Tomala Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 (edytowane) Siemka, a co tam, taki obrazek sobie od czasu do czasu po 5 min w tygodniu skleciłem to i wrzucam. Soft: max, zbrush, photoshop. Pozdro. Edytowane 21 Marzec 2010 przez KLICEK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 to w maxie się da takie ładne rzeczy robić ? ;) szacun! bardzo przyjemne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Shader i tkaninka bardzo fajny. Twarz tylko jakaś płaska się wydaje. Pokażesz sculpt i wersję bez postpro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Swietna ta elfka:) 5 gwiazdek i dawac to na fronta:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Shader i tkaninka bardzo fajny. Twarz tylko jakaś płaska się wydaje. Pokażesz sculpt i wersję bez postpro? No właśnie na odwrót. Twarz bardzo fajnie wyszła chociaż jak dla mnie zbyt męsko. Materiał wydaje się być strasznie szorstki a na tych piersiach to tylko jedwab lub aksamit. Ucho coś nie wyszło. Takie duże i spiczaste się wydaje. Edit: Acha to ucho to dlatego że to elf. Nie domyśliłem się. W takim razie ucho w porządku ale bohaterka straciła powab bo mnie zoofilia nie kręci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 no wyszło jak wyszło...piękne :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Gdyby tylko nie była taka sztywna... Brakuje mi też kontrastu. Ale to dobra praca, prawie bardzo dobra:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gomez Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 (edytowane) Świetne. Efektu dopełniłaby jakaś poza kąt kamery i może lekka mimika twarzy. Powiedz mi coś o włosach. MrPrim czy bufer render? Układałeś włosy warstwami jak MaxEdwin? Składałeś je w psie o ile pamiętam, czy na renderze wychodzą ci takie rzadkie/przezroczyste? Nie wiem jak zrobić je gęste prosto z rendera, podbić ilość do jakichś kosmicznych wartości? Mam tylko jedną uwagę, w sukni nie ma żadnego koloru którego użyłeś w twarzy i przez to jakoś odstaje. Wogóle staraj się nie używać białego do diffusa, znajdź jakiś kolor - taka rada od profesorka malarstwa z moich niedoszłych studiów. Pozdro. Edytowane 19 Marzec 2010 przez Gomez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 cudo ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Z łóżka bym jej nie wygonił ;). Fajnie, fajnie, tylko ja mam wrażenie że coś nie tak jest z oczami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 .....a jak będziecie ją wstawiać na fronta, to ostrożnie... żeby jej peruga nie spadła...:)) Na główną może nie trafić bo ostatnio same 2D tam wieszają. Jakaś klika trzymająca władzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 19 Marzec 2010 Share Napisano 19 Marzec 2010 Tomala, no extra jest:) Kilka drobnych baboli by się znalazło, ale nie będę Ci truć. Albo Ci przytruję... ...to co zwykle, poznałbym buźkę wszędzie, że od Ciebie wyszła i że linia górnej wargi za ostra:D No i to co koledzy wyżej, sztywno nieco i światło bardzo proste, taki tryb portretowy ale bez jaj troche. Mało to ciekawe choć kunszt widać. Dziadek coś marudzi o peruce, no rewelacji nie ma, tragedii też nie z tymi włosami, ale generalnie widać bardzo. Za mało randomu chyba, słaby fadeout końcówek, może to przez sampling. No i jakby brak głębi we włoskach. Za Gomezem, o tym białym kolorze, nie zgadzam się do końca. Profesorek miał na myśli zapewne, żeby nie pokazywać białego, tak jak w obrazach, żeby nie malować bielą bo nie widzimy bieli tak naprawdę. Użycie diffusa w kolorze białym nie ma nic wspólnego z wyrenderowanym obrazkiem, gdzie biel przyjmie nasycenie z pomocą GI, wtedy nie będzie bieli. Oczywiście rację facet miał, ale w pewnym sensie:) Elfi atut, czyli to ucho bym sobie darował, zobacz jak wygląda jak zasłonisz, wystaje to uszko jak pół d..y zza krzaka jak na mój gust. Jakby miała takie długie jak w w WoW-ie, to by przynajmniej wypełniały przestrzeń spektakularnie. 5* odemnie:) pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 dac77 ... niestety coś w tym jest .... ostatnio te 3d na siłę chce udawać 2d.... to jak z ta peruka która tylko uaje włosy... no i pewnie jest 2d...:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 to jak z ta peruka która tylko uaje włosy... no i pewnie jest 2d...:)) Oj chyba się mylisz Dziadku:)Peruka jest 3d napewno-to maxowy hair and fur... Pozdro:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 mafida moją powinnością się mylić.... ale wygląda jak 2D...:))) takie jest moje wrażenie, ale jak mówię moja omylnosć jest grubo poniżej średniej....:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hynol Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 To może niech autor się wypowie. Widać że AA na włosach jakieś dziwne, szczególnie tam gdzie pojedyncze włosy nakładają się na skórę. Może oddzielny pass? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 20 Marzec 2010 Autor Share Napisano 20 Marzec 2010 (edytowane) Hej! Dzięki za komenty, wiem że światło i ogólnie render jest płaski i ten tegez ale zganiam winę na monitor a poza tym, panowie, jesteśmy w Polsce ;) (nie mogłem się powstrzymać :D) Gomez o włosach napiszę później jak będę miał chwilę czasu powiem Ci tylko że renderowane w mentalu(buffer) a co do gęstości no to ma na to wpływ sama grubość włosa i ich ilość. Ja robiłem większość włosów metodą spline + h&f ale też dodawałem h&f do geometrii a włosy układałem za pomocą spline'ów(tak sie da tylko w maxie 2010). Co do tej drugiej metody to jak ustawisz taką samą grubość jak tych włosów dodawanych do spline'ów to się może grubość na renderach różnić. Z tego co pamiętam włosy rosnące na geometrii są cieńsze. Hynol włosy były renderowane oczywiście na oddzielnym pasie i czarno-białe. Jak mam włosy w odcieniach szarości to mogę sobie każdy kolor zapodać w photoshopie. Problemem są te krawędzie o których piszesz. Używałem tylko usuwania otoczki w photoshopie bo sama maska(alpha) pozostawia część otoczenia (w tym wypadku ciemnego tła) wokół tak cieńkich elementów. Dziadzia co ty masz z tymi trzykropkami? Masz tu parę screenów z viewportu i porównuj, tylko włosów wyrenderowałem kilka passów więc nie wszystko na takim screenie zobaczysz. Edytowane 20 Marzec 2010 przez Tomala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redrise Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 Bardzo ladna praca , mile i spokojne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morte Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 5* bardzo fajnie wyszlo, mozna zarzucac ze sztywno ale chyba takie bylo twoje zalozenie. Bardzo mi sie podoba. Fronta mu! Podzielisz sie workflowem ubranka- sculpt i retopologia czy z reki to modelowales? Tak czy siak respekt bardzo ladne wyszlo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ReflectVision Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 szłoby wymiętosić ! 5 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 A te włoski to mental czy scanline tak właściwie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 20 Marzec 2010 Autor Share Napisano 20 Marzec 2010 Mental + mental ray shadow map dla cieni :) W scanline pewnie się da identyczny efekt uzyskać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 ReflectVision ... ja tam bym był ostrożny z namiętnościami ...bo wyraźnie pisze ELF...też tak trochę wygląda..... jak swieżo wygolony,no ale nie bedę wnikał w Twoje opcje... miętoszenie rzecz Lucka.....:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szczery. Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 ReflectVision ... ja tam bym był ostrożny z namiętnościami ...bo wyraźnie pisze ELF...też tak trochę wygląda..... jak swieżo wygolony,no ale nie bedę wnikał w Twoje opcje... miętoszenie rzecz Lucka.....:)) OMG, a tak poza tym to wszystko w porządku? Co do pracy to głównie oświetlenie mi nie pasi i może trochę włosy po prawej stronie. Wiem jak to jest z tymi włosami szczególnie że bufferowy hair and fur jest kapryśny, wychodzą paski i inne artefakty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 20 Marzec 2010 Share Napisano 20 Marzec 2010 piekna!!!! 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 (edytowane) Miętoszenie? Jestem oburzony. Zaraz wybuchnę. Miętoszenie rzecz Dziadowska:) Dziadek: Spoko:) Ja też to pisałem raczej z uśmiechem. A że sobie wybucham - mam prawo:) Edytowane 21 Marzec 2010 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 lucek ....czytaj wszystkie posty, a nie tylko swoje i dziadka3d..... to ReflectVision pisał o miętoszeniu ja tylko sobie z tego pożartowałem ..... a Ty mi tu chcesz wybuchnać.....!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 zia pracka mi sie nie pokazuje, nie mam jak dac fronta tak czy inaczej widzialem ja wczoraj pod wplywem byla przekozacka :) troche brakowalo mi mimiki ale wszystkiego miec nie mozna wiec zamykam morde :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 21 Marzec 2010 Autor Share Napisano 21 Marzec 2010 Dzięki :) Mi też się nie pokazuje. Już wrzucam od nowa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mafida Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 O wróciła:) Klicek możesz wrzucać na fronta:) Dziadek3d-styki Ci sie przepalaja?:)Sauron byl twoim wujkiem że masz takie problemy z elfami?:D Pozdr:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacenty Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 Zacna pracka ale tez sie przyczepie do oswietlenia , troszke powiem przeswietliles i duzy bloom sie pojawil i moze troszke przyczepie sie do szadera skory .Ale pozatem mega wyczes. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 naprawdę ładnie, brakuje tylko powiewu świerzości i kobiecości, ale łądnie naprawdę;* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Arti_ Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 Jejku... Jej-q... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
natas Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 Dla mnie bardzo fajna ...Coś mi z tym uchem tylko nie gra choć wiem ,że to elf ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 bardzo fajna praca, modelik zacny, włosy tez wyszły całkiem spoko tylko nie wiem po co to elfickie ucho robiłes ? IMO obeszło by sie bez tego, byłaby całkiem przyjemna kobitka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 21 Marzec 2010 Share Napisano 21 Marzec 2010 Gratulacje z miejsca w srebrnej galerii ;) Zasłużyłeś na to, świetna praca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotisded Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 a co tam, taki obrazek sobie od czasu do czasu po 5 min w tygodniu skleciłem to i wrzucam. Hahaha spoko :) Mi się bardzo podoba Oko to prawe tylko tak se się nienaturalnie mruży, lewe spoko no i wlosy momentami, ale do H&F zawsze się mozna doczepić. Dobra robota 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość i-riss Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Plastycznie nie jest w moim guście. Ale jeśli chodzi o stronę techniczną to jestem pod wrażeniem!!!! Udzielasz lekcji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Świetna praca - gratulacje:)...(5)(*) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mjasinski Napisano 22 Marzec 2010 Share Napisano 22 Marzec 2010 Wykonanie 3d b.fajne, ale jeśli byłaby to praca w 2d nie darowałbym Ci proporcji twarzy, szczególnie te oczyska. Chociaż w 3d oczy też mogą być bardzo fajne, chociażby jak tu : http://roja-huchez.cgsociety.org/gallery/774811/ i tu http://roja-huchez.cgsociety.org/gallery/779698/ Może nie tak szkliste ale czy dodanie lekkiego wyrazu tej twarzy nie podziałało na Waszą wyobraźnię..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomala Napisano 22 Marzec 2010 Autor Share Napisano 22 Marzec 2010 Dzięki wszystkim za komentarze i za fronta :) Dzisiaj widziałem mój obrazek na innym monitorze i muszę powiedzieć że kolory są bardzo wyblakłe i światło wydaje się bardzo płaskie. redrise, dzięki :) Morte, dzięki :) sukienka to tak, najpierw szybka baza, później sculpt i retopo w maxie(polyboost). Wszystkie te kwiatki i inne pierdółki tylko w maxie. ReflectVision dziękówa :D Szczery "Wiem jak to jest z tymi włosami szczególnie że bufferowy hair and fur jest kapryśny, wychodzą paski i inne artefakty" Z tymi paskami i zaciemnieniami miejsc które są bezpośrednio oświetlone to jest dla mnie jedna wielka niewiadoma. Jak wiesz skąd to się bierze to nic się nie wstydź tylko pisz :D plasti dziękuję :) lucek nie bądźmy tacy zasadniczy, pomiętosić od czasu do czasu nie zaszkodzi ;) Klicek dzięki za froncisza :) mafida dzięki one more time :) jacenty zgadzam się ze wszystkim, dzięki :) Xiz0r dzięki :) _Arti_ zaryzykuję że dzięki :) natas ucho temat rzeka ;) dzięki :) jaras a króliczki playboy'a jakie uszy mają? i co nie fajne? Dzięki :) Brazniew dziękuję bardzo :) kotisdead no właśnie następnym razem trzeba tak robić żeby się nie można było przyczepić do tego haira :D dzięki :) i-riss dzięki :) lekcji udziela tu wiele osób, musisz tylko szukać tego co cię interesuje a na pewno znajdzie się jakaś pomocna dłoń. bbandi dzięki bardzo :) mjasinski dzięki :) trafiłeś w sedno, wyraz twarzy to jest to co na pewno będę chciał poćwiczyć następnym razem. Tutaj poza tym że render jest taki bardziej w stronę 2d bez żadnego realizmu to sztywności dodaje właśnie ten brak jakiegoś wyrazu twarzy. A oczy za duże czy za małe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi