Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

jezusicku, jakim cudem dostales sie do Kaliforni pracujac dla Naughty Dog? napisz co trzeba zrobic, bo ja tez chce sie wyrwac i pracowac przy grach dla jakiejs zagranicznej organizacji he he ;]

• Odpowiedzi 1,1k
  • Wyświetleń 286,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
jezusicku, jakim cudem dostales sie do Kaliforni pracujac dla Naughty Dog? napisz co trzeba zrobic, bo ja tez chce sie wyrwac i pracowac przy grach dla jakiejs zagranicznej organizacji he he ;]

przejrzyj dokładnie teczkę ;]

Napisano
  • Autor

proba wzmagan z ipadem i brushes app. zabraklo adjustment opcji wiec podkrecilem kontrast w photoshopie:

tychus_ipad.jpg

zdecydowanie wole cintiq...

Napisano

Aj no Cintiq to klasa sama w sobie ;) i nie ma nic co moze sie z nim rownac wg mnie...

Ale... iPadowy drawing i tak wyczesany... ja nawet w Photoshopie bym takiego nie machnal....

Respect!

Napisano

iPad bardziej jako szkicownik w dosłownym słowa tego znaczeniu , coś na szybko , coś z natury , tak żeby nie stracić pomysłu a póżniej do kompa i już bardziej profesjonalne malowanie , obrabianie itp . Tak mi się wydaje z obserwacji tego gadżeciku . P.S - ale gadzecik fajny :)

Capitanie paluchem malujesz czy masz jakiegoś pena ?

Napisano

Cpt.Obvious nawet jakby patykiem po piachu pojeździł to i tak by fajnie wyszło :)

Zdrówko!

Napisano

Hej ! Skoro pracujesz teraz w ND to możesz powiedzieć nad czym obecnie pracujecie? Podejrzewam "Uncharted 3" ;)

Napisano

Hej ! Skoro pracujesz teraz w ND to możesz powiedzieć nad czym obecnie pracujecie? Podejrzewam "Uncharted 3" ;)

Napisano
  • Autor

oczywiscie ze... nie moge :)

Napisano
  • Autor

oczywiscie ze... nie moge :)

Napisano

Kilka plam, niby szkic a polowa forumowiczów ma lekką erekcję :D

Świetnie jak zwykle. A jak mogę to spytam, czy ten iPad mocno się grzeje? I jakie są opóźnienia i czy te teksturki/brushe to tak od razu w tej aplikacji są dostępne czy to już PS. Spłukany jestem ale nie wiem czy jest sens się napalać na sprzęt czy może poczekać aż w końcu WACOM dojdzie do wniosku że warto coś takiego zrobić. :)

I gratuluję nowej posady o ile jeszcze tego nie robiłem. :)

Napisano
  • Autor

ostatni szkic jest cintiqowy btw.

na ipadzie sa 2 aplikacje warte uwagi. sketchbook pro i brushes. osobiscie wole brushes, dostep do pedzli jest przy 1 kliknieciu, w sketchbooku opcje sa bardziej skomplikowane i malo intuicyjne. w obu aplikacjach masz gotowe presety ktorych nie da sie za bardzo zmodyfikowac, poza opacity, size i spacing.

co do grzania sie, nie zauwazylem tego w swoim ipadzie ale slyszalem ze niektorzy na to narzekaja. no i nie ma sie na co napalac. tak naprawde jedyna uzytecznosc jaka mam z ipada to podreczny internet na kiblu, szybka mapa by sprawdzic adresy przed wyjsciem no i ostatnio malowanie, glownie zeby poprobowac mozliwosci.

Napisano

Ooo.. dzięki kapitanie za odpowiedź. Pisząc napalać się, miałem na myśli ciułanie grosza. :)

W końcu trochę to kosztuje. Ale czytając co napisałeś to chyba mogę wyluzować. Bo na kibelku nadal preferuję papierowe gazety... a co do rysowania to będę czekał na następne twoje prace... i komentarze co do skuteczności działania urządzenia ;) Swoją drogą dziwi mnie że WACOM nie ma w swojej ofercie "przenośnego szkicownika"...

Napisano
Swoją drogą dziwi mnie że WACOM nie ma w swojej ofercie "przenośnego szkicownika"...

Ja jakiś czas szukałem takiego rozwiązania właśnie... godne uwagi są właściwie dwa urządzenia: Motion LE1700 oraz Modbook. Modbook ma digitizer Wacoma. Niestety, oba kosztują stosunkowo duże pieniądze (rzędu 8-9 tyś.)... przydałoby się coś w przedziale cenowym ipada.

Napisano

no może i kilka plam... ale jaki kolor, jaka malarskość! jakie to mega świadome i plastyczne - aż boli... eh

Napisano

niesamowicie inspirująca jest każda praca,jesteś dla mnie mistrzem koloru

wielki fan:)

Napisano

moglbys sie chociasz troszke pochwalic technika tych speedzniorow - coz to za brushe i przepalenia?

Napisano

Wow, nie mysalem ze jeszcze mnie zdolasz czyms zaskoczyc ;] B&W revelka!

Mam mala prosbe - czy moglbys zrobic taki mini brushpack tylko z pedzlami z tych dwoch ostatnich updatow? Albo nazwy chociaz? Ja chyba zle uzywam twoich brushy bo mi tak nie wychodzi :P

Napisano
Dorzucam dzisiejsze 20 minutowe czarnobiale thumbnailsy.

"- Pokororuj to ! Dokończ to !" - zakrzyknęły chórem Teletubisie.

"- E, tam, lepiej namaluj japko..." - stwierdził rzeczowo pierwszoklasista.

"- ... tylko co ta kreacja ma wspólnego ze zjawiskiem zwanym sztuką ?" - nerwowo zaczął zastanawiać się Adept Pierwszego Kręgu Wtajemniczenia.

A ja sobie chyba pójdę zrobię herbatkę. Jakoś ją lubię ostatnio.

Wypasione, pozdrawiam. :)

Napisano
Wow, nie mysalem ze jeszcze mnie zdolasz czyms zaskoczyc ;] B&W revelka!

Mam mala prosbe - czy moglbys zrobic taki mini brushpack tylko z pedzlami z tych dwoch ostatnich updatow? Albo nazwy chociaz? Ja chyba zle uzywam twoich brushy bo mi tak nie wychodzi :P

Podpisuje sie pod prośbą !

Napisano

Po raz pierwszy jestem w czyms podobny do Omena :D Tez zle ich uzywam...

I podpisuje sie pod prosba czterema konczynami.

Napisano
Dorzucam dzisiejsze 20 minutowe czarnobiale thumbnailsy.

Baardzo fajne. Big up. Zejdz do 4min to będziesz miał posade w każdej agencji ;)

Napisano
Baardzo fajne. Big up. Zejdz do 4min to będziesz miał posade w każdej agencji ;)

No to patrz, że mamy wysoki poziom w kraju. Wyższy niż gamedev w kalafiorni :) W każdym razie wyższe oczekiwania :)

Napisano

Ola-f, ja się boję myśleć jakie agencje ty miałeś na myśli :D

Ale kapitan zdaje się już ma robotę ;)

Napisano

A ja nie chcę brushy - chcę mieć jego umiejętność podejmowania decyzji. Chlip.

Napisano

ostatnio coraz częściej siadam przed kompem włączam Twoje prace i zastanawiam się jak Ty to robisz...

Napisano

Wielkie dzieki za packa. Jak juz ktos mi powie czego mam uzywac to jakos tak pewniej sie czuje choc i tak za bardzo dziubie :/ Nic to, cza sie cwiczyc

speed_08.jpg

Napisano

Sorry Maciek ze spamuje twoj watek ale moze jeszcze zerkniesz okiem. Upraszczanie obrazkow to nie jest moja mocna strona :/

speed_10.jpg

Napisano

Czyj to wielki łeb ta biedna, zagubiona w dżungli dziewczyna znalazła? Ona stoi we wodzie prawda? :]

Napisano
  • Autor

ona w wodzie, z obierakiem, on na nia patrzy, z mina kartofla.

wrzucam 2 obrazki zeby ten watek sie nagle omenowy nie zrobil.

mountainlake.jpg

fields.jpg

Napisano

Te kolorki to wyczucie czy jakieś inne metody ?, muszę przyznać bardzo mi się podobają :)