Gość BiX Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 Takie tam pierdu pierdu :) SOFT: 3Ds MAX 9 CZAS (Z TEXTURAMI, RENDER ITD) ~ 30MIN w 30min jakos trudno mi zrobic cos fajnego.. :)
patry Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 30min bawienia się paint deformingiem w maxie 7 (miała wyjść głowa...) PS podkreślam, że to moje pierwsze podejście do paint deformingu :)
odnetniN Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 Bix spoko zimne powietrze jak je zrobiles? fotomontaz?;> patry no na stworka moze byc ,.....chyba ze mial to byc czlowiek :D:D to tez podobny hehe nie zartuje pierwszy raz zawsze jest trudny i nie najlepiej wychodzi PS;ale tak jak mowie monster(podobny do spasionego diabla) moze byc :P
nielot007 Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 patry bardzo fajna glowka rogi mogles sobie darowac nos bardzo ladny usta mogles jeszcze troche pomeczyc :) ogolnie duzy + ;) ja jakos nie moge skumac tego paint def..... nie podchodzi mi juz wolabym exportowac do mudboxa albo zbrusha(ktorego sie ucze i juz cos tam kumam) pozdro
kubi Napisano 30 Październik 2006 Napisano 30 Październik 2006 Ładna speedowo-modelingowa scenka, taka prosta, fajne ujęcie. :)
zeet Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 _kuba_-dzięki , Chcę zrobić jakieś 3 renderki tej sceny , które wyglądałyby jak czarno białe fotki zrobione przez fotoreportera. Ale chyba będę musiał dodać drugiego boksera lub sędziego, może nawet trzy postacie jednocześnie .
krzyhhh Napisano 31 Październik 2006 Napisano 31 Październik 2006 ładne.. ale od kiedy jest dział z testowymi renderami ..to.. POMYLIŁEŚ WĄTKI ;)
maczuga Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 modeling złotego koła około 1h, wszystko inne razem 2h około. ps. zauważyliście że jak tylko powstał speed rendering to ten wątek jakby wygasł? :)
patry Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 maczuga - b. ładnie, szczególnie ta rozmazana kaustyka super wygląda Nauka paint deformingu część 2 :) Tym razem 35min (o 5min więcej niż poprzednio :)) PS zaczynałem od sphere'y ze 128 segmentami
Gość BiX Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 Bix spoko zimne powietrze jak je zrobiles? fotomontaz?;> Ano normalnie :) W Maxie.... Zrobilem Gizmo z efektem FOG i tyle.. :)
patry Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 pikSar - niewiem, nie korzystałem z żadnych referek :P
chveti Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 patry zrób sobie jakąś główkę bez zarysów a nie ze sphere'a bo to nie wygląda za dobrze.
RA Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 Zupameen! 35 minut, przypominam sobie jak to się robi.
zeet Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 Taka surowa główka ,ćwiczonko w ZBrushu. Wymodelowana w całości w ZB z boxa ,funkcja edge loop i move. około 1 godz.
krzyhhh Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 RA: hyhy no znaczek "super" już masz.. teraz trza "men'a " zrobić ;) zeet: łaał . zrób kiedyś tutoriala.. najlepiej video.. :)
zeet Napisano 1 Listopad 2006 Napisano 1 Listopad 2006 krzyhhh -tutki w przygotowaniu . I jeszcze dyńka na dobranoc :) Modo +ZB jakieś 30 min.
SSn4k3 Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Fajne fajne;] Ja dzisaj nie mialem netu przez 40 min i prawie cos wymodelowalem;p
zeet Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Ćwiczonko 2 model w całości w Zbrush -z boxa 30min bo bez uszu :) I odrobina detalu poprawki w Modo -dodane uszy i otwory w nosie
BLADE Napisano 2 Listopad 2006 Napisano 2 Listopad 2006 Muzzy, ładna felga :) widze że nasze grono blenderowiczów sie powiększa :) tak trzymaj :)
SUPER_OkO Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 15minut to chyba na 2 raczki ;] Bys zaczal sie wkoncu zajmowac normalnymi rzeczami w zyciu jak kopanie rowow a nie tylko modelowanie i modelowanie. PS. Moze i tlusciej wyglada niz jego luba ale za to chyba bardziej kobieco. Pzdr
kubi Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Ło Klicek, czy to ta babka z demoreala :) ?? bardzo ładnie wyglada :) no nie doczytałem to ta główka, super, co znaczy te pare kliknięć
maczuga Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 a tutaj człowieczek :) od razu dodam że bazowy model nie był mój, ściągnąłem go gdzieś tam z netu tak dawno że nawet nie pamiętam skąd, ja go tylko obrobiłem w zbrushu. Mimo tego że go nie modelowałem w pełni sam uznałem że warto wrzucić :) a nie chcęz tym iść do galerii bo tam by były cuda na kiju z tą sprawą o ściągniętych modelach. Czas około 3-4h łącznie, bo robiłem w wolnych chwilach przez 2 dni. proszę o konstruktywną krytykę :) @edit miałem dodać że model ma około 30k poly
peterr Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 hee to co mamy oceniać jak model nie twój :P co dorobiłeś ??:P
maczuga Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 podpakowałem go, bo taki chudy był i w niektórych miejscach zwisała mu skóra :) uwidoczniłem też miesnie których nie było na bazowym modelu, a w maxie poprawiłem pare błędów natury siatkowej :) ps teraz sobie uświadomiłem że ma za mały łeb :/ zostawić czy powiększać? i jeszcze chciałem dodać że jeszcze trochę za słaby jestem żeby samemu wymodelować model człowieka, to bawię się modelami ściągniętymi z netu jednocześnie ucząc się anatomii :)
patry Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 Główka w zbrushu nr 1 :) (25min) Kurde, fajny ten zbrush, teraz już nigdy nie będę używał paint deformingu w maxie :*
nielot007 Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 fajnie fajnie patry miales jakas baze ?? czy robiles z boxa/sphere ?? pozdro
patry Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 krzyhhh - no wiesz, zbrusha mam dopiero od 2 dni więc wiesz... :) nielot007 - dzięki :* Baze?? tzn. referke?? Jeśli o to Ci chodzi to wszystko z głowy modelowałem (bez żadnych referek) Robiłem ze sphere (z boxa trudno coś wycisnąć :/)
JmTm00 Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 patry -> chodziło nie o to ile masz program tylko jak widzisz świat chyba ;) a ja tak nietypowo ;) - 20 min
Cerebrate Napisano 3 Listopad 2006 Napisano 3 Listopad 2006 to moze ja teraz :) - modeling w jakieś 5-6 minut. godzej z mapowaniem (texture mialem gotową) bo jak widać w jednym miejscu sie źle łączy za jakiś czas coś wymysle co z tym zrobić. a w tym czasie obadajcie i moze mi coś szybciej podsuniecie :D rozłożone a teraz złożone :) siateczka z meshsmofem 3 części tworzą jedną nierozerwalną całość.
krzyhhh Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 JmTm00: Ten budenek fajnie dość realnie.. ale ciut za płasko Cerebrate: ciekawe :) hm.. takie cośma prawo istnieć w rzeczywistości ? :] Master .. oż :))) dawaj videotutoriala :*
maczuga Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 krzyhhh, te drewniane pierścienie mogą istnieć w rzeczywistości, nie pamietam teraz nazwy tej konstrukcji ale wiem że jak rozerwiesz jeden pierscien to pozostałe dwa też nie będą w kupie.
Cerebrate Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 takie coś ma prawo istnieć w naturze. a powiem wam ze mój wujek (75letni dziadek) wyrzeźbił coś takiego z kawałeczka drewna - rozmiar to 6 cm wysokości i nie da się tego rozłożyć. :D
patry Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Główka w zbrushu #2 (30min) Zaczynałem od sphere'y
kubi Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 patry może staraj się bardziej uzyskać kształt głowy niz spcherze dorabiać usta, nos i uszy.
arcade Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 Zaczynałem od sphere'y Nigdy bym nie wpadł ;)
Master Kiełbaster Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 W ten sposób to tylko oleksego zrobisz :*
piksar Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 patry zaśmiecasz wątek, te twoje "głowy" są paskudne tu ma być speed modeling a nie szajs modeling
krzyhhh Napisano 4 Listopad 2006 Napisano 4 Listopad 2006 yhm ma prawo istnieć .. ale jak się wyrzeźbi już takie.. :) bo raczej tego poskładać się nie da :] piksar : właśnie coś takiego miałem na myśli w moiej poprzedniej wypowiedzi ;)
Cerebrate Napisano 5 Listopad 2006 Napisano 5 Listopad 2006 yhm ma prawo istnieć .. ale jak się wyrzeźbi już takie.. :) bo raczej tego poskładać się nie da :] piksar : właśnie coś takiego miałem na myśli w moiej poprzedniej wypowiedzi ;) uwierz ze jest to mozliwe do wyżeźbienia bo mam to właśnie w ręku - jest z drewna, są 3 całe kawałki a nie da sie ich rozłączyć :D
Rekomendowane odpowiedzi