Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,2k
  • Wyświetleń 545,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A ja zamieszczam 2 modele które robiłem na konkurs Evermotion. ale chyba żaden nie wygrał :(

okok2az1.jpg

plasticlf9.jpg

i drugi

okokxh6.jpg

Napisano

lis.. : gdzieś już widziałem coś podobnego .. zwłaszcza jeżeli chodzi o to podłoże >) .. hm..

I takie moje coś.. ;) to będzie główny bohater większej pracki .. wymaga jeeesze wielu poprawek

bobasoq4.jpg

Napisano

Hmm to taki szczurek mial byc ale wyszlo co wszylo - ok 1h modelu i myslenia co z czym zrobic :P

szczurekzu8.jpg

Napisano

fajne, ale możesz zapodać renderka z wyłączonym wyostrzaniem krawędzi? chodzi mi o to, żebyś filtr zmienił na areapodobny, byle by w opisie nie było edge enhancement :) bo dziwnie się na to patrzy, jakby konwersja jpg za duża. Ale szczurek fajny :)

Napisano

no ładnie sobie tutaj speedzicie :)

Zibi: szczurek bomba! prosi się nie tylko o rig ale i o scenkę, materiały, textury etc. :]

ode mnie: Apple Powerbook

modelling time: ok 1.5h

materials: 10 min

rendering: 7 min

0ab4591c5dcebb69.jpg

Pozdrawiam

Napisano

nice, bardzo nice tweety, tylko coś Ci się DGS rozjechał na obudowie ;]

no i wrzuć claya i siateczkę :)

Napisano

bardzo fajnie wymodelowany i wyrenderenowany ! zapusc siateczke, cos klawka mi nie pasuje z tymi dziurami koło strzałek( nie wiem jak to nazwać) ale ogolnie fajna robota, swiatło to tak jak vray light wygląda :)

Napisano

Vorek: danke! need a medic! :D dgs się rozjechał bo sampling tylko 4/16. ej kurcze to tylko taki podgląd jest :]

hcpiter: siatki nie pokaże bo jest taka że aż strach sie bać.

co do dziur koło strzałek: tam powinny być dwie zaślepki (tak jest w laptopach). ogólnie to klawiatura w Apple inaczej wygląda niż tak jak u mnie, ale nie miałem dobrej referki. ot taki speed 4 fun :]

Napisano
  Cytat
hcpiter: siatki nie pokaże bo jest taka że aż strach sie bać.

pewnie robiłeś booleanem, przyznaj się ;]

Napisano

a mnie się wydaje, że takiego obiektu właśnie by nie przyjeli. Jakiś znak rozpoznawczy musi być :D ale tak btw to jak oni robią te renderki z materiałami? ręcznie czy mają jakieś makro do tego i serwer renderuje? bo chyba nie robią ręcznie każdego plik choćby .max i renderują zwykłymi kompami, to by tragicznie dużo czasu zajęło... czy może ci co tam wrzucają materiały to już dają renderka z pokazem ich wyrobu? wogóle w jaki sposo to działa?

Napisano

czak_2.5.jpg

model nie skonczony (bez brody i takie tam..), wzorowany na jakims tam modelu z doscha..

modeling: za duzo

texturing: 9sek

Napisano

może mi ktoś wyjaśnić, co się dzieje z subskrypcją tematów? a tak btw. to fajny detektyw :)

Napisano

Ot, taki speedzik

3d521d9a9d6da761.jpg

modeling+studio i światła 30 min

Materiały 2-3 min

Render głównie dla testu lakieru fortepianowego.

cdn...

Napisano

Całkiem przyjemne choć coś mi nie pasuje ze Słońcem ... brakuje mi pierścieni Saturna ... te pierścienie są pięknem i jakby wyrazem tej planety ... Saturn bez pierścieni jest słaby :( ... Uran też ma pierścienie ;) ... mimo wszystko ładny speed ;P

Napisano
  Huter napisał:
Całkiem przyjemne choć coś mi nie pasuje ze Słońcem ... brakuje mi pierścieni Saturna ... te pierścienie są pięknem i jakby wyrazem tej planety ... Saturn bez pierścieni jest słaby :( ... Uran też ma pierścienie ;) ... mimo wszystko ładny speed ;P

Chciałem zrobić pierścienie, jednak nie umiałem nałożyć na ring tej tekstury żeby to wyglądało tak jak wyglądać miało:

saturnringxo3.jpg

Napisano

w maxie zrobiłbym wąskiego plana i zwiąłbym go modyfikatorem bend. dalej nałożył texturę. jeszcze jak trzeba to bym ją obrócił o 90 stopni w osi W w opcjach textury jak trzeba.

No. ale na Softimage się nieznam :D

Napisano

czołem :)

tutaj mnie jeszcze nie bylo ;)

piesio - modeling 90 min - troche maxa ale znaczna wiekszosc to zbrushowanie

fafik.jpg

falcom- ładne renderki masz na stronie

a za linkownią trafilem na portfolio klicka - szacun men

a teraz mam pytanko do zbrushowcow- jezeli macie robic normale czy disp w zbrushu, a siatka sklada sie rowniez z trisów- po podpieciu displaca macie czyste rendery? bez baboli?

Napisano

Tak naprawde to byl tylko taki maly trening i bawienie sie materialami, dlatego 1h spedzilem na materialach. :)

A moze to dlatego ze za bardzo sie obijam... :P

Napisano

F/X

to speed modelling topic

czas jaki przeznaczyles na ustwienia swiatla, materialow, i renderu nie jest istotny ;)

fajnie by ta butelka wygladala jakbys lepiej ustawil oswietlenie w studiu

;jakis plane moglby sie odbijac

cienie zapomniales wlaczyc czy az tak podkreciles ustawienia area light ze sie zlały z podłożem?:D

Napisano

Nie wygląda na wodę... taka przezroczysta kromka chleba tostowego leży pod wiadrem.

Napisano
  Cytat
taka przezroczysta
woda pitna jest przeźroczysta

Cytat
kromka chleba tostowego leży pod wiadrem.
może wina krztałtu :D.
Napisano

Pierwsze co mi przyszło do głwoy: Scorpion z Mortal Kombat ;P ... nie wiem czemu ... może przez te oczy ;)

Napisano

FX: mi siębardzo podoba.. jako modej.. ale jako render.. to taki .. hm.. za siwy/jasny/ sam nie wiem

miles: ta woda to trochę za gęsta się wydaje

leleń : niezłe.. ale modłeś twarz trochę pomodelować.. :) bo głowa jego wszystko psuje

Napisano

leleń - masz tendencje do kwadratowych głów.

ale przynajmniej dużo ćwiczysz.

Napisano
  chveti napisał:
leleń - masz tendencje do kwadratowych głów.

ale przynajmniej dużo ćwiczysz.

no niestety :| niewiem gdzie poCUTowac, zawsze mi sie kaszani pozniej...

Napisano

leleń.. ;) nie wszystko zaczyna się modelować od boxa :D

wormsik cool ,ale te ręce też jakieś.. hm.. boxowate ;)

Napisano
  krzyhhh napisał:
leleń.. ;) nie wszystko zaczyna się modelować od boxa :D

wormsik cool ,ale te ręce też jakieś.. hm.. boxowate ;)

no wiadomo ze nie wszystko od boxa, mozna tez od cylindra :p jakos sie przyzwyczailem bo boxomodelowania, wole to wycwiczyc niz brac sie za jakies nurbsy czy inne udziwacznione sposoby ;o

Napisano

Taki sobie mazak zrobiony w 5 minut, model - 3d max, tekstury - paint :P

mazak2ry3.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

mazakjt7.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności