Karkosik Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 (edytowane) Witam! Chciałbym zaprezentować owoc mojej pracy. Jest to zenit 11 z obiektywem - Helios 44m-4. Prace nad nim trwały ok.3 miesięcy, oczywiście czas rzeczywisty jest duzo krótszy i oscyluje w okolicach tygodnia prawdziwej pracy. Cóż mogę więcej powiedzieć. Chciałem by rendery zalatywały lekko starością ale nie za dużo. Czy sie udało oceńcie sami. Czekam na krytyke :D Soft: 3dsmax, Vray, PS Pozdrawiam wszystkich serdecznie! (Wysoka rozdzielczość po kliknięciu w obrazek) Render który w nieco innym wydaniu pojawił sie w Renderach Testowych . Kamera z Fisheye(poprawione) Edytowane 27 Wrzesień 2011 przez Karkosik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
porti Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 świetne! Aczkolwiek nie da się nie zauważyć wygiętego statywu na ostatnim renderze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marvin Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Mi też ostatni się nie widzi. Pozostałe bardzo dobre. Ile czasu na jeden render ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
indian Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 ostatnie bleee... inne bardzo fajne :) salut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tores Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Choć uszkodzenia są trochę przesadzone to odbity palec na obiektywie świetnie tu pasuje. Bardzo mi się podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Bardzo fajne rendery. Jak dla mnie troche za duzo czarnego, ale to chyba czesc klimatu tych renderow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek.m Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Super to wyglada :) 2 render chyba najbardziej pod realizm podchodzi. Sam dlubie sobie teraz aparat i troche sie zdołowalem ze moj nie jest taki fajny jak twoj :(:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter_f Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 (edytowane) Klasa rendery! 5***** Edytowane 27 Wrzesień 2011 przez peter_f 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Camel Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Dajcie mu gwiazdki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blomd Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 no wyszło super, gz. za dotrwanie do końca ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NV Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Pierwsze cztery bardzo mi się podobają, tło to jakaś wklejka czy robiłeś w 3d ? Fajne studio, kolorki, shadery. To ujęcie z fisheye nie wyszło najlepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
infected Napisano 27 Wrzesień 2011 Share Napisano 27 Wrzesień 2011 Super robota! Gratulacje! 5* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 27 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2011 (edytowane) porti : dzieki:D Marvin: Różnie od 15 min do 1,5h indian: Dziekuje , ostatni własnie robie na nowo. Tores: Dzieki! mirach: Tak lekkie zjedzenie kontrastów to specjalny zabieg:D maciek.m: noooo, przyjdzie za tydzien i pozamiata:D peter_f: Jak ja Cie lubie:D Dunuś:Jak powiedziałes tak zrobili:D blomd: Bez Ciebie nie dałbym rady :* NV: Tło to nie wklejka, to są takie szmatki jak są w studiach, zrobione przy pomocy SimCloth :D Jak już mówiłem Fisheye Poprawiam infected: Dziękuje Bardzo ! Edit. W pierwszym poście dodałem poprawionyy render z fisheye :D Mysle, że teraz lepiej. Dzieki za zjechanie tamtego, faktycznie był nie za bardzo:D Edytowane 27 Wrzesień 2011 przez Karkosik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Lubię takie rzeczy. Prosto ale solidnie i przemyślanie. Gratuluję fronta i daję *****. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zed Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Fajne - lubie takie ;) Ostatnie ujecie nie wyszlo ale ogolnie bardzo dobrze jest. Szkoda ze ten statyw taki made in china ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 28 Wrzesień 2011 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Dziękuje wszystkim za opinie, porady, oceny i krytyke! Jestem niezmiernie uradowany swoim pierwszym wymarzonym frontem, w końcu udało się! Lucek: Dziękuje bardzo, miło jak ktoś doceni:D Zed: Ostatnie ujęcie to jest takie na ruskich papierach troche, gdyż to nie jest pełna klatka fisheye tylko crop z fisheye i moze dlatego wydaje sie taki dziwny:D A co do statywu ... chciałem zrobić jakiś ruski stary, ale wiecej fot było do tych chinskich szitów:D Dziękuje jeszcze raz wszystkim i czekam na dalsze opinie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dav Napisano 28 Wrzesień 2011 Share Napisano 28 Wrzesień 2011 Mam gdzieś podobnego Zenita w domu. :) Ładnie jest, ale faktycznie ostatnie blee. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobian Napisano 30 Wrzesień 2011 Share Napisano 30 Wrzesień 2011 Mi się osobiście podoba szeroki kąt widzenia w ostatnim, bo przecież nie tylko detalem człowiek żyje :P Sam mam zenita i pomimo różnic kosmetycznych między 11, a 12xp stwierdzam, że jest fantastyczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vizpeople Napisano 30 Wrzesień 2011 Share Napisano 30 Wrzesień 2011 Super model. Jest szansa na siatkę? Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orangegraphics Napisano 30 Wrzesień 2011 Share Napisano 30 Wrzesień 2011 bardzo ładnie, ostatnie ma niepotrzebnie taki kadr, wydaje mi się że już coś takiego: bardzo pomaga ostatniemu ujęciu. Naprawdę super, dwójeczka najlepsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość fishinthewater Napisano 1 Październik 2011 Share Napisano 1 Październik 2011 Świetne! nic dodać nic ująć!! pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Logos Napisano 2 Październik 2011 Share Napisano 2 Październik 2011 Piękny! Też mam gdzieś w szafie podobnego;) Ile czasu spędziłeś nad samym modelem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karkosik Napisano 2 Październik 2011 Autor Share Napisano 2 Październik 2011 Dav - Dzięki :D VizPeople - Oczywiście, że jest. Nie jestem jakimś wybitnym modelarzem - modelowałem tak jak umiem :D Xizor- Dzięki! Może i faktycznie lepszy tylko że podobny do 1 ujęcia. Chciałem poprostu jakoś urozmaicić takim dziwacznym kadrem:D Na przyszłość będe uważał z eksperymentami :D Pzdr! Slowiak - Dzieki wielkie zią! Logos - Dzięki wielkie! Z tego co słysze jest grono osób które ma takiego własnie:D Jeśli chodzi o czas to uż nie pamietam za dobrze. Ale oscylowało to wokół 3-7 dni takiej pracy po 3-4h dziennie. Jeszcze raz dziękuje wszystkim za komentarze i oceny. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paveu69 Napisano 7 Październik 2011 Share Napisano 7 Październik 2011 Świetny, na prawdę zupełnie jak fotoreal! Też mam Zenita, więc pracka jest mi tym bliższa! Już od jakiegoś czasu chciałem sobie go wymodelować, ale jakoś jeszcze się nie zabrałem. Chociaż Twoje przedstawienie Zenita chyba mnie zmotywowało, żeby w końcu go wydłubać i za jakiś czas pochwalę się też swoim :D Pozdro, na prawdę ładnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi