Napisano 1 Marzec 201114 l Super Model i bedzie napewno super prezentował sie np. w scenie z bloorem;) choc render poki co żałobny i smutny(chromy plaskie, alu plastik). ps ten side wall jest tak czesto uzywany... dla mnie psuje caly wysilek wlozony w modeling
Napisano 1 Marzec 201114 l chociaz raz ci wyszło to studio :) Do poprawy : Za ciemno Materiał Felg - zrób tu więcej 'chromu'. Zapisuj plik do png/raw 24/32bit zeby uniknąć tych schodków na gradientach, być może tym razem to wina kompresji jpeg ale dobrym monitorze strasznie to się rzuca w oczy. szyby - chyba sam wiesz ;) Doświetl światła z przodu vraylightem bez refleksów, same diffuse i spec. Ujęcie dobre, zostaw takie. Oponki, doświetl tak samo jak światła.
Napisano 1 Marzec 201114 l Autor Dzięki wszystkim za rady, postaram się to poprawić przy następnych testach ;) Mały progress przy tyle, dużo zostało do poprawy i prostowania:
Napisano 5 Marzec 201114 l Renderek całkiem ładny :) Tylko coś dziwnego z perspektywą się dzieje (widok ortographic?) i co to jest jasnego w środku? ;) Aaa i kolor mi się nie podoba ;) Ale to kwestia gustu :) pozdro
Napisano 5 Marzec 201114 l Moim zdaniem robisz za ciemne rendery, o ile nie mam źle skalibrowanego monitora. Np opony wychodzą tak czarno, że nawet nie widać sidewall`a. Sam kolor lakieru nie pasuje do merceda, ale o gustach się nie dyskutuje.
Napisano 6 Marzec 201114 l Ja bym proponował czarny kolor i przydałoby się by felgi bardziej się świeciły. Nie wiem czy to złudzenie optyczne ale znaczek mercedesa wydaje się nie centralnie w tym kole i jest cofnięty do tyłu.
Napisano 6 Marzec 201114 l Noo teraz wyglada naprade ladnie:) moze ciut wieksza poswiata na podlozu i bedzie git :)
Napisano 7 Marzec 201114 l Autor polka dot: To na poprawę humoru masz jeszcze hi-res :D Hi-Res Trochę niestety AA poleciało.
Napisano 7 Marzec 201114 l ja bym poszedł raczej w stronę pierwszego rendera jaki pokazałeś - tego ciemnego, jest naprawdę dobry:) ma największy potencjał z tych wszystkich, pozostałe już nienajlepsze. pozdrawiam i czekam na update'y!
Napisano 7 Marzec 201114 l Troszke na Hiresie wychodzi, ze model nie jest silky- smooth. Ale renderki spoko, pracuj nad tym:)
Napisano 7 Marzec 201114 l Autor JohnZi: Dzięki, poprawiłem trochę maske na rogach, jeszcze wzmocnie przetłoczenie. Widzę też bugi na rogu grilla, jeśli byś coś znalazł to daj znać, byłbym wdzięczny :P Tutaj jeszcze nieco inna wersja: Hi-Res
Napisano 8 Marzec 201114 l tablica rocks :D ostatnia wersja fajna, koniecznie pusc jakies swiatlo na szybe, bo wyglada strasznie matowo.
Napisano 17 Marzec 201114 l za jasne;) ogólnie weź poprawkę że każdy ma inny monitor. pilnuj wysokiego kontrastu i tyle. świetnie to wygląda pozdrawiam
Napisano 18 Marzec 201114 l Mi się juz bardzo podoba. Nie jest ani za ciemnie ani za jasne :) Moze tylko bym zmienil to podloze z kamieni, nie wyglada to za ladnie.. i moze jak juz marudze to sprobuj ostre swiatlo dac na przednia szybe a nie takie rozmyte :) Ale i tak jest juz klasa :)
Napisano 18 Marzec 201114 l progres jest, przod i bok auta bardzo ladnie poswiecone. Nie moge tylko patrzec na szyby;) przydalby sie tu jakis ladny gradient (podobnie nad tylny swiatlem, na tym wybrzuszeniu nic sie nie dzieje). Pozatym podlzoe jest mega low res, darowalbym je sobie, a tlo raczej mazalbym w shopie, gzie mozesz uzyskac ladniejsze/ subtelniejsze gradienty. Podbij tez AA bo wychodza schodki na bocznej listwie. do tej linni jest naprawde cacy:
Napisano 19 Marzec 201114 l Tablica rejestracyjna bardzo razi. Koniecznie zmień podłoże bo nie pasuje. Poza tym świetnie :)
Napisano 21 Marzec 201114 l Autor Inne ujęcie, na szyby chyba wsadzę inny pass, bo cały czas cienko: I nieco podrasowana wersja w PS: Edytowane 21 Marzec 201114 l przez Berger
Napisano 21 Marzec 201114 l Możesz powiedzieć czemu tylnie reflektory zawdzieczaja swój wygląd, tzn. to jest teksturowane czy modelowane?
Napisano 21 Marzec 201114 l @up nie no raczej, że modelowane ;) a taki wyglad zawdziecza pewnie ustawieniu odpowiednio światła i materiałów @Berger ostatni renderek bajka :)
Napisano 21 Marzec 201114 l Przydałby się chociaż zarys wnętrza, bo czarne nieprzezroczyste szyby psują efekt końcowy.
Napisano 22 Marzec 201114 l Autor pecet: wnętrze jakieś proste będzie, ale to już na końcu. Trochę podłubałem przy modelu, kilka rzeczy jeszcze jest do poprawy:
Napisano 22 Marzec 201114 l Biały najlepszy. Podzielisz się jak zrobiłeś tylne lampy (materiał)? Nigdy mi nie wychodzą tak fajnie
Napisano 2 Kwiecień 201113 l Autor misiun: Dzięki, faktycznie za jasne, podmieniłem na nieco ciemniejsze:
Napisano 2 Kwiecień 201113 l Renderuj do 16 bitów bo masz ząbkowane gradienty:) To studio też niebardzo.
Napisano 2 Kwiecień 201113 l Hehe. To wygląda jakbyś wyciął samochodzik ze zdjęcia, wkleił do szopa i trzy leyery z chamską maską dał :P Edytowane 2 Kwiecień 201113 l przez pirx
Napisano 2 Kwiecień 201113 l ładnie to wygląda. chociaż nie podobają mi się te małe elementy pod światłami. to nie jest z jednej bryły chyba? też robię merola (choć nawet w połowie nie idzie mi tak dobrze jak Tobie) i miałem dość spore kłopoty ze zrobieniem tych wycięć. Ty tam dałeś po prostu dodatkowe elementy, tak? ja nie dałem rady z jednej bryły i w końcu zrezygnowałem. może to faktycznie jest sposób, tak jak u Ciebie. generalnie ładnie Ci wyszło.
Napisano 2 Kwiecień 201113 l nie rób takich ostrych kontrastów w studio bo tło wychodzi Ci na pierwszy plan a samochód jest jak płaska plama. świetny lakier
Napisano 2 Kwiecień 201113 l Jak dla mnie to troche z boku faluje - > Sam nie wierzę że Ci to mówię ale chyba coś w tym jest. Z resztą spójrz:
Napisano 2 Kwiecień 201113 l Autor Klamka jest faktycznie krzywo po tym jak ją poprawiałem po wycięciu i wytłoczeniu, zobacze czy w ogóle się da wyprostować bo w viewporcie już tego poprostu nie widać. To na dole jest proste, tylko samo odbicie na boku jest w kształcie okręgu, stąd taki efekt, myślę, że tu w miarę widać:
Napisano 18 Kwiecień 201113 l biały z postu #77 zwala z nóg, szczególnie w portfolio. szkoda tylko że cały jest tak równomiernie oświetlony. można było zaciemnić miejscami i zostawić same refleksy by bryła nie była tak oczywista
Napisano 18 Kwiecień 201113 l Refleksy na autku wygladaja naprawde fajnie, widać ze masz juz nad nimi kontrole. Ale to co juz ktos zauwazyl te cienie pod autem, strasznie widac ze tlo jest dodane w szopie, szczegolnie widac to przy kolach.
Napisano 18 Kwiecień 201113 l Autor Dzięki wszystkim, jak ktoś chce sobie go porenderować to może model pobrać: http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=75898 Tylko tak jak tam napisałem, sporo jest do poprawy, biorąc pod uwagę fakt, że to nie był dobry projekt i nieco na siłę robiony co zresztą widać.