Napisano 23 Sierpień 201014 l Rezerwuje miejsce z tyłu, zostaje jeszcze 4, szefuncio rozumiem że kieruje (nie da przetestować).
Napisano 23 Sierpień 201014 l Autor troszkie sztywno wygladaja te siodla:) A jak maja wygladac!? Nie lubie adiego to ma sztywne:D a powaznie to mikro fałdki i przetarcia lekkie na skórze siedzeń zrobie juz po UV-ce. maska i displacement.
Napisano 23 Sierpień 201014 l Z tyłu na dzwiach podzielona ta tapicerka jest w dolnej części: http://img842.imageshack.us/img842/2741/37421692878874900187907.jpg Edit: a to szkoda bo myślałem że to tego pod tesco widziałem :P Edytowane 23 Sierpień 201014 l przez bbandi
Napisano 23 Sierpień 201014 l Autor bbandi - owszem, z małym ale, na zdj masz mercedesa typ 770 a nie G4. W G4 wygląda to inaczej :P
Napisano 23 Sierpień 201014 l kliment pokaz refke tych siedzien jak masz gdzies fajna. Bo chodzi mi glownie o to ze wygladaja jak od linijki, no chyba ze disp pomoze:)
Napisano 23 Sierpień 201014 l Autor johnzi - zobaczymy po dispie jak bedzie wyglądać, nie skończone to wszystko jest, więc jeszcze się pewnie tu pozmienia co nieco ;)
Napisano 28 Sierpień 201014 l Autor po przymusowej przerwie wracam do pracy nad nazimobilem ;). upgrejd:
Napisano 28 Sierpień 201014 l spać*!! nadal siedzonka wyglądają bardzo niemiecko :P hitler chyba nie lubił siedzieć na kamieniu. kiedyś też taki level osiągnę, tylko muszę załatwić lepszy firewall nie chce mi się wierzyć żeby był bład w modelu, albo jeszcze nie wykończone, albo tak dziwnie zrobili niemcy: nie ma w tym miejscu chromu ?
Napisano 28 Sierpień 201014 l kurde ciężko coś znaleźć niewykończone :D finał już blisko... że tak zapytam ile tracisz na taki preview render ?
Napisano 29 Sierpień 201014 l Eddy__, cisnienie jest OK, pewnie zrobione jest na particlach symylujacych sprężone powietrze. : ] Tak BTW, idzie genialnie jak zawsze, ale tempo cos opadlo. zmeczenie materialu?
Napisano 29 Sierpień 201014 l Autor Nie komicu, życie. Jak pisałem wcześniej, czasem płata figle, ale już lepiej wiec wrócę pewnie do starego tempa.
Napisano 29 Sierpień 201014 l Korzystając z okazji to zadam kilka pytań prowadzacemu:P 1. Ile trzeba siedzieć, żeby dojśc do takiego poziomu?;) 2. Swoją drogą siedziałeś także w 2D, czy od razu 3D jechałeś? 3. Czy ten model samochodu nie posiadał absolutnie żadnych klamek? (zarówno drzwi jak i bagażnik są gładkie) 4. Czy mentalne niszczenie nowicjuszy swoimi modelami sprawia Ci satysfakcję?:P Gratulacje. Więcej chyba nie ma co mówić.
Napisano 29 Sierpień 201014 l Autor Chasdiel- 1. W moim przypadku to trwało 2 lata ostrej pracy. Gdybym przerabiał tutki pewnie by było krócej, ale nie lubie tutoriali :) Metoda prób i błędów w większości. Forum max3d dało mi ogromny skok do przodu, przyznaje. 2.rysowałem duzo ale to dawne czasy. potem była długa przerwa i zacząłem się bawić 3d. 3.Posiada klamki,zawiasy i inne, czekają na zrobienie. Pewnie niebawem drobny detal tego typu się pojawi. 4.Niszczenie nowicjuszy sprawia satysfakcje ale tylko na czczo :D a powiażniej to liczę że to co robię także motywuje .
Napisano 29 Sierpień 201014 l To jeszcze pomęczę. A ostra praca to? 8h dziennie? 20h?;P Co do motywacji to na pewno przynajmniej dla części jest to punkt, do którego trzeba dążyć:) Tylko zmienię sobie kompa i tez zacznę 3D. Niedługo Cię dogonię:D
Napisano 29 Sierpień 201014 l Autor Ostra praca to okresowo każda wolna chwila, nie pub z pifkiem tylko komp. Ile to godzin dziennie..hmm, trudno odpowiedzieć, raz było to 1h innym 6h.
Napisano 1 Wrzesień 201014 l A co to za czarne kropki na karoserii??....a nie to brud na moim monitorze ;) Awesome!
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Śmiało można powiedzieć, że to jak dotąd Twój najlepiej wykonany model, materiały też są świetne, zwłaszcza dachu ;) Pozdrawiam.
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Nie jestem pewny i moze mi sie wydaje ale jedno miejsce wyglada troszke dziwnie. Troche tak jakby blacha nierowno przygieta czy cus. W zalaczniku o co mi chodzi dokladnie ;) Poza tym model wyglada bardzo fotorealistycznie i strasznie mi sie podoba :D
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Super, ale te siedzienia wyglądają jak skała, szczególnie widać to w szczelinie w przednich siedzeniach :>
Napisano 1 Wrzesień 201014 l o chromy sie pojawiły :) chyba o brud też się zatroszczy szaleniec niesamowite ...
Napisano 1 Wrzesień 201014 l Kurde... nie wiem co taka praca robi na tym forum - detal marny, materiały to samo - nie wiem jak wy, ale ja już na starcie dawałem jedynie marną piątkę...
Napisano 2 Wrzesień 201014 l Bardzo ślicznie :-) Miło się ogląda, perfekt model i bardzo porządne materiały - oprócz foteli, to jedynie odstaje od reszty.
Napisano 3 Wrzesień 201014 l nie wiem co chcecie od foteli ? wyglądają naturalnie - poza tym kto jak kto, ale kliment by raczej nie zrobił czegoś niezgodnego ze stanem rzeczywistym :) przecież to absolutny freak ;) akurat w tej kwestii bym mu zaufał ;P solidny model !
Napisano 3 Wrzesień 201014 l nie wiem co chcecie od foteli ? Myślę, że to wina środkowego rzędu, wygląda na strasznie sztywny. Ale to tak musi być :)
Napisano 3 Wrzesień 201014 l genialnie, mam nadzieje ze końcowy obrazek bedzie hmmm w błocie z otwarta maska, grzebiącym mechanikiem i wk** hitlerem na kanapie :P
Napisano 3 Wrzesień 201014 l zawsze mogło się coś stać :) na przykład partyzant dosypał cukru do baku :)
Napisano 4 Wrzesień 201014 l bombowo!! bardzo fajny material stali na przednich reflektorach, moze podzielisz sie ustawieniami??
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Autor Jak to się stało, ze kółka są brudne od ziemi? Mógłbyś sprecyzować pytanie, bo nie wiem jak je rozumieć. Zwykle to się odbywa tak że samochód wjedzie i się brudzi...:D. jakoś tak samo się to dzieje...a TY santo o co pytasz?
Napisano 7 Wrzesień 201014 l O właśnie, dorzucam się do pytania i oczekuję wyjaśnień - jak śmiałeś z brudnymi oponami się na forum pakować! Skandal!
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Autor Wybaczcie mi, prosze. A ja w ramach zadośćuczynienia sam sobie udzielę tygodniowego bana. Edit: A nie sorki, mam wyłączoną funkcje autobana ale czym prędzej napiszę do moderacji żeby mnie zbanowali dyscyplinarnie na tydzień. :D Edytowane 7 Wrzesień 201014 l przez kliment woroszyłow
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Do tego pińćset klimentowych zdrowasiek i na kolanach do siedziby autodesku:)
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Jak to się stało, ze kółka są brudne od ziemi? it's a kind of maaaagic :D a tak na poważnie. to chyba twój najładniejszy model samochodu jak dotąd. Pozdr. Dawid
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Wiedziałem, tak myślałem... cudowne, ciekawe.... A tak poważniej, pytam konkretnie jak to zrobić, żeby na tych gumach (opony) pojawił się taki nalot z ziemi? To jest jakoś zmyślnie mapowane, czy jakaś sztuczka, czy nie wiem... ? PS. Dobrze, ze was humor nie opuszcza ;)
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Autor santo - to była tylko zawaluowana prośba o to by zadawać pytania w jedyny słuszny sposób, czyli zrozumiały, a skoro już wiem o co pytasz odpowiadam: Unwrap> malowanie textury ( układając siatkę oddzieliłem wierzchy bieżnika, i pomalowałem je kolorem zbliżonym do koloru podłoża) TYLE. pozdrawiam! :D Edytowane 7 Wrzesień 201014 l przez kliment woroszyłow
Napisano 7 Wrzesień 201014 l Ostra praca to okresowo każda wolna chwila, nie pub z pifkiem tylko komp. Ile to godzin dziennie..hmm, trudno odpowiedzieć, raz było to 1h innym 6h. Taki cytat na zachętę dla wszystkich początkujących to powinien być. :) Daj znać kliment jak skończysz. Front od ręki, i rezerwacja w złotej...