Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 176
  • Wyświetleń 46,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Zgodze się z kakaku , klimat WWII pasuje idealnie na prezentacje. Może jak by go troche poobijać i dać więzienną czapke to pasowałby na więźnia obozów zagłady. Szczególnie te czarno-białe obrazki mają taki wojenny klimat.

Napisano

O stary przeginka.

Jakbym mial sie czepiac ale dal mnie to jest perfekt. Ale i tak pewnie interesuja sie uwagi.

Mi sie rzuca troche skora nad okiem, pod bwia. Jest za gladka.

Druga rzecz to ta skora stykajaca sie bezposrednio z galka oczna przy dolnej powiece. Jak dla mnie to az za bardzo sie zlewa z okiem. Troche bym to poprawil zeby oko ciut bardziej odseparowane.

O brwiach to sam pewnie wiesz.

Jakie mapy masz na tym kolesiu? Jakie rozmiary? 4K. Przygotowujesz kazda osobno czy jakies delikatne coloorcorection node w maxie i tyle?

RESPEC za ten obrazek na serio. Sam mam ochote na cos takiego od dluzszego czasu ale problem w tym ze nie potrafie rzezbic.

Napisano
  • Autor

dzięki :)

guru - mapki to displacement, bump, kolor i gloss ... Wszystkie 4K, ew gloss itp 2K. Wypalane w zbrushu, kolor malowany w ps. Prawie wszystkie mają nod color correction żeby je ostatecznie ustawić do shadera. Np oko składa się u mnie z 4 elementów a wszystkie korzystają z 2 mapek(kolor, opacity). Zmieniam tylko trochę kolory, nasycenie itd w nodzie.

tymczasem różne wersje oświetlenia :

fatguyv37ligtingsetup.jpg

Napisano

Powiem Ci ze masz niesamowitą cierpliwość do tej jednej mordki. Podziwiam Cie ;D

dziwne wcięcie koleś ma z tylu głowy, w ogole cala czaszka jest dość orginalna, możesz pokazać refke?

Napisano
  • Autor

dzięki !

rice- nie mam żadnej konkretnej refki... raczej z głowy to robiłem :)

już chyba takie ostatnie poprawki shadera i sceny... coś nie mogę się zabrać za te włosy i ubranie :D

fatguyv26finalcompo.jpg

Napisano

Niesamowite to jest. Szczególnie oczy. To co odstaje to brwi. Za ciemne jakieś są.

Napisano
  • Autor

dzięki Monio ;)

tymczasem chyba już finalna wersja obrazka.. O ile nie wyłapię jeszcze jakiś błędów albo zrobię włosy .. :D

fatguycomp7final.jpg

Napisano

brwi i zagniecenia na koszulce, mógłbyś poprawić, ale i tak wygląda to mega :]

wersja z włosami od Tamyl91, rocks !

Napisano

Bardzo fajna głowa. Ciekaw jestem profili. Wrzucisz?

Prosi się o jeszcze lepszy detal. Mam na myśli urozmaicenie zmarszczek.

Pod brwiami jest tak ciemno ,że nie widać formy. Pokaż więcej.