simonhc Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Witam Wszystkich, Tym razem z taśmy produkcyjnej wstępne rendering dla akademików. Soft 3dsmax2011oraz2012(mass FX dla kamyczków) V ray 1.5sp5 PS CS5 Wiekszość w kwadratach po 3500x3500px Troche nowych krzaków z onyxa, kilka wymodelowanych w poly (ivy) Pozdrawiam serdecznie, więcej można obejrzeć na fb. Zapraszam też na CGWORKSHOP Pozdrawiam S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eden-3d Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 strasznie dobre to!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 (edytowane) Ja wymiękam . 5* Edit : Postanowiłem coś dopisać , jednak żeby te komentarze nie były bez sensu. 1-obrazek, świetne odbicia w kałuży , textury podłoża, nieba , oświetlenie, shadery. 2- to samo tylko krawężnik wydaje się za duży. 3-Fajna mgiełka, bardzo artystycznie 4,5- znów popisowe kropelki na szybach :) Reszta: Roślinność i textury , bajka. Edytowane 16 Czerwiec 2011 przez NV Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 kadry jak z horroru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imprecis Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Super! Gdzie powstają takie fajne akademiki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morphe Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 pieknie pozazdroscic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plasti Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 no i wrocil ze zdwojona sila :] pieknie! 5* i fronta widze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Berger Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Przepięknie jak zwykle!***** Powiesz nam coś o postpro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Neb Napisano 16 Czerwiec 2011 Share Napisano 16 Czerwiec 2011 Praca na 5 bez dwóch zdań, no i te kocie klimaty, które obaj lubimy :) Z czepialstwa to trochę zbyt "suche" materiały liści i biały rozmyty samochód troszkę wyje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 17 Czerwiec 2011 Share Napisano 17 Czerwiec 2011 Jak dla mnie wzór - 5* Dla mnie miażdżysz detalami i klimatem - którego tutaj jest mnóstwo, świetne! Gratuluje! Pozdrawiam, Karkosik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegerz Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 simonhc na jakich komputerach renderowane? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdiJager Napisano 18 Czerwiec 2011 Share Napisano 18 Czerwiec 2011 kadry jak z horroru. This :P a tak w ogólę to ja też tak chcę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 20 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2011 Dziekuję wszystkim za komentarze, NV-słuszne tipsy ola-f - dokładnie:) Synuś - Francja, Bordeaux Morphe- thx! plasti-hehe, dzieki Berger - postpro: duzo malowania brushami z dymem, korkta kolorów światła we wnętrzach, kontrasty i exposure etc. W niektórych nie było postpro (np widok z góry na roslinki) Neb- kocia choroba;) fura wyje faktycznie, roślinom nieco za mało refleksów dałem najwyrażniej grzegerz - i7 3.0Ghz +24Gb ramu jescze raz dzieki wielkie za poswiecony czas! Pozdrawiam Pawel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arturprx2 Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 simonhc zazdroszczę tego masteringu obrazu, zawsze świetny klimat a shot z kotami to w ogóle gniecie do podłogi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 Klimat po prostu MEGA a wykonanie, nawet nie wiem jakiego slowa uzyc. ***** Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vision3d Napisano 21 Czerwiec 2011 Share Napisano 21 Czerwiec 2011 wyszlo swietnie, uwielbiam takie klimaty :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ca mel Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Fajny krosowy efekt, nie za mocny lecz w sam raz. Mega dobre to, 5 gwiazdek w pełni się należy ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Mistrz nocnej pory co widać po ilości i jakości. Dzienny ten na schody aż odstaje od reszty. Koty to ciekawa sprawa ale obrazek 4 trochę pogarsza mój odbiór przez niego i kałużę, która przypomina strużkę wody co kojarzy mi się raczej z innym typem dzielnicy. Piękny detal jak zawsze i dalsza postprodukcja. Jeżeli chodzi o negatywny odbiór to o ile jestem też zwolennikiem zabrudzeń to zaciekająca brudem szyba i porysowane drzwi nie wyglądają tutaj zachęcająco, tym bardziej, że nie żałowałeś na lampy i meble. Są materiały które w same w sobie mają urok i jak najbardziej jestem za używaniem ich, natomiast nie jestem za ich dewastacją przedstawioną w wizualizacjach. Także poza tymi rzeczami jest naprawdę super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Światło, detal i realizm powala na kolana. Jedno co mi nie pasuje to ilość kotów na pierwszym renderze :) i szyba brudna w tym uchylonym oknie, przesadzone to jest mocno. Poza tym miazga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pionix Napisano 22 Czerwiec 2011 Share Napisano 22 Czerwiec 2011 Totalnie śliczny wypas! Niesamowity klimat. Zazdroszczę klientów którzy nie czepiają się że trawa ma być soczysto zielona, drewno brązowe a ściana czysta kremowa ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 27 Czerwiec 2011 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2011 Super! PS: Czym zrobić takie kropelki na szybach? Robione w realflow (rzucone na szybe) czy za pomoca mapki? Zwykły bump, zmalowane w psie Dziękuje za miłe słowa i wskazówki! Bede dalej walczyc z nocnymi klimatami. Link do ostatnich pracek: Pozdrawiam P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analizer Napisano 9 Lipiec 2011 Share Napisano 9 Lipiec 2011 Witam, wiem że trochę późno ale czym mógłbym wiedzieć coś więcej o 11 renderku ? Chodzi mi o to niebieskie światło w górnej części. Czy to jakiś efekt post ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 10 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 10 Lipiec 2011 Witam, wiem że trochę późno ale czym mógłbym wiedzieć coś więcej o 11 renderku ? Chodzi mi o to niebieskie światło w górnej części. Czy to jakiś efekt post ? Glow dodany w fotosklepie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analizer Napisano 10 Lipiec 2011 Share Napisano 10 Lipiec 2011 W takim razie niezły z ciebie magik bo glow który mi wychodzi nie jest nawet podobny do tego twojego :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 11 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 11 Lipiec 2011 Nie jest to filtr - tutaj glow jest podmalowany - obraz rozjasniony levelsami i niebieski tint plus maska miekkim brushem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analizer Napisano 11 Lipiec 2011 Share Napisano 11 Lipiec 2011 Czyli wyższa szkoła jazdy :). Masz może jakieś namiary na tutka opisującego tę technikę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 12 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 12 Lipiec 2011 Czyli wyższa szkoła jazdy :). Masz może jakieś namiary na tutka opisującego tę technikę ? Tak:) cgworkshop.org zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analizer Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 A można prosić o jakiś dokładniejszy namiar ? Tutki są ale żaden z nich (z nazwy) nie nawiązuje do postprocessing-u. A jak mam się zarejestrować to w konkretnym celu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 Ja piernicze , człowieku. Szymek Ci dał wszystko na tacy, a Tobie mało. Napisał o 14 o stronie, na chłopski rozum zarejestrowanie to jakies max.10 min. Szybciej byś sie zarejestrował niż czekał na odp. (ehh wygodnisie , wszystko trzeba na tacy podać, co za ludzie...) O postpro masz w Sky Replacement. Simonhc, co do renderków to miazga jak zwykle. Uwielbiam klimacik jaki tworzysz w swoich pracach, naprawde kawał dobrej roboty. Gdybym miał fundusze to bym z chęcią się na trening zapisał, ale niestety nie na mą biedną kieszeń ;) Ale i tak świetnie że uchylasz rąbka tajemnicy w swoich tutorialach, naprawde dużo mozna wynieść z nich. Pozdrawiam , Karkosik. Dam 5* (choc lepiej byc nie moze , to chociaż statystyke podionse) :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
analizer Napisano 12 Lipiec 2011 Share Napisano 12 Lipiec 2011 Kogo pierniczysz ? :-) Nic nie pisał o 14 stronie. Zresztą na cgworkshop.org nie ma numerowanych stron więc mnie zgubiłeś. A w ogóle to jesteś jego adwokatem czy jak ? Gdyby mu nie odpowiadało moje nastawienie to by mnie olał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biszkopte Napisano 13 Lipiec 2011 Share Napisano 13 Lipiec 2011 boszzz..masakra. Gratulacje :) poprostu 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 Moje gratulacje w 3D Artist wyglada pieknie !!! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stępniu Napisano 16 Lipiec 2011 Share Napisano 16 Lipiec 2011 w takim akademiku to ja moge mieszkać:D:) Praca pro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
simonhc Napisano 17 Lipiec 2011 Autor Share Napisano 17 Lipiec 2011 Moje gratulacje w 3D Artist wyglada pieknie !!! ;) Chyba jeszcze nie ma numeru 31?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lashco Napisano 20 Lipiec 2011 Share Napisano 20 Lipiec 2011 piekne to Paweł piękne.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk2 Napisano 21 Lipiec 2011 Share Napisano 21 Lipiec 2011 Dla mieszkania w takich akademikach, to mógłbym iść na studia :) Brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klikus1984 Napisano 23 Lipiec 2011 Share Napisano 23 Lipiec 2011 Jak dla mnie bomba ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velopl Napisano 27 Lipiec 2011 Share Napisano 27 Lipiec 2011 Chyba jeszcze nie ma numeru 31?:) Byl juz byl...subskrypcja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi