kliment woroszyłow Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 (edytowane) Postanowiłem się odstresować od kanciastego modelowania czołgów i dlatego tym razem wybrałem bardziej obłe kształty. Jeden z najlepszych w 1940 r po stronie bohaterskiej Francji. I takie ćwiczenie zmodelingu przy okazji, ciekawi mnie jak dużo się uda zrobić z jednego mesha....? Cały kadłub był odlewany, dół wanny jedna częśc, góra dwie czesci, wszystko skręcane śrubami na koniec, dziwak taki ;) Edytowane 22 Maj 2009 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Znowu się front szykuje, pozdrawiam i kibicuje ::) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Ładny odkurzacz :) Ile watowy ? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Nudny jesteś. Nie ma się czego przyczepić. :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 jak Ty to robisz, ze Ci sie tak chce? daj mi jakies tips'y:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 co ty wogóle rozumiesz z tych BP ? przecież jak patrzyłem to niektóre tak pokreślone i pokropkowane, ze mało co widać :D a pracka pełen profesjonalizm... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Maj 2009 Autor Share Napisano 7 Maj 2009 (edytowane) Nudny jesteś. Nie ma się czego przyczepić. :P .... i pewnie dlatego sie kolegujemy bo ty też jesteś nudny jak flaki z olejem. P.S- A nie! Zapomniałem... speculara nie dałeś na Miga.. ;) Eddy__ - no własnie niewiele z nich rozumiem i wyszedł mi odkurzacz :D 1500 Wattów! ( Jonasz- ukłony ;) ) JohnZi- tipsy to są te co kobiałki na uszy zapinają? Edytowane 7 Maj 2009 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 P.S- A nie! Zapomniałem... speculara nie dałeś na Miga.. ;) Ci sto razy mówiłem, że się przeważnie nie błyszczy. A co do Somuy, to poczekaj aż Patron przyjdzie i cie zjedzie z góry na dół. A siatkę byś pokazał? Moze tam co skopałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 No i zapowiada się kolejny super model :).A jak już wymodelujesz wszystkie z 2 wojny to co :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Maj 2009 Autor Share Napisano 7 Maj 2009 (edytowane) Vorenus- to jeszcze jest pierwsza ;) macie wydeszek ;) Edytowane 7 Maj 2009 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 FFS Kliment, szczerze przeginasz z tymi modelami :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Maj 2009 Autor Share Napisano 7 Maj 2009 mirach-znaczy podoba się, czy że jak przeginam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bapi23 Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Przeginasz, tak że zastanawiam się, czy mogę coś tutaj wrzucić bo poziom za wysoki:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 7 Maj 2009 Share Napisano 7 Maj 2009 Przeginasz w tym sesie ze wg mnie jakby zrobili odlewy na podstawie twoich modeli to te twoje czolgi by mialy szanse dzialac :) Dlatego tak zadko komentuje twoje watki, wchodze, opad szczeny, brak sily na komentaz nawet :) Full rispect ze tak powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Maj 2009 Autor Share Napisano 7 Maj 2009 Wiesz jak to jest, jedni zbierają znaczki, inni monety czy puszki po pifku, ja bym czołgi chetnie ale pod blokiem podwórko małe więc sam se je robie w wolnych chwilach..mniejsze są na dysk dużo wejdzie i taniej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Maj 2009 Autor Share Napisano 8 Maj 2009 Na dziś starczy, ale kadłub wymaga jeszcze sporo pracy, np. prawy przedni narożnik musze przebudować gruntownie żeby tam umieścic podobną doniczke jak z tyłu. Widoki obu boków i z góry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Super, w końcu coś będzie się działo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 8 Maj 2009 Autor Share Napisano 8 Maj 2009 troszke jednak posiedziałem dłuzej ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 ja mam pytanie co do tego materiału - ten bump niby też modelowany jest? :) fajny model, fajny materiał do pokazywania modelu. Czemu nie robisz historycznych wozów strażackich? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makak Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 I znowu jest na co popatrzeć :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Ale dlaczego on jest z TEFLONU;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Fajnie jest, bo nie mogło być inaczej. :) Poprzyczepiałbym się do niektórych powierzchni, ale z racji tego, że to odlewy, to może niektóre nierówności są mile widziane. Do jednej rzeczy jednak "muszę" się odnieść. Narożniki (zaokrąglone) wszystkich włazów z boku czołgu mają na printach kształt ćwierćwałków, a u ciebie Kliment są... no inne. :D Nie wiem jak określić ich kształt teraz. Jakby jedna część hiperboli. Taka niby pierdoła, ale to mnie zawsze drażni w modelach pod MeshSmooth'a. Sam z tym walczę. ;) EDIT: No i bez siatek to sobie możesz... Phi! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Wariat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 Weź chłopie wyjdź z domu, na piwo idź, dziewczynę do kina zabierz albo co. Zupy zjedz. Nawet nie o to chodzi, że model dobry, tylko że tak szybko robisz. Tak, to każdy będzie chciał być strażakiem :P PS: siatki mi pokazywał. Kaszana. Z 6 milionów poligonów na jeden bok ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M4rcus Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 a domy plona.... do najefektywniejszych strazakow chyba sie niezaliczasz przez to poswiecenie dla 3d hm:P?? btw wszystko ladnie..jak zwykle-.-(nuuda) ale wymysliles widze nowy material, juz nie to zielonkawe cos:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 oj kliment kliment :( znowu nie ma czego skrytykować :( PS. wszyscy czekamy na siatki :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guufox Napisano 8 Maj 2009 Share Napisano 8 Maj 2009 nuda i wóda, moze by tak jaki krotki filmik z modelowania takiego detalu. :) Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 9 Maj 2009 Autor Share Napisano 9 Maj 2009 (edytowane) dorabianie pierdółek i nieustajace poprawianie siatki.. ale pewnie to znacie ;) ktos prosił o siatke....wycinek moge pokazać :P Edytowane 9 Maj 2009 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guufox Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 dorabianie pierdółek i nieustajace poprawianie siatki.. ale pewnie to znacie ;) Nie, nie znamy :) Ale moglibysmy zobaczec na filmiku. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 Nie chcę Ci słodzić za bardzo, bo się zmanierujesz, ale dech zapiera, nie ma co. Nie jestem feteszystą, ale oglądanie tego cacka sprawia mi niekłamaną przyjemność. Aha czytałem, że w Kielcach grasuje dzika puma, więc odejdź na chwilę od kompa, weź sikawkę i idź na polowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 Rispekt dla Ciebie, kliment :) Ale tej siatki, to mogłeś więcej pokazać :P Matchias - haha, ta puma w pobliżu Koziegłówek też już była :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dynia Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 fajny kawałek siatki:) powodzenia nie trzeba życzyć bo i tak jak zawsze model będzie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wizjoner Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 Fantastyczne! Aż mi żal, że ja tak nie umiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip Napisano 9 Maj 2009 Share Napisano 9 Maj 2009 Model na razie elegancki, ciekawe czy bedzie jakas scenka do tego:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Maj 2009 Autor Share Napisano 11 Maj 2009 Filip- tez jestem tego ciekaw ;) Dzięki wszystkim za pochwały. kolejny up, zawieszenie ( nie skonczone) i zaczep holowniczy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soul Master Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Jak Ty to robisz.? Chodzi mi oto, że robisz takie prace że nie ma się do czego doczepić. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorenus Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Vorenus- to jeszcze jest pierwsza ;) No chyba jednak nie pierwsza :P. Produkowany był od połowy lat 30. Model wygląda lepiej niż prawdziwy czołg przeginasz :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kłapouchy Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Soul Master--> Jak to jak to robi? Normalnie, zamiast gadać to pracuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Napisz gdzieś się tak wyuczył? ;) Gruntowne wykształcenie tutorialowo-książkowo-manualowe, czy intuicja i samorodny talent, jak u niejakiego znachora Kosiby;) ? Nie popełniłbyś jakiegoś videotutoriala? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Maj 2009 Autor Share Napisano 11 Maj 2009 Faun - przyznam sie bez bicia ze tutki ogladałem ale zadnego nigdy nie przerobiłem. Uczyłem sie modelując kolejne modele..., metoda prób i błędów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Czuć ten metal, widać że czołg nie z kartonu. Jedziesz Pan dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Topek Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 pięknie, ładnie ale pokaż siatkę haka bez ms (najlepiej ogromną) :D z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
09121986 Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Widze Wojtku ze nie dajesz sobie odpoczac :) Kozacko to juz wygląda :) Mi ręka sie zagoiła takze zabieram sie za siebie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 A ja na wstępie się przyczepie - może to wina kamery ale czy te włazy z boku nie są złych proporcji ? Patrze na ujęcie 3 gdzie widać z tyłu print'a i ten pierwszy właz wydaje się być kwadratem drugi zaś wydaje się być trochę bardziej płaski niż jest w modelu. Wybacz... obserwuje forum od dawna i do modeli, które tworzysz ciężko się przyczepić musiałem spróbować :D Pewnie sie mylę więc dodam że świetnie idzie i niech tak dalej. Będę zaglądał, dajesz dalej. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Maj 2009 Autor Share Napisano 11 Maj 2009 (edytowane) Oleksiak- pewnie kwestia ujęcia ;) siatka na tle printa : Topek- zaczep wire, prosze, dziękuje, nie ma za co :D po ms2: Vorenus- miałem na mysli za jak zrobie wszystkie z ww2 to jest jeszcze ww1 czyli pierwsza. Edytowane 11 Maj 2009 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oleksiak Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Heh.. rzeczywiście idealnie ;) Mogę spać spokojnie. Te Twoje siatki powalają, cóż teraz to tylko czekać na więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 11 Maj 2009 Autor Share Napisano 11 Maj 2009 koła napędowe: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 11 Maj 2009 Share Napisano 11 Maj 2009 Z kad ty na to czas bierzesz,tez bym chcial tak czesto upy dawac :) , a model pierwsza klasa,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Maj 2009 Autor Share Napisano 12 Maj 2009 no to koła skończone, jeszcze kilka pierdółek plus gąski i układ zawieszenia bedzie kompletny, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 12 Maj 2009 Autor Share Napisano 12 Maj 2009 Dół skończony ( robie jeszcze gąsiorki) i dodałem klapy wizjerów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi