Napisano 5 Lipiec 200915 l Po dłuższym niebycie wystawiennicznym na tym zacnym forum zakładam nowy wątek w którym chciałbym pokazać niektóre z prac jakie robiłem przez ostatni rok. Na początek trochę obrazów które składały się na moją teczkę na wrocławskie ASP: akryl na tekturze, 100x70 akryl na tekturze 50x70 akryl na tekturze 100x70 digital: Oraz serie konceptów jakie miałem przyjemność wykonać do gry Call of Jaurez :Bound in blood praktycznie od samych jej początków wraz z WWWojem, Torturem, ODD'em oraz Konradem Czernikiem. Większość była wykonywana (ółówkiem,cienkopisem lub piórkiem+ markery) Na początek wrzucę kilka, ale z czasem będę zbiór uzupełniał. Wszelkie uwagi czy sugestie mile wdziane! pzdr.
Napisano 5 Lipiec 200915 l Nie kumam po co tacy ludzie idą na jakieś "żałosne" ASP... prace rewelacyjne, na 3 pracy akrylowej aż się prosi jakieś typo, digitalowa pracka kojarzy mi się z MtG także bardzo pozytywnie no i z tym Callem to cała ekipka maxowa wygła zagła i przegła bo szerzycie spustoszenie wśród świeżaków/amatorów, użytkowników przprawiacie o dodatkowe kompleksy... świetnie i tyle... A i takie pytanko mam odnośnie pieska... napis... dlaczego tam i dlaczego taki mały i dlaczego w ogóle? :P pozdrawiam
Napisano 6 Lipiec 200915 l Uwielbiam tego bulteriera... Już się nie mogłam na niego napatrzeć w Twojej galerii... Digital ma świetne kolory i prawie wcale nie ma czarnego i wczoraj się na to gapiłam jak mi skomentowałeś o czerni :D Call of juarez już mówiłam że super, to jeszcze dodam że ta twarz z "przekrwionymi polikami" fajna. ^^ Czekam na więcej, pozdro.
Napisano 6 Lipiec 200915 l Część już widziałem wcześniej na digu... Wszystkie fajne, najbardziej "wypasiony" ten digital :) Z tą teczką na ASP mam trochę podobne odczucia... Nie żebym lekceważył ASP - przeciwnie... Jednak pomijając wszelkie kwestie artystyczne. Tak zwyczajnie, życiowo - ktoś może próbować "coś ci udowodnić", a niestety niektórzy nauczyciele akademiccy mają tendencję do takich zachowań. I również niestety - to oni mają w ręku bat. Jakakolwiek szkoła wyższa dla kogoś o takim potencjale twórczym i doświadczeniu zawodowym jak Ty może być dużą próbą - ale przede wszystkim charakteru. Obym nie miał racji... Oczywiście - po ukończeniu papier pewnie się przyda :P Jak zawsze... ps. Dla rozluźnienia - te psy wcale nie są złośliwe - one są takie... filozoficzne - jak osiołek kłapouchy :] Trzeba umieć pokochać :]
Napisano 6 Lipiec 200915 l Akryle mnie urzekły, ładnie plamka śmiga i kolorki niczego sobie, szczególnie pierwszy taki soczysty. Zakładam że sie dostałeś wiec gratuluje, mam tylko nadzieję ze sie nie przejedziesz i nie zrezygnujesz, jak to było w moim przypadku, no ale pewnie zalerzy kto czego oczekuje ;P Słyszałem że na drugim/trzecim roku juz się coś robi i profesorzy pojawiaja sie częsciej na zajeciach wiec chyba trzeba by cierpliwym. Digital jak dla mnie genialny, lekko pomalowany, ładnie zakomponowany i nutka dżapanskiego klimatu, to mi sie podoba. Szkice do CoJ też niczego sobie, czytają się i to się ceni.
Napisano 6 Lipiec 200915 l Autor Dzięki za tak pozytywny odzew. To zachęca to wrzucenia czegoś więcej:) Co do asp - to była próba, nie tzw "decyzja życiowa". Przygotowanie teczki nie kosztowało mnie wiele wysiłku bo i tak chciałem trochę pomalować tradycyjnie. Dostałem sie a dalej zobaczymy co bedzie poprostu- wierze w to że mimo iż od półtora roku działam powiedzmy na polu "zawodowym" to jeszcze sie mogę tam sporo nauczyć jeśli tylko sam wykażę taką incjatywę. Co do "żałosnego ASP" :D - to rzuciłem po dwóch latach architekture wrocławską i póki co to o niej mam zdanie właśnie żałosne. Dzisiaj spróbuje wrzucić jeszcze pare rzeczy z Coja. Pzdr!
Napisano 6 Lipiec 200915 l postacie i akrylee średniawka.. ale cala reszta wypass..chociaz ten dog calkiem ciekawie sie prezentuje..ale ta laska jest okropna :/ cienkopis i markery .toż to nie uchodzi; rodem za asp powinna byc stalówka albo miedzioryt jakis gwożdziem z kalkuty..
Napisano 6 Lipiec 200915 l oż to nie uchodzi; rodem za asp powinna byc stalówka albo miedzioryt jakis gwożdziem z kalkuty.. :))... Co ty chcesz tam na ASP robić...wykładać coś? Stary, rzuć ASP zostań nietoperzem. :D ASP jest dla lamerów...;> Prace z CoJ'a super ;) Piesek i czacha rewelacja...kobitka mnie nie kręci. Jestem ciekaw czy te obrazki akrylowe to skanowałeś jakoś? Czy jak? Bo 100x70 to chyba nie jest rozmiar przeciętnego domowego skanera...
Napisano 6 Lipiec 200915 l hmmmm jak Ty rzuciłeś architekturę po 2 latach to może i ja moją mam jeszcze szansę rzucić xD bo mam o niej takie same zdanie :p no ale jak nie ASP to co? xD
Napisano 6 Lipiec 200915 l koncepty zawodowe co tu duzo mowic jest jakis szczegolny powod, dla ktorego robicie koncepty analogowo? jest szybciej, wygodniej, nie boli brak undo :P?
Napisano 6 Lipiec 200915 l Jak Waldek powiedział że ty umiesz rysować i zobaczyłem co ty w rogu po ciemku wyprawiasz z tym tabletem to nie uwierzyłem mu :D dla tego teraz ostro zdziwiłem :> Twoje akryle wzbudzają szacunek :P
Napisano 6 Lipiec 200915 l Autor Wiesz co. Robiliśmy tez dużo konceptów na kompach, co widać po teczce WWWoja. Mi się łatwije rysowało ręcznie bo mam większa kontrolę nad kartką, formą i przede wszystkim przestrzenią. Tak sie złożyło że przy COJu pracowałęm najwięcej nad architekturą, co mam nadzieje jeszcze zaprezentować. Pracując na kompie i tak przeważnie zaczynam od ręcznego szkicu i odrazu przy tablecie zmienia mi się sposób myślenia na bardziej malarski - malowanie plamą, zwracanie uwagi na światło etc. A tu potrzebne były szybkie trochę techniczne szkice więc ołówek i typowa kartka sprawdzały sie dla mnie najlepiej. Dużo z tych rzeczy które tu są były bardziej dopieszczane, jeszcze z początków pracy - kiedy raz że było mniejsze tempo bo prace dopiero ruszały a dwa że to byly moje początki i byłem mniej świadomy o co tak naprawde chodzi w concept-arcie. Z czasem zacząłem rozumieć że trzeba zrezygnować z wygłaskanych pseudo artów i skupić sie na większej ilości szybkich szkiców, z różnych ujęć, które najlepiej przekażą zamysł Undo? jest niezastąpiona gumka chlebówka:P Jameli-> jak nie asp to sam nie wiem. Droga samodzielnego rozwoju - która daję największe możliwośći ale też nie jednego mi znanego sprowadziła do całkowitej rutyny.
Napisano 6 Lipiec 200915 l hmmmm jak Ty rzuciłeś architekturę po 2 latach to może i ja moją mam jeszcze szansę rzucić xD bo mam o niej takie same zdanie :p no ale jak nie ASP to co? xD mozesze jeszcze isc do pjwstk w bytomiu - ja tam chodze i mozesz robic swoj tok (tzn. np concept arty) i pozniej na sesji pokazac co robilas i z powodzeniem zdasz - czyli przyjemne z pożytecznym :)
Napisano 6 Lipiec 200915 l :))... Co ty chcesz tam na ASP robić...wykładać coś? Stary, rzuć ASP zostań nietoperzem. :D ASP jest dla lamerów...;> .. nietoprzerzem tiaa pomażyć można Z czasem zacząłem rozumieć że trzeba zrezygnować z wygłaskanych pseudo artów i skupić sie na większej ilości szybkich szkiców, z różnych ujęć, które najlepiej przekażą zamysł Undo? jest niezastąpiona gumka chlebówka:P smutne ale prawdziwe!! masówka strzelasz szkicami z dupy i modlisz sie że zapchasz */#%$twarz tymi kilobajtami niekonczoącego się orgazmu, artdireCTOROwi co pojęcie ma jak ci co robili efekty do serialu wiedźmin ,.. co do chleboowki to jest ich pare rodzaii , jakiej używasz?; mialem raz do czyniania z taką super miekkou ,kosztowala mnie 6 zeta, swego czasu i jedyne co robila to ciekawe ślady po ołówku, LOL, normalnie, polecam .. ale ty pewnie używasz tej hardthmud klasycznej, ochyda ale mniej brudzi przynajmnie na poczzątku..
Napisano 6 Lipiec 200915 l mozesze jeszcze isc do pjwstk w bytomiu - ja tam chodze i mozesz robic swoj tok (tzn. np concept arty) i pozniej na sesji pokazac co robilas i z powodzeniem zdasz - czyli przyjemne z pożytecznym :) to to mam i w Wawie nie muszę aż w Bytomiu szukać :p ale ja bym się jeszcze czegoś nauczyć chciała :p zdać to ja zdam i na architekturze... i tu też mam czas na concepty... jeszcze żeby mi ktoś tam powiedział czy są dobre a jeśli nie to co zrobić żeby lepsze były... ale chyba nie ma takich fajnych uczelni przynajmniej u nas xD u mnie rysunek wygląda tak, że przekonany o swojej wielkości profesor chce wszystkim swoje poglądy wepchnąć i tyle by było z mojego rozwoju. Wybacz Grzegorz za offtopic w Twoim wątku.
Napisano 6 Lipiec 200915 l no naprawde perfekcyjne koncepty. jestem pełen uznania dla talentu i warsztatu. jak jedno w parze z drugim to aż miło popatrzeć :)
Napisano 6 Lipiec 200915 l bardzo fajowe rysunki :) i fajnie, ze tradycyjne :) jameli- czyli rozumiem, ze w Warszawie architekturke studiujesz? i pewnie mowisz o Suflecie? ;)
Napisano 6 Lipiec 200915 l Autor Początek serii konceptów związanych z architekturą w Call of Juarez. Pierwszy z nich to kościół w meksyku, w środku koncepcja domu pogrzebowego z małego miasteczka w Arizonie a na końcu zrujnowany kościół ze spowitego mgłą Ghost Town Pierwszy set lołding screenów do Coj: Bound in blood. Pojawiają się jako fabularny wstęp przed każdym etapem gry. Szkic i lineart postaci na nich należy do Konrada Czernika. Moje markery oraz wszystko co związane z otoczeniem. Łącznie zrobiliśmy ich razem chyba około 90 Bywało gorąco
Napisano 7 Lipiec 200915 l Strasznie mi się podoba concept tego zrujnowanego kościoła! świetne te rysunki ja nie mogę, aż mam ochotę sama porysować tradycyjnymi technikami :p nie wiem czy już oceniałam, ale jeśli nie, to daję max gwiazdek!
Napisano 7 Lipiec 200915 l Kurde, nie wiedziałem, że markerem można tak ciekawie zadziałać. Może się warto zainteresować tą techniką, hmm... Generalnie architektura wypas, natomiast akryle w ogóle mi nie podchodzą.
Napisano 7 Lipiec 200915 l mocne w ryło ... ps.tyy może na architekturę idź chłopie te budyneczki jak spod igły ;)
Napisano 7 Lipiec 200915 l Piekna sprawa. Nie wiem kiedy mialbym znalezc na to czas ale trzeba bedzie zobaczyc ta gierce...
Napisano 7 Lipiec 200915 l o call of juarez słyszałem wczoraj od koleżki. bardzo chwalił fabułkę. miło że wychodzą u nas coraz lepsze gry. a propos uczelni, to na jednych zajęciach rysunku profesor mi powiedział żebym poszedł na piwo i przemyślał co narysowałem. profesjonalista.
Napisano 7 Lipiec 200915 l Autor Tak jak WWWoj napisał w swojej teczce na dziś dzień pasujemy z pokazywaniem reszty - ale konceptów, szkiców, artów etc jest jeszcze cała masa:)
Napisano 8 Lipiec 200915 l Grając w grę nie miałem serca przewijać 'scenek' podczas ładowania się etapów (i po) co raczej robię w innych produkcjach. Po prostu te szkice są genialne i miło się je ogląda :) Niezła robota.
Napisano 8 Lipiec 200915 l Taa profesjonalna robota, co tu dużo mówić z resztą już na digu wspominałem :D
Napisano 8 Lipiec 200915 l eleganckie prace - szacunek za akryle, ołówki, chlebowe gumki i resztę oldschool'owego warsztatu :) jeżeli masz jeszcze jakieś malarstwo to wrzucaj
Napisano 10 Lipiec 200915 l Szliniu trzymał klase od samego początku jesli chodzi o kierownictwo artystyczne tego projektu. Gratuluje ukonczenia gry i podziwiam piekne zgranie całego zespołu koncepcyjnego. Dzielenia się pracą po finalnym efekcie nie uważam za zły pomysł. We wszystkich pracach panuje podobny klimat i poziom pzdr Norden
Napisano 11 Lipiec 200915 l będę orginalny i powiem, że pracki są bardzo fajne ;D podoba mi sie ta drzewiasta istota:) klimatyczna jest.
Napisano 12 Lipiec 200915 l Super prace. Najbardziej podchodzi mi ta architektura i akryle. Znajomość tradycyjnych technik na pewno procentuje.
Napisano 17 Lipiec 200915 l grę już w obiegu widziałem, nic tylko pogratulować :) prace bardzo fajne bo w tradycyjnej technice a to sie chwali! pozdrawiam!
Napisano 16 Wrzesień 200915 l Autor Siedzę w domu na zwolnieniu lekarskim ale jak człowiek czegoś nie maźnie to jeszcze bardziej chory:)
Napisano 16 Wrzesień 200915 l sorry GrzegorzPrzybys za offtop.... uczelnia sama w sobie daje tylko mozliwosci, takie ktore czasem trudno sobie samemu zapewnic, a czy sie z nich skorzysta to juz inna sprawa. Sorry chłopaki, ale wasze negatywne wypowiedzi o ASP pokazują że albo zazdrościcie że tam nie dostaliście się, albo macie jakieś kompleksy na punkcie tej uczelni. Jak mówię uczelnia daje tylko możliwości a co z tym zrobicie to wasza sprawa, ale prawdą jest np. że dużo ludzi po grafice ma większą świadomość o kompozycji niż osoby które uczą się na własną rękę. Oczywiście ucząc sie samemu możecie wiele osiągnąć, ale kiedy ktoś wam to wykłada , to proces uczenia się trwa znacznie krócej i oto w tym chodzi...
Napisano 16 Wrzesień 200915 l Autor No i spoko - mam taką nadzieje - czy tak będzie przekonam się już za 2 tygodnie