Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Cześć!

Powalczę zatem pod patronatem Leonarda da Vinci:cool:

OPIS:

"Mistrz Leo cierpliwie kończy pracę nad miniaturową wersją jednej ze swoich machin"

Na razie tyle, powodzenia wszystkim zawodnikom życzę!

Edytowane przez Levus
  • Odpowiedzi 32
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

fajny temat. Sam myślałem nad da Vincim ale wiedziałem że ktoś to zrobi lepiej ode mnie. Powodzenia życzę i dołączam się do prośby Tweetiego o koncepty, bo też chciałbym wiedzieć którą machinę wybieżesz.

Napisano

Dzięki za aprobatę:) Zacznę coś robić pewnie dopiero grubo po Świętach...

breja: Tak, też mam nadzieję, że pójdzie lepiej niż ostatnio;)

Leo wystąpi w roli modelarza-hobbysty, a maszynkę wybrałem tę (być może ją nieco zmodyfikuję):

davincihelicopter.jpg

Napisano

Yo!

Zaczątki takie, scenkę planuję mniej więcej jak na tym koncepcie, jeszcze nie do końca wiem co się tam będzie działo, ale mam parę rozwiązań w zanadrzu.

Siateczki dorzucę następnym razem.

Wiele wnoszące komentarze mile widziane, zapraszam:D

leoshow02.jpg

leoshow01.jpg

pozdro!

Napisano

Więcej kadru!!!

Wiem, że rządzisz w facjatach, ale to scenka ma być z wynalazkiem w roli głównej, a nie portret.

A w ogóle nigdy nie wyobrażałem sobie Leonarda takiego zasuszonego, raczej coś w stylu Gandalfa...

Napisano

Dzięki za komenty!

mkeruj -> hehe, ja cały czas zamiast Leo widzę Gandalfa:D

A o kadrze będę myślał jeszcze, racja, ale z pewnością będzie dość duszny, bo raz, że nie będe miał kiedy dziergać wielu elementów i wolę mieć mniej, ale lepiej dopieszczone, a dwa, że lubię takie:D

Postaram się wyeksponować temat bitwy;)

Z buźką jeszcze walczę (i uśmieszek będzie) a tymczasem a propos kadru i base w zbrushu:

leoshow03.jpg

Napisano

A nie lepiej bardziej z profilu ? Bo tak trochę trudno będzie oczy ustawić tak żeby faktycznie patrzył na obiekt a nie przed albo za niego (chyba że Tobie przychodzi to łatwiej, ja zawsze mam z tym problemy).

Burżuj... z Z-brushem...

Napisano

Rączki sprawiają wrażenie zbyt krótkich.

Co do kadru przesunęłabym głowę jeszcze bardziej w lewo, łokieć można trochę obciąć, ewentualnie obróć kamerę żeby pokazać odrobinę bardziej od boku.

Model bardzo ładny.

Napisano

No i masz.. mi właśnie drugi z tych kadrów bardziej wchodzi:D No zobaczymy jeszcze.

Aniu, RaVirr, dzięki za uwagi:) Głowę jeszcze pomęczę oczywiście.

Nvidia, nie przesadzaj:)

Wiele nie ulepiłem, ale coś tam jest.

leoshow04.jpg

Napisano

A mi bardziej odpowiadał pierwszy kadr, ten z #14 posta. W tych ostatnich jest za dużo przestrzeni, tamten był taki ciasny i duszny, jak pracownia naukowca ;)

Napisano

dokladnie, ciasny kadr jak najbardzije pasuje, pozostan przy pierwszym, czesto tak przeciez bywa ze pierwszy pomysl jest najlepszy i nie ma co isc w zaparte. obcial bym go troszke z dolu bo rece zajmuja za duzo miejsca, i pokombinowal troche z mina , zeby wyrazala radosc, a nie melancholie bo nie pasuje. pracka kojazy mie sie troche z ostatnim zwycięzcą cg challenge i w tym samym kierunku bym poszedl

pozdro

Napisano

A te włosy tak zostaną, czy tylko podgląd? bo jednak bym próbowałą zrobić "prawdziwe", albo przynajmniej warstwami planów z opacity, bo teraz niebardzo.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności