Orangegraphics Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 Taki wisiorek... nieprzespana nocka. modeling światło i pierdoły 2h potem puszczony render, stanowczo za długi, 4 h;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 17 Październik 2006 Share Napisano 17 Październik 2006 nie przespana noc ? Oo oż:) aha i zredukuj podpis do trzech linijek bo się tobą Leru zajmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Taki speedzik na totala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 Mydelniczka:) I zarazem moj pierwszy render mentalem ktorego nie doceniłem i chyba pobawie się nim dłużej;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 całkiem niezły materiał metalu (czyt: podziel się) jeszcze tylko dorzuć zacieki na kafelkach jakąś starą wannę pod spodem i będzie gicior :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 18 Październik 2006 Share Napisano 18 Październik 2006 tweety - Shaderek z tutoriala. Oto opis: (miał byc chrom shader z tego ale wyszlo cos innego :)) -Choose a new material in the material editor and name it “chrome”. -Next to the name click the standard swatch and choose shellac. -Click “None” next to base material and choose Raytrace. -For the diffuse use an ambient/reflective occlusion (base) shader with samples at 32, spread .9, max distance 90 and reflective checked. For the bright click the swatch at the far right and use a falloff map. Change the map to Fresnel and change the black to RGB 107, 107, 107. -Click go to parent a few times to get back to Raytrace -Go to maps and click the “None” next to reflect and use a falloff map. Change the black color to RGB 107, 107, 107 and use a Fresnel falloff type. -Click go to parent once and then click the “None” next to the Bump in the maps rollout. Choose a dent map and label it “big dents”. Change the size to 777, strength to 5 and iterations to 2. -Click “None” next to the white color and choose a dent map. Label it “small dents” and change the size to 100, strength to 3 and iterations to 1. A Wanienke durzuce i te zacieki, czemu nie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 Jeszcze jeden speed w temacie pierscien. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 19 Październik 2006 Share Napisano 19 Październik 2006 oż niezłe te błyskotki... nie jeden by dał to do finish works Oo aż dziwne że coś takiego ląduje tutaj. ładnie ładnie :) PS. DODAJMY TEŻ MINIATURKĘ DLA SPEED MODELINGU !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 No to jak ci sie podobalo to masz wiecej. Tym razem temat szczotka do wlosow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 świetny wątek! ...a oto moj debiut ;p Zrobiona juz jakiś czas temu... render vray, qmc+LC Niecałe 30 minut. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Niecałe 30 minut. Ale co render, czy modeling ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Ale co render, czy modeling ?? To i to xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Witam!! no skoro jest ten watek--> http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=31885 to nie ma prawa tutaj byc zadnych renderow :) tam wrzucajcie renderki a tutaj szare modele :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 _kuba_ : "To i to xD" oto kolejne wypociny ... tym razem zgodnie z regulaminem Her General ;D "Het" powstał w niecałe 2h... robiłem go z "głowy" wiec do perfekcji mu jeszcze brakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Bonifatz, bardzo ładna głowka zwłaszcza nos i usta. może tylko powieki zbytnio otwarte i troche wygląda jakby sie wystraszył czegoś itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Dzieki BLADE. Przydaloby sie jeszcze nad tym popracowac... moze nastepna skoncze i wrzuce do Zbrucha. _____ No to jeszcze jeden model... Felga od Renaulta robiona niecała godzine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 no no glowka piekna mozesz siatke pokazac :)?? i powiedz z czego zaczales(box, plane)?? i czy moglbys dac zblizenie na usta (ale siatke) ?? bo sa rewelacyjne jedne z lepszych jakie widzialem w moim krotkim zyciu naprawde super :) felga tez super :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Potwierdzam, główka b. ładna tak delej trzymać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 Dzieki nielot007! Troche zaskoczyłeś mnie swoim komentarzem(pozytywnie). Zaczynałem z plejna... moze przeniose heda do wipa ... zobaczymy jak bede stal z czasem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 ale naprawdę super bonifatz :) nakręć vtut przy następnej okazji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bonifatz Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 dzieki wam! :D w przyplywie wolnego czasu postaram sie zrobic jakiegos tuta. pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 20 Październik 2006 Share Napisano 20 Październik 2006 a to moje:P nie pamiętam ile nad tym sie bawiłem ,siatka jest z tego co pamiętam z maxa,bez zbrusha tym razem..ucho wyszło bleee:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 22 Październik 2006 Share Napisano 22 Październik 2006 :) Take it everywhere... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 22 Październik 2006 Share Napisano 22 Październik 2006 No, poczułem się jak w rzeczy interesujące, rzeczy zabawne. A może to próbny renderek, hmm. Przynajmniej jest zabawne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 Speed dla 3DT Wiem że dziwna :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 Troszkę mało ergonomiczna ale może byc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 23 Październik 2006 Share Napisano 23 Październik 2006 hehe dobrze że takich nie robą w realu :D (?) a model gut ( choć imo 25 min to i tak sporo jak na taką bryłę) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 to zrób to w 10 :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Toffik , lekki detal,poprawiona sylwetka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 świetne, ale trzeba było go ogolić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 24 Październik 2006 Share Napisano 24 Październik 2006 Vorek-" klijent nas paaan" , Toffik po goleniu:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 Bokser -Zbrush Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 Witam!! taki speed 30min zaczalem ze sphere'y :) chce to do mudboxa dac :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 26 Październik 2006 Share Napisano 26 Październik 2006 nielot facjata ma potencjał, jak się postarasz, całkiem fajnie może wyjsć ta zabawa w mudboxie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 Halo! SMC 122 - Ceiling Fan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 Drab nie chce byc upierdliwy ale pokazuj tutaj modele szare od renderow jest ten temat--> http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=31885 on nie zostal sworzony od tak :) tylko po to aby umieszczac tam rendery a w tym umieszcza sie modele Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 Drab nie chce byc upierdliwy ale pokazuj tutaj modele szare noo nielot... to jest najglupsza rzecz jaką tu uslyszalem i to jeszcze od ciebie:D:D wiadomo ze tu chodzi o modelling ale ladnie przedstawic model tez mozne;) zauwaz ze polowa prac ktore tu widzisz są po renderach:D pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 zauwaz ze polowa prac ktore tu widzisz są po renderach:D pozdr Potwierdzam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 noo nielot... to jest najglupsza rzecz jaką tu uslyszalem i to jeszcze od ciebie:D:D wiadomo ze tu chodzi o modelling ale ladnie przedstawic model tez mozne;) zauwaz ze polowa prac ktore tu widzisz są po renderach:D pozdr eee rendery moga byc ale clay, wiadmo ze model powinien byc przedstawiony ale bez materialow szaderow textow czysty model jak ktos chce moze byc "ladnie" wyrenderowany ale musi (?? ja tu nie rzadze wiec moze sie myle) byc clay :) bede tego bronil gdyz to nie jest speed rendering + modeling tylko speed modeling wiec jak dobrze rozumiem trzeba tu zamieszczac tylko modele, po to zostal stworzony temat o renderach aby by bylo czysciej a nie ludzie wrzucali 1%modelingu a 99% renderingu to byla parodia i mnie denerwowalo :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 27 Październik 2006 Share Napisano 27 Październik 2006 ej ej, dobra. Bylo minelo, jest specjalny watek do renderow itp, wiec od tej chwili djemy same szare rzeczy, czystem modele + ew. GI zeby mialo rece i nogi;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 28 Październik 2006 Share Napisano 28 Październik 2006 ok, to zgodnie z nowymi zasadami wrzucam tu drzewko doniczkowe :) modeling ~15min ustawienia renderu męczyłem ze dwie godziny, a i tak jest za ciemno. Nie każcie mi tego renderować jeszcze raz :/ ps. jak w zbrushu zrobić pędzel, który mi wysculptuje tak, żebym miał ostrą krawędź, a nie taką gładką jak d*** niemowlaka za przeproszeniem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 28 Październik 2006 Share Napisano 28 Październik 2006 elo a co powiecie o zrobieniu tematu "Domodeluj cos" cos podobnego jak dorysowanie ,tyle ze osoby musza pierw sie zapisac i model bedzie odwiedzal kazdego z osobna i kazdy domodeluje np. 1 budynek do calegos swiata? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Październik 2006 Share Napisano 28 Październik 2006 nieeeeeee nie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Październik 2006 Share Napisano 28 Październik 2006 Witam!! kolejny speed :) 48min :) bedzie vtutek jakby to kogos interesowalo :) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 28 Październik 2006 Share Napisano 28 Październik 2006 Do główki dolepiłem resztę :) około 1.5 godz ciałko Modo +Zbrush. nielot007-jesteś głowomaniakiem,dobra główka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 28 Październik 2006 Share Napisano 28 Październik 2006 nielot ładny zółwik.... zeet ładny bokser to ja zapodam 1,5 h zabawy, z 1 subdiv i machanie soft selecion Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Październik 2006 Share Napisano 28 Październik 2006 no rewelka kuba!! siatka maxymalnie gesta podziwiam za radzenie sobie z nia :) az mnie nagrala ochota na wymodelwoanie krolika :) zeet super boxer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 28 Październik 2006 Share Napisano 28 Październik 2006 oj oj jedziecie ostro z tymi speedami az normalnie nachodzi chec na te mudboxy i zbrushe Nielot bardzo fajny zołwik :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 28 Październik 2006 Share Napisano 28 Październik 2006 hehe dzieki nielot, dobrze że widać że to królik mial być :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 28 Październik 2006 Share Napisano 28 Październik 2006 pewnie nie jest to zbyt szybko,ale nie ma sensu robic specjalnie nowego tematu zeby pokazywac taki model :/ Modelowanie:45min Texturowanie:20min Render:30sek ;] Moje uwagi to scroll powinien miec texture w rodzaju gumowego ,ale niewiem jak ja zrobic :/ Optyka powinna sie swiecic co tez nie zrobilem bo nie wiedzialem jak :( i przy okazji prosba do was ;]jak zrobic ten material gumowy i zeby mysz swiecila? Mysz Wlaczona : Mysz wylaczona: Niechcialo mi sie szukac referek to wymodelowalem swoja :/ wiem ,wiem badziewna :P dioda w niej swieci na nieb+dioda czerw Led czego nie udalo mi sie uzyskac :( Ostatnia tez moja praca: modeling:1,5h textura:ok.10min ;] ps: nie dokonczona bo mi sie niechcialo, moze wroce kiedys do niej;] teraz cos co mnie strasznie zdenerwowalo bo mi wogole nie wyszlo tak jak chcialem :/ mial byc ninja a wyszedl taki ziomal Modeling: ok 3h :[:{ (naprawde mnie wku^^^il) nie otexturowany bo niema sensu :P ps: smieszne komentarze na temat ninja mile wwidziane :D:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi