Napisano 21 Czerwiec 201113 l Witam wszystkich serdecznie !!! Jako nowy na tym forum starałem się zapoznać z panującymi tu zasadami i mam nadzieję że ustrzegłem się błędów przy wystawianiu tu mojego pierwszego projektu. Jak wszyscy widzą jest to M1 Abrams w wersji A2 wzbogacony o kilka dodatków ( dodatkowy pancerz i trał oraz pakiet do walki w terenie miejskim) prace trwały jakiś miesiąc , budowa oparta była na modelach redukcyjnych powypożyczanych z trójmiejskich sklepów modelarskich (za co serdecznie dziękuję) a także książek ,czasopism i walk-aroud'ów z mojej kolekcji :) Do modelowania użyłem 3d Maxa 2010 textury również unwrap'owałem w Max'ie Rendery wykonane w vray'u i na koniec lekka postprodukcja w Photoshopie i to by było na tyle . Mam nadzieję że się spodoba http://img840.imageshack.us/img840/5528/final02.jpg Uploaded with ImageShack.us Edytowane 9 Lipiec 201113 l przez tweety wielokkość obrazka: high res pokazuj za pomocą linku URL nie IMG
Napisano 21 Czerwiec 201113 l Autor Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Napisano 21 Czerwiec 201113 l Autor Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Napisano 21 Czerwiec 201113 l Autor Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edytowane 2 Lipiec 201113 l przez Pixel-Factory
Napisano 21 Czerwiec 201113 l ło matko ile nad tym siedziales? 5 lat? :D masarnia takie szydelkowanie ale zawsze milo popatrzeć :) za cierpliwośc to ma sz 17 * ;)
Napisano 21 Czerwiec 201113 l Autor COOO!!!??? 5 lat dokładnie 33 dni go męczyłem :) ten oraz następne projekty będą stanowić fronty opakowań modeli redukcyjnych BRONCO .
Napisano 21 Czerwiec 201113 l Autor i raczej na główną nie wjadę bo wy tu poziom za wysoki macie :), ale dzięki !!!!
Napisano 21 Czerwiec 201113 l Jeśli o mnie chodzi to masakra detalu, po prostu powala. Piękna praca, front się należy jak nic. .
Napisano 21 Czerwiec 201113 l i raczej na główną nie wjadę bo wy tu poziom za wysoki macie :), ale dzięki !!!! Dobra,dobra,założymy się;) Model miażdży,super:)
Napisano 21 Czerwiec 201113 l Rzeczywiście imponujący model, choć jego prezentacja i tekstury nie są tak spektakularne. Niemniej gratulacje!
Napisano 21 Czerwiec 201113 l Wydawało mi się, że widziałem juz wszystko. A jednak nie. Piękna praca. Gratki i życzę Fronta bo ten model wart jest tego.
Napisano 21 Czerwiec 201113 l Gdybys wlozyl tyle serca w prezentacje modelu co sam modeling i odwzorowanie bylaby genialna praca ,a tak jest bardzo bardzo dobra ;). Gratulacje !, pozdrawiam.
Napisano 21 Czerwiec 201113 l Super model wyszedł. Może rzeczywiście dałoby się go ładniej zaprezentować (otoczenie i światło głównie, bo materiały są w miarę ok), ale i tak robi wrażenie. Gratki.
Napisano 22 Czerwiec 201113 l Jeszcze jeden komentarz odemnie ;) Twoja praca jest na tyle dobra, że zainspiruje na tym forum nie jednego wapniaka, aby zrobić coś równie dobrego! Nooo i nie jeden początkujący też napewno się napatrzy z marzeniem aby "kiedyś" uchwycić taki detal ;) pozdrawiam!
Napisano 22 Czerwiec 201113 l Tylko 33 dni modelowania, mega detal, efekt i jedynie 4 gwiazdki...?? aha odemnie zasłużone pięć!
Napisano 22 Czerwiec 201113 l idealny, jedyna rzecz do ktorej moge sie przyczepic to ior szyb :P plaskie nie powinny zakrzywiac obrazu :D
Napisano 22 Czerwiec 201113 l Fajny modelik i super detal, choc rzeczywiscie fajnie by bylo jakbys go troche ciekawiej zaprezentowal i przydaly by sie bardziej zroznicowane tekstury, wiecej zadrapan, zabrudzen ale i tak jest git. Zastanawia mnie tyko czy te wszystkie lancuchy nie maja za cienkich ogniw, wygladaja jakby sie mialy zaraz zerwac. Ode mnie zasluzone 5*
Napisano 23 Czerwiec 201113 l model świetny. Prezentacja wyszłaby o wiele lepiej przez sam sprytny zabieg postawienia go na ziemi
Napisano 23 Czerwiec 201113 l Autor JAAAA :P aż się obśliniłem , pierwszy model u was i jestem na głównej!!!!!! WIELKIE DZIĘKI!!!!
Napisano 24 Czerwiec 201113 l Model miazga, ale popracuj nad prezentacją. Dokończ tekstury, dodaj ślady walki, zużycie materiału, jakieś otoczenie (może być miejskie, skoro ma zestaw do walk w mieście) i dostaniesz dalsze 5*
Napisano 24 Czerwiec 201113 l Autor Faktycznie textury do poprawki ale takie lekko zamyte klient uznał za dobre i takie na razie muszą być :) jak się znajdzie czas to się zrobi wersję 2.0 a do prezentacji to tak samo jak wyżej ,też bym wolał rendery na piasku czy na jakiejś arabskiej ulicy ale miało być tak i tak jest jak będzie urlop to wypocę coś właśnie w tym stylu
Napisano 25 Czerwiec 201113 l Model bardzo fajny tylko jedno mnie ciekawi skąd te płytki pancerza reaktywnego ?? Nigdy nie spotkałem się z kształtem przypominającym dachówki, ale być morze przez nie dopatrzenie nie znam ich, czołgami akurat średnio się ciekawię.
Napisano 25 Czerwiec 201113 l Pancerz reaktywny jest za tymi "dachówkami" - ja jednym ze screenów to dobrze widać.
Napisano 25 Czerwiec 201113 l Autor dokładnie tak jak powiedział Veti dopancerzenie jest tu dwustopniowe na spodzie są kostki reaktywne a na wierzchu płyty z kompozytów z wkładką ceramiczną. dokładny opis jest w tej publikacji http://www.militarymodelling.com/news/article.asp?a=4320
Napisano 27 Czerwiec 201113 l Naprawde fajny model. Nie interesuje sie tymi zabawkami na tyle żeby śledzić to w fachowych publikacjach i samo oglądanie twoich obrazków z całym tym usrojstwem jest arcyciekawe. Jeśli nie masz ochoty albo czasu bawić sie z całą sceną to zrób chociaż jakąś powierzchnię z cieniem pod czołgiem (jakiś matte plane). To uczytelni całość w ogromnym stopniu, doda maszynie ciężaru i poprawi ogólny klimat oświetlenia. Pomijając czas na renderowanie to 8 minut pracy a efekt będzie o wiele lepszy (jeszcze lepszy) Swoją drogą to ilość pracy jaką ludzie wkładają w zaprojektowanie narzędzi służących do zrobienia krzywdy innym ludziom naprawde zadziwia. Jeśli kiedyś przylecą do nas kosmici powinni odparować te planete bez pytania ludzi o zdanie
Napisano 2 Lipiec 201113 l Autor W końcu znalazłem trochę czasu żeby poduczyć się renderingu i postprodukcji, na razie ciężko mi to idzie (zawsze tylko modelowałem i odsyłałem model do dalszej obróbki) ale postanowiłem mój pierwszy render wstawić jako zwięczenie prac nad tym pojazdem. Edytowane 2 Lipiec 201113 l przez Pixel-Factory
Napisano 3 Lipiec 201113 l Ja bym to bardziej tak widział: http://img263.imageshack.us/img263/3885/final02k.jpg jak cos to wywale. tylko ten dym nadal za czarny przez co gryzie sie z pierwszym planem. pozdro
Napisano 4 Lipiec 201113 l Autor Nie no fajnie, i dlaczego od razu wywalę , ją się dopiero uczę renderingu "w terenie" i każda sugestia jest dobra. ten był pierwszy , zrobiony na podstawie tutków z sieci ,teraz może być tylko lepiej :D
Napisano 4 Lipiec 201113 l Nie wiem czy ktoś wcześniej kolegi się pytał ale cyz można ujrzeć siateczkę i ilość poli i czas renderingu i sprzęt na jakim był renderowany ów czołg ? Model oczywiście świetny, aż mnie zainspirowałeś i bawię się w własny M1A2 Abrams ^^ Edit@ i może gdyby ci się jeszcze chciało to gdybyś mógł się podzielić ustawieniami Vray'a :) Skombinowałem sobie lepszy sprzęt i dałem render na "blackman'ie" 8na64 i ta wartość po prawej 0.001 do tego rozdziałka 1920x1080 ale mimo to widać kwadraciki i wszystko jest jeszcze lekko poszarpane. Mógłbyś zdradzić jakie masz swoje ustawienia ? Edytowane 5 Lipiec 201113 l przez Zernat
Napisano 4 Lipiec 201113 l eee ten post Freedom Fightera za czarny jak dla mnie zdecydowanie. Wygląda jakby miał zła gamme Jak dla mnie oryginał w tonach jest ok. może troche wiecej kontrastu ale bez przesady. Kompozycyjnie dym bardzo siedzi na tej "łopacie" i wygląda jakby to z niej sie dymiło a nie kilometr dalej. Ja bym poszerzył kadr i dał troche wiecej treści. Teraz pustawo jest.