ReXXaR Napisano 17 Czerwiec 2010 Share Napisano 17 Czerwiec 2010 Jak sie ma czas i chęci, to czemu nie;d. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
etyr11 Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 Super światło. Robisz postępy w zatrważającym tempie, tak trzymaj. Rób swoje i nie zwracaj uwagi na negatywne komentarze. Trzymam za Ciebie kciuki. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 19 Czerwiec 2010 Share Napisano 19 Czerwiec 2010 Wow :o odbierasz mi resztki determinacji zeby dalej samodoskonalic sie w tym kierunku ;) Ostro przesz na przod, pewnie niedlugo bedzie o tobie glosno, czekam na wiecej i gratuluje talentu i zazdroszcze nauczyciela Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Powinniście nagrywać gdzieś a później udostępniać te wasze rozmowy i porady:D Chętnie bym skorzystał. No super postęp:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 wow... czytam i czytam ten watek i nie wierze własnym oczom ! W kosmicznym tepie robisz postępy. Niezaleznie od tego czy miałas wczesniej stycznosc z 3D to trzymam kciuki, bo ciekawe rzeczy moga sie wyłonic z twoich prac. W tym ostatnim renderze z zegarem zmieniłbym troche kadr. Kompozycyjnie te drzwi tam nie pasuja. Ucinaja jakby prace z prawej strony. Pustej sciany z zegarem tez tam nie pokazuj, bo to nudne. Jak moge doradzic to ja bym tam widział jakąś zielen albo obraz na scianie. Mozesz tez sprobowac zrobic zblizenie (z DOFem) na jakis fragment zegara i pokazac jak fajnie jest wymodelowany :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudavka Napisano 20 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Powinniście nagrywać gdzieś a później udostępniać te wasze rozmowy i porady:D Chętnie bym skorzystał. HAHAHAHA :D no to byś się uśmiał :D Po poniedziałkowym egzaminie wezmę się bardziej za grafikę i obiecuję, że będę najlepszym grafikiem wśród służby zdrowia :D (...) W tym ostatnim renderze z zegarem zmieniłbym troche kadr. Kompozycyjnie te drzwi tam nie pasuja. Ucinaja jakby prace z prawej strony. Pustej sciany z zegarem tez tam nie pokazuj, bo to nudne. Jak moge doradzic to ja bym tam widział jakąś zielen albo obraz na scianie. Mozesz tez sprobowac zrobic zblizenie (z DOFem) na jakis fragment zegara i pokazac jak fajnie jest wymodelowany :D Masz rację, wymodelowałam sam zegar i nie wiedziałam co dalej- wstawiłam zatem stolik i drzwi, bo było pusto. Dlatego to się wydaje takie nijakie. Poprawię to pewnie, zrobię więcej w tym wnętrzu. :) Dziękuję za chociaż jeden komentarz, który odnosi się do moich prac- i błędów, a nie do autentyczności moich umiejętności i czasu, który w to włożyłam. MF, kogo Ty stworzyłeś? Rudego potworka? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 HAHAHAHA :D no to byś się uśmiał :D ;] Chetnie sie pośmieje, ale myslę że byłoby dużo przyatnych uwag, o których nie mam pojęcia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość ABSOLUTJL Napisano 20 Czerwiec 2010 Share Napisano 20 Czerwiec 2010 Jak na początek nauki, to rewelacyjnie te prace wyglądają :) Ja też od niedawana uczę się 3D i mam nadzieje, że za jakiś rok wrzucę prace na podobnym poziomie :D Zazdroszczę talentu. Tak trzymaj. Powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tutomash Napisano 22 Czerwiec 2010 Share Napisano 22 Czerwiec 2010 Po pierwsze Witam na forum. Po drugie masz talent i widać, że nie od dziś siedzisz w grafice. Wracając do Twojej pracy to całość świetnie wyszła, ale jak już ktoś wcześniej zauważył praca wydaje się mdła, brakuje jednak czegoś, może dodaj jeszcze jakieś elementy tak aby wzbogacić swoją scenę. Mam nadzieję, że nie jeden wip poprowadzisz, z którego dużo ciekawych rzeczy się dowiemy oby tak dalej. na jakiej uczelni studiujesz, mam nadzieje że nie jest to jakaś tajemnica, pytam się bo jak medycynę czy coś takiego to podziwiam cię że masz czas na naukę i jak by nie mówić nową pasję po prostu super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudavka Napisano 22 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2010 na jakiej uczelni studiujesz, mam nadzieje że nie jest to jakaś tajemnica, pytam się bo jak medycynę czy coś takiego to podziwiam cię że masz czas na naukę i jak by nie mówić nową pasję po prostu super nie jest to zadna tajemnica- studiuje na uniwersytecie medycznym, ale zaczelam paprac sie w 3d maxie w czasie sesji, kiedy nie mialam zajec, duzo czasu wolnego, a do nastepnych egzminow mialam ok miesiaca ;) Zbyt wiele czasu na grafike nie poswiecilam jak na razie :D Ale teraz bedzie 3 mies wakacji, to odrobie ! Pozdrawiam Cie serdecznie i dziekuje za krytyke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudavka Napisano 30 Czerwiec 2010 Autor Share Napisano 30 Czerwiec 2010 (edytowane) Ostatni egzamin zdany, dłubańsko znowu zaczęte :) Czekam na komentarze. Edytowane 30 Czerwiec 2010 przez rudavka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaeMS Napisano 30 Czerwiec 2010 Share Napisano 30 Czerwiec 2010 Bardzo pozytywnie. Poprawiłbym chyba tylko to drewno, na ktorym zawiesilas lustro i kolor wosku (tego otwartego ze szpatułką - choć pewnie to nie wosk) dał jaśniejszy żeby się tak nie zlewał. Można by także dopieścić naklejkę na butelce po lewej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 1 Lipiec 2010 Share Napisano 1 Lipiec 2010 Jak dla mnie nie jest źle :) Proponuje teraz wejść na next level i zacząć robić pracę trochę bardziej skomplikowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 6 Lipiec 2010 Share Napisano 6 Lipiec 2010 Hmm, Super poziom.. złaszcza jak na te kilka dni obcowania z Maxem ;) , czuć damską "dłoń" w pracy owej.. CO do małej technicznej uwagi, to jeśli robisz wazoniki, buteleczki z Line'a poddanego później modyfikatorowi Lathe to polecam w ustawieniu "Line" zwiększyć interpolację z 6 na kilka razy więcej, (a dlaczego? > powższy render> profil najciemniejszej buteleczki) i będzie gładko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maury Napisano 7 Lipiec 2010 Share Napisano 7 Lipiec 2010 właśnie mi tez rzuciła się w oczy ta brazowa butelka, widac poly. Troche widac oszczędności na siatce. PS: podoba mi się, ze uwzgledniłas otoczenie, odbicie w lustrze nie jest banalne;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudavka Napisano 7 Lipiec 2010 Autor Share Napisano 7 Lipiec 2010 Nie zwróciłam uwagi na nienaturalnie kanciastą butelkę, a faktycznie strasznie brzydko to wygląda :D MaxymilianMax- akurat tym razem nie korzystałam z line przy robieniu buteleczek, lecz modyfikowałam cylinder ... i nabroiłam. Dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 7 Lipiec 2010 Share Napisano 7 Lipiec 2010 W kwestii mydła polecam pomęczyć się z SSS:) http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/vrayfastsss_params.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 9 Lipiec 2010 Share Napisano 9 Lipiec 2010 e tam pomęczyć - mydło to akurat no problem. Problem się zaczyna jak trzeba mapy malować dla ciała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 13 Lipiec 2010 Share Napisano 13 Lipiec 2010 taraz czas na jakis outdoor :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudavka Napisano 4 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2010 Kolejną moją ofiarą został 'burżujski' zegarek męski ;) Czekam na opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMiklas Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 świetne, ale wygląda jakby nie było szkiełka. dodaj jakieś odbicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 4 Sierpień 2010 Share Napisano 4 Sierpień 2010 To co KMiklas - szybki nie widać:), pasowałoby jakąś zrobić + delikatne refleksy/odbicia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 Ładnie, teraz tylko DOF zrobić bo tył paska od zegarka przeszkadza w tle - DOF by to urozmaicil zeby spokojniej to wyglądało. No i szkiełeczko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 Nie jestem ekspertem, ale chyba nie ma tak idealnie gładkich powierzchni metalicznych (nie wiem, co to za materiał obudowy zegarka, ale to w sumie nieistotne). Zawsze są na nich drobne rysy, tych mi tutaj brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dac77 Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 mookie nie ma racji. To jest prezentacja produktu i przy niej robi się ideał. To co jest źle to porozjeżdżana typografia. Myślę też że lepiej było zrobić mniej świecącą tarczę i bardziej metaliczy - mniej diffuse materiał obudowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 ja podejdę alternatywnie - niech to złotko czy jakiś tombak robiony na obudówkę do zegarka zostanie ciut wypolerowany . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawcio_m Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 no to pora na samochod czołg samolot i organike ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 Bardzo ladny zegareczek i super studio a teraz moje uwagi: - nie widac szkielka - te kolka na cyferblacie na ktorych sa wsazowki zwykle sa wklese (wtloczone) w cyferbal a nie z niego wystaja jak u ciebie, chyba ze tak miala na referce to zwracam honor, - zegarek wyglada ja nowka, a pasek na troche znoszony, wiec albo albo A teraz czekam na jakas organike ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 Pokażesz siatke? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
santo Napisano 5 Sierpień 2010 Share Napisano 5 Sierpień 2010 A ja mam pytanie z serii "MAX bez barier". Jak to sie robi, że tło jest tak ślicznie rozmazane? Używasz tego w niemal każdym obrazku. Nie mówie nawet o ostatnich obrazkach, bo najbardziej mnie nurtuje z pierwszej strony przy tych nabojach. Jak zrobić ten efekt, że tło jest rozmazane i na pierwszym planie wyraźne są tylko wybrane obiekty? Tak czytam te posty... "mniej diffuse, wiecej czegoś tam" i tak sie zastanawiam, jak długo trzeba siedzieć w materiałach, żeby tworzyć naprawdę fajny materiał i to w pełni świadomie. Ile trzeba mieć doświadczenia, aby ogarnąć większość typów materiałów, mieszać je, Blednem, czy Compositem, czy jeszcze czymś innym :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudavka Napisano 20 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2010 Model powstal stosunkowo szybko, ale najbardziej meczylam oswietlenie i cale ustawienie sceny. Jednak dalej cos mi nie pasuje. Czekam na sugestie, co moglabym poprawic. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 popracuj nad modelem ! skala modelu tez lezy, jezeli to kartki a5, to wiolaczela jest rozmiarow skrzypiec, kafelki tez jakies giganty ja bym to widzial troche jasniej, ale wtedy uwazaj na kartki zeby nie przepalic :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 Witam, przypomnij mi jeszcze raz ile ty w grafice siedzisz...:) wygląda fajnie, ale po odbiciach można poznać że model jest troszkę krzywy tu i tam, szczególnie na podstrunnicy(albo jak to się tam nazywa)... pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4rl0s Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 witam wiec tak faktycznie to mi wyglada na wiolonczele jesli tak to faktycznie proporcje leżą i to strasznie mostek drewniany ma być cofniety nieznacznie do tyłu całe pudło rezonansowe powinno byc bardziej wydłuzone u ciebie jest zbyt obłe po zatym skala nut jest okej po poprawkach modelu wiolonczeli bedzie okej co do reszty to tak inna tekstura na podłoge albo mniejsze płytki ponieważ skala modeli przy tej teksturze poprostu ginie co do lakieru na tej wiolonczeli proponował bym ci zrobienie jej w tzw szelaku jest to najdrorzszy inajszlachetniejszy rodzaj lakieru stosowany w najwyższych modelach instrumentów smyczkowych ze wzgledu na swoje niskie właściwości tłumiące dzwiek z pudła rezonansowego po nałożeniu wyglada jaby drewno było olejowane, ostatnia sprawa oświetlenie troszke za ciemne w miejscach zacienionych głowka ze stroikami i cień pod napinaczem strun(strunociągiem) pozatym całkiem wporzadku pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 Płaska wiolączela?... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 Coś niedobrego dzieje się z siatką w okolicach tych wycięć:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tweester Napisano 20 Sierpień 2010 Share Napisano 20 Sierpień 2010 Witam, przypomnij mi jeszcze raz ile ty w grafice siedzisz...:) wygląda fajnie, ale po odbiciach można poznać że model jest troszkę krzywy tu i tam, szczególnie na podstrunnicy(albo jak to się tam nazywa)... pozdro. Model taki sobie. Prace nie są już lepsze tylko pozostają na takim poziomie. Nadal proste obiekty mało szczegółów. Wiolonczela sama nie jest trudna do zrobienia i jak dla mnie praca niezbyt szczególna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 22 Sierpień 2010 Share Napisano 22 Sierpień 2010 lucek - wiolonczela... co do modelu, to racja ze brakuje minimalnego wybrzuszenia na korpusie oraz rantow, takiego wubrzuszonego obrysowania dwoch platow.... render dobry ale mozna by go jeszcze podciagnac.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudavka Napisano 16 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Dawno nic nie wrzucalam, prac wiele sie wala, niedokonczonych... Ale nauczylam sie tego i owego. Do rzeczy: W zasadzie bucik byl robiony na szybko, pod animacje do reklamy. Zabrano mi go szybko, wiec nie mialam czasu na wieksze poprawki.. i lepszy render. Wrzucam co mam ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 No nieźle, po 3 miechach z maxem robisz zajefajne trampki do reklamy :) Bardzo Ci kibicuje przy dalszych zmaganiach. salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cfaniak Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Fajne szwy, jeżeli stricte maxowe można wiedzieć jak robione rozkładane? Bo sznurówki i czub bumpem/disp robione? Powodzenia w dalszej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudavka Napisano 16 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Ano szwy maxowe. Uzylam do tego 'object paint' i bziuuuum recznie 'rysowalam niteczkami' sciezke, po ktorej mial isc szew. Moze troszke krzywo wyszlo- nie mialam tabletu, a reka sie trzesie. Probowalam innych sposobow, ale zawiodly- Ta metoda dala mi duzo funu- czulam sie jak krawcowa ;) Na sznurowkach jest bump, na czubku to jest geometria. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiO Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Nieciekawy w rzeczywistosci objekt(bo coz mozna od takiego trampka wymagac?;)) wyszedl ci bardzo fajnie. Dla mnie bomba :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logos Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 3 miesiące i już coś robisz do reklamy? Kurcze też bym chciał takiego nauczyciela :D Powodzenia w dalszej pracy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 16 Wrzesień 2010 Share Napisano 16 Wrzesień 2010 @MF na urlopie a ty dalej szalejesz ;) Chyba juz wyskoczylas spod jego skrzydel? But taki se ale reszta prac ma moc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudavka Napisano 16 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 16 Wrzesień 2010 Wlasciwie to juz dosyc dawno wyskoczylam spod jego skrzydel ;) Za bardzo chlopak jest zajety, zeby sie mna zajmowac.:D A but jak but, tak jak DiO napisal- to w rzeczywistosci nie jest ciekawy obiekt :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 17 Wrzesień 2010 Share Napisano 17 Wrzesień 2010 Fajny but, może sznurówki zbyt mało elastyczne, ale to drobiazg. Widzę, że Białystok grafikami stoi! Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudavka Napisano 11 Marzec 2011 Autor Share Napisano 11 Marzec 2011 To jest wizualizacja domu nad którą ostatnio pracowałam. Załączyłam już wersję finalną, która poleciała do klienta. Zachęcam do komentowania, wytykania, obrażania i innego bluźnienia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MRmike Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 Jest tak ladnie ze mi sie bluznic chce. Nie mam do czego sie przyczepic. Pieknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MormoN Napisano 11 Marzec 2011 Share Napisano 11 Marzec 2011 Nie widać aby halogeniki na skosie były obrócone a promienie światła padają prostopadle do podłogi ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi