Jump to content

Recommended Posts

• Replies 20
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Chrupek3D
Posted

no wreszcie... testujemy, testujemy :-)

Posted

n-pigeon ma racje pewnie większość błędów naprawił automatycznie kompilator pythona :)

szacun dla chłopaków z BF.

Guest Chrupek3D
Posted

mnie tam już mrygajOM ekrany przy sculpcie, ale ja mam przecież wyklętą karte z serii GTX to się nie wychylam ;P

Posted

A mnie na Linux+RadeonHD mrygają fragmenty mesha przy skulpcie. Czekałem też na powrót z 2.49 funkcji maskowania/ukrywania fragmentów przy skulpcie ale nie mogę tego znaleźć jak na razie. Ale fajnie że go wydali bo teraz może zaczną dodawać brakujące ficzersy. :)

Posted

A mnie pozytwnie zaskoczył taki drobiazg:

- miesiąc temu zgłosiłem błąd związny z obsługą OpenGL na najtańszej "karcie grafiki" Intela, stosowanej w notebookach

- przez ostatnie dwa tygodnie BF drążyła ten temat, coś tam poprawiali, ale nawet przedwczoraj, testując kolejne buildy programu wskazane przez developerów, miałem ciągle ten sam bład.

- dziś pobrałem 2.57 i spróbowałem także na niej, bez większej nadziei...

a tu TADAAM! działa! A bugtrackerze nawet nie napisali, że już poprawili :)

Posted

Robertus, V-ray jest już z blenderem calkiem niezle zintegrowany. Warto śledzić stronę developera: www.blender.bevice.ru (z jakichś przyczyn strona dzisiaj leży)

Posted (edited)

szczuro, osz ty mały, nie marudź wiesz że będzie dopiero w 2.6 :D coś czuje że już w 2.60 go ujrzymy ^^

do marudzących na błędy, a zgłosiliście buga? gdybyście zgłosili wcześniej, było by naprawione na czas :B a radze się pospieszyć zanim wezmą się za 2.6x wtedy tempo naprawiania bugów zwolni i ustąpi miejsca dodawaniu nowych ficzersów :B następne wydanie to 2.58 więc macie jeszcze nie całe 2 miechy czasu

też mam GTXa i zero problemów

@Przybysz

co do sculptu, ukrywanie mesha i maski są w branchu, czekaj na 2.6x, choć może trafi się jakiś build na grafikalu

Edited by n-pigeon
Posted

Jak jeszcze raz przeczytam "czy jest juz b-mesh" to mi zylka peknie :D Od miesiecy wiadomo ze nie mialo byc w tej wersji...

Jeszcze nie testowalem ale widze ze sa juz opcje importu ktorych mi brakowalo. Ze splash screenem ladnie pojechali po bandzie :D

Fajnie ze juz jest stabilny. Teraz 2.58 i zacznie sie jaranie nowymi featuresami do 2.6. Moze mi ktos przypomniec co to byla za dziwaczna filozofia z numeracja? Cos tam bylo ze Blender3 to mial byc jakis ultimate killer czy tez ze mieli sie zblizac do numeru 3 ale go nie osiagac czy... Nie pomne - moze zmeczony jestem i opowiadam jakies bzdury.

Posted

@n-pigeon

W RC0 nie było mrygania mesha przy sculpcie więc nie zgłaszałem, ale widze że o 16:30 ktoś to zgłosił, a o 17:40 już to poprawili. :D

Maskowanie odnalazłem w TODO więc mogę spać spokojnie i czekać. ;)