Napisano 25 Marzec 201212 l Autor Kalberos emmilius nao dzięki panowie :) Mam ostatnio mało czasu na systematyczne wrzuty(brak czasu daje sie we znaki). no ale troche sie nazbierało przez ostatni miesiąc wiec postanowiłem zrobić upka :) Od jakiegoś czasu chodze na warsztaty gdzie za piątaka można sobie poskrobać w soboty z modela (jak ktoś jest z wro i chciałby dołączyć to zapraszam :) ) kilka kroczków (gesture) portrety modelki marker i cienkopis i troche bardziej wysiedziane rysunki no i laptop wkoncu sie przydał wczorajsze malowanie modelki :) tekst z warsztatów jednego goscia " to jest jakis specjalny program czy jest dołączony z tą podkładką" ;) i jakieś tam rzeczy dłubane od czasu do czasu bitwowa wróżka której nie udało mi sie skończyć na czas i szaman tyle od mnie. over.
Napisano 25 Marzec 201212 l Wrocław wyczynia jak mało kto :] Skecze pojazdów świetne i wróżka, łał. Zaparło mi dech. Szaman odpycha tą dziwnie ułożoną nogą na froncie ;p
Napisano 26 Marzec 201212 l Autor Pinokio to nie wrocław to ludzie tu sami siebie napędzający, spotykają sie wspólnie na licznych imprezach komiksowo/rysowniczych gdzie można pogadać powymieniać doświadczenia ;) Dzięki za odwiedziny ;)
Napisano 26 Marzec 201212 l coś w tym jest choć na tych imprezach to mało rysowania ;] fajnie działasz tymi markerami :)
Napisano 26 Marzec 201212 l @ Coyote Co?! W takim razie muszę tam wpaść i pogadać z kilkoma szefami wszystkich szefów :] Na studia wybieram się tam, ufff póki co mam 4 lata, żeby się podszkolić i wnieść tam jakiś poziom ;] A do tego czasu będą jetpacki więc o korki się nie martwię xD Edytowane 26 Marzec 201212 l przez Pinokio
Napisano 27 Marzec 201212 l Autor coś w tym jest choć na tych imprezach to mało rysowania ;] fajnie działasz tymi markerami :) wiecej alkoholu i rysowania penisów sobie nawzajem na rękach :D
Napisano 3 Kwiecień 201212 l Widze ze trzeba sie bedzie do wrocka przeprowadzic, u mnie musial bym chyba 5k dac zeby sie ktos rozebral, taki zascianek T.T
Napisano 3 Kwiecień 201212 l Autor różnie jedna sie pani tak rozbiera druga do rosoła ;) a co do przeprowadzki to mógłbyś wpaść ziomek zapraszam!
Napisano 3 Kwiecień 201212 l lewy piszczel i łydka ciut dziwne sie wydaja i rączki jakies karłowatbe tak jakbyś się skupił na tułowiu i brzuchu (pewnie jakiś fetysz xD)
Napisano 5 Kwiecień 201212 l te z poprzedniej strony takie dwa pstre s00pcio są, wiecej w tym kierunku!
Napisano 11 Kwiecień 201212 l Autor yarosh modelka trochę wierzgała i był dziwny skrót dlatego troszkę skopałem te nóżki ; mysz proszę bardzo :)
Napisano 11 Kwiecień 201212 l całkiem sympatyczna ilustracja :) tylko dzieciaka można by podrasować ;)
Napisano 11 Kwiecień 201212 l Rzadko do Ciebie wpadam, ale jak już wbiję to nie żałuję. UWIELBIAM takie opcje jak to ostatnie. Pozdrawiam!
Napisano 12 Kwiecień 201212 l Autor sucharekpodziękował. co do dzieciaczka mocno sie zmieniał od początku ale wydaje mi się że mimo wszystko na lepsze. Bede sobie rozkminiał w najbliższym czasie temat także mam nadzieje złapie jakiś fajny w mordkach. Rotcore slowiak dzięki! Miłosz3ds niedługo będzie tego więcej ;) pozdro i dzięki za komentarze!
Napisano 21 Kwiecień 201212 l Autor w fotoszopu :) tylko tymi "nowymi" mix brushami które miby mają symulować tradycyjne media
Napisano 21 Kwiecień 201212 l A masz albo mógłbyś następnym razem pokazać stepy? trochę mam problemy z tonami skóry i podejrzałbym sobie z chęcią ;)
Napisano 22 Kwiecień 201212 l Autor trzymaj nie wiem czy ci cos pomoże bo dość chaotycznie to maluje ;) ogólnie blokuje jakiś kolor>szkic> i znowu nakładam kolor. na koniec kolor korekcja i tyle
Napisano 22 Kwiecień 201212 l Dzięki ;) poprzyglądam się. By the way, niby tak w porządku wyglądają Twoje postacie, ale jednak są bardzo uogólnione. Szkoda że u nas się nie praktykuje konkretnych studiów anatomicznych, na Ukrainie to ponoć i po 20 godzin rysują jedną postać. Ile mniej więcej jedną rysujesz?;)
Napisano 23 Kwiecień 201212 l Autor warsztaty zazwyczaj trwają 6h. pierwsza godzina to gesture drawing i potem 4 sesje po 45minut i 15 minut odpoczynku dla modela. Mi mniej więcej schodzi 2,5h na skończenie i się zmywam. niektóre ludziki siedzą do końca i potem omawiają swoje prace nawzajem. Za tydzień posiedzę sobie dłużej to i portret sobie podłubie :) pozdro
Napisano 23 Kwiecień 201212 l Jezu, jak ja Ci zazdroszczę możliwości rysowania z modela : W ostatniej pracy fajnie zadziałałeś kolorami. Do przodu.
Napisano 23 Kwiecień 201212 l A moim zdaniem to nawet wczesniej mogles skonczyc, bo już gdzies na trzecim etapie od konca jest wszystko co trzeba
Napisano 23 Kwiecień 201212 l Bardzo fajne prace. Dzięki za stepy. WojtekFus podpisuję się pod Tobą, ale nie narzekaj, ja żyje w siedmiotysięcznym mieście, chyba wiele więcej nie trzeba mówić ;D
Napisano 28 Kwiecień 201212 l Autor WojtekFus też długo takiego czegoś szukałem także tym bardziej chce mi sie chodzić :) Bombadil dzięki z dziś nie do końca jestem zadowolony, ale wczoraj z racji święta grafików trochę pobalowaliśmy i dziś jestem "zmęczony" :P edit: imageshack ma dziwne pojmowanie nagosci ;) Edytowane 28 Kwiecień 201212 l przez Coyote
Napisano 28 Kwiecień 201212 l nie zakryłeś mu pindola listkiem i chłopaki z Image S ci cwakneli obrazek :)
Napisano 29 Kwiecień 201212 l No pewnie - http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiatowy_Dzie%C5%84_Grafika ;) Fajny malunek, ale mogłoby nie być tego blura (czy jak to się zowie) na ręce. Podobają mi się kolory. EDIT ; Zapomniałem wspomnieć o tym, że zrobiłeś bardzo fajną twarz. Edytowane 29 Kwiecień 201212 l przez badassky
Napisano 9 Maj 201212 l Autor ostatnio stwierdziłem że za długo śpie i teraz nastawiam sobie budzik 40 minut wczesniej i pożytkuje sobie czas przed pracą tworząc takie małe kompozycje. Czas oscyluje 15-30 minut jedząc śniadanie :)
Napisano 9 Maj 201212 l No po mistrzowsku blokujesz plamy i dużo tego. ;) Choć trochę mam wrażenie że w Twoich pracach brakuje luzu, ciosasz ten warsztat bez litości, nie pozostawiając sobie wiele czasu/miejsca na przyjemności. ;)
Napisano 10 Maj 201212 l Autor to tylko poranny warmup przed pracą, po robocie rysuje sobie dla przyjemności. Jak już będzie się czym pochwalić to nie omieszkam opublikować ;) łakocie Visual remix kanał Coro na ktorym maluje z natury
Napisano 10 Maj 201212 l No mam nadzieje ;) Visual remix wydaje się być całkiem ciekawym blogiem na pierwszy rzut oka. ;)
Napisano 13 Maj 201212 l bardzo fajnie, malarsko. mi sie osobiscie nie podoba uzycie pedzla ze sporym odstepem ale to chyba taki moj uraz, ze tego nie trawie zbytnio ;d no i po lewej proporcje, glowa za mala, rece za dlugie - ogolnie przez wielkosc glowy reszta ciala sie ogromna wydaje ;d kolory fajne za to ofszem tak!
Napisano 17 Maj 201212 l Autor mysz dzięki za odwiedziny. to trochę z pośpiechu te proporcje poleciały bo wcześniej robiłem tylko cała pozę bez portreciku, ale nie mogłem sie powstrzymać bo było takie ładne oświetlenie :) pumax dzięki ! a tu takie co by poćwiczyć inne klimaty i wzbogacić folio o inne wynalazki bo: -lochy i smoki przez prace mi brzydną -kupiłem śliczny artbook pixara i jest śliczny :P
Napisano 29 Maj 201212 l Autor poranny workout(wybrane lepsze) i zgłowne doodle w kolejnosci powstawania pozdro
Napisano 29 Maj 201212 l Najbardziej mi sie podoba zmowy widoczek i grubas z kółkami w cycach xD Generalnie na tym etapie popróbuj sobie uprościć brushe, to sa jakies speedowe koncepty wiec zamiast maziac po calości kanciastymi pedzlami skup sie na tym co wazne a reszte delikatnie rozmaz itd. Tyle samo roboty a efekt bedzie duzo lepszy Przede wszystkim czytleniejszy obrazek bedzie ;p Uploaded with ImageShack.us
Napisano 30 Maj 201212 l Zimowy widoczek całkiem fajny, choć jak dla mnie zbyt monochromatyczność bije mimo tych krzaczków. Ze speedów 1 i 3ci mają coś w sobie. Lubie Twoje prace za warsztat ale jednak nie wkładasz w nie serca, brakuje mi w nich staranności i przyjemności z tworzenia. Ogółem ostatnio większość prac wygląda na rzemieślnicze prace, fajnie by było zobaczyć coś wykończonego i twórczego z tym samym bądź lepszym warsztatem. ;)
Napisano 31 Maj 201212 l Autor 88grzes dzięki Grzesiek za overa i odwiedziny tym bardziej że rzadko tu się wypowiadasz :) Ogólnie często mam problem z pomysłem na detal. Czasem coś się uda ugrać, a czasem to wygląda zbyt chaotycznie. recykling ostatniej pracy z poprzedniego postu