Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Postanowiłem się odstresować od kanciastego modelowania czołgów i dlatego tym razem wybrałem bardziej obłe kształty. Jeden z najlepszych w 1940 r po stronie bohaterskiej Francji.

I takie ćwiczenie zmodelingu przy okazji, ciekawi mnie jak dużo się uda zrobić z jednego mesha....?

545db2894b6f44c0.jpg

534053ac3deca1c2.jpg

1bdf8e1ec2168a88.jpg

Cały kadłub był odlewany, dół wanny jedna częśc, góra dwie czesci, wszystko skręcane śrubami na koniec, dziwak taki ;)

Edytowane przez kliment woroszyłow

• Odpowiedzi 140
  • Wyświetleń 29,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

co ty wogóle rozumiesz z tych BP ? przecież jak patrzyłem to niektóre tak pokreślone i pokropkowane, ze mało co widać :D

a pracka pełen profesjonalizm... :D

Napisano
  • Autor
Nudny jesteś. Nie ma się czego przyczepić. :P

.... i pewnie dlatego sie kolegujemy bo ty też jesteś nudny jak flaki z olejem.

P.S- A nie! Zapomniałem... speculara nie dałeś na Miga.. ;)

Eddy__ - no własnie niewiele z nich rozumiem i wyszedł mi odkurzacz :D 1500 Wattów!

( Jonasz- ukłony ;) )

JohnZi- tipsy to są te co kobiałki na uszy zapinają?

Napisano
P.S- A nie! Zapomniałem... speculara nie dałeś na Miga.. ;)

Ci sto razy mówiłem, że się przeważnie nie błyszczy. A co do Somuy, to poczekaj aż Patron przyjdzie i cie zjedzie z góry na dół.

A siatkę byś pokazał? Moze tam co skopałeś?

Napisano

No i zapowiada się kolejny super model :).A jak już wymodelujesz wszystkie z 2 wojny to co :).

Napisano

Przeginasz, tak że zastanawiam się, czy mogę coś tutaj wrzucić bo poziom za wysoki:D

Napisano

Przeginasz w tym sesie ze wg mnie jakby zrobili odlewy na podstawie twoich modeli to te twoje czolgi by mialy szanse dzialac :)

Dlatego tak zadko komentuje twoje watki, wchodze, opad szczeny, brak sily na komentaz nawet :) Full rispect ze tak powiem.

Napisano
  • Autor

Wiesz jak to jest, jedni zbierają znaczki, inni monety czy puszki po pifku, ja bym czołgi chetnie ale pod blokiem podwórko małe więc sam se je robie w wolnych chwilach..mniejsze są na dysk dużo wejdzie i taniej ;)

Napisano
  • Autor

Na dziś starczy, ale kadłub wymaga jeszcze sporo pracy, np. prawy przedni narożnik musze przebudować gruntownie żeby tam umieścic podobną doniczke jak z tyłu.

Widoki obu boków i z góry:

5f936b9c51cc9948.jpg

Napisano

ja mam pytanie co do tego materiału - ten bump niby też modelowany jest? :)

fajny model, fajny materiał do pokazywania modelu. Czemu nie robisz historycznych wozów strażackich? :)

Napisano

Fajnie jest, bo nie mogło być inaczej. :)

Poprzyczepiałbym się do niektórych powierzchni, ale z racji tego, że to odlewy, to może niektóre nierówności są mile widziane.

Do jednej rzeczy jednak "muszę" się odnieść. Narożniki (zaokrąglone) wszystkich włazów z boku czołgu mają na printach kształt ćwierćwałków, a u ciebie Kliment są... no inne. :D Nie wiem jak określić ich kształt teraz. Jakby jedna część hiperboli.

Taka niby pierdoła, ale to mnie zawsze drażni w modelach pod MeshSmooth'a. Sam z tym walczę. ;)

EDIT:

No i bez siatek to sobie możesz... Phi! :)

Napisano

Weź chłopie wyjdź z domu, na piwo idź, dziewczynę do kina zabierz albo co. Zupy zjedz.

Nawet nie o to chodzi, że model dobry, tylko że tak szybko robisz. Tak, to każdy będzie chciał być strażakiem :P

PS: siatki mi pokazywał. Kaszana. Z 6 milionów poligonów na jeden bok ;)

Napisano

a domy plona....

do najefektywniejszych strazakow chyba sie niezaliczasz przez to poswiecenie dla 3d hm:P??

btw

wszystko ladnie..jak zwykle-.-(nuuda)

ale wymysliles widze nowy material, juz nie to zielonkawe cos:p

Napisano

oj kliment kliment :( znowu nie ma czego skrytykować :(

PS. wszyscy czekamy na siatki :D

Napisano

nuda i wóda, moze by tak jaki krotki filmik z modelowania takiego detalu. :)

Pozdro.

Napisano
  • Autor

dorabianie pierdółek i nieustajace poprawianie siatki.. ale pewnie to znacie ;)

f3033d0c8ffc8c60.jpg

ktos prosił o siatke....wycinek moge pokazać :P

ac16f10a1097fe43.jpg

Napisano
dorabianie pierdółek i nieustajace poprawianie siatki.. ale pewnie to znacie ;)

Nie, nie znamy :) Ale moglibysmy zobaczec na filmiku. :)

Napisano

Nie chcę Ci słodzić za bardzo, bo się zmanierujesz, ale dech zapiera, nie ma co. Nie jestem feteszystą, ale oglądanie tego cacka sprawia mi niekłamaną przyjemność.

Aha czytałem, że w Kielcach grasuje dzika puma, więc odejdź na chwilę od kompa, weź sikawkę i idź na polowanie :)

Napisano

Rispekt dla Ciebie, kliment :)

Ale tej siatki, to mogłeś więcej pokazać :P

Matchias - haha, ta puma w pobliżu Koziegłówek też już była :P

Napisano

fajny kawałek siatki:) powodzenia nie trzeba życzyć bo i tak jak zawsze model będzie super

Napisano
Vorenus- to jeszcze jest pierwsza ;)

No chyba jednak nie pierwsza :P. Produkowany był od połowy lat 30.

Model wygląda lepiej niż prawdziwy czołg przeginasz :).

Napisano

Napisz gdzieś się tak wyuczył? ;) Gruntowne wykształcenie tutorialowo-książkowo-manualowe, czy intuicja i samorodny talent, jak u niejakiego znachora Kosiby;) ?

Nie popełniłbyś jakiegoś videotutoriala? ;)

Napisano

pięknie, ładnie ale pokaż siatkę haka bez ms (najlepiej ogromną) :D

z góry dziękuję

Napisano

Widze Wojtku ze nie dajesz sobie odpoczac :)

Kozacko to juz wygląda :)

Mi ręka sie zagoiła takze zabieram sie za siebie...

Napisano

A ja na wstępie się przyczepie - może to wina kamery ale czy te włazy z boku nie są złych proporcji ? Patrze na ujęcie 3 gdzie widać z tyłu print'a i ten pierwszy właz wydaje się być kwadratem drugi zaś wydaje się być trochę bardziej płaski niż jest w modelu. Wybacz... obserwuje forum od dawna i do modeli, które tworzysz ciężko się przyczepić musiałem spróbować :D Pewnie sie mylę więc dodam że świetnie idzie i niech tak dalej.

Będę zaglądał, dajesz dalej.

Pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

Oleksiak- pewnie kwestia ujęcia ;) siatka na tle printa :

8e116124467fa850m.jpg

Topek- zaczep wire, prosze, dziękuje, nie ma za co :D

c48f605b517adb4em.jpg

po ms2:

0624ee9e520c16a2m.jpg

Vorenus- miałem na mysli za jak zrobie wszystkie z ww2 to jest jeszcze ww1 czyli pierwsza.

Napisano

Heh.. rzeczywiście idealnie ;) Mogę spać spokojnie. Te Twoje siatki powalają, cóż teraz to tylko czekać na więcej.

Napisano

Z kad ty na to czas bierzesz,tez bym chcial tak czesto upy dawac :) , a model pierwsza klasa,pozdro