maczuga Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 a mnie się podoba :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 pierwszy raz coś wrzucam jako speed.. ot taki chełm.. bez żadnych refek.. czas mniej niż 10 minut. zapomniałem dodać, modelowane w blenderze, rendery w maxie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 niemiecki hełm m42. modelowany w maxie, render mental (nie wiem czemu zrobiły mi sie taki ciemne kwadraty na sietce :/) czas to jakies 15 minut Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 fajnie, ale moze mi tu ktos powiedziec jak wyrenderowac siatke? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 co za zbieg okoliczności :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 xeav co to jest?? :P I tak samo jak maczuga chciałbym się dowiedzieć jak wyrenderować siatkę w mentalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 22 Czerwiec 2006 Share Napisano 22 Czerwiec 2006 to jest hełm obronny na króliki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 On wyrenderował siatke chyba w zbrushu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AnyMan Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Najprościej chyba ściągnąć jakiś plugin. Ja np. używam EdgeMap'a. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafalf Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Odpowiedz: http://www.jeffpatton.net/Tips/Wire-gradient.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Valery Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 ja to robie jeszcze inaczej :) przełączam render na mental >> wybieram materiał composite>> zaznaczam drugi materiał i wybieram wire>> wracam do composite i ten wire przeciągam do slotu mat1 w composite. EDIT: przetestowałem metode podaną przez Santiego i stwierdzam wszem i wobec że jest lepsza :) można sobie regulowac grubość lini siatki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 w tym sposobie z VRayem na wire jest jeszcze lepiej, bo grubość siatki możesz zmieniać i będzie ona wszędzie tak samo gruba, a z tym gradient ramp już nie. Wolę VrayEdges czy jakoś tak :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veemo Napisano 23 Czerwiec 2006 Share Napisano 23 Czerwiec 2006 Model/render w XSI. Chciałem dojść do tego jak zrobić szkło. Sporo siedziałem nad tym niestety nie udało mi się za bardzo. Enviroment z mapą HRDI niewiele pomaga tylko na szklance robi się kolorowa kupa. Użyłem niskiego samplingu co widać w pewnych miejscach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 A mi się wydaje, że szkło jest "wporząsiu" tylko scena i oświetlenie psuje wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 Ja pierwszy raz w tym wątku :) Zrobiłem na szybko kurczaczka do większej scenki. 2-3h ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 taki jakiś pomarszczony :P ale mi przypomina kolege z klasy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 24 Czerwiec 2006 Share Napisano 24 Czerwiec 2006 z tego czegoś też nie jestem zadowolony: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 http://img503.imageshack.us/img503/1666/kubek0fx.jpg jakieś 15 min. radioaktywny kubek, max8 render scanline (nie starałem sieza bardzo -zadanie domowe na animację :P ) pozdrawam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Siemanko jakieś 4-5 h dzisiaj robiłem. Z konceptu wyszukanego na conceptart.org, niestety nie potrafiłem znaleść autora. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 Witam!! fajnie ziomus :) pokaz siatke i koncept :) jak mozesz :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 27 Czerwiec 2006 Share Napisano 27 Czerwiec 2006 dzięks koncept: http://img154.imageshack.us/img154/7341/wormcreature2js.jpg wzięty z tąd: http://conceptart.org/forums/showthread.php?t=2215&page=24 Siatka jest taka: pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
*NicoN_ Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 http://img204.imageshack.us/my.php?image=62tq.jpg _____ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 Czy to taki speed jest to ja nie wiem. Męczyłem się z nim ok. 6h - 8h :P Przy okazji nauczyłem się wielu rzeczy może dlatego tak długo. Bardzo dziękuję Georgas'owi za pomoc :) Render Siatka C&c plz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 28 Czerwiec 2006 Share Napisano 28 Czerwiec 2006 ładnie, ale trochę długo jak na kontakt. Czego się nauczyłeś? %-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 slajver: skrętka trochę inaczej się układa :] poza tym nie jest płaska w przekroju lecz owalna u podstawy (czyli cylindryczna). kontakt fajny ale już widzę problemy z materiałami przy zaślepce od skrętki: http://img512.imageshack.us/img512/3640/gniazdkortvtelsiatka24xm.jpg są tam takie dziwne plamy. nie wiem czy to wina samplingu ale po nałożeniu jakiegoś materiału, możę (nie musi) się wysypać i pojawią się jakieś dziwne artefakty. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 @maczuga: Nauczylem sie min. tego jak zrobić (nie wiem czy mi wyszło :P), dobrze zrobic siatke by po ms kwadrat wygladał jak koło :) @tweety: Bardzo dziekuje za cenne uwagi :) Czy to skrętka jest to nie jestem pewien (skretka bodajze jest do LAN'u). Co do artefaktów. Chyba chodzi Ci o te 2 małe dziurki. Nie skonczyłem tego do konca poniewaz one tak naprawde przytrzymuja taki dings (wyciete i wygiete blaszki) Jak zrobie fotke wteczki to wrzuce :) Edit: Chyba ze chodzi Ci o kabel telefoniczny :P Troche się z nim nie postarałem.Trza bedzie w najblizszym czasie poprawić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 Mój pierwszy zestaw z lego - dostałem jak miałem 4 lata ;) Taki tam speedzik, nie pamiętam ile robiem, ale krótko co z resztą widać. Wiem, że tekstura drewna jest do bani :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 Ta pseudo skrętka jest dobrze zrobiona, bo to jest zwykły kabel telefoniczny, sam się przez taki do neostrady łącze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xeav Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 kotek, silo 1.4, 1 h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 Główka - około 2 godzin Zbrush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Obywatel Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 zeet: bardzo swobodnie sobie operujesz tym Z-Brush’em. Ładny model, ten i nie tylko! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 Tym razem opkaowanie na cd/dvd. Modeling ok. 2h. W najblizszym czasie wrzuce render z materiałami. Byłby juz teraz ale wysypała mi sie windows podczas renderingu :[ (materiały, ustawienie sceny itp) siatka: C&c plz Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 zeet - jesteś moim idolem :) Nakręć taką serię videotutoriali jak modelujesz taką Jolie ...wszystko od początku do końca :) Wiem że tutoriali jest dużo ale twoje postacie są świetne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Huter Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 slajver -> Te płyty cd/dvd wyglądają jakby były połączone z opakowaniem, z tym bolcem czy jak to się nazywa :D ... chyba powinno tam być pare milimetrów wolnego ... ale ogólnie fajny modelik ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 Obywatel--dzięki:) Chveti -- to było pierwsze podejście do te pani :),modelowałem z spherki a to nie daje dobrego modelu,usta uszy wychodzą kiepsko. Muszę przygotować siatkę wyjściową w innym programie i z tego zrobię tutka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 :) dzięki. Mam jeszcze małe pytanko dot. Zbrusha ...niektórzy w tutorialach robiąc głowę do uszu , oczu , ust w fazie zsphere używają jakiegoś jakby 'ujemnego zsphere' jeśli wiesz gdzie to się włącza to byłbym wdzięczny :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 chveti -Nie za bardzo rozumiem zwrot 'ujemnego zsphere' chodzi o modelowanie w głąb modelu,wklęsłe? Wciśniety "Alt " i jedziesz w głąb modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 2 Lipiec 2006 Share Napisano 2 Lipiec 2006 Oj..niebardzo działa. Nie chcę spamować forum...jakbyś dał gg na PM'a to się odezwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 Pasikonik ZBrush 30 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 3 Lipiec 2006 Share Napisano 3 Lipiec 2006 zeet super !! Tylko 30 min ? Rzadzisz :) Ja natomiast wrzucam moje skromne wypocinki... Render - jakies 1.5 h Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Konik ZB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 zeet - opanuj się człowieku :) super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 chveti -nie mogę :).Konik z szybką teksturą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 rewelka. Teksturki robisz tylko w ZB czy ZappLinkujesz ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
weinert Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 widze że ci sie nieźle zB wkręcił :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 5 Lipiec 2006 Share Napisano 5 Lipiec 2006 Vorek -teksturki głównie w Zb,trzeba się tylko z narzędziami oswoić. Zapplink ,tylko do poprawek przy bardziej skomplikowanej teksturze . ---------------------- "Mini tutorial -jak zrobić uszy w Zbrush" http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=400435#post400435 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 Taka mordeczka na dobranoc :) ,ZBrush jakaś godzinka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 szarpnij się na jakąś większą pracę , człowieku ! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 zeet nieźle to ci wychodzi ucz mnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Lipiec 2006 Share Napisano 6 Lipiec 2006 zeet, świetne modele a tu moje banany z speedchallenge na 3dkingdom "sliced fruit" (rozkrojony owoc) modeling godzina (bo był w tym falstart), w wings3d, a render vray. siatka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi