adek Napisano 13 Luty 2012 Share Napisano 13 Luty 2012 Techland przygotował naprawdę miłą niespodziankę! Pod adresem akademia.techland.pl uruchomiony został bezpłatny kurs Level Design. A wszystko przygotowane jest z wykorzystaniem idei e-learningu. W ramach kursu nabędziesz wiedzę i umiejętności potrzebne do zaprojektowania i budowy map dla gry FPS w środowisku Chrome Engine. Pełna treść wiadomości znajduje się na stronie głównej serwisu pod adresem: http://www.max3d.pl/news.php?id=2238 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sliterin Napisano 13 Luty 2012 Share Napisano 13 Luty 2012 Ciekawie jako że miałem i tak w planach zrobić większe enviro w najbliższych miesiącach, to wezmę udział na złe wyjść mi nie może :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
No]2 Napisano 13 Luty 2012 Share Napisano 13 Luty 2012 A dla kontrastu - ja jako osoba nie wiedząca nic na ten temat, również się skusze ;D a co, jak dają to bierz ... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kontur Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Super pomysł i inicjatywa. Oby więcej takich akcji. Każdy z tego skorzysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Peter_ Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Bardzo fajna inicjatywa! Brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
guffqa Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Wczoraj pomimo trudności z serwerami udało mi się zdać 1 test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Calavior Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 A mnie ciekawi jedna rzecz... czy ten certyfikat jest cokolwiek wart?? Czy to tylko zwykły bezwartościowy bajerek?? :P co nie zmienia faktu ze i tak biorę udział :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Razer Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Też się zapisałem, trochę gameartowej teorii i praktyki nigdy nie zaszkodzi. Inicjatywa godna pochwały, zobaczymy jeszcze jakie będą wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość EllEss Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Co wlasciwie oferuje ten edytor Techlandu? Gotowe presety czy jest szansa na popuszczenie wodzy fantazji? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthus Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Idealne :) i tak przymierzam się do pracy w game dev cały czas :) a zyskanie takiej wiedzy jest jednak bardzo przydatne :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wichur Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Zapisałem się bo lubię level designer ;) W sumie też w tym siędzę i chciałbym się dowiedzieć więcej na ten temat, także cieszę się, że takie coś powstało :) Niestety serwery nie wytrzymują ;) co chwile pada :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Zaraz tyle osób się zbierze, że otworzymy studio i stworzymy jakąś grę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Araiel Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Ja też się zapisałem. Mam nadzieję, że uda się nauczyć wielu nowych, pożytecznych rzeczy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AccessX Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Też macie problemy z bazą danych itp ? ;) Chyba wzięcie ten kurs ma bardzo duże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
velendil Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Doskonała inicjatywa ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rice Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 no ja od wczoraj cisnę ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miłosz3ds Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 Fajnie, tylko wciąż nie mogę pobrać tego silnika. Poczekam aż wszyscy ściągniecie i wtedy się zakręcę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bruneq Napisano 14 Luty 2012 Share Napisano 14 Luty 2012 zapisalem sie...zobaczymy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goat91 Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 hej, takie male pytanko. Chrome engine mozna sciagnac dopiero po ukonczeniu wszystkich 6 czesci kursu ? Cos nie moge znalezc linka do sciagniecia na ich stronie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pumax Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 goat91 - W 3ciej części kursu można pobrać edytor :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthus Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 Szkoda że modeli nie można używać własnych. Taka przestroga jakby ktoś chciał używać własnych, bo w regulaminie nigdzie o tym nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubajaniak Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 A dlaczemu nie można, jeśli w regulaminie nic o tym nie ma wspomniane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yarosh Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 chyba najuczciwsze byłoby pokazać co się da zrobić z gotowymi assetami, w sumie dodatkowy test na kreatywność, ale w tej sprawie chyba lepiej na forum kursu się dopytać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 Moze dlatego, ze to kurs level designu, a nie tworzenia assetow. Masz sie skupic na projektowaniu poziomow, gameplayu, itp, a nie wciskaniu swoich modeli :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthus Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 Moze dlatego, ze to kurs level designu, a nie tworzenia assetow. Masz sie skupic na projektowaniu poziomow, gameplayu, itp, a nie wciskaniu swoich modeli :) Dokładnie :) Na forum napisali że kurs grafiki 3D też prawdopodobnie będzie, więc nie ma co się spinać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 nie możesz własnych modeli dlatego że level ten będzie w nowej grze jak wygrasz hehehe :D To do pupy że nie można swoich assetów zrobić, bo miałem pomysł na falny level, a teraz będę musiał kleić z gotowców zapewne scene Westernową... Gdyby w regulaminie od razu napisali to bym sie nawet nie rejestrował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 Rozumiem Twoja frustracje, ale to raczej nie ich wina, ze ludzie nie wiedza, ze Level Designer nie zajmuje sie tworzeniem assetow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Creator Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 Nie no, jasne, kumam. Pomyślałem tylko że skoro trzeba stworzyć krótki level SP, to i pomysł na krótka historię się przyda, a co za tym idzie można lekko nagiąć standardową bazę z modelami, dodając swoje. Rodzi się tylko pewien problem, a mianowicie ściągnięte modele z sieci i pytanie czy to sprawiedliwe czy nie, w końcu to tylko kurs Level Designu, a nie modelowania itd. Im więcej o tym myślę tym bardziej logiczne zdaje się być to, że "swoje" modele nie są dozwolone. Dla pewności poprosiłem na forum coby oficjalnie wypowiedzieli się na ten temat, bo stwierdzenie "Nie obejmuje on własnej grafiki 3D." nie oznacza że jest ona zabroniona, a jedynie nie będzie brana pod uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grave Napisano 15 Luty 2012 Share Napisano 15 Luty 2012 @Reanimator - jedno drugiego nie wyklucza, tak więc to nie musi wynikać z niewiedzy. Ktoś może mieć gotowe modele, które by chciał wykorzystać aby stworzyć jakiś klimat i tyle... Moim zdaniem to powinno być tak jak wspomniał Creator - że można używać, ale modele w tym wypadku nie będą miały wpływu na ocenę pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthus Napisano 13 Kwiecień 2012 Share Napisano 13 Kwiecień 2012 No i kurs zakończony :) Ogólnie prace oddałem, tylko że zacząłem nad nią pracować... dopiero wczoraj Myślałem że oddam jedną z najgorszych prac ale patrząc na filmiki innych, to aż śmiać się chce z niektórych :) http://www.youtube.com/watch?v=MelVZIbRnDI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vega Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 A gdzie questy, muzyka w grze? :D niektórzy wrzucali muzykę w programie w którym sklejali film. Są mistrzowie którzy robili film 1,2min jak chodzą po mapie która bym powiedział ze jest pusta ;) co taki techland z nimi zrobi. Teoretycznie mapa nie spełnia wymagan z regulaminu. Odrzuci sie ich to bedą płakać i sie zalic jaki to techland jest bezndziejny, itd. Wysłano z telefonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthus Napisano 14 Kwiecień 2012 Share Napisano 14 Kwiecień 2012 (edytowane) Wiem, o tym Vega ;/, tylko że samą mapę i rozstawianie przeciwników skończyłem około 23, z filmem, konwertem i wrzutą na youtube ledwo się uwinąłem, questy i muzykę miałem zamiar wrzucić lecz czasu brakło, w sumie wystarczyła by mi maksymalnie godzinka albo dwie. Co do tych mistrzów, też to zauważyłem i właśnie mam nadzieje że może mi zaliczą. Ogólnie nie ma co się spinać :) Questy, muzykę i pogodę dodam jeszcze dzisiaj i wrzucę naprostowanie, tak o dla siebie :) Cóż, haterzy są wszędzie i zawsze, na forum akademii gier nawet widziałem wątek w którym ktoś wycofał się z kursu tylko dlatego że nie mógł stworzyć "własnej" gry i dać jej kumplowi ;D... Edit: Jak napisałem tak zrobiłem, http://www.youtube.com/watch?v=k8gl74B5Scg&hd=1 ogólnie lepsza jakość, dodane dźwięki i questy, chociaż z nazwami questów problem mam lekki, ale i tak dużo zapamiętałem z kursu :) Edytowane 15 Kwiecień 2012 przez Arthus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi