Napisano 9 Lipiec 201014 l jezusicku, jakim cudem dostales sie do Kaliforni pracujac dla Naughty Dog? napisz co trzeba zrobic, bo ja tez chce sie wyrwac i pracowac przy grach dla jakiejs zagranicznej organizacji he he ;]
Napisano 9 Lipiec 201014 l jezusicku, jakim cudem dostales sie do Kaliforni pracujac dla Naughty Dog? napisz co trzeba zrobic, bo ja tez chce sie wyrwac i pracowac przy grach dla jakiejs zagranicznej organizacji he he ;] przejrzyj dokładnie teczkę ;]
Napisano 9 Lipiec 201014 l Naughty Dog, chociaz nie wydaje mi sie ze jest czym sie chwalic. Nie swiruj ;)
Napisano 25 Lipiec 201014 l Autor proba wzmagan z ipadem i brushes app. zabraklo adjustment opcji wiec podkrecilem kontrast w photoshopie: zdecydowanie wole cintiq...
Napisano 25 Lipiec 201014 l Aj no Cintiq to klasa sama w sobie ;) i nie ma nic co moze sie z nim rownac wg mnie... Ale... iPadowy drawing i tak wyczesany... ja nawet w Photoshopie bym takiego nie machnal.... Respect!
Napisano 25 Lipiec 201014 l iPad bardziej jako szkicownik w dosłownym słowa tego znaczeniu , coś na szybko , coś z natury , tak żeby nie stracić pomysłu a póżniej do kompa i już bardziej profesjonalne malowanie , obrabianie itp . Tak mi się wydaje z obserwacji tego gadżeciku . P.S - ale gadzecik fajny :) Capitanie paluchem malujesz czy masz jakiegoś pena ?
Napisano 25 Lipiec 201014 l Cpt.Obvious nawet jakby patykiem po piachu pojeździł to i tak by fajnie wyszło :) Zdrówko!
Napisano 25 Lipiec 201014 l Hej ! Skoro pracujesz teraz w ND to możesz powiedzieć nad czym obecnie pracujecie? Podejrzewam "Uncharted 3" ;)
Napisano 25 Lipiec 201014 l Hej ! Skoro pracujesz teraz w ND to możesz powiedzieć nad czym obecnie pracujecie? Podejrzewam "Uncharted 3" ;)
Napisano 25 Lipiec 201014 l Autor Hej ! Skoro pracujesz teraz w ND to możesz powiedzieć nad czym obecnie pracujecie? Podejrzewam "Uncharted 3" ;) oczywiscie ze... nie moge :)
Napisano 25 Lipiec 201014 l Autor Hej ! Skoro pracujesz teraz w ND to możesz powiedzieć nad czym obecnie pracujecie? Podejrzewam "Uncharted 3" ;) oczywiscie ze... nie moge :)
Napisano 27 Lipiec 201014 l Kilka plam, niby szkic a polowa forumowiczów ma lekką erekcję :D Świetnie jak zwykle. A jak mogę to spytam, czy ten iPad mocno się grzeje? I jakie są opóźnienia i czy te teksturki/brushe to tak od razu w tej aplikacji są dostępne czy to już PS. Spłukany jestem ale nie wiem czy jest sens się napalać na sprzęt czy może poczekać aż w końcu WACOM dojdzie do wniosku że warto coś takiego zrobić. :) I gratuluję nowej posady o ile jeszcze tego nie robiłem. :)
Napisano 27 Lipiec 201014 l Autor ostatni szkic jest cintiqowy btw. na ipadzie sa 2 aplikacje warte uwagi. sketchbook pro i brushes. osobiscie wole brushes, dostep do pedzli jest przy 1 kliknieciu, w sketchbooku opcje sa bardziej skomplikowane i malo intuicyjne. w obu aplikacjach masz gotowe presety ktorych nie da sie za bardzo zmodyfikowac, poza opacity, size i spacing. co do grzania sie, nie zauwazylem tego w swoim ipadzie ale slyszalem ze niektorzy na to narzekaja. no i nie ma sie na co napalac. tak naprawde jedyna uzytecznosc jaka mam z ipada to podreczny internet na kiblu, szybka mapa by sprawdzic adresy przed wyjsciem no i ostatnio malowanie, glownie zeby poprobowac mozliwosci.
Napisano 27 Lipiec 201014 l Ooo.. dzięki kapitanie za odpowiedź. Pisząc napalać się, miałem na myśli ciułanie grosza. :) W końcu trochę to kosztuje. Ale czytając co napisałeś to chyba mogę wyluzować. Bo na kibelku nadal preferuję papierowe gazety... a co do rysowania to będę czekał na następne twoje prace... i komentarze co do skuteczności działania urządzenia ;) Swoją drogą dziwi mnie że WACOM nie ma w swojej ofercie "przenośnego szkicownika"...
Napisano 27 Lipiec 201014 l Swoją drogą dziwi mnie że WACOM nie ma w swojej ofercie "przenośnego szkicownika"... Ja jakiś czas szukałem takiego rozwiązania właśnie... godne uwagi są właściwie dwa urządzenia: Motion LE1700 oraz Modbook. Modbook ma digitizer Wacoma. Niestety, oba kosztują stosunkowo duże pieniądze (rzędu 8-9 tyś.)... przydałoby się coś w przedziale cenowym ipada.
Napisano 27 Lipiec 201014 l kilka plam a jednak widać, że jest to śliczna kobieta - super nos i usta.
Napisano 28 Lipiec 201014 l no może i kilka plam... ale jaki kolor, jaka malarskość! jakie to mega świadome i plastyczne - aż boli... eh
Napisano 29 Lipiec 201014 l niesamowicie inspirująca jest każda praca,jesteś dla mnie mistrzem koloru wielki fan:)
Napisano 29 Lipiec 201014 l Autor dzieki za mile komentarze. Dorzucam dzisiejsze 20 minutowe czarnobiale thumbnailsy.
Napisano 29 Lipiec 201014 l moglbys sie chociasz troszke pochwalic technika tych speedzniorow - coz to za brushe i przepalenia?
Napisano 29 Lipiec 201014 l Wow, nie mysalem ze jeszcze mnie zdolasz czyms zaskoczyc ;] B&W revelka! Mam mala prosbe - czy moglbys zrobic taki mini brushpack tylko z pedzlami z tych dwoch ostatnich updatow? Albo nazwy chociaz? Ja chyba zle uzywam twoich brushy bo mi tak nie wychodzi :P
Napisano 29 Lipiec 201014 l Dorzucam dzisiejsze 20 minutowe czarnobiale thumbnailsy. "- Pokororuj to ! Dokończ to !" - zakrzyknęły chórem Teletubisie. "- E, tam, lepiej namaluj japko..." - stwierdził rzeczowo pierwszoklasista. "- ... tylko co ta kreacja ma wspólnego ze zjawiskiem zwanym sztuką ?" - nerwowo zaczął zastanawiać się Adept Pierwszego Kręgu Wtajemniczenia. A ja sobie chyba pójdę zrobię herbatkę. Jakoś ją lubię ostatnio. Wypasione, pozdrawiam. :)
Napisano 29 Lipiec 201014 l Wow, nie mysalem ze jeszcze mnie zdolasz czyms zaskoczyc ;] B&W revelka! Mam mala prosbe - czy moglbys zrobic taki mini brushpack tylko z pedzlami z tych dwoch ostatnich updatow? Albo nazwy chociaz? Ja chyba zle uzywam twoich brushy bo mi tak nie wychodzi :P Podpisuje sie pod prośbą !
Napisano 29 Lipiec 201014 l Po raz pierwszy jestem w czyms podobny do Omena :D Tez zle ich uzywam... I podpisuje sie pod prosba czterema konczynami.
Napisano 29 Lipiec 201014 l Dorzucam dzisiejsze 20 minutowe czarnobiale thumbnailsy. Baardzo fajne. Big up. Zejdz do 4min to będziesz miał posade w każdej agencji ;)
Napisano 29 Lipiec 201014 l Baardzo fajne. Big up. Zejdz do 4min to będziesz miał posade w każdej agencji ;) No to patrz, że mamy wysoki poziom w kraju. Wyższy niż gamedev w kalafiorni :) W każdym razie wyższe oczekiwania :)
Napisano 29 Lipiec 201014 l Ola-f, ja się boję myśleć jakie agencje ty miałeś na myśli :D Ale kapitan zdaje się już ma robotę ;)
Napisano 29 Lipiec 201014 l Mam mala prosbe - czy moglbys zrobic taki mini brushpack tylko z pedzlami z tych dwoch ostatnich updatow? Albo nazwy chociaz? Ja chyba zle uzywam twoich brushy bo mi tak nie wychodzi :P A ja nie chcę brushy - chcę mieć jego umiejętność podejmowania decyzji. Chlip.
Napisano 29 Lipiec 201014 l ostatnio coraz częściej siadam przed kompem włączam Twoje prace i zastanawiam się jak Ty to robisz...
Napisano 29 Lipiec 201014 l baja malunki nawet chciałem coś konstruktywnego napisać... ale mi przeszło dzięki za pędzle
Napisano 30 Lipiec 201014 l Wielkie dzieki za packa. Jak juz ktos mi powie czego mam uzywac to jakos tak pewniej sie czuje choc i tak za bardzo dziubie :/ Nic to, cza sie cwiczyc
Napisano 30 Lipiec 201014 l Autor fajne marek, ale za duzo tam odcieni szarosci, zrob mi ten sam tylko w czerni i bieli :)
Napisano 3 Sierpień 201014 l Sorry Maciek ze spamuje twoj watek ale moze jeszcze zerkniesz okiem. Upraszczanie obrazkow to nie jest moja mocna strona :/
Napisano 5 Sierpień 201014 l Czyj to wielki łeb ta biedna, zagubiona w dżungli dziewczyna znalazła? Ona stoi we wodzie prawda? :]
Napisano 5 Sierpień 201014 l Autor ona w wodzie, z obierakiem, on na nia patrzy, z mina kartofla. wrzucam 2 obrazki zeby ten watek sie nagle omenowy nie zrobil.
Napisano 5 Sierpień 201014 l http://maciejkuciara.com/mareknauczsiewkoncu.abr prosze bardzo :) i to jest WIELKOŚĆ co się maluczkim nie boi pokazać. dzięki
Napisano 5 Sierpień 201014 l Te kolorki to wyczucie czy jakieś inne metody ?, muszę przyznać bardzo mi się podobają :)
Napisano 5 Sierpień 201014 l pyszny ten pierwszy, wygląda jak akryl w stylu kozaków takich, jak Nathan Fowkes :)