GrześDuro Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 Super Model i bedzie napewno super prezentował sie np. w scenie z bloorem;) choc render poki co żałobny i smutny(chromy plaskie, alu plastik). ps ten side wall jest tak czesto uzywany... dla mnie psuje caly wysilek wlozony w modeling Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 świetny ten studyjny render. bardzo ładne odbicia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 1 Marzec 2011 Share Napisano 1 Marzec 2011 chociaz raz ci wyszło to studio :) Do poprawy : Za ciemno Materiał Felg - zrób tu więcej 'chromu'. Zapisuj plik do png/raw 24/32bit zeby uniknąć tych schodków na gradientach, być może tym razem to wina kompresji jpeg ale dobrym monitorze strasznie to się rzuca w oczy. szyby - chyba sam wiesz ;) Doświetl światła z przodu vraylightem bez refleksów, same diffuse i spec. Ujęcie dobre, zostaw takie. Oponki, doświetl tak samo jak światła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 1 Marzec 2011 Autor Share Napisano 1 Marzec 2011 Dzięki wszystkim za rady, postaram się to poprawić przy następnych testach ;) Mały progress przy tyle, dużo zostało do poprawy i prostowania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 1 Marzec 2011 Autor Share Napisano 1 Marzec 2011 Na dziś koniec modelowania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 5 Marzec 2011 Autor Share Napisano 5 Marzec 2011 Kolejny test render, sporo rzeczy się 'pokaszaniło': Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 5 Marzec 2011 Share Napisano 5 Marzec 2011 Renderek całkiem ładny :) Tylko coś dziwnego z perspektywą się dzieje (widok ortographic?) i co to jest jasnego w środku? ;) Aaa i kolor mi się nie podoba ;) Ale to kwestia gustu :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 5 Marzec 2011 Share Napisano 5 Marzec 2011 Moim zdaniem robisz za ciemne rendery, o ile nie mam źle skalibrowanego monitora. Np opony wychodzą tak czarno, że nawet nie widać sidewall`a. Sam kolor lakieru nie pasuje do merceda, ale o gustach się nie dyskutuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 5 Marzec 2011 Share Napisano 5 Marzec 2011 klasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deex Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 Ja bym proponował czarny kolor i przydałoby się by felgi bardziej się świeciły. Nie wiem czy to złudzenie optyczne ale znaczek mercedesa wydaje się nie centralnie w tym kole i jest cofnięty do tyłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 6 Marzec 2011 Autor Share Napisano 6 Marzec 2011 Nieco inny styl: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 Noo teraz wyglada naprade ladnie:) moze ciut wieksza poswiata na podlozu i bedzie git :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 6 Marzec 2011 Autor Share Napisano 6 Marzec 2011 Dzięki, wrzucam jeszcze wersje na panelkach: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 6 Marzec 2011 Share Napisano 6 Marzec 2011 a było tak dobrze:p 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 polka dot: To na poprawę humoru masz jeszcze hi-res :D Hi-Res Trochę niestety AA poleciało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 ja bym poszedł raczej w stronę pierwszego rendera jaki pokazałeś - tego ciemnego, jest naprawdę dobry:) ma największy potencjał z tych wszystkich, pozostałe już nienajlepsze. pozdrawiam i czekam na update'y! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 Troszke na Hiresie wychodzi, ze model nie jest silky- smooth. Ale renderki spoko, pracuj nad tym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 7 Marzec 2011 Autor Share Napisano 7 Marzec 2011 JohnZi: Dzięki, poprawiłem trochę maske na rogach, jeszcze wzmocnie przetłoczenie. Widzę też bugi na rogu grilla, jeśli byś coś znalazł to daj znać, byłbym wdzięczny :P Tutaj jeszcze nieco inna wersja: Hi-Res Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 7 Marzec 2011 Share Napisano 7 Marzec 2011 ostatni render mega. oprócz tej dziwnej rejesteracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kakaku Napisano 8 Marzec 2011 Share Napisano 8 Marzec 2011 jak dla mnie tez najlepsza ostatnia wersja. + to co wyzej;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 8 Marzec 2011 Share Napisano 8 Marzec 2011 tablica rocks :D ostatnia wersja fajna, koniecznie pusc jakies swiatlo na szybe, bo wyglada strasznie matowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 17 Marzec 2011 Autor Share Napisano 17 Marzec 2011 Wracam do testowania: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 17 Marzec 2011 Share Napisano 17 Marzec 2011 za jasne;) ogólnie weź poprawkę że każdy ma inny monitor. pilnuj wysokiego kontrastu i tyle. świetnie to wygląda pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 Mi się juz bardzo podoba. Nie jest ani za ciemnie ani za jasne :) Moze tylko bym zmienil to podloze z kamieni, nie wyglada to za ladnie.. i moze jak juz marudze to sprobuj ostre swiatlo dac na przednia szybe a nie takie rozmyte :) Ale i tak jest juz klasa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 18 Marzec 2011 Share Napisano 18 Marzec 2011 progres jest, przod i bok auta bardzo ladnie poswiecone. Nie moge tylko patrzec na szyby;) przydalby sie tu jakis ladny gradient (podobnie nad tylny swiatlem, na tym wybrzuszeniu nic sie nie dzieje). Pozatym podlzoe jest mega low res, darowalbym je sobie, a tlo raczej mazalbym w shopie, gzie mozesz uzyskac ladniejsze/ subtelniejsze gradienty. Podbij tez AA bo wychodza schodki na bocznej listwie. do tej linni jest naprawde cacy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m-z Napisano 19 Marzec 2011 Share Napisano 19 Marzec 2011 Tablica rejestracyjna bardzo razi. Koniecznie zmień podłoże bo nie pasuje. Poza tym świetnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 21 Marzec 2011 Autor Share Napisano 21 Marzec 2011 (edytowane) Inne ujęcie, na szyby chyba wsadzę inny pass, bo cały czas cienko: I nieco podrasowana wersja w PS: Edytowane 21 Marzec 2011 przez Berger Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawlito Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 Możesz powiedzieć czemu tylnie reflektory zawdzieczaja swój wygląd, tzn. to jest teksturowane czy modelowane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachu Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 @up nie no raczej, że modelowane ;) a taki wyglad zawdziecza pewnie ustawieniu odpowiednio światła i materiałów @Berger ostatni renderek bajka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 21 Marzec 2011 Share Napisano 21 Marzec 2011 Przydałby się chociaż zarys wnętrza, bo czarne nieprzezroczyste szyby psują efekt końcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 22 Marzec 2011 Autor Share Napisano 22 Marzec 2011 pecet: wnętrze jakieś proste będzie, ale to już na końcu. Trochę podłubałem przy modelu, kilka rzeczy jeszcze jest do poprawy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filippo Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Co tu dużo mówić - KLASA. Ostatni render wg mnie najlepszy:). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 22 Marzec 2011 Share Napisano 22 Marzec 2011 Biały najlepszy. Podzielisz się jak zrobiłeś tylne lampy (materiał)? Nigdy mi nie wychodzą tak fajnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 23 Marzec 2011 Autor Share Napisano 23 Marzec 2011 Mały update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 31 Marzec 2011 Autor Share Napisano 31 Marzec 2011 Kolejny test, tym razem mental ray: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Dalej męcze mentala: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
l337 Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 b fajne ale tło zamiast szarego jakies ciemniejsze bym dal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2011 misiun: Dzięki, faktycznie za jasne, podmieniłem na nieco ciemniejsze: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Renderuj do 16 bitów bo masz ząbkowane gradienty:) To studio też niebardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirx Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 (edytowane) Hehe. To wygląda jakbyś wyciął samochodzik ze zdjęcia, wkleił do szopa i trzy leyery z chamską maską dał :P Edytowane 2 Kwiecień 2011 przez pirx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinW Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 ładnie to wygląda. chociaż nie podobają mi się te małe elementy pod światłami. to nie jest z jednej bryły chyba? też robię merola (choć nawet w połowie nie idzie mi tak dobrze jak Tobie) i miałem dość spore kłopoty ze zrobieniem tych wycięć. Ty tam dałeś po prostu dodatkowe elementy, tak? ja nie dałem rady z jednej bryły i w końcu zrezygnowałem. może to faktycznie jest sposób, tak jak u Ciebie. generalnie ładnie Ci wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 nie rób takich ostrych kontrastów w studio bo tło wychodzi Ci na pierwszy plan a samochód jest jak płaska plama. świetny lakier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 2 Kwiecień 2011 Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Jak dla mnie to troche z boku faluje - > Sam nie wierzę że Ci to mówię ale chyba coś w tym jest. Z resztą spójrz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 2 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 2 Kwiecień 2011 Klamka jest faktycznie krzywo po tym jak ją poprawiałem po wycięciu i wytłoczeniu, zobacze czy w ogóle się da wyprostować bo w viewporcie już tego poprostu nie widać. To na dole jest proste, tylko samo odbicie na boku jest w kształcie okręgu, stąd taki efekt, myślę, że tu w miarę widać: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 biały z postu #77 zwala z nóg, szczególnie w portfolio. szkoda tylko że cały jest tak równomiernie oświetlony. można było zaciemnić miejscami i zostawić same refleksy by bryła nie była tak oczywista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 18 Kwiecień 2011 Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Refleksy na autku wygladaja naprawde fajnie, widać ze masz juz nad nimi kontrole. Ale to co juz ktos zauwazyl te cienie pod autem, strasznie widac ze tlo jest dodane w szopie, szczegolnie widac to przy kolach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 18 Kwiecień 2011 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2011 Dzięki wszystkim, jak ktoś chce sobie go porenderować to może model pobrać: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=75898 Tylko tak jak tam napisałem, sporo jest do poprawy, biorąc pod uwagę fakt, że to nie był dobry projekt i nieco na siłę robiony co zresztą widać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi