Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

...czyli spelnienie marzen kazdego emo;p

chociaz z drugiej strony ciezko to nazwac animacja;) raczej kilka obrazkow i kupa postprodukcji i compositingu;)

kiedys uslyszalem kawalek zeromancer - dr online i z jednego fragmentu zrodzil mi sie pomysl. na poczatku zaczalem robic to jako animacje, ale szybko mi sie odechcialo. a jakos ostatnio udalo mi sie pozyczyc kamere i zrealizowalem to w sposob prosty, latwy i przyjemny.

ostrzegam - nie ma w tym zadnego glebszego przeslania i bylo robione tylko i wylacznie dla dobrej zabawy (dlatego miedzy innymi jest kilka baboli ktorych juz nawet nie chcialo mi sie poprawiac zeby nie wpasc w tryb poprawiania-w-nieskonczonosc) i nauczenia sie kilku trickow;)

soft: 3ds, scanline/vray, photoshop, combustion, afix;)

i wersja do pobrania:

http://www.cziu.eu/mt/1800suicide_lo.mpg

i tak pro forma kilka screenow:

s1.jpg

s2.jpg

s3.jpg

milego ogladania:)

pozdr

mt

Edytowane przez mt

• Odpowiedzi 31
  • Wyświetleń 5,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Kolejny dzien, kolejna polska animacja - no co to sie porobilo ;] Dla mnie bombeczka. Co technicznie lezy pewnie sam wiesz lepiej, ale generalnie bardzo mi podeszlo. Wiecej takich!

A no i patent z Futuramowych suicide booths ;]

Napisano

Fajnie się ogląda. Faktycznie, ostatnio coś się zmieniło i co raz więcej animek się wykluwa.

Tylko się z tego cieszyć :)

Napisano

rzeczywiscie jakaś ®ewolucja w dziale "animacja"

ma klimat i fajnie zrealizowane !

pozdrawiam

Napisano

Ladnie to wyszlo, jest pomysl, spojnosc i klimat, tylko szkoda tego mlodego maturzysty ;)

pozdr

oltarz

Napisano

Bez przegadywania czyli krótkie i na temat. I o to chodzi i o to chodzi. Podobało mi sie. Pozdro

Napisano

Heheheh normalnie wieeelki LOL za pomysł i gratulatki za wykonanie - proste ale za to bardzo efektowne. Poza wspomnianą taksówką na początku i z deka przesadzonym shutter anglem mysle ze nie ma co sie czepiac czegokolwiek .. no chyba ze ktos bedzie to poklatkowo ogladal ale nie o to tu chodzi! BRAWO!

Napisano

Mi się bardzo podoba, świetny klimat uzyskales w te kilkadziesiat sekund, chętnie obejrzałbym caly film z takim nastrojem.

pozdrawiam

Napisano

jak dla mnie o wiele za krótkie. Mógłby z tego być niezły pomysł na shorta. Bardzo fajny klimat, wykoanie fajne... :) przyjemne ale dla czego nie dłuższe?!?!?! ;)

Napisano

Elo 320 ;)

No to sie porobiło...ciekawe co jutro nas zaskoczy :D

Całkiem przyjemnie sie oglądneło...sa błędy jak wspomniałeś...troche leżą niektóre rzeczy...ale co ciekawe...te błędy połączone z tym mrocznym, brudnym klimatem...sprawiają, że jak sie to oglądnie drugi raz to wydaje się zajefajne ;) Prawie jak SinCity ;)

Napisano

No i to jest fajne Pane ! Podobało mi się. Ktoś w pozytywnym oczywiście wydźwięku ironizuje że co dzień nowa rodzima animacja I TAK MA BYĆ ! Potencjał jest.

Pozdrawiam

Napisano

bardzo mi się podoba, klimacik pierwsza klasa, jakby coś pomiędzy max payne a sin city :) kardy miodzio jak dla mnie, ten samochód trochę odstaje ale ogólnie wypas

Napisano
  • Autor

dzieki wszystkim za mile slowa:) naprawde, wiedzac ile tam jest niedociagniec nie sadzilem ze tak dobrze zostanie toto odebrane;)

kilka odpowiedzi

Omen - oj wiem, wiem co tam lezy i kwiczy. a co to sa te suicide booths? bo futuramy nie znaju:(

yoozco - nie bedzie wersji 1,2,3,4;) projekt uwazam za zamkniety, wzialem sie juz za inne rzeczy. moze jak mnie cos tknie to dorobie mini-making-of'a, alboco..

oltarz - a mi go tam nie szkoda, lubie sie nad nim znecac;)

bartolomeo - gdyby bylo dluzsze to bym to robil i robil i robil i robil...a tak poszlo szybciorem;)

Tomek Kosiorek - oj stan polskiego kina to dla mnie temat-rzeka, tez bym chcial zeby w koncu powstalo cos innego, dobrego. ale jako ze nie jestem po filmowce to mnie nie wpuszcza w te kregi;) ale fajnie ze w tych czasach przy odrobinie samozaparcia mozna sobie zrobic filmik, ktory chcialoby sie obejrzec;)

Kedzior - caly podklad muzyczny pochodzi z kawalka dr online zespolu zeromancer, o tego -

tak ogolnie to zdaje sobie sprawe ze samochod odstaje, ale akurat ta scena mi sie najdluzej liczyla i nie chcialem juz tego przerenderowywac.. chociaz z drugiej strony moglem zrobic dla niego tylko jakies podbrudzenie i juz lepiej by tam siedzial.. w sumie szkoda ze o tym nie pomyslalem wczesniej;)

Napisano
a co to sa te suicide booths? bo futuramy nie znaju:(

Jak sama nazwa wskazuje budki dla samobójców. Coś jak publiczny kibel połączony z budką telefoniczną, wchodzisz, wrzucasz monetę i schodzisz :)

Napisano

Ciekawy pomysł.

Napisano

W Futuramie byl fajny kontekts i to, ze sie bohater rozmyslil.

Tutaj dziwny "smiech", ktory bardziej wyglada jak grymas. Budka traktowana jak rozrywka?

Naaaah.

Technicznie fajnie :)

Napisano
W Futuramie byl fajny kontekts i to, ze sie bohater rozmyslil.

Tutaj dziwny "smiech", ktory bardziej wyglada jak grymas. Budka traktowana jak rozrywka?

Naaaah.

Technicznie fajnie :)

wlasnie tez mi cos emo pachnie

ale futurame ciezko pobic wiec sie nie czepiam

technicznie super

renderowas bez aa w wiekszej rozdzielczosci ?

male bledy przy cieniach albo fg.

pozdro

Napisano
  • Autor

hehe przeczytajta pierwsze zdanie w pierwszym poscie;) ten filmik byl robiony dla hecy, a ze mnie taki aktor jak z koziej pupy waltornia, wiec wybaczcie;)

ttaaddeekk - owszem bez aa i w wiekszej rozdzielczosci, ale przynajmniej na tle tego niedokladne kluczowanie nie rzuca sie tak w straszliwie w oczy;)

pozdr

mt

Napisano

Bardzo fajnie!! Uwielbiam ten filtr/kolorystyke, taka mroczna az strach sie bac ;].

Przypomnial mi sie film "Telefon" ... mysle, ze Twoje zakonczenie powinno byc opcjonalnym zakonczeniem do wyboru w tym filmie :D.

Pozdrawiam.