Levus Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 (edytowane) Cześć! Jako, że siedziałem w miarę cicho ostatnio, postanowiłem się pochwalić kilkoma postaciami które wystrugałem przez ostatnie kilka miesięcy dla krakowskiej firmy Sodigital. Postacie można spotkać w przeglądarkowej grze 3D Gilfor's Tales, w którą można zagrać TUTAJ, na stronie oficjalnej. Lub w polskiej wersji tutaj: www.gilforstales.pl Nie trzeba nic płacić, nie trzeba nic ściągać, gra oparta jest na mało popularnej technologii pozwalającej flashowi na wyświetlanie realtimowych modeli bezpośrednio w przeglądarce. Razem z Marą, czyli Markiem Markuszewskim, wypociliśmy też nieco environmentu do tejże gry, który w przeciwieństwie do postaci nie jest renderowany w czasie rzeczywistym lecz oparty na prerenderowanych spritach. Zapraszam do oglądania i komentowania! C&C jak zawsze miło, ciepło i bez nerwów przyjmuję:) Edytowane 23 Grudzień 2008 przez Levus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 fajne modele, szczególnie otoczenie ładnie się prezentuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 Nie no świetne takie oldschoolowe klimaty, jakoś mi tak BG II przypomina zdeczka. Ile zajmuje Ci zrobienie jednej tkaiej postaci?? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 no piekna robota :-) super mi sei bardzo podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ex3 Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 No panie, konkretny wrzut na forum :) więcej takich :) 5* ode mnie PS. HP do czegoś służyło ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 nie no jest super styl :) nie czaje tylko tych hpekowcow, ale spoko :) Ex3 - podejzewam ze uzywali szaro-czarnych map z hpekow jako baz pod kolor, ale to czysty strzal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 nie znam sie na GA ale pieknie to wyglada dobre pytanie po co HP ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 No kilka modeli naprawdę kozackich, zwłaszcza zwierzaki :) Miałeś konkretne koncepty, czy jechałeś trochę "na pałę" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 22 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 22 Grudzień 2008 (edytowane) Dzienx wszystkim:) ETA -> od 2-4 dni, zależy jak wiatr wieje. Ex3, KLICEK (no dobry strzał:), piksar (i powstrzymując wiecej takich pytań): Hipoly robiłem by wypalić shading (oświetlony z czterech stron z góry model hp) oraz occlusion na model low, raz, że ułatwiało to życie przy malowaniu i niesamowicie przy cieniowaniu a dwa, że nie jestem takim mega malarzem;) Pozatym jak ktoś gdzieś indziej zauważył, dzięki temu modele wyglądają nieco inaczej niż klasyczne ręcznie malowane. Zwykle na hp schodził dzień-półtora. Kuba - mam koncepty, malował Jarosław Marcinek a.k.a. Yaro. Pokażę, ale w tej chwili nie mam jak za bardzo.... Edytowane 22 Grudzień 2008 przez Levus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 Goood Shit! 5x* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 (edytowane) podobać się... fajny klimacik i texturki kolorowe... Edytowane 22 Grudzień 2008 przez floo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 Postacie super, enviro też, szczególnie pierwszy obrazek mi się bardzo podoba. Fajnie że pokazałeś :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 Za samo przedstawienie modeli 5 gwiazdek :) Naprawde genialnie wyszlo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mara Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 dzięki za pomarańczową czcionkę ;D mi też się podoba :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kirian Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 Swietne modeliki!:) gratuluje, a enwajro pierwsza klasa:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sand Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 omg Levus no1! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 swietnie to wyglada, jak malowane figurki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fr3d3k Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 świetne...i postacie i enviro ! Daje rade Pawnowie... tylko przyklasnąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 22 Grudzień 2008 Share Napisano 22 Grudzień 2008 Potwierdzam, fajne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 fajne bo male ikolorowe troche zastanawia mnie fakt po co hiresy do takich malych postaci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2008 Dzięki za komenty! O hiresach pisałem wcześniej już, także odsyłam na pierwszą stronę;) Zapomniałem o polskiej wersji językowej: http://www.gilforstales.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Pokaz jeszcze w przyszłosci modeliki i trexturki envi... ///To co Panowie i Panie, gramy w giere?:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
prrrszalony Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Pokaż więcej lokacji! Są prześliczne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ledyr Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 no pojechales lewus, te lokacje rzeczywisice bardoz ladne, czemu sie nie chwaliles? mowisz dzien - poltorej na hp? :D bardzo ladny kosciotrup, sam nie zorbilbym lepszego hyhy ^^ pzdr ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cruzh3r Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 damn, uwielbiam tego typu lowpoly game art 10/10. GJ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ETA Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Jak tak teraz drugi raz se oglądam to mi się plecy pierwszej postaci nie podobają, zbyt symetryczna ta tkanina i widać cięcie tekstury! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
F/X Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Pracki super. Czasem fajnie popatrzec na dobre modeliki w starym stylu . ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 a fakt levus tego drugiego posta pobierznie czytalem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 23 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 23 Grudzień 2008 Bruneq -> Na razie robię co innego, pewnie jeszcze dojdą jakieś postacie w przyszłości;) Jak coś się pojawi to pokażę. Texturki od enviro średnio da radę pokazać, część to prostu generyczne uvw, część shadery proceduralne, kilka rzeczy unwrapowanych więc ciężko to zebrać do kupy. Ledyr -> szkielet mówisz...:) A lokacje? Toż się chwalę teraz:) ETA -> dzięki, no fakt, ewidentnie to widać, już nie poprawię bo poszło ingame:/ Miejmy nadzieję, że nie będzie widać za bardzo:p To Wesołych Świąt wszystkim! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bro Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 nic dodac nic ujac - pierwsza klasa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Klasa! Uwielbiam taki oldschool, jedyne do czego można się przyczepic to tiling podłogi, reszta - bajka. Chyba pogram :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Dobre. Opłacało się dziergać model w wysokiej rozdziałce, żeby później wykorzystać to na takich małych postaciach z tak rzadką siatą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 No no, gratulacje ;] świetnie to wszystko wygląda ! jednak też nie rozumiem do końca dlaczego do tych postaci robiłeś sobie HP, tym bardziej że są miejsca ewidentnie symetryczne (na początku myślałem że textury malowane ręcznie), mogę jedynie przypuszczać że będzie jeszcze jedna wersja gry ;> teraz to jest jedynie zachęta marketingowa (mini darmowa próbka) a później z tego co masz zrobisz postacie nextgen ;3 zgadłem? (ja tu węszę większy plan XD ) albo po prostu wolisz rzeźbić nisz malować jak sam stwierdziłeś. 2-4 dni na cały detaliczny sculpt i finish 0o szalony pan jesteś XD Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Czytajcie cały wątek może? Przecież Levus już wyjaśnił dlaczego to robił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 (edytowane) Nie wszyscy mamy tyle, czasu, co Ty - jeśli już zwracasz uwagę mógłbyś przytoczyć, lub chociaż linka do posta podesłać :) Co innego, gdyby był to wątek z dyskusją, ale tak po prostu się patrzy i komentuje - im człowiek starszy, tym mniej czasu na forum. edit: odpowiedź jest w drugim poście autora - thx, za info. Edytowane 23 Grudzień 2008 przez User190 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Grudzień 2008 Share Napisano 23 Grudzień 2008 Nie narzekam na nadmiar czasu. Ale przez szacunek dla autora staram się choć jego wypowiedzi czytać ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxymilian Napisano 24 Grudzień 2008 Share Napisano 24 Grudzień 2008 Super! Nic dodać nic ująć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Marioza Napisano 24 Grudzień 2008 Share Napisano 24 Grudzień 2008 REWELA!! hehe załsużone 5*, pikna robota, nie wpadłem nigdy na to zeby hp uzwac jako baze dla oldscholi dobry patent i w widac ze daje rade, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kusanagi Napisano 24 Grudzień 2008 Share Napisano 24 Grudzień 2008 no bardzo ladne gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J|L Napisano 24 Grudzień 2008 Share Napisano 24 Grudzień 2008 bardzo ladne ! kiedy intro do gry zrobicie :] bylo by leprze od niej samej pewnie pozdro ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Norad Napisano 25 Grudzień 2008 Share Napisano 25 Grudzień 2008 Impresive! Bardzo fajne low poly! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keraj37 Napisano 25 Grudzień 2008 Share Napisano 25 Grudzień 2008 Goood Shit! 5x* yeah:] agreed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mis3k Napisano 26 Grudzień 2008 Share Napisano 26 Grudzień 2008 Sculpty bardzo fajne, low poly mi się nie podoba, oprócz kościotrupa. i to że kamera w lokacjach ustawiona na ortographic, ale może tak miało być. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 26 Grudzień 2008 Share Napisano 26 Grudzień 2008 no bardzo dobre takie cuś, wygladaja jak figurki do gry:)) gratki!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snajper992 Napisano 26 Grudzień 2008 Share Napisano 26 Grudzień 2008 Ładne efekty wizualne jak na coś co można w necie odpalać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eric_Draven Napisano 26 Grudzień 2008 Share Napisano 26 Grudzień 2008 Dobre jest. Gratuluje fronta, nalezy sie. Tak za postacie jak enviro. Motyw z hiresami ciekawy, lecz ja osobiscie bym je z palca pomazal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 27 Grudzień 2008 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2008 Hej ho! Dzięki za komentarze, miło się czyta, i dzięki za fronta! Jak coś nowego się pojawi to dorzucę;) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi