Napisano 20 Sierpień 201014 l Autor Ola-f - ja te rzeczy traktuje trochę jak wprawianie bo staram się nie poświęcać na to więcej niż 3h, ale wiem o co co Ci chodzi i napewno więcej czasu poświęce na bardzo szybkie szkice właśnie głównie anatomii.
Napisano 20 Sierpień 201014 l Fajniusi filmowy kadr. Łepetyna jest ślicznie pociągnięta. Autokrytyka to cenna umiejętność ale nie należy się za bardzo biczować, najlepszym się zdarzają stolce.
Napisano 23 Sierpień 201014 l Autor Mazianie - tym razem więcej z bani. Edytowane 23 Sierpień 201014 l przez GrzegorzPrzybys
Napisano 23 Sierpień 201014 l Grzesiu, a oswiecil bys moja czarno bialo myslaca tempa mase jakimis tajnikami na zachowanie czystosci koloru, dalej jednak sie nim bawiac? Dalej mam z tym spore problemy.
Napisano 23 Sierpień 201014 l Kolorystycznie bajka, ale cos mi anatomia glowa-korpus-ramiona nie lezy :/
Napisano 23 Sierpień 201014 l Świetne kolory. Ładnie oddałeś fakturę zbroi, jednak rzeczywiście coś proporcjonalnie tam nie leży. Poza tym pokłony za teczkę.
Napisano 23 Sierpień 201014 l Autor Musiałbym dostać jakiegoś overpainta bo jak dla mnie to tam wszystko w miarę ok jest
Napisano 24 Sierpień 201014 l Hym, może po prostu niefortunne ścięcie (kadr) lewego naramiennika, sprawia, że prawy wydaje się troszkę zbyt masywny. Ciężko powiedzieć. Lubię jęczeć ogólnie, więc się nie przejmuj.
Napisano 24 Sierpień 201014 l Mnie się podoba. Ciekaw jestem ile używasz w czasie malowania narzędzi do selekcji, lassa, scieżek, shifta i innych tego typu wynalazków. Szczerze - nie próbuję Ci czegoś zarzucać, po prostu zaczyna do mnie docierać, że często w digital paintingu mniej idzie na czysto "z łapy" a więcej za pomocą wspomagania różnymi typowo komputerowymi rozwiązaniami. To chyba dlatego że tablet jest wyraźnie słabszy rysunkowo niż media tradycyjne, za to wygodnie operuje się kolorem i bawi z fakturą. I nawet jeśli u Ciebie tak nie jest, to chyba to co napisałem jest jakąś ogólną prawidłowością. Pzdr.
Napisano 24 Sierpień 201014 l Grzesiu, a oswiecil bys moja czarno bialo myslaca tempa mase jakimis tajnikami na zachowanie czystosci koloru, dalej jednak sie nim bawiac? Dalej mam z tym spore problemy. Wydaje mi się że tu nie ma tajników tu potrzebne jest wyczucie a wyczucie zdobędziesz pracując ot to całą filozofia moim zdaniem :) Co do obrazka to mi się wydaje że relacja głowa korpus jest ok ale te wielkie naramienniki troche niefortunnie sie ułożyły i widz nie może złapać orientacji gdzie jest reka gdzie klatka piersiowa itp i dlatego cos nie gra gdy by obrazek byl wiekszy z cala postacia pewnie by problemu nie bylo widac ale i tak zrobie overa tyle że później :) a dziś czekam na kolejny sped ! pozdro
Napisano 24 Sierpień 201014 l no swietne te speedy ostatnie-malarsko sie robi;] SBT77- heh, ja np. ostatnio dopiero odkryłem sciezki i selekcje warstwy przez ctrl (lol). I jak se teraz pomysle ile rzeczy musialem trzaskac z łapy to mnie k*wica bierze;/ No i od teraz nie wyobrazam sobie zebym mial nie korzystac z tych opcji- po prostu tablet to nie kartka i olowek-trzeba sobie jakos zastąpić tą 'nieprecyzyjnosc' tabletu...
Napisano 24 Sierpień 201014 l eleganckie prace, bardzo malarskie. rysujesz w ps czy painterze? może jakiś fajny zestaw pędzelków?:)
Napisano 24 Sierpień 201014 l Autor Dzieki chłopaki. Co do zaznaczeń, selekcji etc - to wiadomo że w pewnym stopniu korzystam z ich dobrodziejstw. Widać dokładnie gdzie - w miejscach gdzie jakaś krawędź jest idealnie ostra. Tam gdzie tylko trochę faluje to znaczy że malowałem ręcznie. Korzystam trochę z gradientów i z wtopienia zaznaczenia+podbicie poziomów w miejscach rozświetlenia obiektów. Co do mieszania kolorów - nie mam żadnego patentu, powiem szczerze że idę całkowicie na żywioł. Zaczynam malować a potem pobieram kolory próbnikiem i dobieram jakieś kolory pochodne. Gdy coś całkiem mi nie pasi delikatnie podkręcam balansem kolorów co bardzo lubie jako zabawe obrazkiem - ale za swój sukces uważam gdy pod koniec pracy jakiekolwiek zmienienie balansu kolorów tylko psuje efekt bo najlepiej wygląda w oryginalnych. Naramienniki są przeskalowane specjalnie, twarz też miała być trochę demoniczna, jak wyszło to widać. Thalion - co do pędzli to obviously Cpt. Obvious - download for free. a wszystko maluje w PS.
Napisano 25 Sierpień 201014 l SBT77- heh, ja np. ostatnio dopiero odkryłem sciezki i selekcje warstwy przez ctrl (lol). I jak se teraz pomysle ile rzeczy musialem trzaskac z łapy to mnie k*wica bierze;/ No i od teraz nie wyobrazam sobie zebym mial nie korzystac z tych opcji- po prostu tablet to nie kartka i olowek-trzeba sobie jakos zastąpić tą 'nieprecyzyjnosc' tabletu... Popróbuj zabawy w sketchupie - jeśli jeszcze nie próbowałeś. Jako miłośnikowi architektury powinno Ci się spodobać :) Jako podkład do dp idealny :P Taki intuicyjny i szybki kalkulator do perspektywy. Na chłopski rozum to do rysunku tradycyjnego też możnaby tego użyć. Powiem Ci nicponim, że ostatnio doszedłem do czegoś takiego - rysunek, malarstwo czy generalnie obraz, który tworzysz ma jakby dwie warstwy: treść (czyli to co przedstawia) i formę czyli to w jaki sposób zostało coś przedstawione (techniki rysownicze, malarskie, grafika komputerowa itd). Myślę że to CO jest rysowane ma kolosalnie większe znaczenie niż to JAK jest rysowane. Krótko mówiąc: ważniejsze jest jak rozplanujesz obiekty na obrazie, jaki będzie układ kontrastów, jaka konstrukcja tych obiektów, skąd będzie padać światło, anatomia, wymyślone przez Ciebie kształty - niż powiedzmy to czy narysujesz to ołówkiem, skleisz ze zdjęć, ulepisz z modeliny itd :)
Napisano 16 Październik 201014 l Autor Taki bardziej speed który zrobiłem na nową bitwę na digarcie. Którki opis: muzyka koniecznie : Tajna broń nazistów - budowana nieprzerwanie od 1935 roku, kiedy to niemieccy archeologowie odkopali w Egipcie schematy budowy "rydwanu bogów" wykorzystującego energie astralną. Pierwszy raz wykorzystany w czasie bitwy o Anglię w 1940 roku. link do tematu bitwy: http://www.digart.pl/forum/temat/1554041/CAB_73_-_Wunderwaffe.html Mam nadzieję że wam przypadnie do gustu. Uwagi oraz komentarze jak zwykle miło widziane. Edytowane 16 Październik 201014 l przez GrzegorzPrzybys
Napisano 17 Październik 201014 l Autor Dzięki chłopaki. To jest zawsze inspirująca tematyka więc zrobiłem sobie porannego speeda :
Napisano 17 Październik 201014 l Masz wrodzony talent do tworzenia rzeczy zadowalajacych oko. Zawsze, gdy przegladam ta teczke, to budzi sie we mnie taka zdrowa zazdrość ;) Ciao.
Napisano 18 Październik 201014 l Aż się zalogowałem z wrażenia. Grzesiek oby tak dalej - uber prace te ostatnie.
Napisano 18 Październik 201014 l Autor Dzięki chłopaki to bardzo krzepiące hehe :) Będe się starał 1-2 takie speedy na luzie robione tygodniowo wrzucać a głównym celem jest teraz ćwiczenie anatomii - wiadomo "Postać - bardzo ważna sprawa"
Napisano 18 Październik 201014 l ten na poprzedniej stronie z muza daje rade nawet - jakby zrobic z tego taki wypasiony matte z animacja jako finalowa scena jakiegos ostatniego desperata ktory leci na kamikadze to no no :D
Napisano 19 Październik 201014 l pozostaje mi się tylko zgodzić z przedmówcami i pogratulować talentu :)
Napisano 21 Październik 201014 l Twój poranny speed jest świetny:) kolory bardzo fajne, przyjemne dla oka, mimo że to Nazi machina:) Wunderwaffe z energii astralnej nr 1 w CAB#73, widać w pracy dużo szatana!!:D
Napisano 12 Listopad 201014 l Autor Praca w trochę innym klimacie niż zwykle robię. Ryby grające jazz. Niedokończone. Szkic ołówkowy, kolory w PSie
Napisano 12 Listopad 201014 l haha x) ryby grające jazz, git wykonanie, mam wrazenie jedynie ze troche przepalilo kolory i gorące tlo mocno odwraca uwage od rybek x) czekam na up :D
Napisano 12 Listopad 201014 l Autor Docelowo ma to być plakatem więc białe tło będzie się myślę dobrze komponować z minimalistycznym czarnym fontem, ale na pewno jeszcze rozważę w takim razie inne opcje koloru
Napisano 12 Listopad 201014 l Nie bardzo jestem zorientowany w temacie, ale do jazzu chyba inaczej trzyma sie paleczki? jesli sie myle niech mnie ktos poprawi. W sumie to taka ciekawosc niz czepianie sie, bo w sumie kogo to obchodzi, plakat na pewno bedzie fajny.
Napisano 12 Listopad 201014 l hehe świetny band... a co do pałeczek to w zasadzie nie ma znaczenia, każdy trzyma jak mu wygodnie, do szybszego stukania trzyma się tak jak ten murzynek lewą ręką w linku szalonego, pozdro
Napisano 16 Listopad 201014 l To są 3 warianty tej samej sceny, z których później masz zamiar wybrać najlepszą? Czy będą 3 różne obrazki?
Napisano 16 Listopad 201014 l Autor Nie, to są różne ilustracje jednej historyjki. Ale niektóre mają po pare wersji.
Napisano 16 Listopad 201014 l Kapitalne te ilustracje! Rybi będ tez, tylko anatomia wola o pomste do nieba, ryby nie maja rak ani glosu - ten maly to tam jest chyba tylko po to zeby kompozycje urozmaicac ;P Co do paleczek to tych gripow jest pare i nie wiem czy mozna je przypisywac do konkretnych gatunkow, ale kontrabasista na pewno by Ci podziekowal gdybys wyposazyl mu instrument w opcje strojenia :) Chce wiecej!! You get a shiver in the dark It's raining in the park but meantime South of the river you stop and you hold everything A band is blowin' Dixie double four time You feel alright when you hear that music ring
Napisano 18 Listopad 201014 l jazzowy rybny band wymiata :D a szop z ilustracji wzbudza zaufanie xD to są ilustracje które by mi sie spodobały, jakbym miała te 8 lat :>
Napisano 18 Luty 201114 l Autor Dekiel - ani to ani to. Najpierw były szkice koncepcyjne mojego autorstwa, potem na ich podstawie był model 3d zrobiony prototypowy a potem na jego podstawie takie pseudo-arty, które miały pokazać klimat, otoczenie etc. Jak szefostwo pozwoli, to wrzucę te koncepty budynku. Trochę się przy nich nadłubałem bo hotel ma dość fikuśną bryłę.
Napisano 18 Luty 201114 l no tak pytam bo zbyt precyzyjnie wygladalo mi to na samego fotka ;) bardzo ladnie to wyszlo. zarzuc wiecej - potem powiesz szefostwu ze nie wiedziales ze nie mozesz pokazac hahahha :D