Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Cześć.

W sumie jednodniowy speed w ramach nauki modelowania.

PSP - wiem że jest kilka błędów, ale wystarczy mi jak ktoś napisze że jest w miare ok ;).

psp1a.th.jpg

psp2c.th.jpg

psp3.th.jpg

Napisano

Witam wrzucam glowe robocika ktorego gdy znajde chwile mam w planie dokonczyc.

Całosc bedzie w klimacie złomiastym czyli rdza itp.

Tło bedzie tez mialo cos z tym wspolnego;]

(ps ale najpierw dokoncze poprzednie prace)

Pozdrawiam

Napisano (edytowane)

Splajnów nie muszę używać bo mam blendera który w normalnym poly modelingu ma wszystko to za co ludzie lubią splajny :)

Edytowane przez Ex3
Gość User190
Napisano

chyba chodziło Ci o topologię ;)

Napisano

1j9u6r.jpg

Siedziało mi to w głowie. Nie wiem czy to wymyśliłem, czy gdzieś widziałem, ale fajna zabawa podczas modelowania ^ ^ No i będzie co animować... =]

Napisano

ojnv3o.jpg

Tak dla zobaczenia, czy pamiętam jak się modeluje... o.o Czy nos jest w porządku? Nigdy nie potrafiłem go modelować, a ostatnio znalazłem fajny sposób.

Napisano

Jeśli mierzyłeś w realistyczną anatomię...to nie wiem po co ten pośpiech i brak refek...właściwie bardzo daleko mu do człowieka. Mógłbyś z tego wyciągnąć jakąś fajną toonkową mordkę.

Gość fishinthewater
Napisano

W ramach obecnej edycji speed modellingu na portalu 3dm3.com

Temat 'Washing Machine'

Model ze zwykłym kolorkami diffuse

Modeling time: 75min

Texturing time: 10 min

Rendering time: 3 min

Software: Max 10

cyclop02.jpg

cyclop04.jpg

Napisano

Bardzo fajny pomysł, ale model nierówny. Na tych rurkach widać ostre załamania, a masz sporo poprzecznych loopów "po prostej" - wykorzystaj je do zaokrąglenia zgięć. Malutkie loopy dookoła "bębna" będziesz extrudował? Na ząbkach też jest sporo niewykorzystanych poly, kółka bardzo okrągłe w porównaniu do reszty modelu. Bardzo fajny pomysł, podciągnij to, jeszcze, będze super :)

Pozdrawiam.

Napisano

_Arti_ fajny koncept, weź dopracuj troche i będzie git malina.

taka mała sugestia - może zamiast tego czerwonego - daj jakies mechaniczne częsci ?

Gość fishinthewater
Napisano
Sebastian Ozga

Bardzo fajny pomysł, ale model nierówny. Na tych rurkach widać ostre załamania, a masz sporo poprzecznych loopów "po prostej" - wykorzystaj je do zaokrąglenia zgięć. Malutkie loopy dookoła "bębna" będziesz extrudował? Na ząbkach też jest sporo niewykorzystanych poly, kółka bardzo okrągłe w porównaniu do reszty modelu. Bardzo fajny pomysł, podciągnij to, jeszcze, będze super :)

Pozdrawiam.

Seba,

poprawiłem to o czym pisałeś - wężyki i ząbki. W puli są 2h ja wykorzystałem już 90 min i chyba nie będę już nic zmieniał a robiłem to w przerwach w pracy.

Te lupy na bębnie to efekt chamferowania dwóch krawędzi. Może kiedyś jeszcze podrasuje tego Cyclopa ale to już poza konkursem ;)

Dzięki za coment!

Pozdrawiam.

85344470.jpg

Gość fishinthewater
Napisano

Pewnie i lepiej ale czy mi się będzie chciało usiąść drugi raz do tego. Czas jest do niedzieli do 12 więc może się skuszę. Póki co Piątek, więc trzeba się trochę rozerwać.

Pomyśle jutro :)

Pozdrawiam

Gość fishinthewater
Napisano

Runeth

Wklejaj obrazki albo miniaturki bo nie każdemu się chce klikać na linki.

Może zacznij od czegoś prostszego...anatomia jest za ciężka jak na początek z 3d

Pozdrawiam i powodzenia.

Napisano

Bardzo szybki model na postawie speedpaintu Sebela link mam nadzieję że się nie pogniewa za taką profanację jego obrazka.

speed.png

Napisano

kran z refek Armatury Kraków, do wizki na oglądanie z daleka, czas modelowania 15 minut :) Teraz tylko mała poprawka do zrobienia :)

dharmacran.gif

Napisano

Georgas: Już nie przesadzaj :P Się rozwijam w swoim kierunku bo z modelowania wymiataczem nie jestem.

Prosta bateria, do tej samej wizki, tyle że na ścianę nie do bidetu, 20 min

batw.gif

Gość fishinthewater
Napisano

Kraniki calkiem spoko.

to ja dodam swojego speeda zrobionego w robocie podczas przerw...wiertarka w ramach kolejnego speed modelingu na 3dm3.com

drillclay1.jpgdrillwire.jpg

Gość fishinthewater
Napisano

soafa z tutka CgArena

3 dni po 2godzinki

sofa01b+wire.jpg

sofa01a.jpg

Gość fishinthewater
Napisano

Kolejny speed z portalu 3dm3.com

Retro blender

Modeling time: 70 min

Texturing time: 10 min

Rendering time: 0,5 min

Software: Max 2009

05.jpg

02+wire+clay.jpg

07.jpg

08.jpg

Gość fishinthewater
Napisano

Indian fotelik calkiem elo. Zastanawiam sie tylko jak by tak ktos na niego usiadl to czy by sie do tylu nie wywrocil albo nie polamal tych cienkich nozek...no chyba ze to mocna stalowa konstruckja.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj więcej Polityka prywatności