3k Napisano 2 Marzec 2008 Share Napisano 2 Marzec 2008 bardzo fajnie, ale wedlug mnie nos powinien siegac nieco blizej ust Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 wizz bardzo fajnie ci wyszło. Takie coś. http://images28.fotosik.pl/170/80a40e54c9702a2a.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Wizz super gangster;) Mags extra dziewczyna;) podzielisz sie materialem? 2h: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maqs Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 Materiał standardowy skin04, tylko krzywymi sie pobawiłem. całkiem fajnie, ale nad anatomią i proporcjami trzeba jeszcze troche popracować, duży plus że wygląda jak kobieta ja mam zawsze z tym problemy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 maqs bardzo mi się podoba, jesteś mistrz. kirian jeszcze musisz nad dziewucha posiedzieć. Sculptowanie lasek jest robotą niewdzięczną, trzeba mieć oko i wyczucie, trudniej je zrobić dobrze niż cokolwiek innego. Tylko powodzenia mogę życzyć. ps. Mam podobny materiał do tego maqsowego tez poprzesuwane kilka suwaków. http://rapidshare.com/files/96803408/model2.ZMT.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 3 Marzec 2008 Share Napisano 3 Marzec 2008 maqs super wygląda dziewczyna, kirian, też ładnie ale to jeszcze nie to kolanka super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 9 Marzec 2008 Share Napisano 9 Marzec 2008 Witam:) taki szybka nauka lejersow przed snem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 11 Marzec 2008 Share Napisano 11 Marzec 2008 Kurde bele, fajne sculty czeszecie:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Mordeczka dla wprawy,spherka oczywiście. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 zeet wyczes na maxa! :) prawie jak ja jak się nie ogolę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 zeet: weź jakiś vtutek nagraj, ty tam magie czynisz w tym zbrushu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 a mi sie nie podoba :) zrobilbys wkoncu jakas normalna glowe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 nielot007 -normalne głowy robię na codzień ,te robię dla odpoczynku i relaksu :). Prośba do Ciebie zrób w końcu cały model z teksturą,czekam i czekam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SoAd Napisano 15 Marzec 2008 Share Napisano 15 Marzec 2008 Przyganiał kocioł garnkowi... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 16 Marzec 2008 Share Napisano 16 Marzec 2008 Extra Zeet!!!:) ciagle mam dla Ciebie respect za wlasny styl, jak bys jeszcze nam pokazal cala postac w takim stylu to juz wogole orgazm;D:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue-Berry Napisano 18 Marzec 2008 Share Napisano 18 Marzec 2008 mam nadzieje ze nie wyglada jeszcze tak tragicznie xD ucho troche nie wyszlo ale bede jeszcze poprawial ;] jakies 40 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi