nlmda Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 (edytowane) Skrobię sobie te moje cyfrowe malunki już czas jakiś i tak jakoś dzisiaj mnie naszło, że chyba czas najwyższy opuścić "bezpieczne" zakątki Internetu i poddać się krytyce. Wszelkie uwagi mile widziane. Wybrane obrazki z ostatnich kilku miesięcy. Edytowane 12 Styczeń 2015 przez nlmda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Niezła anatomia - mam nadzieję że nie są to rysunki ze zdjęć albo overpainty. Impresjonizmu nie oceniam bo nie czuję się uprawniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uzumakishadow Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 ze zdjęć ze zdjęć bo to kadry z oficjalnych zdjec m.in sherlocka (serial) i shame (albo prometheus):) ale całkiem spoko pojechane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saharaam Napisano 18 Wrzesień 2012 Share Napisano 18 Wrzesień 2012 Fajno : ) Pomysl jest. Ale uwazalabym z biela, nie mowie, ze sie jej nie uzywa, ale to jest tricky bestyja. Druga tricky bestyja to czarny, sprobuj jakiegos koloru zamiast niego. Ale to naprawde zalezy do czego dazysz i co chcesz z tym zrobic. Jak chcesz zeby lsnilo i przyciagalo wzrok - duze kontrasty sa okej, choc czasem to wyglada jakby sie filtr na zdjecie nalozylo - a jak chcesz zeby to wygladalo bardziej tradycyjnie - zalecam mniejsze kontrasty, cos zamiast bialego i czarnego. Na przyklad u dziadka Lannistera, czarny i obok niego bialy praktycznie, takie randez-vous nie moze sie udac. Lepszy efekt, a dla oka takie samo praktycznie wrazenie, mozna osiagnac bawiac sie relatywizmem barw :) Tak w ogole to malujesz normalnie, a potem dorzucasz pare maziajow, zeby sie zrobilo impresjonistycznie, prawda? (zalety digitala lub i nie). O wiele lepiej wyglada jak sie plam i mazniec tego typu uzywa od poczatku :) Tak w ogole to chce wiecej! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 19 Wrzesień 2012 Share Napisano 19 Wrzesień 2012 Osobiście jestem zachwycony, lubię takie klimaty. Nr 2,3,4 i 7 najbardziej przypadly mi do gustu. Osobiście kontrasty w większości w tych prac uważam za zaletę, czuć ekspresję i emocje, pasuje to do portretów. Fajnie widzieć kogoś kto eksperyentuje. Kompozycja w portretach jest O.K za to już w tej scence mi nie leży. pozder! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Widemlar Napisano 19 Wrzesień 2012 Share Napisano 19 Wrzesień 2012 no no, ładniutkie. Ciekawie malowane, przyciągają wzrok:) czekam na więcej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nlmda Napisano 17 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2013 (edytowane) W niecały rok po moim pierwszym poście, przyszedł chyba czas na małą aktualizację (rychło w czas ;)). Pomału staram się odejść od rysowania samych twarzy (chociaż to lubię najbardziej, a "comfort zone" kusi) i trochę uspokoić szaleństwo kontrastów i kolorystyki, zgodnie z sugestiami z Waszych postów. Wiem, że cały czas mam skłonności do przesady, ale walczę ;) Edytowane 17 Wrzesień 2013 przez nlmda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nlmda Napisano 25 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 25 Wrzesień 2013 Mała aktualizacja. Nie byłam do końca zadowolona z gęby osiłka w przedostatniej pracy i postanowiłam pociągnąć trochę temat. Próba eksperymentowania z perspektywą. Też bez refki więc może być z deka kulawo ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grass Napisano 25 Wrzesień 2013 Share Napisano 25 Wrzesień 2013 odjechane kwaśne tematy :D lubie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 26 Wrzesień 2013 Share Napisano 26 Wrzesień 2013 A weź tak dla odmiany namaluj coś mniej rozpaćkanego. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nlmda Napisano 26 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Te ostatnie już przecież nie są aż tak strasznie rozpaćkane ;) grass kwaśne tematy? A cóż to za figura? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coyote Napisano 26 Wrzesień 2013 Share Napisano 26 Wrzesień 2013 Rok miną a progressu nie za wiele, widze mocną inspiracje Marta Nael. Przydało by sie więcej myślenia pod czas modelowania bryły niż to jakich tekstur i custom brushy używać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nlmda Napisano 9 Październik 2013 Autor Share Napisano 9 Październik 2013 Co do modelowania bryły to pełna zgoda, powinnam chyba trochę podziałać tylko w czerni i bieli żeby zająć się przede wszystkim walorem. Jeśli chodzi o Martę Nael to pierwsze słyszę. I tak żeby pusto nie było: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mallow Napisano 11 Październik 2013 Share Napisano 11 Październik 2013 Jest w tym jakiś potencjał, ale... trochę to wszystko zbyt eteryczne, jakby te postacie z dymu i mgły były zrobione. Trochę to wynika z koloru, trochę z waloru - postacie i przedmioty w Twoich obrazach nie sprawiają wrażenia realnych, namacalnych. Nie chodzi o to, że masz tak nie eksperymentować z kolorem, ale że nie jest on jeszcze do końca trafiony. Z budowaniem bryły też masz trochę problemów. Przez ten brak materialności oraz niedoróbki brył wygląda to wszystko mocno szkicowo. Może warto pomalować trochę martwej natury? Tak jak radziła chyba Telthona - mniej napaćkane, bardziej wykończone. Po takich pracach wrócisz sobie do swojego stylu, ale z lepszą techniką. Pomyśl o tym. P.s. No i przeszkadzają mi te adresy www w Twoich obrazach. Nie że ma ich w ogóle nie być, ale może nie na środku, jakieś subtelniejsze. I zmień czcionkę, bo ta nie wygląda najlepiej. Trochę jest wrażenie podobne do oglądania wystawy zdjęć, na których nadrukowała się wielka żółta data z domyślnych opcji niektórych aparatów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j4q Napisano 11 Październik 2013 Share Napisano 11 Październik 2013 Na pierwszej stronie jest fajna ekspresja. Nie każdy potrafi przekazać taki ładunek. Mam nadzieję, że ćwicząc i szlifując warsztat nie zgubisz tego dynamitu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nlmda Napisano 12 Październik 2013 Autor Share Napisano 12 Październik 2013 Dzięki za wszystkie rzeczowe komentarze :) mallow postaram się zwiększyć masę ;) co do napisów to już z każdym obrazkiem robię coraz mniejsze i mniej dominujące, a nie takie kobyły jak w pracach z pierwszego posta. To już taki nawyk z mojego blogaska-cmokaska, gdzie wrzucałam na początku prace w ogóle bez napisów, a potem ludzie wrzucali je na swoje, bez podania źródła oczywiście. W końcu się wkurzyłam i zaczęłam robić napisy na pół obrazka. Już nie będę. j4q dzięki, postaram się :) I obrazek (nadal WIP) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-hpx- Napisano 12 Październik 2013 Share Napisano 12 Październik 2013 Ja tu chyba nic rzeczowego nie napisze, świetne kolory, szczególnie portret sansy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igi Napisano 13 Październik 2013 Share Napisano 13 Październik 2013 Wcześniejsze pracki były świetne, te najnowsze wydają się być krokiem w tył. Troszkę ostrożniej z bielą i czernią. Staraj się myśleć, co można poprawić, pytaj się co jest źle, co cię denerwuje. Często wiele błędów powtarzamy z czystego przyzwyczajenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nlmda Napisano 14 Październik 2013 Autor Share Napisano 14 Październik 2013 -hpx- dzięki! Igi Podobno u niektórych tak właśnie przebiega rozwiój - krok do przodu i dwa kroki w tył ;) I dwa nowe obrazki: mniej rozciapana dziewoja dla praktyki i rozciapany Star Trekowy fanart dla przyjemności z tej foty http://24.media.tumblr.com/040de8a3f0515c227d6bc380c83ad023/tumblr_mud8fpK5ee1r59xjko6_r1_1280.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nlmda Napisano 20 Październik 2013 Autor Share Napisano 20 Październik 2013 i dwa widoczki na szybko, jeden z głowy, a drugi z foty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nlmda Napisano 18 Maj 2014 Autor Share Napisano 18 Maj 2014 (edytowane) "Trochę" chyba zaniedbałam moją teczkę tutaj, czas najwyższy wrzucić coś nowego :) Smaugowy fanart Fanart do sztuki "Koriolan" "True Detective" fanart Niedokończna ilustracja do "Piotrusia Pana" i coś na zasadzie szkicowego conceptu/projektu głównej bohaterki Alicji w Krainie Czarów Edytowane 15 Czerwiec 2014 przez nlmda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 18 Maj 2014 Share Napisano 18 Maj 2014 "True Detective" fanart świetny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenems Napisano 18 Maj 2014 Share Napisano 18 Maj 2014 "True Detective" i "Koriolan" zamiotły konkretnie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 18 Maj 2014 Share Napisano 18 Maj 2014 chyba lepiej odstawić fikuśne pędzle i popracować troche nad warsztatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonyyy92 Napisano 23 Maj 2014 Share Napisano 23 Maj 2014 super pędzle:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraxMustHurt Napisano 24 Maj 2014 Share Napisano 24 Maj 2014 True Detective mega, bardzo fajny brushwork. Masz gdzieś procesy tych prac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nlmda Napisano 26 Maj 2014 Autor Share Napisano 26 Maj 2014 Mogę wrzucić w wolnej chwili jeśli to kogoś interesuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rozpu Napisano 29 Maj 2014 Share Napisano 29 Maj 2014 mnie interesuje, poka ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nlmda Napisano 15 Czerwiec 2014 Autor Share Napisano 15 Czerwiec 2014 Obiecany proces do fan artu "True Detective" (wybaczcie drobną zwłokę ;)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaliditusZaliditey Napisano 15 Czerwiec 2014 Share Napisano 15 Czerwiec 2014 Ja kupuję ten od Koriolana. Fajne techniki masz, rozwijaj to, nie zapominając o podstawach. Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonyyy92 Napisano 22 Czerwiec 2014 Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Lubie twoje prace takie malqrskie z ekspresja, nie dopowiedziane dwie plamy i jest gest dzialaj dalej w swoim stylu:) pocwicz nad anatomia ;) pozdro Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraxMustHurt Napisano 22 Czerwiec 2014 Share Napisano 22 Czerwiec 2014 Dzięki za proces TD. Fajne, bardzo organiczne podejście. Konkretne kształty brushstroków (np. w okolicach zagięcia rękawa Rusta) uzysykujesz dzięki lassu, konkretnemu brushowi, custom shape'owi czy jeszcze jakiejś innej magii? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nlmda Napisano 12 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 12 Styczeń 2015 Teraz to już chyba nie "odkurzanie teczki" tylko "wskrzeszanie trupa" ;) Garstka nowych rzeczy. Trochę fan artów z Hobbita refka https://33.media.tumblr.com/ea316948fab674564ae72b4bebec6233/tumblr_ni2mvf4XcU1r59xjko1_1280.jpg tutaj bez foty tutaj twarze ;) z fot i jako bonus staroć, który trochę wygładziłam Potterowe fan arty Jermy Brett jako Sherlock Holmes refka https://33.media.tumblr.com/822503befec8dc20e258baf03eca3467/tumblr_ni2mvf4XcU1r59xjko10_r1_1280.jpg i na koniec kobitka z głowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi