JohnZi Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 troszkie sztywno wygladaja te siodla:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 Rezerwuje miejsce z tyłu, zostaje jeszcze 4, szefuncio rozumiem że kieruje (nie da przetestować). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2010 troszkie sztywno wygladaja te siodla:) A jak maja wygladac!? Nie lubie adiego to ma sztywne:D a powaznie to mikro fałdki i przetarcia lekkie na skórze siedzeń zrobie juz po UV-ce. maska i displacement. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bbandi Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 (edytowane) Z tyłu na dzwiach podzielona ta tapicerka jest w dolnej części: http://img842.imageshack.us/img842/2741/37421692878874900187907.jpg Edit: a to szkoda bo myślałem że to tego pod tesco widziałem :P Edytowane 23 Sierpień 2010 przez bbandi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2010 bbandi - owszem, z małym ale, na zdj masz mercedesa typ 770 a nie G4. W G4 wygląda to inaczej :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 słabo... ... mi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 23 Sierpień 2010 Share Napisano 23 Sierpień 2010 kliment pokaz refke tych siedzien jak masz gdzies fajna. Bo chodzi mi glownie o to ze wygladaja jak od linijki, no chyba ze disp pomoze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 23 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2010 johnzi - zobaczymy po dispie jak bedzie wyglądać, nie skończone to wszystko jest, więc jeszcze się pewnie tu pozmienia co nieco ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozlos Napisano 25 Sierpień 2010 Share Napisano 25 Sierpień 2010 To jest dla mnie anbyliwybul :P Zmiażdżyłeś mnie tą furą! ;) Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 po przymusowej przerwie wracam do pracy nad nazimobilem ;). upgrejd: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 28 Sierpień 2010 Share Napisano 28 Sierpień 2010 spać*!! nadal siedzonka wyglądają bardzo niemiecko :P hitler chyba nie lubił siedzieć na kamieniu. kiedyś też taki level osiągnę, tylko muszę załatwić lepszy firewall nie chce mi się wierzyć żeby był bład w modelu, albo jeszcze nie wykończone, albo tak dziwnie zrobili niemcy: nie ma w tym miejscu chromu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 masz racje, niemcy tak nie zrobili:D nie skończone:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 28 Sierpień 2010 Share Napisano 28 Sierpień 2010 kurde ciężko coś znaleźć niewykończone :D finał już blisko... że tak zapytam ile tracisz na taki preview render ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 28 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2010 7-8 min około ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Nie wiem tylko czy ciśnienie w oponach jest prawidłowe... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Eddy__, cisnienie jest OK, pewnie zrobione jest na particlach symylujacych sprężone powietrze. : ] Tak BTW, idzie genialnie jak zawsze, ale tempo cos opadlo. zmeczenie materialu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 Nie komicu, życie. Jak pisałem wcześniej, czasem płata figle, ale już lepiej wiec wrócę pewnie do starego tempa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chasdiel Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 Korzystając z okazji to zadam kilka pytań prowadzacemu:P 1. Ile trzeba siedzieć, żeby dojśc do takiego poziomu?;) 2. Swoją drogą siedziałeś także w 2D, czy od razu 3D jechałeś? 3. Czy ten model samochodu nie posiadał absolutnie żadnych klamek? (zarówno drzwi jak i bagażnik są gładkie) 4. Czy mentalne niszczenie nowicjuszy swoimi modelami sprawia Ci satysfakcję?:P Gratulacje. Więcej chyba nie ma co mówić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 Chasdiel- 1. W moim przypadku to trwało 2 lata ostrej pracy. Gdybym przerabiał tutki pewnie by było krócej, ale nie lubie tutoriali :) Metoda prób i błędów w większości. Forum max3d dało mi ogromny skok do przodu, przyznaje. 2.rysowałem duzo ale to dawne czasy. potem była długa przerwa i zacząłem się bawić 3d. 3.Posiada klamki,zawiasy i inne, czekają na zrobienie. Pewnie niebawem drobny detal tego typu się pojawi. 4.Niszczenie nowicjuszy sprawia satysfakcje ale tylko na czczo :D a powiażniej to liczę że to co robię także motywuje . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chasdiel Napisano 29 Sierpień 2010 Share Napisano 29 Sierpień 2010 To jeszcze pomęczę. A ostra praca to? 8h dziennie? 20h?;P Co do motywacji to na pewno przynajmniej dla części jest to punkt, do którego trzeba dążyć:) Tylko zmienię sobie kompa i tez zacznę 3D. Niedługo Cię dogonię:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 29 Sierpień 2010 Autor Share Napisano 29 Sierpień 2010 Ostra praca to okresowo każda wolna chwila, nie pub z pifkiem tylko komp. Ile to godzin dziennie..hmm, trudno odpowiedzieć, raz było to 1h innym 6h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 1 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 1 Wrzesień 2010 kolejny upek: klameczki , zawiasiki i inne pierdółki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyanide Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 To po prostu wgniata w ziemię... Wygląda super. Pozdrawiam Kuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 A co to za czarne kropki na karoserii??....a nie to brud na moim monitorze ;) Awesome! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Śmiało można powiedzieć, że to jak dotąd Twój najlepiej wykonany model, materiały też są świetne, zwłaszcza dachu ;) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JacekCichy Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Nie jestem pewny i moze mi sie wydaje ale jedno miejsce wyglada troszke dziwnie. Troche tak jakby blacha nierowno przygieta czy cus. W zalaczniku o co mi chodzi dokladnie ;) Poza tym model wyglada bardzo fotorealistycznie i strasznie mi sie podoba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Super, ale te siedzienia wyglądają jak skała, szczególnie widać to w szczelinie w przednich siedzeniach :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Ekstra. brud tez bedziesz modelował?;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 o chromy sie pojawiły :) chyba o brud też się zatroszczy szaleniec niesamowite ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eddy__ Napisano 1 Wrzesień 2010 Share Napisano 1 Wrzesień 2010 Kurde... nie wiem co taka praca robi na tym forum - detal marny, materiały to samo - nie wiem jak wy, ale ja już na starcie dawałem jedynie marną piątkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 2 Wrzesień 2010 Share Napisano 2 Wrzesień 2010 Bardzo ślicznie :-) Miło się ogląda, perfekt model i bardzo porządne materiały - oprócz foteli, to jedynie odstaje od reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 nie wiem co chcecie od foteli ? wyglądają naturalnie - poza tym kto jak kto, ale kliment by raczej nie zrobił czegoś niezgodnego ze stanem rzeczywistym :) przecież to absolutny freak ;) akurat w tej kwestii bym mu zaufał ;P solidny model ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Houston Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 nie wiem co chcecie od foteli ? Myślę, że to wina środkowego rzędu, wygląda na strasznie sztywny. Ale to tak musi być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEkoy Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 genialnie, mam nadzieje ze końcowy obrazek bedzie hmmm w błocie z otwarta maska, grzebiącym mechanikiem i wk** hitlerem na kanapie :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 To auto się nie psuło ;) Jest jak modeling klimenta. Perfekcyjny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cortes Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 zawsze mogło się coś stać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 3 Wrzesień 2010 Share Napisano 3 Wrzesień 2010 zawsze mogło się coś stać :) na przykład partyzant dosypał cukru do baku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 4 Wrzesień 2010 Share Napisano 4 Wrzesień 2010 bombowo!! bardzo fajny material stali na przednich reflektorach, moze podzielisz sie ustawieniami?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
santo Napisano 6 Wrzesień 2010 Share Napisano 6 Wrzesień 2010 Jak to się stało, ze kółka są brudne od ziemi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Jak to się stało, ze kółka są brudne od ziemi? Mógłbyś sprecyzować pytanie, bo nie wiem jak je rozumieć. Zwykle to się odbywa tak że samochód wjedzie i się brudzi...:D. jakoś tak samo się to dzieje...a TY santo o co pytasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Ozga Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 O właśnie, dorzucam się do pytania i oczekuję wyjaśnień - jak śmiałeś z brudnymi oponami się na forum pakować! Skandal! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Oburzające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2010 (edytowane) Wybaczcie mi, prosze. A ja w ramach zadośćuczynienia sam sobie udzielę tygodniowego bana. Edit: A nie sorki, mam wyłączoną funkcje autobana ale czym prędzej napiszę do moderacji żeby mnie zbanowali dyscyplinarnie na tydzień. :D Edytowane 7 Wrzesień 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Do tego pińćset klimentowych zdrowasiek i na kolanach do siedziby autodesku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Jak to się stało, ze kółka są brudne od ziemi? it's a kind of maaaagic :D a tak na poważnie. to chyba twój najładniejszy model samochodu jak dotąd. Pozdr. Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
santo Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Wiedziałem, tak myślałem... cudowne, ciekawe.... A tak poważniej, pytam konkretnie jak to zrobić, żeby na tych gumach (opony) pojawił się taki nalot z ziemi? To jest jakoś zmyślnie mapowane, czy jakaś sztuczka, czy nie wiem... ? PS. Dobrze, ze was humor nie opuszcza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2010 (edytowane) santo - to była tylko zawaluowana prośba o to by zadawać pytania w jedyny słuszny sposób, czyli zrozumiały, a skoro już wiem o co pytasz odpowiadam: Unwrap> malowanie textury ( układając siatkę oddzieliłem wierzchy bieżnika, i pomalowałem je kolorem zbliżonym do koloru podłoża) TYLE. pozdrawiam! :D Edytowane 7 Wrzesień 2010 przez kliment woroszyłow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 Ostra praca to okresowo każda wolna chwila, nie pub z pifkiem tylko komp. Ile to godzin dziennie..hmm, trudno odpowiedzieć, raz było to 1h innym 6h. Taki cytat na zachętę dla wszystkich początkujących to powinien być. :) Daj znać kliment jak skończysz. Front od ręki, i rezerwacja w złotej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 7 Wrzesień 2010 Share Napisano 7 Wrzesień 2010 wierzchy bierznika Boli od samego patrzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 7 Wrzesień 2010 Autor Share Napisano 7 Wrzesień 2010 juz poprawiłem szujo! dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi