ReflectVision Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Witam! Postanowilem wyrenderowac cos w koncu, bo juz mnie tu wyzywacie od najgorszych :) padło na 308 3ds max, vray, ps Mozliwe ze beda renderki z innych ujec wkrotce Podziekowania dla Klimka ze mi umilal czas i utrudnial zycie podczas renderingu i reszcie osob, którzy walili krytyką bez opamietania :) EDIT: Render studyjny Hi-Res: http://images33.fotosik.pl/233/575fd1398461d64e.jpg HI-RES: http://images31.fotosik.pl/221/96858c1ecbad3798.jpg Edit: Dla chętnych zamieszczam material podłoża do zassania Diffuse: http://www.wgraj.net/img.php?mode=show&file=15159&height=1436&width=3000 Displace.: http://www.wgraj.net/img.php?mode=show&file=15163&height=1436&width=3000 Pozdrawiam C&C mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TooL666PL Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Jak dla mnie BOMBA!! Może tylko w tylnym kole jest za wysokie ciśnienie bo ogumienie nie przylega do nierówności ale to już czepialstwo jak to u mnie chociaż sam nawet w 1/4 tak nie potrafię:P Spokojnie daję 5*:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 jest suuuuper ! Wypas render i model, chociaz szkoda ze nie czuc ciezaru samochodu ale to malutki szczegol :) 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fargate Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 No ładne ładnie, podobać sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 Podoba mi sie - szczególnie skompowonowanie z tłem ... :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 17 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 17 Kwiecień 2008 dzieki Panowie za komentarze :) jutro dla chetnych podrzuce texture podloza wraz z disp mapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 płotka drzewnianego nie ma ale ok, niech ci juz bedzie, wyjatkowo dam ci nawet 5*, a co !:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
naeq Napisano 17 Kwiecień 2008 Share Napisano 17 Kwiecień 2008 render ładny, choć nie realistyczny ale ma ten swój klimat :) a model z tego co widzę to ma parę niedoróbek, gł. przy złączeniach oraz nierówno dopasowane powierzchnie, ale ogółem jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 spojrze jutro, jeszcze raz... trzezwym okiem:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Wypasik , 5* jak nic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavulon 13 Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 miodzio :), autko rewelacja, wszystko mi sie podoba..grat Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 podloze modelowałeś? ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
carlosss Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 podłoże to pewnie disp prawda? bardzo ładnie wyszło gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczurkin Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Czaderskie! pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2008 dzieki panowie.. motywacja do dalszej pracy jest, myslalem ze bedzie gorzej :) dla chetnych w 1 poscie zamiescilem mapki podloza do sciagniecia pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 dzieki misqu za mapki + :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 gut dzob! pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 super się komponuje z tłem , rewelka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FF Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Daje 5 gwiazd, najssss:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kimmi Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Wypas, myślałem, że to podłoże to fotka:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 No slizgasz sie juz po fotorealu jestes naprawde bliziutko czemu tylko jefno ujatko i jakie czasy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 18 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2008 30/40 minut w rozdz. 2560x1920 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Weź rzesz się za jakieś porządne fury, a nie zdjęcia peżotom pstrykaj... Pięknie wyszło ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 W pierwszej chwili pomyślałem "o kur... ja pier...", ale po dłuższych oględzinach muszę powiedzieć, że cała bryła wyszła bardzo plastikowo i to najbardziej razi. Tylko żeby nie było, nie uważam, że zrobiłbym lepiej, zwracam Ci tylko uwagę na to, co mógłbyś w przyszłości jeszcze polepszyć, ale i tak ogólnie wypas :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 BArdzo bardzo wstretnie slicznie :) Super renderrro :D Gratki! i ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 18 Kwiecień 2008 Share Napisano 18 Kwiecień 2008 Jak widzę coś takiego to zastanawiam się czemu nie robię fotek tylko łudzę się, że coś umiem w 3dmaxie ;/ ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Bardzo fajnie, tylko razi przejscie miedzy nadkolem a drzwiami... dziwne odbicia:) tak to pioncha:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 jest pięknie :) ta blaszana barierka pasuje jak najbardziej ! żadnych drewnianych płotków ! Kliment niech sobie je wykorzysta pod Leningradem jako opał dla swoich żołnierzy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Pięknie jest. cudownie. tylko jednak brakło jakiegoś ostatniego "czegoś" ciężko sprecyzować, ale tak jak zostało powiedziane, troche plastikowo wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 19 Kwiecień 2008 Share Napisano 19 Kwiecień 2008 Qba Świetne!!! 5 gwiazdeczek, dzięki za teksturki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drakul Napisano 20 Kwiecień 2008 Share Napisano 20 Kwiecień 2008 kadr renderu jest słaby. za ciasno tam i jakoś oswietlenie auta do światła tła nie pasuje 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafallos Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Czizys... Wszystkie twoje modele mnie rozgniatają... Respect. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 nie rozumiem wypowiedzi że tu plastikowo jest. czepiacie sie na siłe chyba. jest git! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 21 Kwiecień 2008 Share Napisano 21 Kwiecień 2008 Kliment woroszyłow: Tonący brzytwy się chwyta ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 28 Kwiecień 2008 Autor Share Napisano 28 Kwiecień 2008 dzieki wszystkim za komentarze :) wrzucilem w 1 poscie render studyjny do wgladu (taki na szybko) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertus Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 Bardzo ładny renderek studyjny. Zle sie prezentuje obszar tylnego nadkola i zderzak, wydaja sie krzywe ale przyjzalem sie oryginalowi i niezle tam francuzi namieszali :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 nawet fajne studio tylko refleksy kompletnie Ci nie wyszly, wszystkie sa bardzo chaotyczne i takie jakby niedokonczone... tak samo nieciekawie wyszly tylnie swiatla, studio nijak ma sie to wersji outside, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 bardzo superasnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damusTo Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 no studio wyszlo lepiej - w studiu sterylnosc nie przeszkadza - ladne to choc eh ta fura :p - jak ta matura ? bo wiesz na co ja czekam :-] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 nawet fajne studio tylko refleksy kompletnie Ci nie wyszly, wszystkie sa bardzo chaotyczne i takie jakby niedokonczone.../QUOTE] dzizess... chaotyczne? odsyłam do wikipedii w celu zapoznania sie ze znaczeniem słowa chaotycznie. Pozdrawiam. Qba, jest super, fota poprostu. podziwiam. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 eh no super jest, Mistrzu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 Studyjny fajny, momentami brak kontrastu i tylne światła tak niewyraźnie wyglądają. :) Ale ten samochód jest okropny. Byłby fajny gdyby nie te niedorzecznie małe koła i wielki tyłek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 dzizess... chaotyczne? odsyłam do wikipedii w celu zapoznania sie ze znaczeniem słowa chaotycznie. Pozdrawiam. chaotycznie - jako że sam jestem na profilu politechnicznym, dogłębne znaczenia słów języka polskiego interpretuję w dość prosty sposób... tak więc Panie kliment chaotycznie oznacza dla mnie połączenie kilku słów - między innymi "szybko", "nierozważnie". Ale nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, wyrażam swoją opinię, w której refleksy (część z nich) wyglądają dla mnie na niedokończone, szybko się urywają. Nie ma co kwestionować zdolności Qby i dlatego wspominam o refleksach:D zawsze nieco krytyki się przydaje, piszę specjalnie dla Ciebie - studio jest fajne i całość bardzo mi się podoba, co nie oznacza że nie ma małych odstępstw np tylne światła. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 Heh, ten twój "profil politechniczny" nie oznacza, że nie wypadałoby wiedzieć co się pisze. Na poparcie twoich słów nie ma nawet obrazka, bo to co pokazał qba ma się do twojego zdania nijak. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 co wy gadacie render w studiu super zajebis.... zawsze chciałem do takiego czegoś dojść:D 5 gwiazdek;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 nie ma co sie kłócic... nie podobają mi sie refleksy i światla tylne, reszta super, tyle ode mnie w temacie:] edit: co jest z tym "kłócić"??;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 Bardzo ładny model i render :) Myślę, że trochę PSucia dobrze robi renderkowi (przynajmniej mi się bardziej podoba) i troszkę poPSułem obrazek :) Jak coś to mów, wywalę obrazek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 Respekt. Cudnie wygląda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homa Napisano 28 Kwiecień 2008 Share Napisano 28 Kwiecień 2008 elo qbas! piekne studio!!! brawo!!! ...trochę prześwietlone, ale cóż :-P bardzo dobra robota ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 4 Maj 2008 Autor Share Napisano 4 Maj 2008 Robertus - :) wielkie dzieki, nadkole i zderzak są proste natomiast w orginale tam jest krzywo na niektorych fotkach, wiec zrobilem to chyba za nich ponad program :| :) hkropinski - nie wiem co Pan do mnie rozmawiasz Panie edytorze i wg mnie to outside ma sie nijak do studia KLICEK - dzieki Klicuszku :) damusTo - damus daj mi juz spokoj :D:D kliment woroszyłow - daleko mi do Ciebie Wojtku :) mrkrzysiek - j.w. RA - niekiedy wina samochodu, niekiedy moja wina, przy nastepnym projekcie studio bedzie dopracowane :) to taka wersja beta na szybko mozna powiedziec. hkropinski - tylne swiatla racja i nie ma co tu ukrywac - kazdy widzi Dawcio_m, Lis - wielkie dz :) hkropinski - kłócic pisze sie przez "ó" Panie Edytorze patry - podoba mi sie, rozwijasz sie chlopie :) Homa - bedzie poprawione Homku przy okazji nastepnego projektu :) Dziękuję wszystkim za komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi