simonhc Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 (edytowane) Serwus! Tym razem mały domek w bardziej mrocznych klimatach. Przejadło mi się pełne słońce i uroczy zachód więc sterroryzowałem klienta takimi oto historiami. Soft: 3ds max 20111, v ray. PS Plugs: Adv Painter by Herman Saksono Original size: 4000px pod dłuższej krawędzi Pozdrawiam Simonhc Edytowane 23 Styczeń 2011 przez simonhc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikeeho Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 cacy:) podoba mi się chociaz gustuje w tym wlasnie przejedzonym słoneczku:) zieleń jak zwykle dla mnie bomba. jak robisz ten myk,ze trawa rośnie między płytami na ziemi?tzn domyslam się ale mogę być w błędzie:) i efekt kropli na szkle tez mnie ciekawi:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smoku Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Na bardzo ładna robota. A te kropelki bym obstawiał, że to jakiś bump, disp czy inny nosie. W każdym razie wrażenie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Przepiękna praca Paweł! Wiem, że ględzę to samo za każdym razem, ale za głowę się łapię z jakim pietyzmem podchodzisz do każdej sceny! To fenomenalne, że potrafisz to wszystko objąć. Na każdym etapie osiągnąłeś mistrzostwo, od przygotowania modeli, shaderów (zrobiłes nawet kropelki na szybie!), tekstur, zieleni, renderingu i niezwykle wysmakowanego PostPro. To co zrobiłeś to czysta poezja! Do tego odrzucenie typowej komerchy ze słoneczkiem i błękitnym niebkiem. 5***** i mam nadzieję, że będzie co najmniej front! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Nudzisz simonhc - prace zawsze na światowym poziomie, zawsze wywołujące zazdrość i pytanie "jak on to robi?" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 świetne, piękne, itd. itd. ja mam takie pytanie. czy robiąc takie obrazki, jednak dość mocno różniące się w odbiorze nie masz problemu z klientami? ja się parę razy z taką reakcją spotkałem, akurat przy wnętrzach. Obrazki tego samego pomieszczenia, jednak ze względu na różne oświetlenie i postpro dla klienta wydawały się być nie spójne. Pozdr. Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 po prostu świetne! 5*! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goral_44 Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Szkoda że można dać tylko 5*. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Touch Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Przekozacko:) Like it Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sandman Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Rendery są takie ekstra, bo simonhc używa 3ds max 20111 :P Super !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Piękności. Jak już pisali pro na każdym etapie. Nie wiem ile ci płacą za wizki do projektu bo jeszcze nie spotkałem takiego klienta co by stać go było na taką ilość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 strasznie to ładne, zwłaszcza jak Adv. Painter indonezyjskiego programisty-grafika ma spory potencjał odnośnie dodawania detalu - liście, trawa, i tak dalej. Piękne, praca ma gigantyczny potencjał, a po drugie zawsze to jest TWÓJ klimat. Full gwiazdek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bolitic Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Rendery są takie ekstra, bo simonhc używa 3ds max 20111 :P Super !!! łe - to teraz wszystko jasne, ja takie wizki będę robił już w 3ds max 20078, z vray v. 9780 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Jedyne co mi troche nie pasuje do reszy, to trawa, ktora wydajem i sie byc troche za sielona, zwlaszcza na pore jesienna (dotyczy tylko renderow dziennych) a poza tym miazga jak zwykle :). Moglbys pokazac ktorys obrazek bez post pro, ktorykolwiek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meedo_pl Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Bardzo ładne i plastyczne wizualizacje.Świetnie wyszły szyby i roślinność. Czym świecone ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Moim skromnym zdaniem jesteś mistrzem :-) Nie brakuje niczego w Twoich wizkach, high level... Gratulacje i szacunek ! ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 wow. mistrzostwo. swietny realizm domu w ktorym ktos mieszka! bardzo bardzo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichysit Napisano 18 Styczeń 2011 Share Napisano 18 Styczeń 2011 Bardzo tak! Świetnie wyszły krople na szybach. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Papa Pio Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Świetna sprawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Moglbys pokazac ktorys obrazek bez post pro, ktorykolwiek ? Przyłączam się do prośby, chciałbym wiedzieć jak powinien wyglądać mój render... Kiedyś, jak spytałem Cię Simon "jak to się robi", powiedziałeś mi, że wiem już tyle co Ty. Patrząc na Twoje prace śmiem się nie zgodzić :) 5* jak nic! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 19 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 19 Styczeń 2011 Dziekuje za rekomendacje oraz liczne komentarze. Nieco pozniej postaram sie odpisac na wszystkie pytania. Teraz wrzucam szybciutko render bez postprodukcji. Pozdrawiam simonhc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 istna bajka co robisz z kolorami w swoich pracach. Czy możesz podać kolory świateł jakich używasz? jak bardzo mocno odbiegają one od czystego białego mnie interesuje gratki fronta i standardowe ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 To jest bez postpro? :| To nie pogadasz... zdemotywowałem się :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lashco Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 fulll wypas... maly temacik ale zrobiony z klasa! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 Kolejny kawał dobrej roboty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 19 Styczeń 2011 Share Napisano 19 Styczeń 2011 To jest bez postpro? :| To nie pogadasz... zdemotywowałem się :( no raczej ;/ jeszcze raz gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 20 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 20 Styczeń 2011 Serwus! Dziekuje wszystkim za poswiecony czas i komentarze. mikeeho - trawa siana painterem, plytki malowane z textur z cgtextures i odseparowane z geometrii trawy. peter_f - Bardzo mi pochlebiasz, dziekuje za tak mile slowa. Staram sie jak moge by nie wpasc w schemat ale zawsze nie jest latwo wiec tym bardziej doceniam Twoje slowa. Chudy - nie zdarzylo mi sie jeszcze kliment woroszyolow - Dzieki Klimku! goral_44 - hehe, thx!! sandman - Zdemaskowales misterna konspire!eh, chaosi teraz wysla swoich hitmanow:) Tores - Klient nie z kraju - placi bardzo dobrze i zawsze w terminie. Dunus - Klimatu szukalem wlasnie, milo ze wyczuwalny Pawelkos - obawialem sie takiej reakcji wlasnie. Suchy render pare postow wczesniej. Meedo - Dzieki! Swiecone dome lightem+jpg Godzil - czysty render zapodany i thx 4 * :) XizOr - swiatla ustawiam na oko, we wnetrzach sa mocno pomaranczowe Neb- dziekuje Pozdrawiam Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kliment woroszyłow Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Render bez postpro wszystko obnażył! , wyszło szydło z worka... prawda zawsze wylezie wcześniej czy póxniej... słowem, czy to zzzz czy bez wciąż mam zgniecione suty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 eeee do d....py z taka robota jak ci takie rendery wychodza bez postpro ;) Inspirujesz i demotywujesz :) Ok to mam kolejne pytanie, czy moglbys zdradzic jakiego color mappingu uzywasz i czy dzialasz na LWF ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Godzil Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Kurcze co to ten LWF? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam_m Napisano 21 Styczeń 2011 Share Napisano 21 Styczeń 2011 Bardzo podoba mi się styl Twoich wizek. Przyjemnie się je ogląda. Gratuluję skilla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 21 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 21 Styczeń 2011 @ Pawelkos-Na rysiu jechane i na standardowej gammie. @ Godzil - LWF Linear work flow- z dobrych zrodel wiem ze niebawem bedzie tutorial na ten temat. Rowniez na CGW pozdrawiam P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3d_operator Napisano 22 Styczeń 2011 Share Napisano 22 Styczeń 2011 Czadowe te wiski :) Making of nie będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jahred6 Napisano 22 Styczeń 2011 Share Napisano 22 Styczeń 2011 simonhc jestem dalej w zachwycie i muszę dołożyć się do pytanka o making of! Również prosiłbym o jakieś info dotyczące materiału szyby, zawsze z tym są jakieś problemy a ten jest rewelacyjny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 23 Styczeń 2011 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2011 (edytowane) jahred6 - Dzieki wielkie, making of przygotuje w pierwszej wolnej chwili. Mat szyb wstawie na workshopy albo motyw. dam znac. Pozdrawiam P EDIT: Mielismy awarie serwera-bardzo tajemnicze okolicznosci. Wszystkie strony juz powinny działać. W przypadku jakichkolwiek bledow prosze o kontakt mailowy. Edytowane 23 Styczeń 2011 przez simonhc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mati-bor Napisano 26 Styczeń 2011 Share Napisano 26 Styczeń 2011 Nie no mistrzostwo. Zabiłbym za możliwość poznania ustawień vraya, świateł i kamery ............................................. (błagam uchyl rąbka tajemnicy!!! xD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lashco Napisano 31 Styczeń 2011 Share Napisano 31 Styczeń 2011 kurde no musialem tu wrócić... Paweł nie iwem jak mozna być takim świrem jak Ty, żeby robić takie rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi