Jump to content

finished 2D - WH40K - Frontis Attack

Recommended Posts

• Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Świetna rzecz wręcz towar luksusowy będący wytworem ludzkiego umysłu i rąk.Przy okazji spytam. Jak sobie radzisz z tymi super ciemnymi walorami? Od razu lecisz z takim walorem czy dopiero na końcu przyciemniasz.. To taka cienka granica którą można przekroczyć, że raz może być za ciemno a raz za słabo. Ty masz to opanowane perfekcyjnie.

ten podział działów to kompletnie nieporozumienie na teczki i finished;/ gdyby nie przypadek ze kliknalem nie tu gdzie trzeba pewnie bym nie zobaczyl tej pracki...

a pracka mega i faktycznie az sie prosi na panorame, bo teraz to wyglada jak fragment wyciety z calosci;/ najbardziej podoba mi sie swiatelko na tych jetpackach.

ile czasu zajela ci ta pracka? masz moze jakies wczesniejsze etapy?

Rozdzielczość była narzucona.

Serio: co do walorów to właściwie nie mam wyrobionej procedury. Na pewno podstawą jest dobry monitor, który umie to wyświetlić, a nie wycinać i zlewać w czarną plamę. Odkąd zmieniłem monitor mam bez porównania większą kontrolę nad walorem i widzę jakie moje wcześniejsze prace są niedopracowane.

A w czasie malowania robię tak, że jak gdzieś jest za ciemno to ustawiam kolor docelowy (jakiś jaśniejszy) i w trybie lighten zamalowuje te ciemne miejsca.

Florian: Katedra w większości namalowana od zera, ale jako tekstury użyłem foty katedry w Kolonii (np okna).

Nicponim: coś koło 25 godzin o ile się nie mylę. Etapów nie zachowałem.

dzięki

Jako doświadczony grafik powiedziałbyś czym się kierować w wyborze kupna monitora?

I tak skorzystałbym z tematu, sory z laikowe pytanie ale jak ogarnąć kalibracje monitora? żebym wiedział że to będą najwłaściwsze ustawienia.

Wspaniała ilustracja Marcin. Doskonale oddana skala i do tego rewelacyjne światło, nie mówiąc o tych superowych rykoszetach i ogniu z dysz! W ogóle to strasznie podoba mi się zestawienie chłodu specularów i ognia z dysz z ciepłym światłem tła! 5*****!

P.S. No i graty fronta :D

hej dzięki bardzo.

Rozmiar był zadany przez wydawcę, nie mogłem robić panoramy.

Swiezy, Levan - używam monitora Eizo CG222W - kosztowal ponad 5k. Generalnie świetny monitor, ale chyba drugi raz bym go nie kupił, bo to jednak kupa kasy.

mant-raz - okna i drzwi pochodzą z fot katedry w Kolonii.

THX - no jest chaos. Ale pasuje to do ogólnego klimatu obrazków z WH40K. Większość z nich to jednak kompozycyjna sieczka.