Morbid Karbid Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 hej. Praca sprzed kilku miesięcy. Ktoś tam kogoś atakuje. Namalowane dla Fantasy Flight Games do książki ze scenariuszami Dark Heresy: The Black Sepulchre. Design żołnierzy i pojazdu latającego wg oficjalnych figurek.
mirach Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 super kolor. Gosc na jetpacku troche dziwnie wyglada. Bomby nie widze... ;)
serio Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Świetna rzecz wręcz towar luksusowy będący wytworem ludzkiego umysłu i rąk.Przy okazji spytam. Jak sobie radzisz z tymi super ciemnymi walorami? Od razu lecisz z takim walorem czy dopiero na końcu przyciemniasz.. To taka cienka granica którą można przekroczyć, że raz może być za ciemno a raz za słabo. Ty masz to opanowane perfekcyjnie.
masz)rum Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Dobra architektura, i postacie na pierwszym planie mają świetne kolory.
nicponim Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 ten podział działów to kompletnie nieporozumienie na teczki i finished;/ gdyby nie przypadek ze kliknalem nie tu gdzie trzeba pewnie bym nie zobaczyl tej pracki... a pracka mega i faktycznie az sie prosi na panorame, bo teraz to wyglada jak fragment wyciety z calosci;/ najbardziej podoba mi sie swiatelko na tych jetpackach. ile czasu zajela ci ta pracka? masz moze jakies wczesniejsze etapy?
ortheza Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 pora sie przwycziac do klikania w finished :-) w wielu mejscach jest taki podzial. Mnie sie to akurat podoba swoja droga wypasiona pracka, juz poleciala do ulubionych!
Paweł Kaczmarczyk Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Dzieję się. Można się przyczepić do wąskiego kadru ale pewnie takie wytyczne. Ta katedra w tle była wspierana jakąś fotką czy tak całkiem od zera? Fajnie światłocień się z niej wydobywa.
blinq Napisano 1 Kwiecień 2011 Napisano 1 Kwiecień 2011 Holy shit! ;) Jak Wy takie cuda robicie w tym 2D... Za każdym razem jak wchodze do tego działu to się nad tym zastanawiam... Gratki i pozdrawiam!
Morbid Karbid Napisano 1 Kwiecień 2011 Autor Napisano 1 Kwiecień 2011 Rozdzielczość była narzucona. Serio: co do walorów to właściwie nie mam wyrobionej procedury. Na pewno podstawą jest dobry monitor, który umie to wyświetlić, a nie wycinać i zlewać w czarną plamę. Odkąd zmieniłem monitor mam bez porównania większą kontrolę nad walorem i widzę jakie moje wcześniejsze prace są niedopracowane. A w czasie malowania robię tak, że jak gdzieś jest za ciemno to ustawiam kolor docelowy (jakiś jaśniejszy) i w trybie lighten zamalowuje te ciemne miejsca. Florian: Katedra w większości namalowana od zera, ale jako tekstury użyłem foty katedry w Kolonii (np okna). Nicponim: coś koło 25 godzin o ile się nie mylę. Etapów nie zachowałem. dzięki
plasti Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 o jaaaaaaa!!!! moc!!!! czemu nie ma fronta???
tr3buh Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Dobra... mam to gdzies, od dzisiaj przestaje rysowac bo widze ze marnuje tylko czas.. Przeciez to niemozliwe jest zebym kiedykolwiek tak rysowal... :D To jest po prostu mistrzostwo swiata :D
OmeN2501 Napisano 2 Kwiecień 2011 Napisano 2 Kwiecień 2011 Maasaaaa... ale powiedz mi ze to tyko wycinek wiekszej panoramy ;]
CzAk1 Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Ładne, zgrabne. Trochę te lampeczki miasta u góry jakoś nie leżą mi Zwłaszcza te za statuą na szczycie katedry. Nakładają się na siebie brzydko...
vrocker Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Przejścia pomiędzy poszczególnymi walorami w tak wąskim przedziale kolorystycznym dla mnie mistrzowskie. Leci do folderu "inspiracje"
Swiezy Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Jako doświadczony grafik powiedziałbyś czym się kierować w wyborze kupna monitora? I tak skorzystałbym z tematu, sory z laikowe pytanie ale jak ogarnąć kalibracje monitora? żebym wiedział że to będą najwłaściwsze ustawienia.
mant-raz Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 piękne fakturki, chyba muszę je trochę zgapić :P wszystko z palca malowane, czy były jakieś teksturki?
Levan Napisano 3 Kwiecień 2011 Napisano 3 Kwiecień 2011 Praca oczywiscie jak zwykle super. A mozna wiedziec jakiego monitora uzywasz, jaki monitor polecasz?
peter_f Napisano 4 Kwiecień 2011 Napisano 4 Kwiecień 2011 Wspaniała ilustracja Marcin. Doskonale oddana skala i do tego rewelacyjne światło, nie mówiąc o tych superowych rykoszetach i ogniu z dysz! W ogóle to strasznie podoba mi się zestawienie chłodu specularów i ognia z dysz z ciepłym światłem tła! 5*****! P.S. No i graty fronta :D
Thx Napisano 4 Kwiecień 2011 Napisano 4 Kwiecień 2011 pomieszanie z poplątaniem, wrażenie spłaszczenia jakie dostrzegam w przedstawieniu trzech planów kompozycji wywołuje we mnie takie stwierdzenia, pozdro
Mortom Napisano 4 Kwiecień 2011 Napisano 4 Kwiecień 2011 Fajne efekty cząsteczkowe :) Ogółem jak zwykle klasa. Ale ola-f ma racje, ach żal, że nie ma panoramy. Piąteczka ode mnie :)
Morbid Karbid Napisano 14 Kwiecień 2011 Autor Napisano 14 Kwiecień 2011 hej dzięki bardzo. Rozmiar był zadany przez wydawcę, nie mogłem robić panoramy. Swiezy, Levan - używam monitora Eizo CG222W - kosztowal ponad 5k. Generalnie świetny monitor, ale chyba drugi raz bym go nie kupił, bo to jednak kupa kasy. mant-raz - okna i drzwi pochodzą z fot katedry w Kolonii. THX - no jest chaos. Ale pasuje to do ogólnego klimatu obrazków z WH40K. Większość z nich to jednak kompozycyjna sieczka.
JakkaS Napisano 30 Kwiecień 2011 Napisano 30 Kwiecień 2011 Kolorki, kompozycja i klimat! Mocna rzecz! Chylę czoła!
Rekomendowane odpowiedzi