Coyote Napisano 25 Marzec 2012 Autor Share Napisano 25 Marzec 2012 Kalberos emmilius nao dzięki panowie :) Mam ostatnio mało czasu na systematyczne wrzuty(brak czasu daje sie we znaki). no ale troche sie nazbierało przez ostatni miesiąc wiec postanowiłem zrobić upka :) Od jakiegoś czasu chodze na warsztaty gdzie za piątaka można sobie poskrobać w soboty z modela (jak ktoś jest z wro i chciałby dołączyć to zapraszam :) ) kilka kroczków (gesture) portrety modelki marker i cienkopis i troche bardziej wysiedziane rysunki no i laptop wkoncu sie przydał wczorajsze malowanie modelki :) tekst z warsztatów jednego goscia " to jest jakis specjalny program czy jest dołączony z tą podkładką" ;) i jakieś tam rzeczy dłubane od czasu do czasu bitwowa wróżka której nie udało mi sie skończyć na czas i szaman tyle od mnie. over. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Wrocław wyczynia jak mało kto :] Skecze pojazdów świetne i wróżka, łał. Zaparło mi dech. Szaman odpycha tą dziwnie ułożoną nogą na froncie ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 26 Marzec 2012 Autor Share Napisano 26 Marzec 2012 Pinokio to nie wrocław to ludzie tu sami siebie napędzający, spotykają sie wspólnie na licznych imprezach komiksowo/rysowniczych gdzie można pogadać powymieniać doświadczenia ;) Dzięki za odwiedziny ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 26 Marzec 2012 Share Napisano 26 Marzec 2012 coś w tym jest choć na tych imprezach to mało rysowania ;] fajnie działasz tymi markerami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 26 Marzec 2012 Share Napisano 26 Marzec 2012 (edytowane) @ Coyote Co?! W takim razie muszę tam wpaść i pogadać z kilkoma szefami wszystkich szefów :] Na studia wybieram się tam, ufff póki co mam 4 lata, żeby się podszkolić i wnieść tam jakiś poziom ;] A do tego czasu będą jetpacki więc o korki się nie martwię xD Edytowane 26 Marzec 2012 przez Pinokio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 27 Marzec 2012 Share Napisano 27 Marzec 2012 A właśnie rozmyślałem o wyprowadzce do Wrocławia... ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 27 Marzec 2012 Autor Share Napisano 27 Marzec 2012 coś w tym jest choć na tych imprezach to mało rysowania ;] fajnie działasz tymi markerami :) wiecej alkoholu i rysowania penisów sobie nawzajem na rękach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 27 Marzec 2012 Share Napisano 27 Marzec 2012 tudzież komuś w szkicowniku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 31 Marzec 2012 Autor Share Napisano 31 Marzec 2012 z dzisiejszego "maluj modela za 5'aka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 3 Kwiecień 2012 Share Napisano 3 Kwiecień 2012 Widze ze trzeba sie bedzie do wrocka przeprowadzic, u mnie musial bym chyba 5k dac zeby sie ktos rozebral, taki zascianek T.T Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 3 Kwiecień 2012 Share Napisano 3 Kwiecień 2012 przecież ona jest ubrana ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 3 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2012 różnie jedna sie pani tak rozbiera druga do rosoła ;) a co do przeprowadzki to mógłbyś wpaść ziomek zapraszam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 3 Kwiecień 2012 Share Napisano 3 Kwiecień 2012 lewy piszczel i łydka ciut dziwne sie wydaja i rączki jakies karłowatbe tak jakbyś się skupił na tułowiu i brzuchu (pewnie jakiś fetysz xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 5 Kwiecień 2012 Share Napisano 5 Kwiecień 2012 te z poprzedniej strony takie dwa pstre s00pcio są, wiecej w tym kierunku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 11 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2012 yarosh modelka trochę wierzgała i był dziwny skrót dlatego troszkę skopałem te nóżki ; mysz proszę bardzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sucharek Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 całkiem sympatyczna ilustracja :) tylko dzieciaka można by podrasować ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 ale fajnie, kolorowo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 Rzadko do Ciebie wpadam, ale jak już wbiję to nie żałuję. UWIELBIAM takie opcje jak to ostatnie. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Świetny ten ostatni! pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 12 Kwiecień 2012 sucharekpodziękował. co do dzieciaczka mocno sie zmieniał od początku ale wydaje mi się że mimo wszystko na lepsze. Bede sobie rozkminiał w najbliższym czasie temat także mam nadzieje złapie jakiś fajny w mordkach. Rotcore slowiak dzięki! Miłosz3ds niedługo będzie tego więcej ;) pozdro i dzięki za komentarze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Miłosz3ds niedługo będzie tego więcej ;) :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Super ilustracja ;) uchwyciłeś w niej klimat ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emmilius Napisano 12 Kwiecień 2012 Share Napisano 12 Kwiecień 2012 Łaaaadne kolorki. Pzdr =] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 14 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2012 dzięki panowie :) co tygodniowe malowanie z modela ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 21 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2012 ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 21 Kwiecień 2012 Share Napisano 21 Kwiecień 2012 O jakie fajowe te dwa ostatnie! W czym maziane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 21 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 21 Kwiecień 2012 w fotoszopu :) tylko tymi "nowymi" mix brushami które miby mają symulować tradycyjne media Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 21 Kwiecień 2012 Share Napisano 21 Kwiecień 2012 A masz albo mógłbyś następnym razem pokazać stepy? trochę mam problemy z tonami skóry i podejrzałbym sobie z chęcią ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 22 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 22 Kwiecień 2012 trzymaj nie wiem czy ci cos pomoże bo dość chaotycznie to maluje ;) ogólnie blokuje jakiś kolor>szkic> i znowu nakładam kolor. na koniec kolor korekcja i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 22 Kwiecień 2012 Share Napisano 22 Kwiecień 2012 Dzięki ;) poprzyglądam się. By the way, niby tak w porządku wyglądają Twoje postacie, ale jednak są bardzo uogólnione. Szkoda że u nas się nie praktykuje konkretnych studiów anatomicznych, na Ukrainie to ponoć i po 20 godzin rysują jedną postać. Ile mniej więcej jedną rysujesz?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2012 warsztaty zazwyczaj trwają 6h. pierwsza godzina to gesture drawing i potem 4 sesje po 45minut i 15 minut odpoczynku dla modela. Mi mniej więcej schodzi 2,5h na skończenie i się zmywam. niektóre ludziki siedzą do końca i potem omawiają swoje prace nawzajem. Za tydzień posiedzę sobie dłużej to i portret sobie podłubie :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 23 Kwiecień 2012 Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Jezu, jak ja Ci zazdroszczę możliwości rysowania z modela : W ostatniej pracy fajnie zadziałałeś kolorami. Do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 23 Kwiecień 2012 Share Napisano 23 Kwiecień 2012 A moim zdaniem to nawet wczesniej mogles skonczyc, bo już gdzies na trzecim etapie od konca jest wszystko co trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 23 Kwiecień 2012 Share Napisano 23 Kwiecień 2012 Bardzo fajne prace. Dzięki za stepy. WojtekFus podpisuję się pod Tobą, ale nie narzekaj, ja żyje w siedmiotysięcznym mieście, chyba wiele więcej nie trzeba mówić ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 28 Kwiecień 2012 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2012 (edytowane) WojtekFus też długo takiego czegoś szukałem także tym bardziej chce mi sie chodzić :) Bombadil dzięki z dziś nie do końca jestem zadowolony, ale wczoraj z racji święta grafików trochę pobalowaliśmy i dziś jestem "zmęczony" :P edit: imageshack ma dziwne pojmowanie nagosci ;) Edytowane 28 Kwiecień 2012 przez Coyote Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 28 Kwiecień 2012 Share Napisano 28 Kwiecień 2012 nie zakryłeś mu pindola listkiem i chłopaki z Image S ci cwakneli obrazek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 ale wczoraj z racji święta grafików to takie święto istnieje??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 29 Kwiecień 2012 Share Napisano 29 Kwiecień 2012 (edytowane) No pewnie - http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiatowy_Dzie%C5%84_Grafika ;) Fajny malunek, ale mogłoby nie być tego blura (czy jak to się zowie) na ręce. Podobają mi się kolory. EDIT ; Zapomniałem wspomnieć o tym, że zrobiłeś bardzo fajną twarz. Edytowane 29 Kwiecień 2012 przez badassky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 9 Maj 2012 Autor Share Napisano 9 Maj 2012 ostatnio stwierdziłem że za długo śpie i teraz nastawiam sobie budzik 40 minut wczesniej i pożytkuje sobie czas przed pracą tworząc takie małe kompozycje. Czas oscyluje 15-30 minut jedząc śniadanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 9 Maj 2012 Share Napisano 9 Maj 2012 No po mistrzowsku blokujesz plamy i dużo tego. ;) Choć trochę mam wrażenie że w Twoich pracach brakuje luzu, ciosasz ten warsztat bez litości, nie pozostawiając sobie wiele czasu/miejsca na przyjemności. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 10 Maj 2012 Autor Share Napisano 10 Maj 2012 to tylko poranny warmup przed pracą, po robocie rysuje sobie dla przyjemności. Jak już będzie się czym pochwalić to nie omieszkam opublikować ;) łakocie Visual remix kanał Coro na ktorym maluje z natury Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 10 Maj 2012 Share Napisano 10 Maj 2012 No mam nadzieje ;) Visual remix wydaje się być całkiem ciekawym blogiem na pierwszy rzut oka. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 12 Maj 2012 Autor Share Napisano 12 Maj 2012 tymczasem weekly malowanie za 5taka :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 13 Maj 2012 Share Napisano 13 Maj 2012 bardzo fajnie, malarsko. mi sie osobiscie nie podoba uzycie pedzla ze sporym odstepem ale to chyba taki moj uraz, ze tego nie trawie zbytnio ;d no i po lewej proporcje, glowa za mala, rece za dlugie - ogolnie przez wielkosc glowy reszta ciala sie ogromna wydaje ;d kolory fajne za to ofszem tak! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 13 Maj 2012 Share Napisano 13 Maj 2012 o te ćwiczonka z krajobrazami wypas :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 17 Maj 2012 Autor Share Napisano 17 Maj 2012 mysz dzięki za odwiedziny. to trochę z pośpiechu te proporcje poleciały bo wcześniej robiłem tylko cała pozę bez portreciku, ale nie mogłem sie powstrzymać bo było takie ładne oświetlenie :) pumax dzięki ! a tu takie co by poćwiczyć inne klimaty i wzbogacić folio o inne wynalazki bo: -lochy i smoki przez prace mi brzydną -kupiłem śliczny artbook pixara i jest śliczny :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 29 Maj 2012 Autor Share Napisano 29 Maj 2012 poranny workout(wybrane lepsze) i zgłowne doodle w kolejnosci powstawania pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
88grzes Napisano 29 Maj 2012 Share Napisano 29 Maj 2012 Najbardziej mi sie podoba zmowy widoczek i grubas z kółkami w cycach xD Generalnie na tym etapie popróbuj sobie uprościć brushe, to sa jakies speedowe koncepty wiec zamiast maziac po calości kanciastymi pedzlami skup sie na tym co wazne a reszte delikatnie rozmaz itd. Tyle samo roboty a efekt bedzie duzo lepszy Przede wszystkim czytleniejszy obrazek bedzie ;p Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 Zimowy widoczek całkiem fajny, choć jak dla mnie zbyt monochromatyczność bije mimo tych krzaczków. Ze speedów 1 i 3ci mają coś w sobie. Lubie Twoje prace za warsztat ale jednak nie wkładasz w nie serca, brakuje mi w nich staranności i przyjemności z tworzenia. Ogółem ostatnio większość prac wygląda na rzemieślnicze prace, fajnie by było zobaczyć coś wykończonego i twórczego z tym samym bądź lepszym warsztatem. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 31 Maj 2012 Autor Share Napisano 31 Maj 2012 88grzes dzięki Grzesiek za overa i odwiedziny tym bardziej że rzadko tu się wypowiadasz :) Ogólnie często mam problem z pomysłem na detal. Czasem coś się uda ugrać, a czasem to wygląda zbyt chaotycznie. recykling ostatniej pracy z poprzedniego postu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi