Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 378
  • Wyświetleń 66,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Rezerwuje miejsce z tyłu, zostaje jeszcze 4, szefuncio rozumiem że kieruje (nie da przetestować).

Napisano
  • Autor
troszkie sztywno wygladaja te siodla:)

A jak maja wygladac!? Nie lubie adiego to ma sztywne:D a powaznie to mikro fałdki i przetarcia lekkie na skórze siedzeń zrobie juz po UV-ce. maska i displacement.

Napisano

kliment pokaz refke tych siedzien jak masz gdzies fajna. Bo chodzi mi glownie o to ze wygladaja jak od linijki, no chyba ze disp pomoze:)

Napisano

To jest dla mnie anbyliwybul :P

Zmiażdżyłeś mnie tą furą! ;)

Pozdro!

Napisano

spać*!!

nadal siedzonka wyglądają bardzo niemiecko :P hitler chyba nie lubił siedzieć na kamieniu.

kiedyś też taki level osiągnę, tylko muszę załatwić lepszy firewall

nie chce mi się wierzyć żeby był bład w modelu, albo jeszcze nie wykończone, albo tak dziwnie zrobili niemcy:

15500061.jpg

nie ma w tym miejscu chromu ?

Napisano

kurde ciężko coś znaleźć niewykończone :D

finał już blisko...

że tak zapytam ile tracisz na taki preview render ?

Napisano

Eddy__, cisnienie jest OK, pewnie zrobione jest na particlach symylujacych sprężone powietrze. : ]

Tak BTW, idzie genialnie jak zawsze, ale tempo cos opadlo. zmeczenie materialu?

Napisano

Korzystając z okazji to zadam kilka pytań prowadzacemu:P

1. Ile trzeba siedzieć, żeby dojśc do takiego poziomu?;)

2. Swoją drogą siedziałeś także w 2D, czy od razu 3D jechałeś?

3. Czy ten model samochodu nie posiadał absolutnie żadnych klamek? (zarówno drzwi jak i bagażnik są gładkie)

4. Czy mentalne niszczenie nowicjuszy swoimi modelami sprawia Ci satysfakcję?:P

Gratulacje. Więcej chyba nie ma co mówić.

Napisano
  • Autor

Chasdiel-

1. W moim przypadku to trwało 2 lata ostrej pracy. Gdybym przerabiał tutki pewnie by było krócej, ale nie lubie tutoriali :) Metoda prób i błędów w większości. Forum max3d dało mi ogromny skok do przodu, przyznaje.

2.rysowałem duzo ale to dawne czasy. potem była długa przerwa i zacząłem się bawić 3d.

3.Posiada klamki,zawiasy i inne, czekają na zrobienie. Pewnie niebawem drobny detal tego typu się pojawi.

4.Niszczenie nowicjuszy sprawia satysfakcje ale tylko na czczo :D a powiażniej to liczę że to co robię także motywuje .

Napisano

To jeszcze pomęczę. A ostra praca to? 8h dziennie? 20h?;P

Co do motywacji to na pewno przynajmniej dla części jest to punkt, do którego trzeba dążyć:) Tylko zmienię sobie kompa i tez zacznę 3D. Niedługo Cię dogonię:D

Napisano

A co to za czarne kropki na karoserii??....a nie to brud na moim monitorze ;)

Awesome!

Napisano

Śmiało można powiedzieć, że to jak dotąd Twój najlepiej wykonany model, materiały też są świetne, zwłaszcza dachu ;)

Pozdrawiam.

Napisano

Nie jestem pewny i moze mi sie wydaje ale jedno miejsce wyglada troszke dziwnie. Troche tak jakby blacha nierowno przygieta czy cus. W zalaczniku o co mi chodzi dokladnie ;)

Poza tym model wyglada bardzo fotorealistycznie i strasznie mi sie podoba :D

Napisano

Super, ale te siedzienia wyglądają jak skała, szczególnie widać to w szczelinie w przednich siedzeniach :>

Napisano

Ekstra. brud tez bedziesz modelował?;]

Napisano

o chromy sie pojawiły :)

chyba o brud też się zatroszczy szaleniec

niesamowite ...

Napisano

Kurde... nie wiem co taka praca robi na tym forum - detal marny, materiały to samo - nie wiem jak wy, ale ja już na starcie dawałem jedynie marną piątkę...

Napisano

Bardzo ślicznie :-) Miło się ogląda, perfekt model i bardzo porządne materiały - oprócz foteli, to jedynie odstaje od reszty.

Napisano

nie wiem co chcecie od foteli ? wyglądają naturalnie - poza tym kto jak kto, ale kliment by raczej nie zrobił czegoś niezgodnego ze stanem rzeczywistym :) przecież to absolutny freak ;) akurat w tej kwestii bym mu zaufał ;P

solidny model !

Napisano
nie wiem co chcecie od foteli ?

Myślę, że to wina środkowego rzędu, wygląda na strasznie sztywny. Ale to tak musi być :)

Napisano

genialnie, mam nadzieje ze końcowy obrazek bedzie hmmm w błocie z otwarta maska, grzebiącym mechanikiem i wk** hitlerem na kanapie :P

Napisano

To auto się nie psuło ;) Jest jak modeling klimenta. Perfekcyjny.

Napisano
zawsze mogło się coś stać :)

na przykład partyzant dosypał cukru do baku :)

Napisano

bombowo!!

bardzo fajny material stali na przednich reflektorach, moze podzielisz sie ustawieniami??

Napisano
  • Autor
Jak to się stało, ze kółka są brudne od ziemi?

Mógłbyś sprecyzować pytanie, bo nie wiem jak je rozumieć. Zwykle to się odbywa tak że samochód wjedzie i się brudzi...:D. jakoś tak samo się to dzieje...a TY santo o co pytasz?

Napisano
  • Autor

Wybaczcie mi, prosze. A ja w ramach zadośćuczynienia sam sobie udzielę tygodniowego bana.

Edit: A nie sorki, mam wyłączoną funkcje autobana ale czym prędzej napiszę do moderacji żeby mnie zbanowali dyscyplinarnie na tydzień. :D

Edytowane przez kliment woroszyłow

Napisano

Do tego pińćset klimentowych zdrowasiek i na kolanach do siedziby autodesku:)

Napisano
Jak to się stało, ze kółka są brudne od ziemi?

it's a kind of maaaagic :D

a tak na poważnie. to chyba twój najładniejszy model samochodu jak dotąd.

Pozdr.

Dawid

Napisano

Wiedziałem, tak myślałem... cudowne, ciekawe....

A tak poważniej, pytam konkretnie jak to zrobić, żeby na tych gumach (opony) pojawił się taki nalot z ziemi? To jest jakoś zmyślnie mapowane, czy jakaś sztuczka, czy nie wiem... ?

PS. Dobrze, ze was humor nie opuszcza ;)

Napisano
  • Autor

santo - to była tylko zawaluowana prośba o to by zadawać pytania w jedyny słuszny sposób, czyli zrozumiały,

a skoro już wiem o co pytasz odpowiadam: Unwrap> malowanie textury ( układając siatkę oddzieliłem wierzchy bieżnika, i pomalowałem je kolorem zbliżonym do koloru podłoża)

TYLE.

pozdrawiam! :D

Edytowane przez kliment woroszyłow

Napisano
Ostra praca to okresowo każda wolna chwila, nie pub z pifkiem tylko komp. Ile to godzin dziennie..hmm, trudno odpowiedzieć, raz było to 1h innym 6h.

Taki cytat na zachętę dla wszystkich początkujących to powinien być. :)

Daj znać kliment jak skończysz. Front od ręki, i rezerwacja w złotej...