Napisano 8 Kwiecień 200915 l Cześć! Powalczę zatem pod patronatem Leonarda da Vinci:cool: OPIS: "Mistrz Leo cierpliwie kończy pracę nad miniaturową wersją jednej ze swoich machin" Na razie tyle, powodzenia wszystkim zawodnikom życzę! Edytowane 22 Kwiecień 200915 l przez Levus
Napisano 8 Kwiecień 200915 l Cholera mi tez pierwszy do glowy Leon przyszedl :D bede musial cos innego wymyslic hihihi
Napisano 8 Kwiecień 200915 l To jest pierwsze co przychodzi do głowy pod hasłem "niezrealizowane maszyny", było pewne, że ktoś wybierze właśnie Vinci'ego - cieszę się, że to akurat Ty, bo będzie na co popatrzeć. Powodzenia!
Napisano 8 Kwiecień 200915 l chodzi o Leo Beenhakkera i o jego niezrealizowaną ideę Polski, jako potęgi footballu?
Napisano 8 Kwiecień 200915 l fajny temat. Sam myślałem nad da Vincim ale wiedziałem że ktoś to zrobi lepiej ode mnie. Powodzenia życzę i dołączam się do prośby Tweetiego o koncepty, bo też chciałbym wiedzieć którą machinę wybieżesz.
Napisano 8 Kwiecień 200915 l chodzi o Leo Beenhakkera i o jego niezrealizowaną ideę Polski, jako potęgi footballu? Chciałbym żeby ktoś podchwycił ten temat :D
Napisano 8 Kwiecień 200915 l Jak znam prace levusa to będzie bardzo klimatycznie ale to chyba nie będzie jedyna praca z da Vincim...
Napisano 8 Kwiecień 200915 l Na pewno będzie świetnie. Powodzenia, no i życzę zakończenia bardziej udanego niż ostatnio ;) Pozdrawiam
Napisano 8 Kwiecień 200915 l Też pomyślałem o Leo, ale to nie moje klimaty wiec zrezygnowałem. Życzę powodzenia, nie mogę się doczekać :D
Napisano 10 Kwiecień 200915 l Autor Dzięki za aprobatę:) Zacznę coś robić pewnie dopiero grubo po Świętach... breja: Tak, też mam nadzieję, że pójdzie lepiej niż ostatnio;) Leo wystąpi w roli modelarza-hobbysty, a maszynkę wybrałem tę (być może ją nieco zmodyfikuję):
Napisano 10 Kwiecień 200915 l Wiedziałem że ktoś się skusi na ortokopter Leonarda :D Jeszcze raz powodzenia :>
Napisano 22 Kwiecień 200915 l Autor Yo! Zaczątki takie, scenkę planuję mniej więcej jak na tym koncepcie, jeszcze nie do końca wiem co się tam będzie działo, ale mam parę rozwiązań w zanadrzu. Siateczki dorzucę następnym razem. Wiele wnoszące komentarze mile widziane, zapraszam:D pozdro!
Napisano 22 Kwiecień 200915 l Więcej kadru!!! Wiem, że rządzisz w facjatach, ale to scenka ma być z wynalazkiem w roli głównej, a nie portret. A w ogóle nigdy nie wyobrażałem sobie Leonarda takiego zasuszonego, raczej coś w stylu Gandalfa...
Napisano 22 Kwiecień 200915 l niezły dyniak ;) ucho za mało zasuszone :D ale rozumiem, że poza twarzoczaszką jest jeszcze in progress :)
Napisano 23 Kwiecień 200915 l Twarzyczka świetna, cały Leo, tylko widziałbym go z lekkim uśmieszkiem i oczami jak jak kot ze Shreka... 8-)
Napisano 23 Kwiecień 200915 l Autor Dzięki za komenty! mkeruj -> hehe, ja cały czas zamiast Leo widzę Gandalfa:D A o kadrze będę myślał jeszcze, racja, ale z pewnością będzie dość duszny, bo raz, że nie będe miał kiedy dziergać wielu elementów i wolę mieć mniej, ale lepiej dopieszczone, a dwa, że lubię takie:D Postaram się wyeksponować temat bitwy;) Z buźką jeszcze walczę (i uśmieszek będzie) a tymczasem a propos kadru i base w zbrushu:
Napisano 23 Kwiecień 200915 l Jest bardzo dobrze, pierwszy kadr mi się podoba. Z niecierpliwością czekam na następne upy. Pozdro.
Napisano 24 Kwiecień 200915 l A nie lepiej bardziej z profilu ? Bo tak trochę trudno będzie oczy ustawić tak żeby faktycznie patrzył na obiekt a nie przed albo za niego (chyba że Tobie przychodzi to łatwiej, ja zawsze mam z tym problemy). Burżuj... z Z-brushem...
Napisano 24 Kwiecień 200915 l Rączki sprawiają wrażenie zbyt krótkich. Co do kadru przesunęłabym głowę jeszcze bardziej w lewo, łokieć można trochę obciąć, ewentualnie obróć kamerę żeby pokazać odrobinę bardziej od boku. Model bardzo ładny.
Napisano 25 Kwiecień 200915 l Ja za Anią, chociaż ten pierwszy z nowych kadrów też może być.;) Model fajny...ale będziesz go jeszcze picował prawda?;)
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Autor No i masz.. mi właśnie drugi z tych kadrów bardziej wchodzi:D No zobaczymy jeszcze. Aniu, RaVirr, dzięki za uwagi:) Głowę jeszcze pomęczę oczywiście. Nvidia, nie przesadzaj:) Wiele nie ulepiłem, ale coś tam jest.
Napisano 29 Kwiecień 200915 l Autor Z tego co zauważyłem, masz trochę więcej czasu na rozpęd:D Dzięki:)
Napisano 29 Kwiecień 200915 l A mi bardziej odpowiadał pierwszy kadr, ten z #14 posta. W tych ostatnich jest za dużo przestrzeni, tamten był taki ciasny i duszny, jak pracownia naukowca ;)
Napisano 2 Maj 200915 l dokladnie, ciasny kadr jak najbardzije pasuje, pozostan przy pierwszym, czesto tak przeciez bywa ze pierwszy pomysl jest najlepszy i nie ma co isc w zaparte. obcial bym go troszke z dolu bo rece zajmuja za duzo miejsca, i pokombinowal troche z mina , zeby wyrazala radosc, a nie melancholie bo nie pasuje. pracka kojazy mie sie troche z ostatnim zwycięzcą cg challenge i w tym samym kierunku bym poszedl pozdro
Napisano 2 Maj 200915 l A te włosy tak zostaną, czy tylko podgląd? bo jednak bym próbowałą zrobić "prawdziwe", albo przynajmniej warstwami planów z opacity, bo teraz niebardzo.