Napisano 15 Luty 201015 l Po dłuższej dłubaninie skończyłem kolejną prackę "Obraz ze starej pocztówki - Co skrzypi w trawie." Jak widać scena jest dosc prosta zaledwie 2 modele trawa i wiarak. Odziwo render(internal) był robiony na starym blenderze 2.47, a modeling 2.49, tekstury i postpro gimp Praca też jest w kolorze, ale ona mi nie przypadła do gustu. http://img.webme.com/pic/a/artgraphic3d/old_windmill_des_1.jpg Edytowane 15 Luty 201015 l przez Wodzumarcin
Napisano 15 Luty 201015 l Po dłuższej dłubaninie skończyłem kolejną prackę "Obraz ze starej pocztówki - Co skrzypi w trawie." Jak widać scena jest dosc prosta zaledwie 2 modele trawa i wiarak. Odziwo render(internal) był robiony na starym blenderze 2.47, a modeling 2.49, tekstury i postpro gimp Praca tesz jest w kolorze, ale ona mi nie przypadła do gustu. boszee ;) Fajna praca, pokaż wersje kolorową. Trawa modelowana ? Podobają mi się deski, widać włożoną w nie pracę. Ciekawy kadr i klimat. Gratki ! Ramka imo zbędna troche psuje odbiór
Napisano 15 Luty 201015 l Klimat pracy jest naprawdę fajny, choć moim zdaniem w kolorze wyglądała by lepiej :-)
Napisano 15 Luty 201015 l bardzo plastyczne...i kadr fajny.. ps. też jestem za tym żebyś kolor wrzucił....może ci ktoś podpowie co ew. poprawić skoro niezadowolony jesteś. :)
Napisano 15 Luty 201015 l Ładna klimatyczna pracka i do tego w prawidłowym sofcie. Można się oczywiście przyczepić (chociaż pewnie nie wolno) - niektóre elementy łopat łamią prawa fizyki. Trawa [edit: ma za mało] DOFu, więc wygląda na gigantyczną, coś jak pół wiatraka.
Napisano 16 Luty 201015 l rzeczywiscie kompozycja dosc niefortunna ale generalnie bardzo fajna, klimatyczna pracka
Napisano 16 Luty 201015 l Gratuluję fronta! Pracka bardzo ciekawa, aczkolwiek jak na mój gust nieco przeretuszowana (zresztą na wzór Twojej innej pracy). Bardzo fajnie prezentuje się wersją z podglądem siatki - ma swój urok!
Napisano 16 Luty 201015 l Świetny klimat ciepłego lata, oświetlenie ładnie wydobywa wiatrak i trawkę. Sporo się namodelowałeś przy tych deskach i goncie :) Mi się ta sepia podoba, ew. położyłbym na nią wersję kolorową na niskim opacity żeby leciutko zaznaczyć istnienie jakiegoś koloru. Poza tym super, gratuluję fronta!
Napisano 17 Luty 201015 l rzeczywiscie kompozycja dosc niefortunna ale generalnie bardzo fajna, klimatyczna pracka powiedziałbym, że kompozycja i ta zniekształcona perspektywa jest właśnie mocną stroną tej pracy;)
Napisano 18 Luty 201015 l Autor Dzieki za komentarze i za To pierwszy front na tym forum dołączę go do kolekcji.
Napisano 18 Luty 201015 l Podoba mi się. Sepia jest ok i pasuje do tego ale osobiście uważam ją za pozbycie się problemu z doborem odpowiednich tekstur, kolorystyki sceny i przygotowania realistycznych shaderów.
Napisano 3 Marzec 201015 l No mnie się bardziej podoba kolor od sepii, chociaż jakby zrobić mniejszą saturację to byłoby najlepiej.
Napisano 5 Marzec 201015 l O tak. Wyciszone kolory chyba by poprawiły klimat. Nie mniej podoba mi się zarówno sepia jak i kolor. I jedno i drugie ma swoisty klimat :)