Skocz do zawartości

POJAZD 3D : M1A2 Abrams TUSK2

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich serdecznie !!!

Jako nowy na tym forum starałem się zapoznać z panującymi tu zasadami i mam nadzieję że ustrzegłem się błędów przy wystawianiu tu mojego pierwszego projektu.

Jak wszyscy widzą jest to M1 Abrams w wersji A2 wzbogacony o kilka dodatków ( dodatkowy pancerz i trał oraz pakiet do walki w terenie miejskim)

prace trwały jakiś miesiąc , budowa oparta była na modelach redukcyjnych powypożyczanych z trójmiejskich sklepów modelarskich (za co serdecznie dziękuję)

a także książek ,czasopism i walk-aroud'ów z mojej kolekcji :)

Do modelowania użyłem 3d Maxa 2010

textury również unwrap'owałem w Max'ie

Rendery wykonane w vray'u

i na koniec lekka postprodukcja w Photoshopie

i to by było na tyle . Mam nadzieję że się spodoba

http://img840.imageshack.us/img840/5528/final02.jpg

76469019.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez tweety
wielokkość obrazka: high res pokazuj za pomocą linku URL nie IMG

• Odpowiedzi 37
  • Wyświetleń 14,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ło matko ile nad tym siedziales? 5 lat? :D masarnia takie szydelkowanie ale zawsze milo popatrzeć :) za cierpliwośc to ma sz 17 * ;)

Napisano
  • Autor

COOO!!!??? 5 lat

dokładnie 33 dni go męczyłem :)

ten oraz następne projekty będą stanowić fronty opakowań modeli redukcyjnych BRONCO .

Napisano

Jeśli o mnie chodzi to masakra detalu, po prostu powala. Piękna praca, front się należy jak nic. .

Napisano
i raczej na główną nie wjadę bo wy tu poziom za wysoki macie :), ale dzięki !!!!

Dobra,dobra,założymy się;)

Model miażdży,super:)

Napisano

Rzeczywiście imponujący model, choć jego prezentacja i tekstury nie są tak spektakularne. Niemniej gratulacje!

Napisano

Wydawało mi się, że widziałem juz wszystko. A jednak nie. Piękna praca. Gratki i życzę Fronta bo ten model wart jest tego.

Napisano

Gdybys wlozyl tyle serca w prezentacje modelu co sam modeling i odwzorowanie bylaby genialna praca ,a tak jest bardzo bardzo dobra ;). Gratulacje !, pozdrawiam.

Napisano

Super model wyszedł. Może rzeczywiście dałoby się go ładniej zaprezentować (otoczenie i światło głównie, bo materiały są w miarę ok), ale i tak robi wrażenie. Gratki.

Napisano

Jeszcze jeden komentarz odemnie ;) Twoja praca jest na tyle dobra, że zainspiruje na tym forum nie jednego wapniaka, aby zrobić coś równie dobrego! Nooo i nie jeden początkujący też napewno się napatrzy z marzeniem aby "kiedyś" uchwycić taki detal ;) pozdrawiam!

Napisano

Tylko 33 dni modelowania, mega detal, efekt i jedynie 4 gwiazdki...?? aha

odemnie zasłużone pięć!

Napisano

idealny, jedyna rzecz do ktorej moge sie przyczepic to ior szyb :P plaskie nie powinny zakrzywiac obrazu :D

Napisano

Fajny modelik i super detal, choc rzeczywiscie fajnie by bylo jakbys go troche ciekawiej zaprezentowal i przydaly by sie bardziej zroznicowane tekstury, wiecej zadrapan, zabrudzen ale i tak jest git. Zastanawia mnie tyko czy te wszystkie lancuchy nie maja za cienkich ogniw, wygladaja jakby sie mialy zaraz zerwac. Ode mnie zasluzone 5*

Napisano

model świetny. Prezentacja wyszłaby o wiele lepiej przez sam sprytny zabieg postawienia go na ziemi

Napisano
  • Autor

JAAAA :P aż się obśliniłem , pierwszy model u was i jestem na głównej!!!!!!

WIELKIE DZIĘKI!!!!

Napisano

Model miazga, ale popracuj nad prezentacją. Dokończ tekstury, dodaj ślady walki, zużycie materiału, jakieś otoczenie (może być miejskie, skoro ma zestaw do walk w mieście) i dostaniesz dalsze 5*

Napisano
  • Autor

Faktycznie textury do poprawki ale takie lekko zamyte klient uznał za dobre i takie na razie muszą być :)

jak się znajdzie czas to się zrobi wersję 2.0

a do prezentacji to tak samo jak wyżej ,też bym wolał rendery na piasku czy na jakiejś arabskiej ulicy ale miało być tak i tak jest

jak będzie urlop to wypocę coś właśnie w tym stylu

Napisano

Model bardzo fajny tylko jedno mnie ciekawi skąd te płytki pancerza reaktywnego ?? Nigdy nie spotkałem się z kształtem przypominającym dachówki, ale być morze przez nie dopatrzenie nie znam ich, czołgami akurat średnio się ciekawię.

Napisano

Pancerz reaktywny jest za tymi "dachówkami" - ja jednym ze screenów to dobrze widać.

Napisano

Naprawde fajny model. Nie interesuje sie tymi zabawkami na tyle żeby śledzić to w fachowych publikacjach i samo oglądanie twoich obrazków z całym tym usrojstwem jest arcyciekawe. Jeśli nie masz ochoty albo czasu bawić sie z całą sceną to zrób chociaż jakąś powierzchnię z cieniem pod czołgiem (jakiś matte plane). To uczytelni całość w ogromnym stopniu, doda maszynie ciężaru i poprawi ogólny klimat oświetlenia. Pomijając czas na renderowanie to 8 minut pracy a efekt będzie o wiele lepszy (jeszcze lepszy)

Swoją drogą to ilość pracy jaką ludzie wkładają w zaprojektowanie narzędzi służących do zrobienia krzywdy innym ludziom naprawde zadziwia. Jeśli kiedyś przylecą do nas kosmici powinni odparować te planete bez pytania ludzi o zdanie

Napisano

o w mortke jerza... niesamowite zboczenie :-)

Napisano
  • Autor

W końcu znalazłem trochę czasu żeby poduczyć się renderingu i postprodukcji, na razie ciężko mi to idzie (zawsze tylko modelowałem i odsyłałem model do dalszej obróbki) ale

postanowiłem mój pierwszy render wstawić jako zwięczenie

prac nad tym pojazdem.

Edytowane przez Pixel-Factory

Napisano
  • Autor

Nie no fajnie, i dlaczego od razu wywalę , ją się dopiero

uczę renderingu "w terenie" i każda sugestia jest dobra.

ten był pierwszy , zrobiony na podstawie tutków z sieci ,teraz może być tylko lepiej :D

Napisano

Nie wiem czy ktoś wcześniej kolegi się pytał ale cyz można ujrzeć siateczkę i ilość poli i czas renderingu i sprzęt na jakim był renderowany ów czołg ?

Model oczywiście świetny, aż mnie zainspirowałeś i bawię się w własny M1A2 Abrams ^^

Edit@ i może gdyby ci się jeszcze chciało to gdybyś mógł się podzielić ustawieniami Vray'a :)

Skombinowałem sobie lepszy sprzęt i dałem render na "blackman'ie" 8na64 i ta wartość po prawej 0.001 do tego rozdziałka 1920x1080 ale mimo to widać kwadraciki i wszystko jest jeszcze lekko poszarpane. Mógłbyś zdradzić jakie masz swoje ustawienia ?

Edytowane przez Zernat

Napisano

eee ten post Freedom Fightera za czarny jak dla mnie zdecydowanie. Wygląda jakby miał zła gamme

Jak dla mnie oryginał w tonach jest ok. może troche wiecej kontrastu ale bez przesady. Kompozycyjnie dym bardzo siedzi na tej "łopacie" i wygląda jakby to z niej sie dymiło a nie kilometr dalej.

Ja bym poszerzył kadr i dał troche wiecej treści. Teraz pustawo jest.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.