trosiek Napisano 3 Lipiec 2009 Share Napisano 3 Lipiec 2009 (edytowane) chciałbym mieć takie rendery finalne jakie ty masz próbne :D pewnie przeoczyłem wzmiankę o rendererze ale to mental czy vray? Edytowane 5 Lipiec 2009 przez trosiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 3 Lipiec 2009 plasti - nie wiem co to poliki. ;) Może jestem wyjątkowo niekumaty teraz, ale tak to czasem jest po dentyście i prochach. Kubicy nie będzie, jeśli ci o to chodzi. :) Interesuje mnie raczej samochód. Imo świetna kolorystyka i kształty. trosiek - vray :) Dzięki za miłe słowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 4 Lipiec 2009 Share Napisano 4 Lipiec 2009 no ze w poligonach :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2009 Kask. . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 Modeling jak i rendering masz już bez wątpienia opanowany, więc pokaż teraz jak Ci idzie teksturowanie a później może... jakaś mała animacja? :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2009 Animacja kusi, nawet bardzo. Brakuje mi jakiegoś pomysłu na to, punktu zaczepienia. Do tego dochodzą odgłosy. Nie mam doświadczenia w tych klockach. Poza tym trudno coś ciekawego zrobić tylko z tego jednego modelu. Ale on nie ucieknie, więc może kiedyś. :) A czy rendering opanowany, to się dopiero okaże za jakiś czas. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 jesteś hardcorem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 pięknie :) a siatki:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 sliczny kask:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 7 Lipiec 2009 Share Napisano 7 Lipiec 2009 Ciągle rewelka poziom. Co do tuneli na youtube.com masz ten najnowocześniejszy tunel bmw w całej formule. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 8 Lipiec 2009 Nom, oglądałem swego czasu te ich filmy z fabryki. Całkiem fajna seria, szkoda, że taka krótka. Modeling skończony (albo coś zauważę przy mapowaniu ;)). Teraz albo mapowanie samochodu, albo modelowanie tunelu, tak z rozpędu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WilL Napisano 8 Lipiec 2009 Share Napisano 8 Lipiec 2009 Piękna robota panie, oj piekna :) Teraz czekam tylko na finała i na wizyte u dentysty po nową szczęke. Ide sie dalej szkolić w 3D bo narazie to widze że jest za wysoki poziom. Pozdrawiam i czekam na postępy. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 Przyzwyczajam się do tabletu po latach rozłąki: . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 No troche wow... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 pyyszne sa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 biore komplet do swojej viki :D swietne oponki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bielik93 Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 No stary troche wymiatasz ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 No wymiatasz, shaderki powalaja (model tez). Jesli mozesz odpowiedziec choc ogolnikowo cos o shaderze opon i tym niebieskim metaliku ( bo rozumiem ze szczegoly chcesz zachowac dla siebie), czy te materialy to tylko vraymtl z odpowiednimi mapami w odpowiednich slotach, czy moze jakies shellecki albo blendy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eco Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 swietne oponki - to vrayblend material ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 Niebieski, to vray'owy blend. Tak skomplikowałem sobie wszystko w tym materiale, że nic szczegółowego co byłoby logiczne nie mógłbym powiedzieć. Niestety rzadko jestem zadowolony z materiałów, które robię, więc ciągle je rozbudowuję i rozbudowuję, aż do obrzydzenia. :) Opona to standardowy vraymtl z 4 poniższymi mapami (diff, refl, gloss, bump) i ior'em chyba 1,65. Mapy mają tymczasowo dużo pustego miejsca. Więc chyba nic szokującego i odkrywczego tu nie ma. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekb89 Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 co tu komentowac jest lepiej niż na zywo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 a co tym oponom się stało że mają takie paski i prostokąty? a tak to ładnie bardzo:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 a co tym oponom się stało że mają takie paski i prostokąty? Są takie dziwne, bo są nowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 jakieś dziwne w takim razie są, nówki wyglądają inaczej na moich fotkach ;) no ale ja się mogę mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 Mają jakieś takie dziwne wzorki. Już raczej nie będę ich poprawiał znacząco, tylko drobne rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 no to ja nie mam zastrzeżeń już, bo do prezentacji dali jakieś czyste bardziej, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 Czepiaj się, czepiaj. Ja już momentami tracę dystans do tego co robię, gdy przez kilka słonecznych godzin wpatruję się w jakąś mało rozpoznawalną czarną plamę. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Napewno nadlewy z formy mają niepotrzebnie taką ciemną obwódke. Bardzo przez to przyciagają wzrok podczas gdy tak sa srednio widoczne(chyba coś z któraś mapą). Na referkach widac kilka gładkich miejsc czoła opony (dwa paski po bokach) a u Ciebie cała jest matowa. Ale to tak wiesz... Najzwyklejsze w swiecie marudzenie bo zalezy od Ciebie co chcesz osiagnac - nówki czy jeżdzone bo opony są swietne. Zresztą tak jak caly model i rendery probne. Duzy podziw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 17 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2009 Masz rację, w niektórych miejscach dodałem jakieś może niepotrzebne rzeczy, ale zupełnie świadomie. Nie powiem ci czemu, bo pewnie sprowadzi się to do słów: "bo tak wydaje mi się fajniej". ;) A to raczej niezbyt dobre wytłumaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrześDuro Napisano 17 Lipiec 2009 Share Napisano 17 Lipiec 2009 Nie musisz sie tlumaczyc. To tylko takie spostrzezenie zeby troche pomoc. Model swietnie broni sie za siebie:) Sam kask do finished sie nadaje;) A jak Ci sie wydaje fajniej to widocznie musisz miec racje skoro w myśl tej zasady powstaje takie cacko. Powodzenia i przygladam sie z niecierpliwością. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubus Napisano 18 Lipiec 2009 Share Napisano 18 Lipiec 2009 Tylko jedno pytanie mi się nasuwa ile już działasz w 3d ? Modele powalają...nie ma się nawet do czego doczepić...bo to bardzo wierne odzwierciedlenie rzeczywistości...pozdrawiam i gratuluję umiejętności i cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 Przestałbyś wrzucać te foty! To nie to forum! Wygląda mi to na jakiś wielki spisek! Ja to chyba zgłoszę gdzie trzeba! Najlepiej na fronta! 5***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kedzior Napisano 19 Lipiec 2009 Share Napisano 19 Lipiec 2009 RA , widzę trzymasz poziom niezmiennie masakrycznie wysoki. Zastanawiałem się jak będzie Ci szło teksturowanie, widzę że nie ma się o co martwić. Opony świetne! Nie pamiętam kiedy ostatnio jakiś wątek tak śledziłem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 20 Lipiec 2009 Share Napisano 20 Lipiec 2009 Opona i kask mnie rozbrajają. Piękne ! Mógłbyś powiedzieć czy do kasku i opon robiłeś nowe studio ? Oraz jak się ma robienie takich teksturek do późniejszego umieszczania modelu w jakiejś scenie - czy taka tekstura robiona "pod studio" nie wymaga jakiejś korekty w gotowej scenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 30 Lipiec 2009 Autor Share Napisano 30 Lipiec 2009 (edytowane) Plener rysunkowy "zabrał" mi trochę czasu, ale ponoć lepiej odpowiedzieć później niż wcale. Dziękuję za odzew. :) Studio z postu #32 konstrukcyjnie jest takie samo jak to z ostatnich renderów. Później zmniejszyłem tylko iso kamery i zwiększyłem natężenie świateł. Ogólnie chodziło mi o to, by to co (na przykład) czerwone w mat. editorze czy na teksturze było też czerwone po wyrenderowaniu. Nie różowe, nie bordowe, czy jeszcze w innej wariacji. To ma pokazywać jak zachowują się materiały tak wiernie jak to możliwe. BMW zrezygnowało i początkowo chciałem zrobić już tylko jakieś niezbyt wyrafinowane studio z samochodem, ale w końcu doszedłem do wniosku, że zrealizuję, to co chciałem od jakiegoś już czasu. Ale o tym trochę później. :) Edytowane 30 Lipiec 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 Oj, trzymasz w napięciu, oby jak najkrócej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 30 Lipiec 2009 Share Napisano 30 Lipiec 2009 To moze w takich okolicznosciach (rezygancja BMW) zrob scenke w ktorej ow bolid jest wwozony na lawecie na zlomowisko ;], czekam na updaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 31 Lipiec 2009 Share Napisano 31 Lipiec 2009 Ciężko nie poprzeć propozycji Pawelkos'a :P. Dzięki za odpowiedź. Czekamy... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2009 Trochę za mocne odbicia wyszły. . . . . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 wariat :D na pozytywnie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 to jest sexyy:),pozdrio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Sierpień 2009 Share Napisano 4 Sierpień 2009 Rządzisz chłopie i masakrujesz, każdy update od Ciebie to jak prezent na gwiazdke ;) Ale powiem Ci, że te oponki to jednak dziwne mi się wydają, jakieś sztuczne takie co widać szczególnie na 1. i 4. renderze. Wydaje mi się, że mogłoby być lepiej gdybyś zmniejszył trochę intensywność mapy diffuse i dodał odrobinę więcej połysku na bieżniku, bo teraz wyglądają jakby ktoś je przejechał szlifierką a potem obsypał miejscami kredą... no ale to tylko sugestia :) Poza tym to palce lizać, podziwiam ile pracy wkładasz w ten model, a z rzeczy, które szczególnie mi wpadły w oko to... delikatny bumpik na lakierze, który bardzo dodał realizmu, niby mała rzecz a efekt świetny :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 fantastyczne wykonanie. takich wipów ogląda się tylko kilka w życiu. no ale w końcu kiedy ostatnio modelowałeś coś dla siebie;) mnie strasznie cieszy kask, bo to dodatek, nie jest częścią bolidu a włożona jest w niego masa pracy i efekt jest po prostu śliczny. śledzę wątek od początku i żałuję że nie miałem czasu napisać wcześniej, bo można się rozpisywać nad każdym updatem. szczególnie nad materiałami. a na renderach z kołami czuć zapach gumy.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Wooooooo piękne normalnie. Aż boje się odezwać bo mnie tłum zlinczuje ale czy aby na obrazku 4 tylko mnie się wydaje jakby brakowało głębi (?) Chodzi mi o to że jak się patrzy na te części to ciężko mi określić gdzie są przymocowane tak jakby zostały doklejone w ps i brakuje i cieni. Zaznaczyłem miejsca które U MNIE "ciężko określić" Napiszcie proszę czy tylko ja mam schizy :P http://img33.imageshack.us/img33/4531/bmwsauberf109066a.jpg jak patrze na tą drugą rzecz z lewej - jakaś wygięta płytka - to u mnie normalnie nie wiem co to tam robi, nie jestem w stanie określić, po prostu sobie lewituje :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Olesiak: Myślę że tu nie jedna osoba ma schizy na punkcie tego modelu ;) no i renderu ... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Naprawdę świetnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2009 Dzięki, dzięki. :) Loozack - Tutaj w dużej mierze jest to wina odbić. Mapy opony trochę poprawiłem, zmniejszyłem odbicia i wygląda to trochę lepiej. Z drastycznymi interwencjami poczekam do finalnych scen. :) polka dot - No już tak nie słodź. ;) Robisz dużo lepsze rendery i dobrze o tym wiesz. :) Dzięki. Oleksiak - Ten materiał nie lubi cieni, dlatego wydaje ci się, że te części lewitują. Ale nie martw się, w finale i tak nie będzie ich widać, hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 już dawno miałem coś tu napisać i się nazbierało. irytuje mnie tylko to że mam ciemne monitory i trochę ginie mi ten piękny detal wewnątrz kół:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 5 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2009 (edytowane) Materiał felgi jest bardziej efekciarski niż realistyczny. Lubię jak się tak błyska. ;) Edytowane 5 Sierpień 2009 przez RA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 5 Sierpień 2009 Share Napisano 5 Sierpień 2009 Genialnie, genialnie. wielkie brawa się należą panie RA! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi