ptaszek Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) Witam. Chciałbym się pochwalić i poddać ocenie mój ostatni obrazek. Tym razem padło na śliczny polski motocykl WSK :) - IGŁA! Ten model był produkowany w latach 1959/1964 (dwuramówka) Co ciekawe, można kupić takie cacko za ok 500-3000zł w zależności os stanu technicznego i sobie przy nim podłubać i śmigać (jak ktoś się lubi brudzić to polecam!) Chciałbym też podziękować Chłopakom za wsparcie w WIPie. Całość powstała w niecały tydzień, ale kosztowało mnie to bardzo mało snu i zero czasu na cokolwiek innego. Soft: Maya, Mental Ray, Photoshop Mam nadzieje że się Wam spodoba :) Będę też tutaj dokładał inne ujęcia/zbliżenia na prośbę forumowiczów. wersja 1680x1190px: http://img210.imageshack.us/img210/5431/wsk1680.jpg detale: Zeby tutaj nie smiecic przerzucam siatki i inne making of'y do WIP'a: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=65701 Edytowane 15 Luty 2010 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 ładnie wyszło, aberacja troche za mocna ale poza tym super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 15 Luty 2010 Autor Share Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) Dzieki :) Co do aberacji to wiem wlasnie.. chcialem zrobic subtelnie, ale cos nie wyszlo. Wrzucam wlasnie poprawione. Edytowane 15 Luty 2010 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 to za bardzo wchodzi na pierwszy plan ;) a tak to super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
troglodyta Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Ja bym zrobił lekkiego DOFa żeby rozmyć tło, które jest trochę wyżarte. Ale poza tym super. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 15 Luty 2010 Autor Share Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) Ahh dobra Chlopaki dajcie mi chwilke.. bedzie lepsze tlo :P Juz :) Dzieki wielkie Klicek i Troglodyta. Chyba duzo lepiej. Edytowane 15 Luty 2010 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Model super, refka też ... ale gdzie ten render ? ;p Dobra robota mpta! Gratulacje za szadery ! Bo naprawdę dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Bardzo fajna WSKa. Nie ma za bardzo czego krytykować bo wyszło super. Siatka dość oszczędna, czego nie widać na renderach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) Wyszło miodzio, skoro można prosić o zbliżenie to ja bym prosił o jakis widok z góry na kierownice i obrotomierz ale nie musisz.pozdro (4*) Edytowane 15 Luty 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 nom wyszło fajnie, myślałem że Ci dłużej troszkę z tym zejdzie ;p może jakaś poważniejsza scenka co do modelu, to przydało by się go trochę(stanowczo) postarzeć, przecież ta bryka była produkowana w latach 60 a masz ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-chocolatee Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) Bardzo ładne miękkie światło!!! Można wiedzieć, z wykorzystaniem czego powstało? :) Edytowane 15 Luty 2010 przez 3d-chocolatee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Soft: Maya, Mental Ray, Photoshop jakiś problem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-chocolatee Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Ja problemu nie widzę żadnego :D A pytanie było skierowane do autora pracy i nie dotyczyło oprogramowania, a konkretnych narzędzi imitujących oświetlenie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 love the pink! swietnie wyglada, bardzo mi sie shader farby podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Fajnie, tylko ta ściana nie bardzo, coś w stylu studio chyba by było lepszym pomysłem, zwłaszcza że wski zazwyczaj można zobaczyć na tle stodoły ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 ŚWIETNIE ! Dobra pracka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Materiał muru trochę odstaje. Dodałbym ze dwa jabole pod ścianą dla realizmu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 super ! ej ale co to ma znaczyć większa rozdziałka he ! ? wchodzę a tam 1024px × 780px. w takiej to ja robię sobie podglądy ;) Dawaj mi tu full hd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Ałesołm model end render! Zapomniałeś o Dunusiu :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 miod malyna:) pro praca jak zawsze! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 15 Luty 2010 Autor Share Napisano 15 Luty 2010 Bonifatz: dzieki za mile slowa :) Hynol: Tez dziekuje :) BBandi: Ujecie specjalnie dla Ciebie.. (narazie male, bo przy wiekszych brak dofa to juz grzech :P) Indian: Dzieki Stary :) Co do postarzenia to musi byc IGŁA :) 3d Chocolatee: Dziekuje :) Swiatlo to jeden miekki spot i hdrka Mirach: Dzieki :) chodzilo wlasnie o pocwiczenie shaderow, ale lakier to zupelnie domyslny mia_material z leciutko zwiekszona biela odbic. Pecet: Myslalem o studio, ale hdrka dala mi ladne odbicia DonJakub: Dzieki! :) Dac: No mur szybki tylko tekstura i bump, mialo byc czysto raczej. Nvidia: Dzieki! Wlasnie dla Ciebie wypalam ponad HD :P Dunus: Dzieki! :D Simonhc: Dzieki! Miło ze sie podoba! Jeszcze raz dzieki za mile przyjecie pracki. Wrzucilem w pierwszym poscie kilka malych ujec. Postaram sie w najblizszym czasie dac wieksze z DOF'em. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Siata.. bez MS! :p oj niedobry ptak :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Wspaniały model Maciek i bardzo ładna prezentacja! ŚWIETNA robota! 5***** za fachurską robotę, gdzie siatka oszczędna a w finale wygląda bosko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 15 Luty 2010 Autor Share Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) Dunus kurcze przepraszam, kompletnie zapomnailem :) juz wrzucam do WIP'a :P Wiem, wiem.. miejscami tragedia :P Peter Dzieki bardzo :) Edytowane 15 Luty 2010 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawel Lipka Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Absolutnie fantastyczny model. Widac, ze wlozyles w niego serce, prezentacja swietna. Dawno tak soczystego renderu motoru nie widzialem. Dzieki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 15 Luty 2010 Autor Share Napisano 15 Luty 2010 Dzieki Pawel :) Kope lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d-chocolatee Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Wooow, zbliżenia wymiatają! :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 15 Luty 2010 Autor Share Napisano 15 Luty 2010 Łap Nvidia: http://img210.imageshack.us/img210/5431/wsk1680.jpg Jak cos mam jeszcze wieksze, moge podeslac na zyczenie :) ale nie wyglada tak super. Zaktualizowalem jeszcze wersje 800px z pierwszego posta, bo po zmniejszeniu 1900 render jeszcze na jakosci zyskal sporo :) Dzieki CHocolatee :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 super!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kr3tz Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Obserwowałem wipa i wyszło bardzo ładnie, a do tego- całkiem szybko. Gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jonasz_Real Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 wow, bardzo fajnie Ci wyszło. Myślałem, ze go troszkę pobrudzisz. Ale rozumiem, ze dopiero go kupiłeś ze sprzedaży butelek po winie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loki Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 mpata - wyszło rewelacyjnie - fajny temat, fajne przedstawienie. Fonta mu dać za to! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 15 Luty 2010 Autor Share Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) Dzieki baardzo :) Edytowane 16 Luty 2010 przez ptaszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
|ales| Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 dla mnie fota, super realizm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Woooooo duuuzeee :) To lubię :D Dzięki ! 5 gwiazdeczek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soshka.cg Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Bardzo ok mpta :) Moj znajomy mial taka WSK dawno temu, a moja babcia mawiała o nim ze to diabeł - jak smigal w te i nazad po ulicy, na której mieszka hehe. Takze drogi przyjacielu stworzyłes ZŁO :) masz 5* pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 super praca, duży plus za to że nie jest to kolejna honda, czy inny ścigacz, a zwykła WSK-a, super praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 te czarne pasy, zwłaszcza na górze sprawiają wrażenie, jakby kamera się przesunęła i pokazuje pustą scenę. Poza tym zacnie. Jak już ktoś napisał piękny "soczysty" render. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Bardzo fajnie, ale myślę ze ta ściana mogła by być jednak ciekawsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PICsell Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 No wyszło bardzo fajnie no i czas realizacji do pozazdroszczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 HDRka dała rady. Świetnie i realistycznie wyszło oprócz tej ściany. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woody Napisano 25 Luty 2010 Share Napisano 25 Luty 2010 Bardzo ładny model, materiały aż za ładne i czyste. Fajnie zobaczyć taką maszynkę w stanie jakby z fabryki co wyjechała;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrocker Napisano 9 Marzec 2010 Share Napisano 9 Marzec 2010 Nie mogłem się powstrzymać: ;) Super model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lisu Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Stary czad! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sjon Napisano 12 Marzec 2010 Share Napisano 12 Marzec 2010 Hej Ładne rendery. I te wspomnienia... nie ma to jak rundka na Wiejskim Sprzęcie Kaskaderskim :D. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi