jefim Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blinq Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 Super! Gratuluje autorowi. Świetny klimat, fajna historia (choć może mało odkrywcza) no i wykonanie na poziomie! Fajnie, że coraz więcej takich rzeczy powstaje :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 dobre. genialne. wszystko na bardzo wysokim poziomie, może poza animacją postaci. Reszta niesamowicie wykonana. Fabuła trzyma poziom, musiałem sobie powtarzać, ze to zrobiła jedna osoba. Oczywiście pewnie było sporo oszczędności na mimice i dialogach dzięki takiej konwencji ale wszystko gra doskonale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalz00 Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 Co tu dużo mówić... rewelacja po prostu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sunedge Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 Mogliby wiecej strzelac niz gadac, ale i tak niezle, zwlaszcza panorama miasta wyglada zawodowo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 bardzo dobre....!!!!.... tylko niech nie robi rebrandingu....:))) ciekawe czy to teraz trafi na fronta....???...:))))))))).....:))))...:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 (edytowane) Nie wiemy czy trafi, bo nie wiadomo czy Kaleb Lechowski to user naszego forum. Fajnie by było;) Sunedge: Więcej gada, bo przeca widać że to fan Ridleya Scotta i jego przegadanego sci-fi. Świetne, chociaż jakość sculptu postaci aż szczypie w oczy;) Cała reszta mega pro. Edytowane 11 Styczeń 2013 przez Lucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SYmek Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 Świetne, gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolomeo Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 uuu aaa! dobre. Bardzo ładnie wyrenderowane. Animacja czasami nie siedzi za bardzo, ale wygląda to miejscami naprawde super :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arev Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 Technicznie dobre, ale fabularnie bardzo wtórne i jeszcze bardziej przewidywalne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arjans Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 Konkret a gość ma dopiero 22 lata... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 no... studenci zwykle tyle mają.... szkoda że wszystkich ich zeżre niewolnictwo reklamowe....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 11 Styczeń 2013 Share Napisano 11 Styczeń 2013 Wow super ! Jak dla mnie mega na wypasie i zrobila to jedna osoba !! Rzeczywiscie animacja troche kuleje ale podoba mi sie dbalosc o detal, jak np ruch miesni na klatce piersiowej kiedy probuje sie uwolnic. Fajnie jakby autor film ujawnil sie tutaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blukazs Napisano 12 Styczeń 2013 Share Napisano 12 Styczeń 2013 Warsztatowo super, fabuła faktycznie - nic nowego, nie porusza zadnych nowych kwestii - schemat total. Czy zła? Nie mam pojęcia. Dziadku, oczywiście że trafi, dlaczego miałoby nie trafić? Co jest lepsze, a co gorsze? Zrobić beznadziejny film warszatowo - głeboki treściowo, czy postawić na warsztat i zrobić "płytki" treściowo dyplom? Dzisiaj prawie każdy jest zniewolony. Zgadzam się z Tobą, chociaż film i tak mi się bardzo podobał. Na początku klimat kinowy fajna muzyka, dostałem gęsiej skórki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 12 Styczeń 2013 Share Napisano 12 Styczeń 2013 Znakomite. Klimat, koncept plastyczny - bardzo mi się podoba - o wiele bardziej, niż w wielu wynoszonych tu pod niebiosa produkcjach. A co do wtórności fabuły to od dawna nie widziałem niczego, co wznosiłoby jakieś nowe treści. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzAk1 Napisano 12 Styczeń 2013 Share Napisano 12 Styczeń 2013 Ależ dobre. Szacunek dla autora. Nie am sensu raczej rozpisywać się nad detalami na tle takiego ogromu włozonej pracy. Fajny desgin Ra i dobry pomysł z obsadzeniem takiej postaci jako głównego bohatera. Ciekawe czy będzie kontynuacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 12 Styczeń 2013 Share Napisano 12 Styczeń 2013 Materiał konkretny i tylko końcówka z animacją postaci odbiega od reszty, ale za to bardzo przyjemnie się ogląda. Miło że dalej powstają projekty w domowym zaciszu. Nie chcąc być złośliwym, to jednak odniosę się do tych słów "Film powstał w 7 miesięcy i jego autor nie potrzebował, aby go zrealizować żadnego budżetu." Brak budżetu przy realizacji projektu w takim czasie nie istnieje, bo: sprzęt, oprogramowanie, czas pracy człowieka i komputera/ów = generowanie dużych kosztów. Trzeba mieć kasę na to wszystko. No chyba że mówimy o tym że nie prowadzono statystyk. Nie uznał bym tego argumentu za plus w projekcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mookie Napisano 12 Styczeń 2013 Share Napisano 12 Styczeń 2013 Warto zwrócić uwagę na wykorzystany soft - Maya, ZBrush, Blender, Nuke i After Effects. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paveu69 Napisano 12 Styczeń 2013 Share Napisano 12 Styczeń 2013 Świetne! Jak na jednego studenta to ogrom pracy. Film bardzo mi się podobał, z przyjemnością zobaczył bym więcej. Co do fabuły, bardzo mnie zastanawia, czy ja nie mam dostępu do bazy filmowej w ogóle, bo jakoś zawsze jak widzę jakiś fajny film/trailer, to komentarze do niego są - było, powtarzanie, wtórność... Ostatnio widziałem coś podobnego w Battlestar Galactica. Więcej przyrównań nie mogę przytoczyć, a chciałbym coś w takim klimacie obejrzeć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nezumi Napisano 12 Styczeń 2013 Share Napisano 12 Styczeń 2013 No, rewelka filmik. Wszystko mi spasowalo - jeden gosc nie moze byc wybitny we wszystkim wiec niektore elementy odstaja jakoscia od innych ale calosc trzyma bardzo wysoki poziom. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrys Napisano 12 Styczeń 2013 Share Napisano 12 Styczeń 2013 Nie chcąc być złośliwym, to jednak odniosę się do tych słów "Film powstał w 7 miesięcy i jego autor nie potrzebował, aby go zrealizować żadnego budżetu." Myślę, że to skrót myślowy. Oznacza raczej, że efekt uzyskany przy minimalnym budżecie zbliżonym do kosztów pracy własnej może być znacznie lepszy, niże w projekcie, gdzie zaangażowanych jest kilkadziesiąt osób a budżet stanowią konkretne pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baggins Napisano 13 Styczeń 2013 Share Napisano 13 Styczeń 2013 Fajne. W moim przypadku ściąga prywatne wspomnienia o tym jak sam walczyłem z materią. Widać duży upór i pracę i podoba mi się, że ktoś udowadnia, że się da, ale... zakończenie do przewidzenia po pierwszych 30 sekundach. Trochę szkoda, że poszło wizualnie i koncepcyjnie aż w taką sztampę. Nawet w ramach SF da się sporo więcej ugrać. salut t. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 13 Styczeń 2013 Share Napisano 13 Styczeń 2013 @mrys zgadza się, tyle że często źle odbierany, bo oczywiście roboczo godzin nie da się przeliczyć na $ ale zbliżone dane mogły by pomóc wielu zapaleńcom w rozsądnym zaplanowaniu swojej wymarzonej produkcji. Innym faktem jest że trzeba mieć główną cechę mega uparciucha, który wytrwa psychicznie i fizycznie przy projekcie. Choć pewnie żaden czas poświęcony na naukę, nie będzie też czasem straconym. Dużym rozwojem PI liczę że Baggins zrobi jeszcze shorta pokroju: "Sztuka spadania" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 13 Styczeń 2013 Share Napisano 13 Styczeń 2013 wszystko na plecy tego biednego Bagginas... a może @floo... sam byś coś takiego zrobił.... w sumie chyba każdy może.... ale trzeba mieć.... "cechę mega uparciucha, który wytrwa psychicznie i fizycznie przy projekcie:.....:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 13 Styczeń 2013 Share Napisano 13 Styczeń 2013 Mi sie jedynie nie podoba ze gdy wylacze dzwiek to nie mam pojecia o co chodzi w filmie poza tym ze ucieka od robota. Reszta przecudowna ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
floo Napisano 13 Styczeń 2013 Share Napisano 13 Styczeń 2013 @dziadku musisz wierzyć w cuda i wiedz że taki dzień nadejdzie na pewno jak uwierzysz, a wtedy otrzesz oczy ze zdumienia. Sam wierze że takich Dziadków będzie więcej, bo i filmów było by więcej, a wtedy było by oceniać i mieć prawo do narzekania. Tak jak samych twórców nie rozumiem, tak bardzo sam im kibicuje. BTW. mnie już nie raz ktoś chciał udup... za to że uważał że wie lepiej co jest dla mnie dobre i musi być tak jak on chce, a dziś udaje biedną ofiarę, bo zmierzył się z odpowiedzialnością za własną głupotę. Pracując tu i tam przekonałem się że to nie problem kasy stanowi problemem, ale to jak traktuje się innych i komunikacja leży, bo wszyscy chcą być a nie są. Zawsze byłem przekonany że czas w którym ludzie dużo gadają o tym co by nie zrobili już minął wraz z rozwojem inteligencji, ale jednak jest inaczej gdy przychodzi odpowiadać, to każdy kuli ogon i udaje że nic nie wie. To jest jak zaraza która z czasem będzie miała szerokie konsekwencje, kwestia czasu jak utopią się we własnym g... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norden Napisano 13 Styczeń 2013 Share Napisano 13 Styczeń 2013 dziadek>// Mysle ze nie chodzi o bycie upartym. Wiele problemow daje sie rozwiazac dobrym zarzadzaniem zasobow i ustawianiem taskow w odpowiedniej kolejnosci. Zasadniczo patrzac na powyzszy short...nie mamy tam zbyt wiele rzeczy do wymodelowania. Pracujac szybko bez zajmowania sobie glowy duperelami daje sie takie cos jak powyzej zrobic wlasnie w 6-7 miesiecy. Zaloze sie ze gdyby nie studiowal to dalby rade nawet w 5 ; > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziadek3D Napisano 13 Styczeń 2013 Share Napisano 13 Styczeń 2013 @Nordem... to był cytat z posta @floo... trochę powyżej...:)))... Ty już się zmagałeś onego czasu z samotną produkcją więc wiesz jak to boli.... i jak Cię konsekwentnie przeszkadzali ci co wiedzą jak, ale jeszcze niczego nie urodzili...:)) @floo.... liczy się tylko i wyłącznie pokazanie ukończonego projektu.... każdy wczoraj był gorszy, a jutro będzie lepszy... albo odwrotnie.... ale w pewnym momencie trzeba powiedzieć na tyle mnie w tej chwili stać.... to duża odwaga.... ale i wielka satysfakcja, że się coś skończyło i pokazało....!!!...:)))... czego wszystkim życzę....!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wroniec Napisano 15 Styczeń 2013 Share Napisano 15 Styczeń 2013 Bardzo budujące, że jedna osoba może coś takiego stworzyć. Momentami aż ciężko mi było przyjąć, że nie robił tego większy zespół. Spory kop w dupala na rozpęd dla wszystkich którzy mają ambicje, a brakuje im sił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MaxymilianMax Napisano 16 Styczeń 2013 Share Napisano 16 Styczeń 2013 Chmury 3D wyszły mu prawie jak w Avatarze (: , very pro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bratek Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 Jedna osoba? Wielki szacunek ! Rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ptaszek Napisano 24 Styczeń 2013 Share Napisano 24 Styczeń 2013 jak na jedna osobe to duze WOW! gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sypnij Napisano 28 Styczeń 2013 Share Napisano 28 Styczeń 2013 Jest pasja, są chęci, możliwe, że drugi Bagiński nam się kręci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jamnique Napisano 5 Lipiec 2013 Share Napisano 5 Lipiec 2013 http://www.hollywoodreporter.com/heat-vision/star-wars-producer-rick-mccallum-564236 Najwyraźniej powstaje hollywoodzki pełny metraż na podstawie R'Ha. A przynajmniej są takie plany. Gratulacje dla twórcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi