GrzegorzPrzybys Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Napisano 20 Sierpień 2010 Ola-f - ja te rzeczy traktuje trochę jak wprawianie bo staram się nie poświęcać na to więcej niż 3h, ale wiem o co co Ci chodzi i napewno więcej czasu poświęce na bardzo szybkie szkice właśnie głównie anatomii.
biglebowsky Napisano 20 Sierpień 2010 Napisano 20 Sierpień 2010 Fajniusi filmowy kadr. Łepetyna jest ślicznie pociągnięta. Autokrytyka to cenna umiejętność ale nie należy się za bardzo biczować, najlepszym się zdarzają stolce.
GrzegorzPrzybys Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Napisano 23 Sierpień 2010 (edytowane) Mazianie - tym razem więcej z bani. Edytowane 23 Sierpień 2010 przez GrzegorzPrzybys
ICE Napisano 23 Sierpień 2010 Napisano 23 Sierpień 2010 Grzesiu, a oswiecil bys moja czarno bialo myslaca tempa mase jakimis tajnikami na zachowanie czystosci koloru, dalej jednak sie nim bawiac? Dalej mam z tym spore problemy.
OmeN2501 Napisano 23 Sierpień 2010 Napisano 23 Sierpień 2010 Kolorystycznie bajka, ale cos mi anatomia glowa-korpus-ramiona nie lezy :/
WojtekFus Napisano 23 Sierpień 2010 Napisano 23 Sierpień 2010 Świetne kolory. Ładnie oddałeś fakturę zbroi, jednak rzeczywiście coś proporcjonalnie tam nie leży. Poza tym pokłony za teczkę.
GrzegorzPrzybys Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Napisano 23 Sierpień 2010 Musiałbym dostać jakiegoś overpainta bo jak dla mnie to tam wszystko w miarę ok jest
WojtekFus Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Hym, może po prostu niefortunne ścięcie (kadr) lewego naramiennika, sprawia, że prawy wydaje się troszkę zbyt masywny. Ciężko powiedzieć. Lubię jęczeć ogólnie, więc się nie przejmuj.
Bedyk Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 japa jakas taka nie ludzka, ale zbroja...az slychac jej brzęk
SBT77 Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Mnie się podoba. Ciekaw jestem ile używasz w czasie malowania narzędzi do selekcji, lassa, scieżek, shifta i innych tego typu wynalazków. Szczerze - nie próbuję Ci czegoś zarzucać, po prostu zaczyna do mnie docierać, że często w digital paintingu mniej idzie na czysto "z łapy" a więcej za pomocą wspomagania różnymi typowo komputerowymi rozwiązaniami. To chyba dlatego że tablet jest wyraźnie słabszy rysunkowo niż media tradycyjne, za to wygodnie operuje się kolorem i bawi z fakturą. I nawet jeśli u Ciebie tak nie jest, to chyba to co napisałem jest jakąś ogólną prawidłowością. Pzdr.
Grzessko Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Grzesiu, a oswiecil bys moja czarno bialo myslaca tempa mase jakimis tajnikami na zachowanie czystosci koloru, dalej jednak sie nim bawiac? Dalej mam z tym spore problemy. Wydaje mi się że tu nie ma tajników tu potrzebne jest wyczucie a wyczucie zdobędziesz pracując ot to całą filozofia moim zdaniem :) Co do obrazka to mi się wydaje że relacja głowa korpus jest ok ale te wielkie naramienniki troche niefortunnie sie ułożyły i widz nie może złapać orientacji gdzie jest reka gdzie klatka piersiowa itp i dlatego cos nie gra gdy by obrazek byl wiekszy z cala postacia pewnie by problemu nie bylo widac ale i tak zrobie overa tyle że później :) a dziś czekam na kolejny sped ! pozdro
nicponim Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 no swietne te speedy ostatnie-malarsko sie robi;] SBT77- heh, ja np. ostatnio dopiero odkryłem sciezki i selekcje warstwy przez ctrl (lol). I jak se teraz pomysle ile rzeczy musialem trzaskac z łapy to mnie k*wica bierze;/ No i od teraz nie wyobrazam sobie zebym mial nie korzystac z tych opcji- po prostu tablet to nie kartka i olowek-trzeba sobie jakos zastąpić tą 'nieprecyzyjnosc' tabletu...
Thalion Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 eleganckie prace, bardzo malarskie. rysujesz w ps czy painterze? może jakiś fajny zestaw pędzelków?:)
GrzegorzPrzybys Napisano 24 Sierpień 2010 Autor Napisano 24 Sierpień 2010 Dzieki chłopaki. Co do zaznaczeń, selekcji etc - to wiadomo że w pewnym stopniu korzystam z ich dobrodziejstw. Widać dokładnie gdzie - w miejscach gdzie jakaś krawędź jest idealnie ostra. Tam gdzie tylko trochę faluje to znaczy że malowałem ręcznie. Korzystam trochę z gradientów i z wtopienia zaznaczenia+podbicie poziomów w miejscach rozświetlenia obiektów. Co do mieszania kolorów - nie mam żadnego patentu, powiem szczerze że idę całkowicie na żywioł. Zaczynam malować a potem pobieram kolory próbnikiem i dobieram jakieś kolory pochodne. Gdy coś całkiem mi nie pasi delikatnie podkręcam balansem kolorów co bardzo lubie jako zabawe obrazkiem - ale za swój sukces uważam gdy pod koniec pracy jakiekolwiek zmienienie balansu kolorów tylko psuje efekt bo najlepiej wygląda w oryginalnych. Naramienniki są przeskalowane specjalnie, twarz też miała być trochę demoniczna, jak wyszło to widać. Thalion - co do pędzli to obviously Cpt. Obvious - download for free. a wszystko maluje w PS.
vrocker Napisano 24 Sierpień 2010 Napisano 24 Sierpień 2010 Bardzo podoba mi się takie naturalne malowanie. kolory rewelacja
SBT77 Napisano 25 Sierpień 2010 Napisano 25 Sierpień 2010 SBT77- heh, ja np. ostatnio dopiero odkryłem sciezki i selekcje warstwy przez ctrl (lol). I jak se teraz pomysle ile rzeczy musialem trzaskac z łapy to mnie k*wica bierze;/ No i od teraz nie wyobrazam sobie zebym mial nie korzystac z tych opcji- po prostu tablet to nie kartka i olowek-trzeba sobie jakos zastąpić tą 'nieprecyzyjnosc' tabletu... Popróbuj zabawy w sketchupie - jeśli jeszcze nie próbowałeś. Jako miłośnikowi architektury powinno Ci się spodobać :) Jako podkład do dp idealny :P Taki intuicyjny i szybki kalkulator do perspektywy. Na chłopski rozum to do rysunku tradycyjnego też możnaby tego użyć. Powiem Ci nicponim, że ostatnio doszedłem do czegoś takiego - rysunek, malarstwo czy generalnie obraz, który tworzysz ma jakby dwie warstwy: treść (czyli to co przedstawia) i formę czyli to w jaki sposób zostało coś przedstawione (techniki rysownicze, malarskie, grafika komputerowa itd). Myślę że to CO jest rysowane ma kolosalnie większe znaczenie niż to JAK jest rysowane. Krótko mówiąc: ważniejsze jest jak rozplanujesz obiekty na obrazie, jaki będzie układ kontrastów, jaka konstrukcja tych obiektów, skąd będzie padać światło, anatomia, wymyślone przez Ciebie kształty - niż powiedzmy to czy narysujesz to ołówkiem, skleisz ze zdjęć, ulepisz z modeliny itd :)
GrzegorzPrzybys Napisano 16 Październik 2010 Autor Napisano 16 Październik 2010 (edytowane) Taki bardziej speed który zrobiłem na nową bitwę na digarcie. Którki opis: muzyka koniecznie : Tajna broń nazistów - budowana nieprzerwanie od 1935 roku, kiedy to niemieccy archeologowie odkopali w Egipcie schematy budowy "rydwanu bogów" wykorzystującego energie astralną. Pierwszy raz wykorzystany w czasie bitwy o Anglię w 1940 roku. link do tematu bitwy: http://www.digart.pl/forum/temat/1554041/CAB_73_-_Wunderwaffe.html Mam nadzieję że wam przypadnie do gustu. Uwagi oraz komentarze jak zwykle miło widziane. Edytowane 16 Październik 2010 przez GrzegorzPrzybys
SBT77 Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 Trochę przepalone kolory, a tak to reszta fajna. :)
ortheza Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 ja tam nie mam uwag ;] jak dla mnie wyrabiste
Kubush Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 rewelacja Grześku, fantastycznie, wow
Maciek_ Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 o..moj ulubiony kawalek Mozarta :D No a praca też niczego sobie :P
GrzegorzPrzybys Napisano 17 Październik 2010 Autor Napisano 17 Październik 2010 Dzięki chłopaki. To jest zawsze inspirująca tematyka więc zrobiłem sobie porannego speeda :
olaf Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 z dzwiekiem taki kadr jest niesamowity.
ICE Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 Masz wrodzony talent do tworzenia rzeczy zadowalajacych oko. Zawsze, gdy przegladam ta teczke, to budzi sie we mnie taka zdrowa zazdrość ;) Ciao.
Rotcore Napisano 17 Październik 2010 Napisano 17 Październik 2010 oj tak... muzyka i obrazek bardzo... :P
Nubb Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 Aż się zalogowałem z wrażenia. Grzesiek oby tak dalej - uber prace te ostatnie.
GrzegorzPrzybys Napisano 18 Październik 2010 Autor Napisano 18 Październik 2010 Dzięki chłopaki to bardzo krzepiące hehe :) Będe się starał 1-2 takie speedy na luzie robione tygodniowo wrzucać a głównym celem jest teraz ćwiczenie anatomii - wiadomo "Postać - bardzo ważna sprawa"
Gość dekiel Napisano 18 Październik 2010 Napisano 18 Październik 2010 ten na poprzedniej stronie z muza daje rade nawet - jakby zrobic z tego taki wypasiony matte z animacja jako finalowa scena jakiegos ostatniego desperata ktory leci na kamikadze to no no :D
xmichalinx Napisano 19 Październik 2010 Napisano 19 Październik 2010 pozostaje mi się tylko zgodzić z przedmówcami i pogratulować talentu :)
pavloksiezyc Napisano 21 Październik 2010 Napisano 21 Październik 2010 Twój poranny speed jest świetny:) kolory bardzo fajne, przyjemne dla oka, mimo że to Nazi machina:) Wunderwaffe z energii astralnej nr 1 w CAB#73, widać w pracy dużo szatana!!:D
GrzegorzPrzybys Napisano 12 Listopad 2010 Autor Napisano 12 Listopad 2010 Praca w trochę innym klimacie niż zwykle robię. Ryby grające jazz. Niedokończone. Szkic ołówkowy, kolory w PSie
Areien Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 haha x) ryby grające jazz, git wykonanie, mam wrazenie jedynie ze troche przepalilo kolory i gorące tlo mocno odwraca uwage od rybek x) czekam na up :D
Bedyk Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 fishband swietny, ale tlo rzeczywiscie przydaloby sie inne/ciemne
TheBill Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 takie niedokończone też ma w sobie coś, up pokaże czy nie najlepsze :P
GrzegorzPrzybys Napisano 12 Listopad 2010 Autor Napisano 12 Listopad 2010 Docelowo ma to być plakatem więc białe tło będzie się myślę dobrze komponować z minimalistycznym czarnym fontem, ale na pewno jeszcze rozważę w takim razie inne opcje koloru
ICE Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 Nie bardzo jestem zorientowany w temacie, ale do jazzu chyba inaczej trzyma sie paleczki? jesli sie myle niech mnie ktos poprawi. W sumie to taka ciekawosc niz czepianie sie, bo w sumie kogo to obchodzi, plakat na pewno bedzie fajny.
prrrszalony Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 ICE inaczej tzn? http://www.youtube.com/watch?v=cTfBpKzu6XA
Rotcore Napisano 12 Listopad 2010 Napisano 12 Listopad 2010 hehe świetny band... a co do pałeczek to w zasadzie nie ma znaczenia, każdy trzyma jak mu wygodnie, do szybszego stukania trzyma się tak jak ten murzynek lewą ręką w linku szalonego, pozdro
GrzegorzPrzybys Napisano 16 Listopad 2010 Autor Napisano 16 Listopad 2010 Szkicowe przymiarki do ilustracji książkowej:
EthicallyChallenged Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 To są 3 warianty tej samej sceny, z których później masz zamiar wybrać najlepszą? Czy będą 3 różne obrazki?
GrzegorzPrzybys Napisano 16 Listopad 2010 Autor Napisano 16 Listopad 2010 Nie, to są różne ilustracje jednej historyjki. Ale niektóre mają po pare wersji.
Urbanboogie Napisano 16 Listopad 2010 Napisano 16 Listopad 2010 Kapitalne te ilustracje! Rybi będ tez, tylko anatomia wola o pomste do nieba, ryby nie maja rak ani glosu - ten maly to tam jest chyba tylko po to zeby kompozycje urozmaicac ;P Co do paleczek to tych gripow jest pare i nie wiem czy mozna je przypisywac do konkretnych gatunkow, ale kontrabasista na pewno by Ci podziekowal gdybys wyposazyl mu instrument w opcje strojenia :) Chce wiecej!! You get a shiver in the dark It's raining in the park but meantime South of the river you stop and you hold everything A band is blowin' Dixie double four time You feel alright when you hear that music ring
telthona Napisano 18 Listopad 2010 Napisano 18 Listopad 2010 jazzowy rybny band wymiata :D a szop z ilustracji wzbudza zaufanie xD to są ilustracje które by mi sie spodobały, jakbym miała te 8 lat :>
n-pigeon Napisano 18 Luty 2011 Napisano 18 Luty 2011 Naprawdę znakomicie oświetlone, wrzucaj, śmiało, śmiało chętnie oblukam ^^
Gość dekiel Napisano 18 Luty 2011 Napisano 18 Luty 2011 respekt koncept. a powiesz czy zrobiles od zera czy po focie jechales...?
GrzegorzPrzybys Napisano 18 Luty 2011 Autor Napisano 18 Luty 2011 Dekiel - ani to ani to. Najpierw były szkice koncepcyjne mojego autorstwa, potem na ich podstawie był model 3d zrobiony prototypowy a potem na jego podstawie takie pseudo-arty, które miały pokazać klimat, otoczenie etc. Jak szefostwo pozwoli, to wrzucę te koncepty budynku. Trochę się przy nich nadłubałem bo hotel ma dość fikuśną bryłę.
Gość dekiel Napisano 18 Luty 2011 Napisano 18 Luty 2011 no tak pytam bo zbyt precyzyjnie wygladalo mi to na samego fotka ;) bardzo ladnie to wyszlo. zarzuc wiecej - potem powiesz szefostwu ze nie wiedziales ze nie mozesz pokazac hahahha :D
Rekomendowane odpowiedzi