Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Postanowilem wyrenderowac cos w koncu, bo juz mnie tu wyzywacie od najgorszych :) padło na 308

3ds max, vray, ps

Mozliwe ze beda renderki z innych ujec wkrotce

Podziekowania dla Klimka ze mi umilal czas i utrudnial zycie podczas renderingu i reszcie osob, którzy walili krytyką bez opamietania :)

EDIT: Render studyjny

82cedbe1dd31c8d6.jpg

Hi-Res:

http://images33.fotosik.pl/233/575fd1398461d64e.jpg

fa116f6ce6d75364.jpg

HI-RES:

http://images31.fotosik.pl/221/96858c1ecbad3798.jpg

Edit: Dla chętnych zamieszczam material podłoża do zassania

Diffuse:

15159.gif

http://www.wgraj.net/img.php?mode=show&file=15159&height=1436&width=3000

Displace.:

15161.gif

15163.gif

http://www.wgraj.net/img.php?mode=show&file=15163&height=1436&width=3000

Pozdrawiam C&C mile widziane

• Odpowiedzi 70
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Jak dla mnie BOMBA!! Może tylko w tylnym kole jest za wysokie ciśnienie bo ogumienie nie przylega do nierówności ale to już czepialstwo jak to u mnie chociaż sam nawet w 1/4 tak nie potrafię:P Spokojnie daję 5*:)

Napisano

render ładny, choć nie realistyczny ale ma ten swój klimat :)

a model z tego co widzę to ma parę niedoróbek, gł. przy złączeniach oraz nierówno dopasowane powierzchnie, ale ogółem jest ok.

Napisano

W pierwszej chwili pomyślałem "o kur... ja pier...", ale po dłuższych oględzinach muszę powiedzieć, że cała bryła wyszła bardzo plastikowo i to najbardziej razi. Tylko żeby nie było, nie uważam, że zrobiłbym lepiej, zwracam Ci tylko uwagę na to, co mógłbyś w przyszłości jeszcze polepszyć, ale i tak ogólnie wypas :)

Pozdrawiam.

Napisano

Jak widzę coś takiego to zastanawiam się czemu nie robię fotek tylko łudzę się, że coś umiem w 3dmaxie ;/ *****

Napisano

jest pięknie :) ta blaszana barierka pasuje jak najbardziej ! żadnych drewnianych płotków ! Kliment niech sobie je wykorzysta pod Leningradem jako opał dla swoich żołnierzy :P

Napisano

Bardzo ładny renderek studyjny. Zle sie prezentuje obszar tylnego nadkola i zderzak, wydaja sie krzywe ale przyjzalem sie oryginalowi i niezle tam francuzi namieszali :)

Napisano

nawet fajne studio tylko refleksy kompletnie Ci nie wyszly, wszystkie sa bardzo chaotyczne i takie jakby niedokonczone... tak samo nieciekawie wyszly tylnie swiatla, studio nijak ma sie to wersji outside, pozdrawiam

Napisano
nawet fajne studio tylko refleksy kompletnie Ci nie wyszly, wszystkie sa bardzo chaotyczne i takie jakby niedokonczone.../QUOTE]

dzizess... chaotyczne? odsyłam do wikipedii w celu zapoznania sie ze znaczeniem słowa chaotycznie.

Pozdrawiam.

Qba, jest super, fota poprostu. podziwiam. :)

Napisano

Studyjny fajny, momentami brak kontrastu i tylne światła tak niewyraźnie wyglądają. :)

Ale ten samochód jest okropny. Byłby fajny gdyby nie te niedorzecznie małe koła i wielki tyłek.

Napisano
dzizess... chaotyczne? odsyłam do wikipedii w celu zapoznania sie ze znaczeniem słowa chaotycznie.

Pozdrawiam.

chaotycznie - jako że sam jestem na profilu politechnicznym, dogłębne znaczenia słów języka polskiego interpretuję w dość prosty sposób... tak więc Panie kliment chaotycznie oznacza dla mnie połączenie kilku słów - między innymi "szybko", "nierozważnie". Ale nie mam zamiaru się z Tobą kłócić, wyrażam swoją opinię, w której refleksy (część z nich) wyglądają dla mnie na niedokończone, szybko się urywają. Nie ma co kwestionować zdolności Qby i dlatego wspominam o refleksach:D zawsze nieco krytyki się przydaje, piszę specjalnie dla Ciebie - studio jest fajne i całość bardzo mi się podoba, co nie oznacza że nie ma małych odstępstw np tylne światła. Pozdrawiam

Napisano

Heh, ten twój "profil politechniczny" nie oznacza, że nie wypadałoby wiedzieć co się pisze.

Na poparcie twoich słów nie ma nawet obrazka, bo to co pokazał qba ma się do twojego zdania nijak.

:)

Napisano

Bardzo ładny model i render :)

Myślę, że trochę PSucia dobrze robi renderkowi (przynajmniej mi się bardziej podoba) i troszkę poPSułem obrazek :)

3b1b765fb0cb0fd2m.jpg

Jak coś to mów, wywalę obrazek :)

Napisano

Robertus - :) wielkie dzieki, nadkole i zderzak są proste natomiast w orginale tam jest krzywo na niektorych fotkach, wiec zrobilem to chyba za nich ponad program :| :)

hkropinski - nie wiem co Pan do mnie rozmawiasz Panie edytorze i wg mnie to outside ma sie nijak do studia

KLICEK - dzieki Klicuszku :)

damusTo - damus daj mi juz spokoj :D:D

kliment woroszyłow - daleko mi do Ciebie Wojtku :)

mrkrzysiek - j.w.

RA - niekiedy wina samochodu, niekiedy moja wina, przy nastepnym projekcie studio bedzie dopracowane :) to taka wersja beta na szybko mozna powiedziec.

hkropinski - tylne swiatla racja i nie ma co tu ukrywac - kazdy widzi

Dawcio_m, Lis - wielkie dz :)

hkropinski - kłócic pisze sie przez "ó" Panie Edytorze

patry - podoba mi sie, rozwijasz sie chlopie :)

Homa - bedzie poprawione Homku przy okazji nastepnego projektu :)

Dziękuję wszystkim za komentarze

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności