Kruku Napisano 23 Luty 2012 Share Napisano 23 Luty 2012 trochę z innej beki :> Pierwszy hard surface XD, trochę rozlazłe miejscami.. się wydaje ale chyba z czasem ogarnąłem :P oby następny był lepszy XD. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radis290 Napisano 5 Marzec 2012 Share Napisano 5 Marzec 2012 Moje początki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekf3h Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 (edytowane) Edytowane 25 Marzec 2012 przez marekf3h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekf3h Napisano 25 Marzec 2012 Share Napisano 25 Marzec 2012 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Make My Day Napisano 26 Marzec 2012 Share Napisano 26 Marzec 2012 Pierwsze zmagania z mudboxem: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 27 Marzec 2012 Share Napisano 27 Marzec 2012 (edytowane) takie stwory: salut. Edytowane 27 Marzec 2012 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 27 Marzec 2012 Share Napisano 27 Marzec 2012 pracowity z ciebie gość indian, cały czas jakieś rzeźby tworzysz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 30 Marzec 2012 Share Napisano 30 Marzec 2012 kolejny stwór: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 1 Kwiecień 2012 Share Napisano 1 Kwiecień 2012 next: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 4 Kwiecień 2012 Share Napisano 4 Kwiecień 2012 next next : salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kruku Napisano 9 Kwiecień 2012 Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Indian ty chyba masz tylko system przeglądarkę i ZB na kompie XD Świetne, coraz lepsze są twoje sculpty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 9 Kwiecień 2012 Share Napisano 9 Kwiecień 2012 Kruku dzięki, no wiele się nie pomyliłeś... dodaj do tego battlefield'a 3, 3ds , photoshopa i to będzie tyle :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tr3buh Napisano 11 Kwiecień 2012 Share Napisano 11 Kwiecień 2012 (edytowane) agent 47/Hitman mam nadzieję że podobny ;] sculpt z kulki Edytowane 12 Kwiecień 2012 przez tr3buh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 tr3buh całkiem podobny, fajne :) wip kobiety, wytykajcie błędy... salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 (edytowane) ciąg dalszy, rzęsy i koncept włosów... salut. Edytowane 14 Kwiecień 2012 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 Indian coś mi się nie podoba z kształtem czaszki. Jest albo nieco za wysoka, albo za krótka. Szczególnie rzuca mi się to w oczy na widoku z boku, wygląda trochę jak gdyby ją rozciągnąć do góry. Dodatkowo coś nie gra w miejscu gdzie mięśnie karku łączą się z plecami. Ogólnie bardzo fajna główka. Spoko ten Hitman tr3buh. Pozdrawiam, Cyanide. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 indian- Dawno tu nie zaglądałem i trudno aż uwierzyć że tą laseczkę i prace sprzed pół roku robiła ta sama osoba. ;) Bardzo poszybowałeś z poziomem w górę. Gratulacje. Od boku góra czaszki powinna być stanowczo dużo szersza, szyja za długa. Usta a dokładniej dolna warga trochę za masywna w porównaniu do małego noska i chudego owalu twarzy. Coś dziwnego się dzieje w na łączeniu obojczyków. Wgłębienie między łopatkami powinno być niżej / delikatniejsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 15 Kwiecień 2012 Share Napisano 15 Kwiecień 2012 dzięki panowie :) trochę poprawiłem, ale pewnie jeszcze sporo znajdziecie: p.s render w zbrushu rwie dupę, jest zajebiście szybki i łatwo się z niego korzysta :):) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 20 Kwiecień 2012 Share Napisano 20 Kwiecień 2012 (edytowane) trochę poprawiłem i dodałem co nieco... wersja bez tekstur... EDIT: kolejne poprawki: salut. Edytowane 21 Kwiecień 2012 przez indian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salameander Napisano 21 Kwiecień 2012 Share Napisano 21 Kwiecień 2012 Super Indian większość sculptów jakie robisz nie przypadła mi do gustu lecz są dobrze zrobione natomiast pani powyżej jest naprawde fajna, pozostaje mi brać przykład i wziąć się do roboty :). A by niebyło bez obrazka coś odemnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charlie_89 Napisano 4 Maj 2012 Share Napisano 4 Maj 2012 Witam, odświeżę troszkę wątek może... moja 2 i 3 praca w zetce ( w którą wprowadził mnie Monio, za co dzięki) 2- joker - można uznać za wip. zeszło się ze 2 godzinki 3- ork - około 4 godzin, ponieważ w 2 sesjach robionych i musiałem jakoś się rozruszać. Pozdrawiam i czekam na opnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Maj 2012 Share Napisano 11 Maj 2012 taki misiek, jakoś koło godzinki, baza w maxie: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 14 Maj 2012 Share Napisano 14 Maj 2012 Witam Jako że to moje początki początków w Zbrushu to załączam screena pod krytykę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charlie_89 Napisano 19 Maj 2012 Share Napisano 19 Maj 2012 Hej. Indian - widząc poprzednie Twoje prace, ten misiek jest mocno średni... Patrząc na łapki to jest to jakiś pluszak, patrząc na zarys łopatek i tyłka na plecach ciężko wyobrazić sobie, że to pluszak.. wg mnie - albo realizm, albo stylóweczka. Sam design do mnie nie przemawia. Jeśli miał to być misiek, do którego chce się przytulić to dałbym mu głowę niżej, lekko wygiął w dół kąciki ust.. Widziałem lepsze Twoje prace. sylwex - pod złym kątem kciuk, który i tak ma dziwny kształt. Palec wskazujący jest jakby spuchnięty (a wymiarowo powinien być podobny do serdecznego). Żyły na ręce są zdecydowanie za bardzo widoczne i w złym miejscu. Palce wydają mi się za krótkie. Niefortunnie dobrałeś kąt ustawienia kamery - ciężko sprawdzić wymiary. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 23 Maj 2012 Share Napisano 23 Maj 2012 Charlie_89 dzięki za ocenę. To jest mój drugi(w miarę poważny) projekt.Moze być sporo niedociągnięć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 indian :nie przesadzasz? duzy progres widze. :P a ja z racji ze w koncu mam nowy sprzet.postanowilem pocisnac troche sculptow.co by sie anatomii poduczyc. jakies rady dla poczatkujacego? wskazowki? pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Chrupek3D Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 to ja sobie skrecilem takiego sfinioka w zetce... baza w sculptrisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 28 Maj 2012 Share Napisano 28 Maj 2012 indian - bardzo fajny model tej kobiety, ale przeskaluj ją do skali 1,1 w X i 1,1 w Z. Będzie znacznie lepiej. No i ucho trochę wyżej powinno być. http://www.luki3d.com/duperele/indian.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek_lenia Napisano 30 Maj 2012 Share Napisano 30 Maj 2012 nastepny: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 11 Czerwiec 2012 Share Napisano 11 Czerwiec 2012 ostry WIP takiego typka, design by lordbiernac salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 13 Czerwiec 2012 Share Napisano 13 Czerwiec 2012 Indian, ten gość ma jakieś dziwne skośne ,wklęsłe paski na czole PZDR. - - - Updated - - - Wrzucam pod ocenę i krytykę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Trudna sprawa. Teoretycznie wszystko niby jest na miejscu ale jakbym zobaczył coś takiego na ulicy to bym pobił rekord biegu na setkę. Główna bryła leży. Owal głowy wygląda jak balon a nie jak coś zbudowanego na ludzkiej czaszce. Bez głównej bryły wszystkie proporcje się nie zgadzają i daje to takie dziwaczne wrażenie. Ucho całkiem dobre ale za mocno oddalone od twarzy. Polecam ci razem z refkami wymodelować czaszkę (żuchwa jako oddzielny element). Sporo się nauczysz o anatomii. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Poprawione: *zmniejszona czaszka z tyłu; *przybliżone ucho do lica; *lekko poprawiona powieka; *płat skroniowy został przesunięty troszkę do wewn.; *policzki majstrowałem lekko, ale mi się nie podobają( będą zmiany jeszcze) Jeszcze w miarę nabieranie umiejętności i wprawy będą detale (zmarszczki,faktura skóry, itd.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Zmarszczki, fakturę skóry itd. zostaw sobie na później, najpierw zajmij się samą bryłą... Obczaj to sobie http://fc01.deviantart.net/fs12/f/2006/340/8/b/Face_Patterns_Tutorial_by_Snigom.jpg , powinno Ci trochę pomóc . Daj większy obrazek bo mało widać :) Chyba nie warto już kończyć tego , zabierz się za coś innego, znajdź sobie jakąś fotkę i z niej rób, nauczysz się więcej niż robienie z bani... chociażby ja tak miałem :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Dzięki za linka. Tak jak Monio wspomniał bryła to u mnie leży, chciałem to dziś w Zetce poprawić ale mi się sypnął Zbrush i dałem sobie spokój ;/ Zaraz biorę się za męską twarz. A wiesz co najlepsze Indian, że ten model był robiony z refki :) Ale z czasem będzie lepiej. ...Indian, ja Ciebie podziwiam- uparta z Ciebie bestja. Prześledziłem cały wątek sculpt i widziałem z jaką determinacją się chcesz nauczyć . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 pokaż tą refelkę salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 zaraz Ci wyślę @ PZDR. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Monio Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Ja polecam zamiast wracać do starych sculptów robić nowe od zera, najlepiej z boxa czy tam z dynameshem na niskiej rozdzielczości. Jakby dało się spojrzeć na prace nie swoimi oczami to każdy potrafiłby robić zajebiste sculpty bo wszyscy dokładnie wiemy jak wygląda człowiek, problem w tym że jak się tworzy coś własnoręcznie to nie zauważa się swoich błędów. Poprawiając starą pracę twój mózg tłumaczy sobie błędy które popełniłeś i rozbieżność od rzeczywistości z czasem staje się co raz większa. Robiąc nowy sculpt masz świeży umysł i łatwiej ci spojrzeć na twoją pracę w taki sposób jak faktycznie ona wygląda. Ta zasada najmocniej dotyczy właśnie głównej bryły. Dodatkowo trenujesz szybkość bo powtarzasz wykonywanie tych samych elementów od początku. Oczywiście prędkość tworzenia również wpływa na ogląd modelu jako że mózg przyzwyczaja się do niego tym mocniej im więcej czasu nad nim siedzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sylwex1982 Napisano 14 Czerwiec 2012 Share Napisano 14 Czerwiec 2012 Dzięki za zainteresowanie i rady-postaram się je wykorzystać w przyszłych glutach, dziś zabieram się za gostka nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 17 Czerwiec 2012 Share Napisano 17 Czerwiec 2012 speed z Z-kulki, potem leciutkie retopo w maxie i dalej w zibraszu, jakoś 1-1,5h się zeszło, będę kończyć jutro :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 17 Czerwiec 2012 Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Miał być Lewandowski? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bom bom Napisano 17 Czerwiec 2012 Share Napisano 17 Czerwiec 2012 Fajny czy niefajny? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bom bom Napisano 18 Czerwiec 2012 Share Napisano 18 Czerwiec 2012 albo taki mordziasty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 20 Czerwiec 2012 Share Napisano 20 Czerwiec 2012 bom bom obydwa świetne :) Lucek lece z bani, nie mam żadnej refelki, trochę podpowiadam sobie w temacie anatomii jakimiś zdjęciami... :) Dalsza część tego gościa: salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 20 Czerwiec 2012 Share Napisano 20 Czerwiec 2012 Przegiąłeś z tymi ścięgnami;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebazx6r Napisano 20 Czerwiec 2012 Share Napisano 20 Czerwiec 2012 (edytowane) Taki tam wip... narazie takie 3 dni. Edytowane 20 Czerwiec 2012 przez Sebazx6r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matys Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 trochę poprawiłem i dodałem co nieco... salut. fajna twarz ale: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 21 Czerwiec 2012 Share Napisano 21 Czerwiec 2012 dzięki wielkie Matys :) biorę się za poprawki... Lucek wiem wiem, jak miałbyś czas napisać dokładniej co jeszcze nie tak, to nie pogardził bym, przeciwnie był bym zachwycony :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 23 Czerwiec 2012 Share Napisano 23 Czerwiec 2012 Od szyi w dół popraw w zasadzie wszystko bo jest strasznie płasko :) Musze Cie pochwalić tak czy siak, mimo, że już chwile nic nie robiłem to przyglądam się od czasu do czasu co się tutaj dzieje i ta twoja ostatnia praca w końcu jest całkowicie inna od wszystkich poprzednich, gubisz stare nawyki co jest + :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 26 Czerwiec 2012 Share Napisano 26 Czerwiec 2012 Szybki sculpt głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi