Gość BiX Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Takie tam pierdu pierdu :) SOFT: 3Ds MAX 9 CZAS (Z TEXTURAMI, RENDER ITD) ~ 30MIN w 30min jakos trudno mi zrobic cos fajnego.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 30min bawienia się paint deformingiem w maxie 7 (miała wyjść głowa...) PS podkreślam, że to moje pierwsze podejście do paint deformingu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
odnetniN Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Bix spoko zimne powietrze jak je zrobiles? fotomontaz?;> patry no na stworka moze byc ,.....chyba ze mial to byc czlowiek :D:D to tez podobny hehe nie zartuje pierwszy raz zawsze jest trudny i nie najlepiej wychodzi PS;ale tak jak mowie monster(podobny do spasionego diabla) moze byc :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 patry bardzo fajna glowka rogi mogles sobie darowac nos bardzo ladny usta mogles jeszcze troche pomeczyc :) ogolnie duzy + ;) ja jakos nie moge skumac tego paint def..... nie podchodzi mi juz wolabym exportowac do mudboxa albo zbrusha(ktorego sie ucze i juz cos tam kumam) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Bokser po sparingu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 30 Październik 2006 Share Napisano 30 Październik 2006 Ładna speedowo-modelingowa scenka, taka prosta, fajne ujęcie. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 _kuba_-dzięki , Chcę zrobić jakieś 3 renderki tej sceny , które wyglądałyby jak czarno białe fotki zrobione przez fotoreportera. Ale chyba będę musiał dodać drugiego boksera lub sędziego, może nawet trzy postacie jednocześnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Lampki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 31 Październik 2006 Share Napisano 31 Październik 2006 ładne.. ale od kiedy jest dział z testowymi renderami ..to.. POMYLIŁEŚ WĄTKI ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 modeling złotego koła około 1h, wszystko inne razem 2h około. ps. zauważyliście że jak tylko powstał speed rendering to ten wątek jakby wygasł? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 maczuga - b. ładnie, szczególnie ta rozmazana kaustyka super wygląda Nauka paint deformingu część 2 :) Tym razem 35min (o 5min więcej niż poprzednio :)) PS zaczynałem od sphere'y ze 128 segmentami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BiX Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 Bix spoko zimne powietrze jak je zrobiles? fotomontaz?;> Ano normalnie :) W Maxie.... Zrobilem Gizmo z efektem FOG i tyle.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 patry - to Oleksy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 pikSar - niewiem, nie korzystałem z żadnych referek :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 bardziej kaczorków przypomina :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 patry zrób sobie jakąś główkę bez zarysów a nie ze sphere'a bo to nie wygląda za dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 Zupameen! 35 minut, przypominam sobie jak to się robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 Taka surowa główka ,ćwiczonko w ZBrushu. Wymodelowana w całości w ZB z boxa ,funkcja edge loop i move. około 1 godz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 RA: hyhy no znaczek "super" już masz.. teraz trza "men'a " zrobić ;) zeet: łaał . zrób kiedyś tutoriala.. najlepiej video.. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 1 Listopad 2006 Share Napisano 1 Listopad 2006 krzyhhh -tutki w przygotowaniu . I jeszcze dyńka na dobranoc :) Modo +ZB jakieś 30 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSn4k3 Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 Fajne fajne;] Ja dzisaj nie mialem netu przez 40 min i prawie cos wymodelowalem;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeet Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 Ćwiczonko 2 model w całości w Zbrush -z boxa 30min bo bez uszu :) I odrobina detalu poprawki w Modo -dodane uszy i otwory w nosie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Muzzy Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 pierwsze zmagania z Blenderem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BLADE Napisano 2 Listopad 2006 Share Napisano 2 Listopad 2006 Muzzy, ładna felga :) widze że nasze grono blenderowiczów sie powiększa :) tak trzymaj :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 15 min z modelu Maxa1989 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SUPER_OkO Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 15minut to chyba na 2 raczki ;] Bys zaczal sie wkoncu zajmowac normalnymi rzeczami w zyciu jak kopanie rowow a nie tylko modelowanie i modelowanie. PS. Moze i tlusciej wyglada niz jego luba ale za to chyba bardziej kobieco. Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 Ło Klicek, czy to ta babka z demoreala :) ?? bardzo ładnie wyglada :) no nie doczytałem to ta główka, super, co znaczy te pare kliknięć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 a tutaj człowieczek :) od razu dodam że bazowy model nie był mój, ściągnąłem go gdzieś tam z netu tak dawno że nawet nie pamiętam skąd, ja go tylko obrobiłem w zbrushu. Mimo tego że go nie modelowałem w pełni sam uznałem że warto wrzucić :) a nie chcęz tym iść do galerii bo tam by były cuda na kiju z tą sprawą o ściągniętych modelach. Czas około 3-4h łącznie, bo robiłem w wolnych chwilach przez 2 dni. proszę o konstruktywną krytykę :) @edit miałem dodać że model ma około 30k poly Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peterr Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 hee to co mamy oceniać jak model nie twój :P co dorobiłeś ??:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 podpakowałem go, bo taki chudy był i w niektórych miejscach zwisała mu skóra :) uwidoczniłem też miesnie których nie było na bazowym modelu, a w maxie poprawiłem pare błędów natury siatkowej :) ps teraz sobie uświadomiłem że ma za mały łeb :/ zostawić czy powiększać? i jeszcze chciałem dodać że jeszcze trochę za słaby jestem żeby samemu wymodelować model człowieka, to bawię się modelami ściągniętymi z netu jednocześnie ucząc się anatomii :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 Główka w zbrushu nr 1 :) (25min) Kurde, fajny ten zbrush, teraz już nigdy nie będę używał paint deformingu w maxie :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 patry.. oszczędź nam takich widoków... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 fajnie fajnie patry miales jakas baze ?? czy robiles z boxa/sphere ?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 krzyhhh - no wiesz, zbrusha mam dopiero od 2 dni więc wiesz... :) nielot007 - dzięki :* Baze?? tzn. referke?? Jeśli o to Ci chodzi to wszystko z głowy modelowałem (bez żadnych referek) Robiłem ze sphere (z boxa trudno coś wycisnąć :/) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JmTm00 Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 patry -> chodziło nie o to ile masz program tylko jak widzisz świat chyba ;) a ja tak nietypowo ;) - 20 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cerebrate Napisano 3 Listopad 2006 Share Napisano 3 Listopad 2006 to moze ja teraz :) - modeling w jakieś 5-6 minut. godzej z mapowaniem (texture mialem gotową) bo jak widać w jednym miejscu sie źle łączy za jakiś czas coś wymysle co z tym zrobić. a w tym czasie obadajcie i moze mi coś szybciej podsuniecie :D rozłożone a teraz złożone :) siateczka z meshsmofem 3 części tworzą jedną nierozerwalną całość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 3h :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 JmTm00: Ten budenek fajnie dość realnie.. ale ciut za płasko Cerebrate: ciekawe :) hm.. takie cośma prawo istnieć w rzeczywistości ? :] Master .. oż :))) dawaj videotutoriala :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 krzyhhh, te drewniane pierścienie mogą istnieć w rzeczywistości, nie pamietam teraz nazwy tej konstrukcji ale wiem że jak rozerwiesz jeden pierscien to pozostałe dwa też nie będą w kupie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 master - buty mu odwrotnie założyłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cerebrate Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 takie coś ma prawo istnieć w naturze. a powiem wam ze mój wujek (75letni dziadek) wyrzeźbił coś takiego z kawałeczka drewna - rozmiar to 6 cm wysokości i nie da się tego rozłożyć. :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 Główka w zbrushu #2 (30min) Zaczynałem od sphere'y Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 patry może staraj się bardziej uzyskać kształt głowy niz spcherze dorabiać usta, nos i uszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 Zaczynałem od sphere'y Nigdy bym nie wpadł ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 W ten sposób to tylko oleksego zrobisz :* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 patry zaśmiecasz wątek, te twoje "głowy" są paskudne tu ma być speed modeling a nie szajs modeling Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzyhhh Napisano 4 Listopad 2006 Share Napisano 4 Listopad 2006 yhm ma prawo istnieć .. ale jak się wyrzeźbi już takie.. :) bo raczej tego poskładać się nie da :] piksar : właśnie coś takiego miałem na myśli w moiej poprzedniej wypowiedzi ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cerebrate Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 yhm ma prawo istnieć .. ale jak się wyrzeźbi już takie.. :) bo raczej tego poskładać się nie da :] piksar : właśnie coś takiego miałem na myśli w moiej poprzedniej wypowiedzi ;) uwierz ze jest to mozliwe do wyżeźbienia bo mam to właśnie w ręku - jest z drewna, są 3 całe kawałki a nie da sie ich rozłączyć :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cojots Napisano 5 Listopad 2006 Share Napisano 5 Listopad 2006 Beryl wz. 96 1h 15min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi