WWWoj Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 hahah czad bober :D Poprzedni tez klimacior Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lordbiernac Napisano 17 Grudzień 2012 Share Napisano 17 Grudzień 2012 Nooo, bober daje rade:D Zdecydowanie b&w powinien zostac moim zdaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Tego już bym nie polecał przed zaśnięciem, czego boi się pinokio?Co robi bóbr w jego sypialni?Groza panie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysz Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamesanin Napisano 18 Grudzień 2012 Share Napisano 18 Grudzień 2012 :D genialny bober:] popłakałem się:] a kolorki w miszczu gitary obłędne:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 19 Grudzień 2012 Share Napisano 19 Grudzień 2012 Bobrołak jest przegenialny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jameli Napisano 20 Grudzień 2012 Share Napisano 20 Grudzień 2012 czad bober :D co Ty masz w głowie, że Ci się takie rzeczy z biednym zwierzakiem kojarzą :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 20 Grudzień 2012 Share Napisano 20 Grudzień 2012 Bober wypas :D Biedny pinokio :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 20 Grudzień 2012 Share Napisano 20 Grudzień 2012 Ten Bóbr będzie mi się śnił po nocach, świetne :] W b&w tworzy mocny klimat, fajne odczucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 22 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 22 Styczeń 2013 nowość, chyba za długo nad tym ślęczę i z każdą poprawką zaczyna wyglądać coraz gorzej, więc to już chyba ten moment. konstraktiw krytik mołst łelkam. Przy każdej ilustracji mówię sobie że pora wreszcie na jakieś porządne ćwiczenia stricte warsztatowe, ale strasznie męczy mnie mój plik ilustracjedozrobienia.txt ;) Postaram się na jakiś czas o nim zapomnieć; Ajs sugerował mi że blogi są całkiem skuteczne jeśli chodzi o motywację do ćwiczeń, więc może spróbuję też z tą formułą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 22 Styczeń 2013 Share Napisano 22 Styczeń 2013 Super klimat, jeśli chcesz z tym powalczyć, to na moje oko można by zmiękczyć dalsze fragmenty i ludek jest nieco gumowy(materiały ubrania takie jak skóra skurczyborka) już bardzo lubić tę ilustrację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 22 Styczeń 2013 Share Napisano 22 Styczeń 2013 Rewelacja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WWWoj Napisano 22 Styczeń 2013 Share Napisano 22 Styczeń 2013 Hehhe wypasik! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 nom fajny render :) kolorami i kompozycją nieco przypomina mi prace Toma Scholesa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Świetne!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
resh Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 to to je dobre :) zdrówko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 wrzuca raz na pół roku ale jak już to petarda :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 rewelacyjna praca :) z humorem ...wymiotło ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JakóbM Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Rewelacja ! Klimacik fajny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekFus Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Na główną z tym :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 świetny pomysł i wykonanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Bardzo fajoskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CUKIERASS Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 świetny rysunek-bardzo mi się podoba kolorystyka -brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 No no tos teraz nam skopał tyłki Piknie :D Bravo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Podpisuje sie stopami i rekoma pod slowami Kojota, a mordka srodkowej kolumny z prawej strony przypomina mi "irytujaca pomarancze" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 23 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2013 Wielkie dzięki wszystkim za odwiedziny i komentarze! :) Toma Scholesa na pewno miałem z tyłu głowy, bo absolutnie uwielbiam jego kolory ;) Jeśli chodzi o gumowość, to wynika trochę z tego, że chciałem zrobić coś w nie do końca określonym stylu - gdzieś pomiędzy realizmem a cartoonem; a z miękkością krawędzi i rozłożeniem detalu miałem faktycznie spore problemy przy tej pracy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nicponim Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 najsssss, sołłł najssssss! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość piofoks Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 pojechań praca :) podoba mi sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 23 Styczeń 2013 Share Napisano 23 Styczeń 2013 Przywróciłeś nam kawałek dzieciństwa tą pracą, magia, może warto ją wrzucić na jakiś konkurs bo raz zobaczona pozostawia potężnego kopa i to potem narasta. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 24 Styczeń 2013 Autor Share Napisano 24 Styczeń 2013 haha, dzięki za miłe słowa, bardzo zależało mi żeby to miało taki magicznie-baśniowo-przekorny charakter ;) Jak znajdę jakiś konkurs na najlepszego chłopca klęczącego przed kamiennymi gębami z których jedna przypomina irytującą pomarańczę, to niechybnie wyślę zgłoszenie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiezy Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 Bardzo fajny arcik, miły klimat i oryginalne przedstawienie. ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 6 Luty 2013 Autor Share Napisano 6 Luty 2013 Perspektywooo, co ty wyprawiaaasz, tak ci nie wolnooo!! :o Soundtrack: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 Soundtrack mi wskoczył do głowy sam, zanim zobaczyłem Twój link :D Obrazek kozak, chociaż ja bym jeszcze podziałał światłem na laseczce (niebieskie śwatło na tył, ciemniejsze cienie pod pachę i między poślady, zreeesztą, co ja Ci będę tłumaczył, sam wiesz) i tym gościu z lewej strony (troche rimlighta na ramię i głowę no i silniejsze światło na nogach, z tego neona co biegnie wzdłuż baru) bo te postaci wyglądają w stosunku do zajebistych głównych bohaterów na trochę zaniedbane jeśli chodzi o oświetlenie. No i parę chwil na zróżnicowanie opcji spożywczych mógłbyś poświęcić. A i po skończonym cieniowaniu podziałaj troche przy zmiękczaniu wybranych krawędzi, żylety sobie zostaw na strategiczne punkty. Tak się poczepiam :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 Znowu bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ICE Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 Rewelacyjny pomysl z tym malym !!!!11 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 6 Luty 2013 Autor Share Napisano 6 Luty 2013 Dzięki za komentarze :) EC - trochę na Was testuję co przejdzie a co nie :p Jak ustawiałem kompozycję, to próbowałem poeksperymentować z dystrybucją jaśniejszych i ciemniejszych kształtów już na takim bardzo bejsik levelu i zobaczyć co z tego wyjdzie, bo wcześniej nigdy tak nie robiłem. Potem jak próbowałem powalczyć z oświetleniem na obu postaciach (a i rimlajty były, byyyyły ;), ale to mi zaburzało początkową wizję i wróciłem do prostych kształtów... Z tym że i tak coś poszło dramatycznie nie tak, bo w miniaturze obrazek wygląda koszmarnie. Nie zamknąłem tego obrazka jakoś definitywnie, więc pewnie jeszcze pokombinuję skoro to jednak razi, tylko dam sobie trochę czasu żeby od niego odpocząć. Dodam też z pewnością jakąś żubrówkę. Jak by ktoś miał pojęcie co tu nie działa ze światłem, to chętnie się dowiem, bo wydaje mi się że powtarzam podobne błędy i to chyba gdzieś w podstawach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 Pozwolę sobie wysunąć kontrowersyjną tezę, otóż nie zawsze fizyczna poprawność stoi w zgodzie z samą kompozycją dwuwymiarowej powierzchni obrazka, stąd cała zabawa i męki. Dokładnie wiem czemu nie powyciągałeś pewnych partii, bo to by po prostu zaburzyło twoją estetykę. Obrazek jest bomba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 6 Luty 2013 Share Napisano 6 Luty 2013 Nie zrozum mnie źle, ja ten obrazek uważam za bardzo udany, najważniejsze rzeczy w nim są rewelacyjnie zrobione (emocje i gest głównej postaci na przykład) więc nie interpretuj tego tak, że mnie coś tam razi. Tak tylko sobie pisałem co ja bym zrobił inaczej, niekoniecznie mam rację, to raczej terytorium osobistego gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 11 Luty 2013 Autor Share Napisano 11 Luty 2013 Myślę że uwagi całkiem uzasadnione bo mnie też drażnią te elementy ;) Naniosłem dzisiaj delikatne poprawki [tu miejsce na żart o dopieszczaniu kobiety] i chyba zostawiam tę pracę. Bardziej mi się chyba w ogóle podoba wersja zdesaturowana, bo ma jakiś taki chicagowsko-prohibicyjny klimat, a w kolorach coś mi nie gra :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pegazord Napisano 11 Luty 2013 Share Napisano 11 Luty 2013 Super stylówka, świetne to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Urbanboogie Napisano 14 Luty 2013 Autor Share Napisano 14 Luty 2013 Mały żart kompozycyjny w hołdzie Normanowi Rockwellowi ;) Złoty Podział Zbliżenie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 Bardzo fajne. I ze smakiem;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rotcore Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 ha ha świetne! Pięknie trzaskasz ostatnio aż się miło obserwuje, dobre pomysły i wykonanie, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 robisz się za dobry, już cie nie lubię... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 świetny pomysł i dobre wykonanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morbid Karbid Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 Ostatni świetny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 genialne, w koncu cos oryginalnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 ostatni pomysl mega dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomzar Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 rewelacja !!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Varmer Napisano 14 Luty 2013 Share Napisano 14 Luty 2013 świetne! . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi