Kris_R Napisano 17 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2008 Postaram się tak kadr ustawić, aby dobrze TV wyeksponować... wyjdzie w praniu. Dzięki za cenną uwagę - też o tym myślałem, żeby go nie zgubić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Nie no koncept tv-lota wyczesany , gdybym tak ja umiał chociaż troszkę rysować to było by o wiele łatwiej w 3d :) , a tak to nic na papier nie umiem przelać :( ... Czekam na modele ;] Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberto257 Napisano 17 Lipiec 2008 Share Napisano 17 Lipiec 2008 Zapowiada się kapitalnie :) Grucha rządzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 Pierwszy szkic 3d - szukam odpowiedniego kadru i ogólnego nastroju obrazka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 nie ucinaj tak samolotu Kris. więcej przestrzeni po prawej - pokaż całe skrzydło :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 18 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 18 Lipiec 2008 Zastanowię się jeszcze czy nawet mocniej nie uciąć ;) zrobię kilka kadrów i wysłucham opinii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 18 Lipiec 2008 Share Napisano 18 Lipiec 2008 Proponuję pionową orientację kadru i jakiś mega szeroki obiektyw, ta póki co za spokojna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 19 Lipiec 2008 Share Napisano 19 Lipiec 2008 JmTm00 dobrze mowi, pionowy kadr bedzie lepszy, szeroki obiektyw - byc moze. Flipnij obrazek poziomo, mysle ze bedzie lepiej. Sproboj bardziej pochylic tvlota w dol. Moze w gorze jakas chmura z dziura w srodku a przez nia ciagnie sie dym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 19 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2008 Jest weekend to i czas na jakiś teścik się znajdzie :) dzięki za Ciekawe sugestie chłopaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 Kolejny szkic kadru do wglądu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 Kadr chyba ciut za bardzo od góry, ale ja się nie znam... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 patry Kris pewnie chciał pokazać chmurkę i dziurę w niej :) Jak dla mnie to ciut za bardzo przechylony ten samolot. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 Wogole nie widac ze on spada. Zrob koncept w 3d z kilkoma boxami, bedzie ci latwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 Dzięki za krytykę - lecę z tym dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ciacho191 Napisano 20 Lipiec 2008 Share Napisano 20 Lipiec 2008 "lecę z tym dalej" a nie spadasz? :P a co do tematu to dużo gadasz mało robisz ;P nawet fajne tylko to trochę podrasuj i będzie gitara Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 20 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2008 HAHA :D Pełna mobilizacja widzę :) Chciałoby się zobaczyć więcej co? Nie ma - nic nie pokażę ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scyguo Napisano 22 Lipiec 2008 Share Napisano 22 Lipiec 2008 no ostatni wygląda dużo lepiej btw świetny pomysł ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2008 Wczoraj zostałem tatą :) O 6.10 urodziła się córeczka. Jesteśmy bardzo szczęśliwi - książkę by można napisać :) Trzeba samemu przeżyć bo słowami wyrazić się nie da :) Tak czy siak, mały update - zaczątek modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 hehe, gratsy Krisu :) kiedy oblewamy :D a modelik pierwsza klasa, rób szybko bo potem nie będziesz mieć czasu na zajmowanie się modelem tylko co innego będzie Ci łazić po głowie :) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2008 modelik się na razie rozgrzewa :) jeszcze sporo przede mną... ale idzie sprawnie więc luz Teraz mały off-topic ;) Zdjęcie córeczki :D Pozdrawiamy całe forum max3d :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DrMetal Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Gratulacje :) słodki bobas ;) i fajnego żółwika ma na czapce ;) Co do modelu to wyobrażałem sobie to trochę inaczej :) myślałem że wszystko będzie takie masywne i bez szczegółów jak na szkicu :) miało to swój fajny klimat :) ... ale ten model też mi się podoba :) powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 24 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 24 Lipiec 2008 Wszystko będzie miało sporo detalu a jednocześnie jakąś lekkość wynikającą z oświetlenia i shaderów - taki jest plan ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mileS Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 Kurde super bobas i zaczątki modelu , czekam na więcej i tu już chodzi o model :D hehe ... Pozdrawiam ciebie i twoją rodzinę Wasze zdrowie :] Kiedyś do was wpadnę na kawę bo jak rozumiem jesteście z Poznania ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MISIEKasd Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 No to super bobaska się dorobiłeś to teraz dorób się super pracki :D Gratulacje z okazji ostania ojcem :) ja też mam zostać ojcem, ale chrzestnym ;) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 24 Lipiec 2008 Share Napisano 24 Lipiec 2008 podobna do Tatusia ;) Gratulacje ! Bardzo fajny model ! faworyt w tej bitwie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Gratuluje bobasa :D Szkice 3d bardzo fajne - czekam na więcej bo to mój faworyt! Tera rób Gruchę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Tak czy siak, mały update - zaczątek modelu. Może zamiast silnika ze śmigłem (kto coś takiego ma w domu?) wmontować kawałek kosiarki z ostrzami ? Jak kineskop pękł do może wleciała w niego jakaś bajkowa latająca postać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Bardzo fajny pomysł, scenka się zapowiada extra! Powodzenia! No i gratulacje z okazji narodzin córeczki!!!:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 tak sobie myślę czy ten górny płat nie lepiej zastąpić deską do prasowania hehehe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2008 A dokładnie taki jest plan :) od samego początku tkai był.. ale modeling deski do prasowania jeszcze nawet się nie zaczął :) zobaczymy co z tego wszystkiego wyniknie :) dzięki za wszelkie sugestie i za gratulacje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek Napisano 25 Lipiec 2008 Share Napisano 25 Lipiec 2008 Fajny koncepcik tego obiektu latającego, ale miskery to takie trochę przebajerowanie tego koncepu mi się wydaje ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 25 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 25 Lipiec 2008 (edytowane) Wydaje Ci się... ;) mój koncepto - moje miksery - nie oddam! :D Mała burza mózgów nad konceptem - kilka nowych pomysłów wpadło - wklejam jako ciekawostkę raczej niż jako jakiś postęp prac ;) Edytowane 26 Lipiec 2008 przez Kris_R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 bardzo fajny ten szkic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 (edytowane) Ano - dałem z siebie wszystko w tym szkicu ;) HAHA - żart Powstaje pilot - in progress I jeszcze jednen mały apdejt... Edytowane 26 Lipiec 2008 przez Kris_R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 Nono to jest kawał dobrej roboty! Podoba mi się! Trzymaj tak dalej - będą teksturki na postacie czy sam materiał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 26 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 26 Lipiec 2008 No pewno, że będą teksturki :) niektóre rzeczy da się samymi shaderami załatwić ... jakieś drobne detale itp... ale większość będzie jakoś teksturowana... do smaku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 26 Lipiec 2008 Share Napisano 26 Lipiec 2008 (edytowane) fajnie wyszedł pilocik ;) fajnie że pokazałeś WIP z powstania pilota, ja właściwie od niedawna prawie wszystko tak blokuje zanim zacznę coś robić i to bardzo ułatwia pracę, wcześniej od razu zaczynałem modelować i to nie był najlepszy pomysł:/ mi się już nie przyda ale może młodzi się nauczą :D i gratuluje córeczki! btw :D Edytowane 27 Lipiec 2008 przez Destroyer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 Mały update tv_lotu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Innos Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 O :D Fajny motion blur i dosyć dużo detali jak na WiP. Narazie pokazałeś chyba najwięcej rzeczy z wszystkich - od conceptartow po rozwijanie sie postaci w 3d. Gratki wszystko narazie 1 klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 moze troche pozno, ale Wydaje mi sie ze zamiast klasycznego silnika fajniej by wygladaly 2 silniki typu odkurzacz pod skrzydlami, w kartoonowym stylu, takie stare rurowe odkurzacze mozna by nawet lekko je przecharakteryzowac: ] pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Słodziutką masz dziewczynkę! Deska do prasowania powinna być tylko z jednej strony w szpic, z drugiej strony powinna się kończyć prosto ewentualnie z takim drucianym stojakiem na żelazko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 Wiem Aniu - mam deskę do prasowania w domu :D Dzięki za radę... zastanowię się jeszcze - może jednak kawał blachy lepiej zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Lipiec 2008 Share Napisano 27 Lipiec 2008 Myślałam że górne skrzydło już teraz jest deską do prasowania (ponieważ ma taki sam ciemny pasek jak nasza) Jeszcze trochę dziwnie wygląda ta pułeczka na dole na deskorolkach, co to jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 27 Lipiec 2008 Autor Share Napisano 27 Lipiec 2008 to na razie zwykły box :) niepotrzebnie koncentrujesz się na "modelach", które nie były jeszcze modelowane :) Ale widocznie one wzbudzają najwięcej wątpliwości - nic dziwnego. Cierpliwości i jeszcze raz cierpliwości :) Będzie więcej - pokażę na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muminek Napisano 28 Lipiec 2008 Share Napisano 28 Lipiec 2008 Mógłbyś pokazać jakieś referencje do mikserów? Jakoś dziwnie wyglądają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 1 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 1 Sierpień 2008 (edytowane) Stawiam właśnie na nowo system.. padł mi twardy dysk w zeszłym tygodniu. Bywa :) No ale już prawie wszystko ustawione, więc niebawem kolejne apdejty :D Specjalnie dla Muminka - słusznie masz wątpliwości - takich mikserów nie ma, ale załączam foto na którym się luźno oparłem. No i wspomniany wyżej mini update... Zmienione dupsko latającej machiny, zmienione łopatki mikserów, odpadający fragment poszycia ze skrzydła, kilka kabli przy silniku doszło - bztety - będzie jeszcze więcej bzdetów :D Edytowane 1 Sierpień 2008 przez Kris_R Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adek_CG Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 moze warto by bylo te wiatraczki od mikserow wysunac troche do przodu przed ta deske, bo poki co to mam troche takie wrazenie jakby one mialy tam zaraz o cos zawadzic, pozatym to jest super, widac ze z kazdym up em model nabiera charakteru, jak mozesz wrzuc tez siatke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 2 Sierpień 2008 Share Napisano 2 Sierpień 2008 kurcze, samolot rządzi po prostu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kris_R Napisano 3 Sierpień 2008 Autor Share Napisano 3 Sierpień 2008 Siatka dla Ciebie Adku_CG - nie wiem czy coś z tego będziesz widział - musiałbym finalną rozdziałkę wkleić a na to jeszcze przyjdzie czas :) Tak czy siak - zapodaję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 3 Sierpień 2008 Share Napisano 3 Sierpień 2008 Wszystko fajnie, tylko nie pasuje mi fotel - jest w złej skali, burzy to koncepcje moim zdaniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi