Napisano 17 Marzec 201212 l Cześć, Jeden z większych ostatnich projektów nad którym nadal pracujemy w sumie. Stille gotowe, będzie jeszcze animacja. Krytyka mile widziana :) Projekt: Grupa5 Architekci 3ds max, vRay, PS Pozdrawiam, SWRSC Edytowane 20 Marzec 201212 l przez SWRSC
Napisano 17 Marzec 201212 l Piękna robota Tomaszu, Czekam na animke ;) Choć w scenie nocnej dał bym jakieś oświetlenie elewacji z gruntu.
Napisano 18 Marzec 201212 l Zacznę od tego że budynek bardzo fajnie zaprojektowany z zewnątrz. Na wizualizacjach brakuje trochę życia, mam tu na myśli zasłony dziwnie pozaciągane i widać tam pustkę, może jakieś kwiaty na balkonie, a na ostatnim ujęciu jakieś ludki i auta by się przydały. Na ostatnim ujęciu, niebo zbyt blade. Ale to wszystko drobne szczegóły bo ogólnie bardzo się podoba.
Napisano 18 Marzec 201212 l w scenie nocnej dał bym jakieś oświetlenie elewacji z gruntu. Panie, prund kosztuje! A wizki jak zawsze klasa, nawet bez śladów życia na planecie :)
Napisano 18 Marzec 201212 l Bardzo super :) Ekstra faktura płyt na elewacji, z daleka na nocnym wyglądają naprawdę nie źle. Ale czy na pierwszym ujęciu, na pewno powinno być tak ciemno tam z lewej, w cieniu budynku?
Napisano 18 Marzec 201212 l super arty, podswietlenia elewacji rzeczywiscie brakuje, tak samo jak żywych ludziów, ale to szczególy, generalnie jest git!:)
Napisano 18 Marzec 201212 l wnętrza są za oknami puste, przynajmniej takie wrażenie jest :D ale i tak plus!
Napisano 18 Marzec 201212 l To pewnie pewnie takie szyby Dunuś, ze nic przez nie nie widac :) Super pracki, czekam na więcej!
Napisano 18 Marzec 201212 l Tulenie cyca zdecydowanie pomogło;) A tak na poważnie to światło baaardzo fajne. Jak wspominał Artur dodanie świateł od dołu o ile były takowe były w projekcie dodało by uroku. Nie do końca jestem przekonany do kadrów poza ostatnim no i brakuje mi jakiś aut oraz pamperków. Aha i minimalnie zjechał bym z nasyceniem zieleni ;)
Napisano 19 Marzec 201212 l Bardzo fajnie wyszlo. A ze troche brak zycia... przeciez ciagle nad tym pracujecie wiec pamperki i resoraki pewnie w drodze ;)
Napisano 20 Marzec 201212 l Witam Dobrze zrealizowany projekt. :) Zgadzam się z jednym z przedmówców, który pisze, że brakuję życia. Na pierwszych dwóch ujęciach przydało by się coś na balkonach, za oknami, tak żeby zaburzyć ład i wyludnienie (nikt tam nie mieszka). Jeśli chodzi o ostatnie ujęcie, to dwa samochody i parę osób spacerujących zamknęło by scene. Co prawda, o ile samochody to prosta sprawa to z ludźmi już trudniej jeśli mieli by być z foto a nie modelem - pozwolenia itd. Jeszcze odnośnie czwartego obrazka, na pierwszym obrazku masz ładniejszy kolor zieleni (bardziej żółta i saturowana). Tutaj jak dla mnie za niebieska i przez to sztucznie wygląda. pozdrawiam Marcin P.
Napisano 20 Marzec 201212 l Co prawda, o ile samochody to prosta sprawa to z ludźmi już trudniej jeśli mieli by być z foto a nie modelem - pozwolenia itd. Jakie pozwolenia? Przeciez ludkow sie kupuje na tony np w http://www.viz-people.com/ ;)
Napisano 20 Marzec 201212 l Jakie pozwolenia? Przeciez ludkow sie kupuje na tony np w http://www.viz-people.com/ ;) Tak masz racje, chodzi dokładnie o licencje :) Co za darmo nie rozdają ;) A nie chcemy przecież żeby ktoś się rozpoznał na naszym obrazku bez zgody na publikacje ;)
Napisano 20 Marzec 201212 l To raczej nie jest problem dla kogos kto zajmuje sie produkcja wizualizacji ;) kazde szanujace sie studio posiada zestawy roznych kolekcji textur, modeli itd.
Napisano 20 Marzec 201212 l Autor Dziękuję wszystkim za komentarze, jeżeli czas pozwoli na animacji pojawią się zamarkowane wnętrza mieszkalne. Świateł od spodu niestety nie będzie, nie ma ich w projekcie. Rzucam jeszcze jeden widoczek na pożarcie:
Napisano 20 Marzec 201212 l Bardzo smakowita wizualizacja :) Ludzików (np: lisowych) jednak mi brakuje.
Napisano 21 Marzec 201212 l A ja tam zawsze wolałem bez ludzików, bardzo przyjemnie i cieplutko, jedyne co to mi się zieleń wysoka jakoś nie widzi, nie wiem czemu; wydaje mi się, że kora jakaś zbyt brązowa jest, szczególnie to widać, według mnie, na czwartym ujęciu, ale mogę się mylić, więc proszę to traktować z przymrużeniem oka. ;) Sz.
Napisano 22 Marzec 201212 l JA TAM NIE WIEM, JAKBYM BYŁ KLIENTEM TO TROCHĘ BYM SIĘ ZMARTWIŁ, ŻE WOKÓŁ CHAŁUPY CIEMNICA, pozdro
Napisano 23 Marzec 201212 l Świetny projekt! Najbardziej spodobała mi się faktura płyt elewacji szczerze mówiąc ale i reszta daje po oczach profesjonalizmem ; ) Większość wygląda bardzo realistycznie, jednak moją uwagę zwróciło odrobinę za wysokie nasycenie zielenią. Znów na dwóch pierwszych ujęciach trawa jest jakoś tak dziwnie jak by nie wiem... "zaczesana" w różne strony, ale to tylko szczegóły. Odnośnie braku ludzi powiem tyle że mi ich tu wcale a wcale nie brakuje, dość tej bakterii oglądam na co dzień a widok kreatywnej i pomysłowej architektury z dobrze rozplanowanym terenem zieleni na którym akurat ludzi nie ma jest czymś rzadszym, a dla oka, przynajmniej mojego ciekawszym ; ) Pozdro! Edytowane 23 Marzec 201212 l przez xhub87
Napisano 25 Marzec 201212 l Pierwszy mi się najbardziej podobywuje ;) ja tylko zapytam o Dof - Zdepth czy maxowy ? Pozdro
Napisano 9 Czerwiec 201212 l Rewelacja, takie renderki chętnie pożeram wzrokiem, projekt sam w sobie też bardzo przyjemny, oby więcej takich. Pozdrówka!
Napisano 12 Czerwiec 201212 l Bardzo ładne prace. Jak swiecone te dzienne?:) Czy to vray sun and sky?
Napisano 13 Czerwiec 201212 l Autor Dmk: dzięki fabws: dzienne różnie, czasem vRay sun+HDRI, czasem samo Sun&sky. Jest tez kilka ujęć z samym hdri.
Napisano 14 Czerwiec 201212 l Autor klientowi się nie podoba. Chce cukierkowości niestety, ale z racji tego, że obecna wersja jest cała przeliczona i złożona (to co widać to print screeny z playera) - po niedzieli udostępnię. Cukierki włożę do szuflady.
Napisano 20 Czerwiec 201212 l Perfekcja jak zawsze Tomku. Ujęcia 1,2 i 4 rządzą szczególnie ta 2. Super. 5***** Pozdrawiam Piter
Napisano 25 Czerwiec 201212 l Świetne rendery! Zdradzisz, jak robiłeś zieleń? :) Drzewa i krzewy - jakieś modele z evermotion? Trawa - multiscatter + displacement? Animacja też w v-rayu?