Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,2k
  • Wyświetleń 563,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

pierwszy raz coś wrzucam jako speed.. ot taki chełm.. bez żadnych refek.. czas mniej niż 10 minut.

zapomniałem dodać, modelowane w blenderze, rendery w maxie

Napisano

niemiecki hełm m42. modelowany w maxie, render mental (nie wiem czemu zrobiły mi sie taki ciemne kwadraty na sietce :/)

czas to jakies 15 minut

m425gp.jpg

Napisano

xeav co to jest?? :P

I tak samo jak maczuga chciałbym się dowiedzieć jak wyrenderować siatkę w mentalu.

Napisano

Najprościej chyba ściągnąć jakiś plugin. Ja np. używam EdgeMap'a.

Pozdrawiam.

Napisano

ja to robie jeszcze inaczej :)

przełączam render na mental >> wybieram materiał composite>> zaznaczam drugi materiał i wybieram wire>> wracam do composite i ten wire przeciągam do slotu mat1 w composite.

EDIT: przetestowałem metode podaną przez Santiego i stwierdzam wszem i wobec że jest lepsza :) można sobie regulowac grubość lini siatki

Napisano

w tym sposobie z VRayem na wire jest jeszcze lepiej, bo grubość siatki możesz zmieniać i będzie ona wszędzie tak samo gruba, a z tym gradient ramp już nie. Wolę VrayEdges czy jakoś tak :D

Napisano

Model/render w XSI. Chciałem dojść do tego jak zrobić szkło. Sporo siedziałem nad tym niestety nie udało mi się za bardzo. Enviroment z mapą HRDI niewiele pomaga tylko na szklance robi się kolorowa kupa. Użyłem niskiego samplingu co widać w pewnych miejscach.

glass6ws.jpg

Napisano

A mi się wydaje, że szkło jest "wporząsiu" tylko scena i oświetlenie psuje wszystko.

Napisano

Ja pierwszy raz w tym wątku :) Zrobiłem na szybko kurczaczka do większej scenki. 2-3h ;)

Napisano

Siemanko

jakieś 4-5 h dzisiaj robiłem.

Z konceptu wyszukanego na conceptart.org, niestety nie potrafiłem znaleść autora.

worm13hq.jpg

pozdro

Napisano

Czy to taki speed jest to ja nie wiem. Męczyłem się z nim ok. 6h - 8h :P Przy okazji nauczyłem się wielu rzeczy może dlatego tak długo.

Bardzo dziękuję Georgas'owi za pomoc :)

Render

gniazdkortvtel211pm.jpg

Siatka

gniazdkortvtelsiatka24xm.jpg

C&c plz :D

Napisano

slajver: skrętka trochę inaczej się układa :] poza tym nie jest płaska w przekroju lecz owalna u podstawy (czyli cylindryczna).

kontakt fajny ale już widzę problemy z materiałami przy zaślepce od skrętki:

http://img512.imageshack.us/img512/3640/gniazdkortvtelsiatka24xm.jpg

są tam takie dziwne plamy. nie wiem czy to wina samplingu ale po nałożeniu jakiegoś materiału, możę (nie musi) się wysypać i pojawią się jakieś dziwne artefakty.

Pozdrawiam

Napisano

@maczuga:

Nauczylem sie min. tego jak zrobić (nie wiem czy mi wyszło :P), dobrze zrobic siatke by po ms kwadrat wygladał jak koło :)

@tweety:

Bardzo dziekuje za cenne uwagi :)

Czy to skrętka jest to nie jestem pewien (skretka bodajze jest do LAN'u).

Co do artefaktów. Chyba chodzi Ci o te 2 małe dziurki. Nie skonczyłem tego do konca poniewaz one tak naprawde przytrzymuja taki dings (wyciete i wygiete blaszki)

Jak zrobie fotke wteczki to wrzuce :)

Edit: Chyba ze chodzi Ci o kabel telefoniczny :P

Troche się z nim nie postarałem.Trza bedzie w najblizszym czasie poprawić ;)

Napisano

Mój pierwszy zestaw z lego - dostałem jak miałem 4 lata ;) Taki tam speedzik, nie pamiętam ile robiem, ale krótko co z resztą widać. Wiem, że tekstura drewna jest do bani :D

Napisano

Ta pseudo skrętka jest dobrze zrobiona, bo to jest zwykły kabel telefoniczny, sam się przez taki do neostrady łącze :)

Napisano

Tym razem opkaowanie na cd/dvd.

Modeling ok. 2h. W najblizszym czasie wrzuce render z materiałami. Byłby juz teraz ale wysypała mi sie windows podczas renderingu :[ (materiały, ustawienie sceny itp)

32c3c0e6-cd_tower_6_jpg.jpg

siatka:

bc497e13-cd_tower_6-SIATK.jpg

C&c plz

Pozdrawiam

Napisano

zeet - jesteś moim idolem :) Nakręć taką serię videotutoriali jak modelujesz taką Jolie ...wszystko od początku do końca :) Wiem że tutoriali jest dużo ale twoje postacie są świetne.

Napisano

slajver -> Te płyty cd/dvd wyglądają jakby były połączone z opakowaniem, z tym bolcem czy jak to się nazywa :D ... chyba powinno tam być pare milimetrów wolnego ... ale ogólnie fajny modelik ;)

Napisano

Obywatel--dzięki:)

Chveti -- to było pierwsze podejście do te pani :),modelowałem z spherki a to nie daje dobrego modelu,usta uszy wychodzą kiepsko. Muszę przygotować siatkę wyjściową w innym programie i z tego zrobię tutka.

Pozdrawiam

Napisano

:) dzięki.

Mam jeszcze małe pytanko dot. Zbrusha ...niektórzy w tutorialach robiąc głowę do uszu , oczu , ust w fazie zsphere używają jakiegoś jakby 'ujemnego zsphere'

jeśli wiesz gdzie to się włącza to byłbym wdzięczny :)

Napisano

chveti -Nie za bardzo rozumiem zwrot 'ujemnego zsphere' chodzi o modelowanie w głąb modelu,wklęsłe?

Wciśniety "Alt " i jedziesz w głąb modelu.

Napisano

Oj..niebardzo działa.

Nie chcę spamować forum...jakbyś dał gg na PM'a to się odezwę.

Napisano

zeet super !! Tylko 30 min ? Rzadzisz :)

Ja natomiast wrzucam moje skromne wypocinki...

e5bfa3b5-cd_tower_7a_jpg.jpg

Render - jakies 1.5 h

Pozdrawiam

Napisano

zeet, świetne modele

a tu moje banany z speedchallenge na 3dkingdom "sliced fruit" (rozkrojony owoc)

modeling godzina (bo był w tym falstart), w wings3d, a render vray.

d8b3030b-banany_jpg.jpg

siatka:

34e4f967-banany_wire_jpg.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.