Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Skrobię sobie te moje cyfrowe malunki już czas jakiś i tak jakoś dzisiaj mnie naszło, że chyba czas najwyższy opuścić "bezpieczne" zakątki Internetu i poddać się krytyce. Wszelkie uwagi mile widziane.

Wybrane obrazki z ostatnich kilku miesięcy.

25q6p8k.jpg

al0n46.jpg

2eupm5z.jpg

23m1sep.jpg

fad36e.jpg

2r4tloh.jpg

29l226f.jpg

2jc7m9d.jpg

x55hmc.jpg

Edytowane przez nlmda

• Odpowiedzi 32
  • Wyświetleń 7,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Niezła anatomia - mam nadzieję że nie są to rysunki ze zdjęć albo overpainty. Impresjonizmu nie oceniam bo nie czuję się uprawniony.

Napisano

ze zdjęć ze zdjęć bo to kadry z oficjalnych zdjec m.in sherlocka (serial) i shame (albo prometheus):) ale całkiem spoko pojechane

Napisano

Fajno : ) Pomysl jest. Ale uwazalabym z biela, nie mowie, ze sie jej nie uzywa, ale to jest tricky bestyja. Druga tricky bestyja to czarny, sprobuj jakiegos koloru zamiast niego. Ale to naprawde zalezy do czego dazysz i co chcesz z tym zrobic. Jak chcesz zeby lsnilo i przyciagalo wzrok - duze kontrasty sa okej, choc czasem to wyglada jakby sie filtr na zdjecie nalozylo - a jak chcesz zeby to wygladalo bardziej tradycyjnie - zalecam mniejsze kontrasty, cos zamiast bialego i czarnego. Na przyklad u dziadka Lannistera, czarny i obok niego bialy praktycznie, takie randez-vous nie moze sie udac.

Lepszy efekt, a dla oka takie samo praktycznie wrazenie, mozna osiagnac bawiac sie relatywizmem barw :)

Tak w ogole to malujesz normalnie, a potem dorzucasz pare maziajow, zeby sie zrobilo impresjonistycznie, prawda? (zalety digitala lub i nie). O wiele lepiej wyglada jak sie plam i mazniec tego typu uzywa od poczatku :)

Tak w ogole to chce wiecej!

Pozdrawiam

Napisano

Osobiście jestem zachwycony, lubię takie klimaty. Nr 2,3,4 i 7 najbardziej przypadly mi do gustu. Osobiście kontrasty w większości w tych prac uważam za zaletę, czuć ekspresję i emocje, pasuje to do portretów. Fajnie widzieć kogoś kto eksperyentuje. Kompozycja w portretach jest O.K za to już w tej scence mi nie leży.

pozder!

Napisano

no no, ładniutkie. Ciekawie malowane, przyciągają wzrok:)

czekam na więcej :)

Napisano
  • Autor

W niecały rok po moim pierwszym poście, przyszedł chyba czas na małą aktualizację (rychło w czas ;)). Pomału staram się odejść od rysowania samych twarzy (chociaż to lubię najbardziej, a "comfort zone" kusi) i trochę uspokoić szaleństwo kontrastów i kolorystyki, zgodnie z sugestiami z Waszych postów. Wiem, że cały czas mam skłonności do przesady, ale walczę ;)

tumblr_mexdbtqjsH1qjhoboo2_1280.jpg

tumblr_md56yfaYVw1qjhoboo1_1280.jpg

tumblr_mf3ybdh5aX1qjhoboo2_r1_1280.jpg

tumblr_mf6sneB8XR1qjhoboo1_r1_1280.jpg

1d501e528f997387317af556482f84c6-d5q0x03.jpg

tumblr_mj1vv8KkJa1qjhoboo1_1280.jpg

tumblr_mr3twrz0HU1qjhoboo1_1280.jpg

tumblr_mrg131QH5a1qjhoboo1_1280.jpg

tumblr_mrsq1v5uui1qjhoboo1_r1_1280.jpg

tumblr_mrqo5c1keV1qjhoboo1_r1_1280.jpg

tumblr_msrv2xj6wZ1qjhoboo1_r4_1280.jpg

hunter_by_ladynlmda-d6mayxw.jpg

tumblr_msv8drKbYJ1qjhoboo1_r1_1280.jpg

tumblr_mt6u4db9TC1qjhoboo1_r2_1280.jpgtumblr_mt8olzOvO21qjhoboo1_r1_1280.jpg

tumblr_mt8olzOvO21qjhoboo3_r1_1280.jpg

Edytowane przez nlmda

Napisano
  • Autor

Mała aktualizacja.

Nie byłam do końca zadowolona z gęby osiłka w przedostatniej pracy i postanowiłam pociągnąć trochę temat.

tumblr_mt6u03l5bc1r59xjko1_r3_1280.jpg

Próba eksperymentowania z perspektywą. Też bez refki więc może być z deka kulawo ;)

tumblr_mtdpe9IIxO1r59xjko2_r3_1280.jpg

Napisano
  • Autor

Te ostatnie już przecież nie są aż tak strasznie rozpaćkane ;)

grass kwaśne tematy? A cóż to za figura? :D

Napisano

Rok miną a progressu nie za wiele, widze mocną inspiracje Marta Nael.

Przydało by sie więcej myślenia pod czas modelowania bryły niż to jakich tekstur i custom brushy używać.

Napisano
  • Autor

Co do modelowania bryły to pełna zgoda, powinnam chyba trochę podziałać tylko w czerni i bieli żeby zająć się przede wszystkim walorem.

Jeśli chodzi o Martę Nael to pierwsze słyszę.

I tak żeby pusto nie było:

tumblr_mud8fpK5ee1r59xjko2_r1_1280.jpg

tumblr_mtr6b0HjBc1qjhoboo3_r1_1280.jpg

Napisano

Jest w tym jakiś potencjał, ale... trochę to wszystko zbyt eteryczne, jakby te postacie z dymu i mgły były zrobione. Trochę to wynika z koloru, trochę z waloru - postacie i przedmioty w Twoich obrazach nie sprawiają wrażenia realnych, namacalnych. Nie chodzi o to, że masz tak nie eksperymentować z kolorem, ale że nie jest on jeszcze do końca trafiony. Z budowaniem bryły też masz trochę problemów. Przez ten brak materialności oraz niedoróbki brył wygląda to wszystko mocno szkicowo. Może warto pomalować trochę martwej natury? Tak jak radziła chyba Telthona - mniej napaćkane, bardziej wykończone. Po takich pracach wrócisz sobie do swojego stylu, ale z lepszą techniką. Pomyśl o tym.

P.s. No i przeszkadzają mi te adresy www w Twoich obrazach. Nie że ma ich w ogóle nie być, ale może nie na środku, jakieś subtelniejsze. I zmień czcionkę, bo ta nie wygląda najlepiej. Trochę jest wrażenie podobne do oglądania wystawy zdjęć, na których nadrukowała się wielka żółta data z domyślnych opcji niektórych aparatów.

Napisano

Na pierwszej stronie jest fajna ekspresja. Nie każdy potrafi przekazać taki ładunek. Mam nadzieję, że ćwicząc i szlifując warsztat nie zgubisz tego dynamitu :)

Napisano
  • Autor

Dzięki za wszystkie rzeczowe komentarze :)

mallow postaram się zwiększyć masę ;) co do napisów to już z każdym obrazkiem robię coraz mniejsze i mniej dominujące, a nie takie kobyły jak w pracach z pierwszego posta. To już taki nawyk z mojego blogaska-cmokaska, gdzie wrzucałam na początku prace w ogóle bez napisów, a potem ludzie wrzucali je na swoje, bez podania źródła oczywiście. W końcu się wkurzyłam i zaczęłam robić napisy na pół obrazka. Już nie będę.

j4q dzięki, postaram się :)

I obrazek (nadal WIP)

tumblr_mud8fpK5ee1r59xjko3_r1_1280.jpg

Napisano

Ja tu chyba nic rzeczowego nie napisze, świetne kolory, szczególnie portret sansy

Napisano

Wcześniejsze pracki były świetne, te najnowsze wydają się być krokiem w tył. Troszkę ostrożniej z bielą i czernią. Staraj się myśleć, co można poprawić, pytaj się co jest źle, co cię denerwuje. Często wiele błędów powtarzamy z czystego przyzwyczajenia ;)

Napisano
  • Autor

tumblr_mutsezGLAe1r59xjko3_r2_1280.jpg

i dwa widoczki na szybko, jeden z głowy, a drugi z foty

tumblr_mutsezGLAe1r59xjko5_r1_1280.jpg

tumblr_mutsezGLAe1r59xjko2_r6_1280.jpg

Napisano
  • Autor

"Trochę" chyba zaniedbałam moją teczkę tutaj, czas najwyższy wrzucić coś nowego :)

tumblr_n5rgqccImS1r59xjko3_r1_1280.jpg

Smaugowy fanart

tumblr_mz1jw4n28R1qjhoboo1_1280.jpg

Fanart do sztuki "Koriolan"

coriolanus_by_ladynlmda-d7b1yhi.jpg

"True Detective" fanart

time_is_a_flat_circle_by_ladynlmda-d7byr2f.jpg

Niedokończna ilustracja do "Piotrusia Pana"

tumblr_n5rgqccImS1r59xjko2_1280.jpg

i coś na zasadzie szkicowego conceptu/projektu głównej bohaterki Alicji w Krainie Czarów

tumblr_n5rgqccImS1r59xjko1_1280.jpg

Edytowane przez nlmda

Napisano

chyba lepiej odstawić fikuśne pędzle i popracować troche nad warsztatem.

Napisano
  • Autor

Obiecany proces do fan artu "True Detective" (wybaczcie drobną zwłokę ;))

tumblr_n78areeTB21r59xjko3_r1_1280.jpg

Napisano

Lubie twoje prace takie malqrskie z ekspresja, nie dopowiedziane dwie plamy i jest gest dzialaj dalej w swoim stylu:) pocwicz nad anatomia ;) pozdro

Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Dzięki za proces TD. Fajne, bardzo organiczne podejście. Konkretne kształty brushstroków (np. w okolicach zagięcia rękawa Rusta) uzysykujesz dzięki lassu, konkretnemu brushowi, custom shape'owi czy jeszcze jakiejś innej magii? :)

Napisano
  • Autor

Teraz to już chyba nie "odkurzanie teczki" tylko "wskrzeszanie trupa" ;)

Garstka nowych rzeczy.

Trochę fan artów z Hobbita

tumblr_ni2mvf4XcU1r59xjko7_1280.jpg

refka https://33.media.tumblr.com/ea316948fab674564ae72b4bebec6233/tumblr_ni2mvf4XcU1r59xjko1_1280.jpg

tutaj bez foty

tumblr_ni2mvf4XcU1r59xjko8_1280.jpg

tumblr_ni2mvf4XcU1r59xjko9_r1_1280.jpg

tumblr_ni2mvf4XcU1r59xjko6_1280.jpg

tutaj twarze ;) z fot

tumblr_ni2mvf4XcU1r59xjko2_r2_1280.jpg

i jako bonus staroć, który trochę wygładziłam

tumblr_ni2mvf4XcU1r59xjko5_r1_1280.jpg

Potterowe fan arty

tumblr_ni2o2vs5Gs1r59xjko3_500.jpg

tumblr_ni2o2vs5Gs1r59xjko1_1280.jpg

Jermy Brett jako Sherlock Holmes

tumblr_ni2mvf4XcU1r59xjko4_r1_1280.jpg

refka https://33.media.tumblr.com/822503befec8dc20e258baf03eca3467/tumblr_ni2mvf4XcU1r59xjko10_r1_1280.jpg

i na koniec kobitka z głowy

tumblr_ni2o2vs5Gs1r59xjko4_1280.jpg