Wodzumarcin Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 (edytowane) Po dłuższej dłubaninie skończyłem kolejną prackę "Obraz ze starej pocztówki - Co skrzypi w trawie." Jak widać scena jest dosc prosta zaledwie 2 modele trawa i wiarak. Odziwo render(internal) był robiony na starym blenderze 2.47, a modeling 2.49, tekstury i postpro gimp Praca też jest w kolorze, ale ona mi nie przypadła do gustu. http://img.webme.com/pic/a/artgraphic3d/old_windmill_des_1.jpg Edytowane 15 Luty 2010 przez Wodzumarcin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Po dłuższej dłubaninie skończyłem kolejną prackę "Obraz ze starej pocztówki - Co skrzypi w trawie." Jak widać scena jest dosc prosta zaledwie 2 modele trawa i wiarak. Odziwo render(internal) był robiony na starym blenderze 2.47, a modeling 2.49, tekstury i postpro gimp Praca tesz jest w kolorze, ale ona mi nie przypadła do gustu. boszee ;) Fajna praca, pokaż wersje kolorową. Trawa modelowana ? Podobają mi się deski, widać włożoną w nie pracę. Ciekawy kadr i klimat. Gratki ! Ramka imo zbędna troche psuje odbiór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 bardzo "specyficzna" siatka ;) tez bym chetnie zobaczył kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Bardzo ładna praca. Świetny model. Na trawkach po lewej widać poligony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Bardzo fajna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
UVW Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Klimat pracy jest naprawdę fajny, choć moim zdaniem w kolorze wyglądała by lepiej :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Bardzo ladna , klimatyczna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Zacnie to wyglada! Bardzo mi sie podoba, gratki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciekG Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 bardzo plastyczne...i kadr fajny.. ps. też jestem za tym żebyś kolor wrzucił....może ci ktoś podpowie co ew. poprawić skoro niezadowolony jesteś. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Świetne! Bardzo ładna robota! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DonJakub Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Widać, za dużo się nie namodelowałeś ale ogółem fajnie wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 15 Luty 2010 Share Napisano 15 Luty 2010 Ładna klimatyczna pracka i do tego w prawidłowym sofcie. Można się oczywiście przyczepić (chociaż pewnie nie wolno) - niektóre elementy łopat łamią prawa fizyki. Trawa [edit: ma za mało] DOFu, więc wygląda na gigantyczną, coś jak pół wiatraka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mant-raz Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Przez to, że trawa taka wysoka, wiatrak wygląda jak zbudowany z zapałek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 rzeczywiscie kompozycja dosc niefortunna ale generalnie bardzo fajna, klimatyczna pracka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Gratuluję fronta! Pracka bardzo ciekawa, aczkolwiek jak na mój gust nieco przeretuszowana (zresztą na wzór Twojej innej pracy). Bardzo fajnie prezentuje się wersją z podglądem siatki - ma swój urok! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PIraT Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Piękne :D Ogrom pracy i bardzo dobry efekt. Zasłużony front :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 fajna fota :p ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 5* BTW: Jaką lustrzanką żeś to foto zrobił? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 16 Luty 2010 Share Napisano 16 Luty 2010 Świetny klimat ciepłego lata, oświetlenie ładnie wydobywa wiatrak i trawkę. Sporo się namodelowałeś przy tych deskach i goncie :) Mi się ta sepia podoba, ew. położyłbym na nią wersję kolorową na niskim opacity żeby leciutko zaznaczyć istnienie jakiegoś koloru. Poza tym super, gratuluję fronta! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Faun Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 rzeczywiscie kompozycja dosc niefortunna ale generalnie bardzo fajna, klimatyczna pracka powiedziałbym, że kompozycja i ta zniekształcona perspektywa jest właśnie mocną stroną tej pracy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nikodem. Napisano 17 Luty 2010 Share Napisano 17 Luty 2010 Wszystko fajnie, ale ramkę to dałbym czarną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wodzumarcin Napisano 18 Luty 2010 Autor Share Napisano 18 Luty 2010 Dzieki za komentarze i za To pierwszy front na tym forum dołączę go do kolekcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Podoba mi się. Sepia jest ok i pasuje do tego ale osobiście uważam ją za pozbycie się problemu z doborem odpowiednich tekstur, kolorystyki sceny i przygotowania realistycznych shaderów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 18 Luty 2010 Share Napisano 18 Luty 2010 Podoba mi się wszystko tylko coś z tą ramką mnie drażni ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 1 Marzec 2010 Share Napisano 1 Marzec 2010 jesteś w newsach na blendernation, gratuluję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 2 Marzec 2010 Share Napisano 2 Marzec 2010 No czarnobiała znacznie lepsza. Przede wszystkim kolory zbyt nasycone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 3 Marzec 2010 Share Napisano 3 Marzec 2010 No mnie się bardziej podoba kolor od sepii, chociaż jakby zrobić mniejszą saturację to byłoby najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
baalnazzar Napisano 5 Marzec 2010 Share Napisano 5 Marzec 2010 O tak. Wyciszone kolory chyba by poprawiły klimat. Nie mniej podoba mi się zarówno sepia jak i kolor. I jedno i drugie ma swoisty klimat :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi