Napisano 16 Czerwiec 201113 l Witam Wszystkich, Tym razem z taśmy produkcyjnej wstępne rendering dla akademików. Soft 3dsmax2011oraz2012(mass FX dla kamyczków) V ray 1.5sp5 PS CS5 Wiekszość w kwadratach po 3500x3500px Troche nowych krzaków z onyxa, kilka wymodelowanych w poly (ivy) Pozdrawiam serdecznie, więcej można obejrzeć na fb. Zapraszam też na CGWORKSHOP Pozdrawiam S
Napisano 16 Czerwiec 201113 l Ja wymiękam . 5* Edit : Postanowiłem coś dopisać , jednak żeby te komentarze nie były bez sensu. 1-obrazek, świetne odbicia w kałuży , textury podłoża, nieba , oświetlenie, shadery. 2- to samo tylko krawężnik wydaje się za duży. 3-Fajna mgiełka, bardzo artystycznie 4,5- znów popisowe kropelki na szybach :) Reszta: Roślinność i textury , bajka. Edytowane 16 Czerwiec 201113 l przez NV
Napisano 16 Czerwiec 201113 l Praca na 5 bez dwóch zdań, no i te kocie klimaty, które obaj lubimy :) Z czepialstwa to trochę zbyt "suche" materiały liści i biały rozmyty samochód troszkę wyje.
Napisano 17 Czerwiec 201113 l Jak dla mnie wzór - 5* Dla mnie miażdżysz detalami i klimatem - którego tutaj jest mnóstwo, świetne! Gratuluje! Pozdrawiam, Karkosik
Napisano 20 Czerwiec 201113 l Autor Dziekuję wszystkim za komentarze, NV-słuszne tipsy ola-f - dokładnie:) Synuś - Francja, Bordeaux Morphe- thx! plasti-hehe, dzieki Berger - postpro: duzo malowania brushami z dymem, korkta kolorów światła we wnętrzach, kontrasty i exposure etc. W niektórych nie było postpro (np widok z góry na roslinki) Neb- kocia choroba;) fura wyje faktycznie, roślinom nieco za mało refleksów dałem najwyrażniej grzegerz - i7 3.0Ghz +24Gb ramu jescze raz dzieki wielkie za poswiecony czas! Pozdrawiam Pawel
Napisano 21 Czerwiec 201113 l simonhc zazdroszczę tego masteringu obrazu, zawsze świetny klimat a shot z kotami to w ogóle gniecie do podłogi ;)
Napisano 21 Czerwiec 201113 l Klimat po prostu MEGA a wykonanie, nawet nie wiem jakiego slowa uzyc. *****
Napisano 22 Czerwiec 201113 l Fajny krosowy efekt, nie za mocny lecz w sam raz. Mega dobre to, 5 gwiazdek w pełni się należy ;]
Napisano 22 Czerwiec 201113 l Mistrz nocnej pory co widać po ilości i jakości. Dzienny ten na schody aż odstaje od reszty. Koty to ciekawa sprawa ale obrazek 4 trochę pogarsza mój odbiór przez niego i kałużę, która przypomina strużkę wody co kojarzy mi się raczej z innym typem dzielnicy. Piękny detal jak zawsze i dalsza postprodukcja. Jeżeli chodzi o negatywny odbiór to o ile jestem też zwolennikiem zabrudzeń to zaciekająca brudem szyba i porysowane drzwi nie wyglądają tutaj zachęcająco, tym bardziej, że nie żałowałeś na lampy i meble. Są materiały które w same w sobie mają urok i jak najbardziej jestem za używaniem ich, natomiast nie jestem za ich dewastacją przedstawioną w wizualizacjach. Także poza tymi rzeczami jest naprawdę super.
Napisano 22 Czerwiec 201113 l Światło, detal i realizm powala na kolana. Jedno co mi nie pasuje to ilość kotów na pierwszym renderze :) i szyba brudna w tym uchylonym oknie, przesadzone to jest mocno. Poza tym miazga.
Napisano 22 Czerwiec 201113 l Totalnie śliczny wypas! Niesamowity klimat. Zazdroszczę klientów którzy nie czepiają się że trawa ma być soczysto zielona, drewno brązowe a ściana czysta kremowa ;)
Napisano 27 Czerwiec 201113 l Autor Super! PS: Czym zrobić takie kropelki na szybach? Robione w realflow (rzucone na szybe) czy za pomoca mapki? Zwykły bump, zmalowane w psie Dziękuje za miłe słowa i wskazówki! Bede dalej walczyc z nocnymi klimatami. Link do ostatnich pracek: Pozdrawiam P
Napisano 9 Lipiec 201113 l Witam, wiem że trochę późno ale czym mógłbym wiedzieć coś więcej o 11 renderku ? Chodzi mi o to niebieskie światło w górnej części. Czy to jakiś efekt post ?
Napisano 10 Lipiec 201113 l Autor Witam, wiem że trochę późno ale czym mógłbym wiedzieć coś więcej o 11 renderku ? Chodzi mi o to niebieskie światło w górnej części. Czy to jakiś efekt post ? Glow dodany w fotosklepie:)
Napisano 10 Lipiec 201113 l W takim razie niezły z ciebie magik bo glow który mi wychodzi nie jest nawet podobny do tego twojego :)
Napisano 11 Lipiec 201113 l Autor Nie jest to filtr - tutaj glow jest podmalowany - obraz rozjasniony levelsami i niebieski tint plus maska miekkim brushem
Napisano 11 Lipiec 201113 l Czyli wyższa szkoła jazdy :). Masz może jakieś namiary na tutka opisującego tę technikę ?
Napisano 12 Lipiec 201113 l Autor Czyli wyższa szkoła jazdy :). Masz może jakieś namiary na tutka opisującego tę technikę ? Tak:) cgworkshop.org zapraszam
Napisano 12 Lipiec 201113 l A można prosić o jakiś dokładniejszy namiar ? Tutki są ale żaden z nich (z nazwy) nie nawiązuje do postprocessing-u. A jak mam się zarejestrować to w konkretnym celu ;-)
Napisano 12 Lipiec 201113 l Ja piernicze , człowieku. Szymek Ci dał wszystko na tacy, a Tobie mało. Napisał o 14 o stronie, na chłopski rozum zarejestrowanie to jakies max.10 min. Szybciej byś sie zarejestrował niż czekał na odp. (ehh wygodnisie , wszystko trzeba na tacy podać, co za ludzie...) O postpro masz w Sky Replacement. Simonhc, co do renderków to miazga jak zwykle. Uwielbiam klimacik jaki tworzysz w swoich pracach, naprawde kawał dobrej roboty. Gdybym miał fundusze to bym z chęcią się na trening zapisał, ale niestety nie na mą biedną kieszeń ;) Ale i tak świetnie że uchylasz rąbka tajemnicy w swoich tutorialach, naprawde dużo mozna wynieść z nich. Pozdrawiam , Karkosik. Dam 5* (choc lepiej byc nie moze , to chociaż statystyke podionse) :D
Napisano 12 Lipiec 201113 l Kogo pierniczysz ? :-) Nic nie pisał o 14 stronie. Zresztą na cgworkshop.org nie ma numerowanych stron więc mnie zgubiłeś. A w ogóle to jesteś jego adwokatem czy jak ? Gdyby mu nie odpowiadało moje nastawienie to by mnie olał.
Napisano 17 Lipiec 201113 l Autor Moje gratulacje w 3D Artist wyglada pieknie !!! ;) Chyba jeszcze nie ma numeru 31?:)