Yoa Napisano 4 Sierpień 2013 Share Napisano 4 Sierpień 2013 Kiciputku, obserwuję Twojego bloga, kilka razy komentowałam i w sumie nie napiszę nic nowego - ogromnie lubię Twoje prace, wiesz, co rysujesz, wyciągasz wnioski, masz przeuroczą kreskę (choć praca z pierwszej strony do uroczysz nie należy). Lubię Twój styl i dobór kolorów. Leży to w moim poczuciu estetyki. Dziś rzuciłam kilkoma pracami Twoimi swojej znajomej, która też czasami coś mazia i też była zachwycona. Laska z ostatniej pracy wygląda na taką ufną dziewoję, bardzo przyjemną. Dobrze, że prace oddają charakter postaci, to wielki plus! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 5 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 5 Sierpień 2013 Wow, Yoa, dzięki :) Każdy odzew, tu, na forum, daje mi mega pozytywnego kopa do pracy, kiedy po całym dniu męczenia zleceń mam ochotę rzucić metaforyczne kredki w kąt i zająć się na przykład lepieniem garnków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 28 Sierpień 2013 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2013 Praca nad komiksem o Tequili jest bardzo przyjemna, ale niestety sprawia, że mało ostatnio tworzę prac, którymi mogłabym się dzielić w sieci - a jak wiadomo, feedback zawsze bardzo motywuje i daje kopa. Na szczęście od czasu do czasu trzeba też robić jakieś grafiki promocyjne, jak na przykład ten concept: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 9 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2013 Coś co miało być i być może będzie stroną komiksu. Ołówek plus szarości z photoshopa: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SammaeL Napisano 9 Wrzesień 2013 Share Napisano 9 Wrzesień 2013 No panie ołówek to twój żywioł widzę :D Ekstra ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 24 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 24 Wrzesień 2013 *pani ;D Ok, to lecę z małym updatem. Najpierw kilka kadrów i konceptów do Tequili: Zleconko na header do strony (Tequila tu jest na życzenie zleceniodawcy ofc): Taki śmieszny challenge z tumblra, przez 16 dni rysowałam codziennie co mam na sobie: 25 essential expressions challenge: Szkice: Zlecenie z deviantarta: I Maligna z Sandmana, prezent dla koleżanki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucek Napisano 24 Wrzesień 2013 Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Nie mam pytań. Super styl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinokio Napisano 24 Wrzesień 2013 Share Napisano 24 Wrzesień 2013 To co wyżej, ta teczka powinna milczeć, nie ma co komentować. Oglądając czuje się jak 4 letnie dziecko wlepione w bajkę, a szczena opada coraz niżej :) Obserwuję twojego bloga i czekam na kolejne uploady! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 26 Wrzesień 2013 Share Napisano 26 Wrzesień 2013 A ja wlasnie zdecydowanie bardziej wole Twoje kolorowe rzeczy, niz te czarnobiale digitalowe czy olowkowe prace. W tych paskach komiksowych na swoim blogu, uzywasz takiej fajnej ograniczonej skali szarosci, i tez kontury sa takie bardzo konkretne , dzieki czemu calosc jest przejrzysta i fajnie wyglada. Natomiast w ilustracjach, czy np w barwach biedy, mam wrazenie ze uzywasz calej skali czarosci, od 100 czerni do 100 bieli, a ciekawa jestem jak by Ci szlo jakbys czasem ograniczyla troche zakres uzywanego waloru - czyli np. grafika "prawie cala biala", bo zwykle chyba tak robisz grafiki, ktore sa czesto jakos w okolicach 50% szarosci, ale dodajesz do nich troche 100 procentowej czerni i kilka takich 100 procentowo bialych blikow,szczegolnie na oczach :D to się fajnie sprawdza przy takich czystych paskach komiksowych, ale przy ilustracjach to zachęcałabym Cię do poeksperymentowania z walorem. Moga wyjsc ciekawe efekty :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 27 Wrzesień 2013 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2013 No i kurcze, widzisz, Ty masz to jakoś w głowie teoretycznie rozpracowane, a ja działam na ślepo i intuicyjnie. Teraz mi to poukładałaś sensownie w głowie i faktycznie, warto będzie w ten sposób pokombinować. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 4 Listopad 2013 Autor Share Napisano 4 Listopad 2013 Okładka Tequili (premiera zapowiedziana - 10 grudnia): Typografia na okładce to zasługa Michała Oracza. I coś ze środka: Tutaj pierwsza strona z mojego komiksu na konkurs na króką formę w Łodzi: Według scenariusza Dominika Szcześniaka. Komiks dostał wyróżnienie. Całość tutaj: http://kiciputek.blogspot.com/2013/10/pan-tu-nie-sta.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 4 Listopad 2013 Share Napisano 4 Listopad 2013 aww super, nie mogę się doczekać Tequili :D A będzie wersja na ipada może? :O pytałam na FB ale nikt mi nie odpisał xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kalberos Napisano 4 Listopad 2013 Share Napisano 4 Listopad 2013 Gratki:D ale mi to jakoś nie siada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 4 Listopad 2013 Autor Share Napisano 4 Listopad 2013 Telthona, o, to Ty pytałaś :) Właśnie czytałam ten komentarz i sama się zastanawiałam. Kiedyś coś Łukasz wspominał o wersji elektronicznej, podpytam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Nooo, w końcu! Okładka świetna. Dorzuciłem się do kampanii crowdfundingowej, nie mogę sie doczekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 5 Listopad 2013 Share Napisano 5 Listopad 2013 Genialnie rysujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 masz talent, SUPER kreska : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 Świetne komiksy. Sama wymyślasz historię czy według czyjegoś scenariusza? W epizodzie z rastafarem genialna kombinacja treści tekstu z treścią obrazka. Tylko ta butelka jakoś zbyt ostentacyjnie wkomponowana w ostatnim, ale pewnie sponsor sobie tak zażyczył? Szkoda że nie robiłaś okładki bo odstaje stylem od reszty, bardzo dziwnie powyginane kończyny, i cieniowanie rekina ma zbyt rozmyte gradienty w porównaniu do reszty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 6 Listopad 2013 Autor Share Napisano 6 Listopad 2013 Dziękuję wszystkim :) Aniu, ale to właśnie ja robiłam okładkę :D Co do scenariusza, pisze go Łukasz Śmigiel, a butelka na ostatnim kadrze prologu ma być nawiązaniem do imienia głównej bohaterki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 6 Listopad 2013 Share Napisano 6 Listopad 2013 A sory, powinnam dokładniej czytać. Jakoś przeskoczyłam słowo Typografia w zdaniu o Michale Oraczu pod obrazkiem. Nie zmienia to wykręconego ramienia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 8 Listopad 2013 Share Napisano 8 Listopad 2013 @Kiciputek Sympatyczne rysunki, szczególnie ten podwodny. Przy ostatnim jednak zabolała mnie perspektywa, bryły ci się rozjechały, popracuj nad tym proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 8 Listopad 2013 Autor Share Napisano 8 Listopad 2013 @n-pigeon No nie ma co ukrywać, perspektywa się sypła. Okazało się, że jednak robię ten komiks właściwie w ostatniej chwili i musiałam pracować w takim tempie, że wszystko mi migotało przed oczami. Chciałam tego w ogóle nie wysyłać i schować gdzieś do szuflady, ale szkoda mi było scenariusza Dominika, bo był świetny - no i poszło tak jak jest, więc w takiej formie wrzucam. Raczej nie ma sensu poprawiać go teraz, już po fakcie ;) Raczej trzeba po prostu pamiętać, żeby rezerwować sobie więcej czasu na następne konkursy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 10 Listopad 2013 Autor Share Napisano 10 Listopad 2013 Jedna z ilustracji do nowej książki Marty Kisiel-Małeckiej, którą wydawca pozwolił mi już opublikować: I speedpaint, który powstał dlatego, że naprawdę, naprawdę musiałam narysować coś innego niż Tequila: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 27 Listopad 2013 Autor Share Napisano 27 Listopad 2013 Kolejna ilustracja do "Nomen Omen": Kilka następnych kadrów z "Tequili": I okładka powieści o Tequili, którą robiliśmy razem z moim chłopakiem. Pół akryl pół digital :) No i jeszcze wygrzebałam ostatnio na dysku moje zmagania ze studium martwej natury. Sprzed czterech lat, jeszcze z czasów liceum. Trochę słaba jakość - nawet nie pamiętam, czy to był skan czy fotka: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
saharaam Napisano 27 Listopad 2013 Share Napisano 27 Listopad 2013 Kolorowy tiger aż prosi się o głębię... :D Ale kolory cud miód i orzeszki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 świetna jest ta ilustracja z tygrysem :) swietne połączenie akryli i digitalu :3 hehe już niewiele czasu do premiery zostało, prawda? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 Prawda prawda :) Dziesiątego grudnia leci do drukarni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
COR Napisano 29 Listopad 2013 Share Napisano 29 Listopad 2013 Okladka jest swietna! Gratuluje:) juz teraz widać ze postaci "chwytają". Jedno co mnie razu (o dziwo) to cycki pani w samochodzie, wyskakują aż za bardzo;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 29 Listopad 2013 Autor Share Napisano 29 Listopad 2013 Scena polegała na tym, że dziewczyna pochylała się w drzwiach taksówki, a taksówkarz przez kilka akapitów rozwodził się w myślach nad jej biustem ;) Także starałam się meritum sprawy maksymalnie podkreślić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 16 Styczeń 2014 Autor Share Napisano 16 Styczeń 2014 Tequila skończona, więc mogłam się wziąć wreszcie za rysowanie czegokolwiek innego :) http://fc00.deviantart.net/fs71/i/2014/002/f/2/happy_wintertime_by_beiibis-d6yo6d5.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emenems Napisano 16 Styczeń 2014 Share Napisano 16 Styczeń 2014 świetna kreska, miód dla oka... :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiao Napisano 17 Styczeń 2014 Share Napisano 17 Styczeń 2014 Świetne prace! Jedynie patrzeć i podziwiać, gratulacje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BetiiX Napisano 17 Styczeń 2014 Share Napisano 17 Styczeń 2014 ubostwiam twoj styl, concepciki postaci swietne. co do strony z Tequili - co tam robi Remi ;)? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 4 Luty 2014 Autor Share Napisano 4 Luty 2014 Dzięki wszystkim :) No to lecę z uaktualnianiem dalej: To ostatnie to moja fantazja na temat obrazu Winterhaltera ;) http://www.artrenewal.org/artwork/680/680/14209/alexandra,_princess_of_wales-large.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
n-pigeon Napisano 6 Luty 2014 Share Napisano 6 Luty 2014 Najważniejsza rzecz, bo to mnie najbardziej boli kiedy patrze na te prace. Zacznij studiować podstawowe bryły. Głównie z fotorefkami, szczególnie akty bo jako komiksiara najwięcej życia spędzisz przy postaciach i musisz się oswoić z subtelnością form ludzkiego ciała, ale jakieś bardziej kanciaste tematy będą zalecane. Aktualnie, formy oświetlasz na wyczucie, ale ostatecznie na chybił trafił, rozwijanie wyczucia jest ważne, ale te wyczucie potrzebuje najpierw solidnych danych na których może pracować. Nauka przed praktyką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 7 Luty 2014 Autor Share Napisano 7 Luty 2014 Dzięki n-pigeon! Z tym, że akurat takich ćwiczeń mi nie brakuje, chociaż nie z fotorefek, a z natury, bo na studiach krzywo u nas patrzą na fotorefki i na wszystkich zajęciach rysujemy z modela. Także praktyka swoją drogą, na własną rękę, a naukę mam na codzień praktycznie cały tydzień. Może niekoniecznie jeszcze widać, jak to się przekłada, ale od trzech lat nad podstawami pracuję intensywnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Riko Napisano 7 Luty 2014 Share Napisano 7 Luty 2014 O, jakieś nowości :) Podoba mi się bardzo. Wrzuć obraz capoeirowy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
telthona Napisano 7 Luty 2014 Share Napisano 7 Luty 2014 a mi się bardzo kolory podobają w tym ostatnim :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz_s Napisano 11 Luty 2014 Share Napisano 11 Luty 2014 oglądałem twoje prace zanim trafiłaś na maxa 3d, wiec od razu zauważyłem jak się pojawiłaś :) fajnie ps. powrzucaj więcej obrazków z cyckami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 29 Listopad 2014 Autor Share Napisano 29 Listopad 2014 Hej, trochę mnie tu nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jankazmierczuk Napisano 29 Listopad 2014 Share Napisano 29 Listopad 2014 Bardzo podoba mi się praca wykonana tuszem. Widać, że masz pewną rękę, czego Ci zazdroszczę;) No i kolory super są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soulinka12 Napisano 6 Grudzień 2014 Share Napisano 6 Grudzień 2014 Kiciputek bardzo fajnie się rozwijasz :) super kreska ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 15 Grudzień 2014 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2014 Kiciputek Dziękuję za miłe słowa :) Lecimy dalej: Szybkie ćwiczenie: Mały mix Battlestar Galactica i Stargate, prezent dla koleżanki: Kolejny fanart do Frozen, tym razem nawiązanie do obrazu Bouguereau I następny portret na zamówienie: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 17 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2015 No to update: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinusoida Napisano 17 Styczeń 2015 Share Napisano 17 Styczeń 2015 Ostatnia praca bardzo mi się podoba :). A konkretnie kolor, światło i ten grymas. Co to za pędzelek/ustawienie/program? Bardzo fajną ma fakturkę, lubię takie lekkie ziarno. Czy to może na koniec dodany jakiś filtr imitujący płótno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 17 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2015 Nałożyłam teksturę imitującą płótno, a poza tym używam takich fajnych brushy: http://www.deviantart.com/art/My-Brushes-424639896 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sinusoida Napisano 17 Styczeń 2015 Share Napisano 17 Styczeń 2015 Dobra, a teraz "słuchaj" tego :D. Ale się nie śmiej... Otóż chciałem napisać w komentarzu wyżej, że Twój styl trochę przypomina mi styl loish,, troszkę Daniela Grzeszkiewicza.... No i trochę takiej dziewczyny.... (chodziło mi o Ciebie, ale nie mogłem sobie przypomnieć nicku z deva). I teraz z ciekawości sobie kliknąłem w Twojego DA i patrzę, że ta dziewczyna to Ty :D. Nie wiem też, czy czasem nie łączy Ciebie coś "więcej" z Danielem :D, coś mi się wydaje, że jesteś jego dziewczyną, żoną, koleżanką czy coś w ten styl. Widziałem też kiedyś Twoją pracę w empiku, z takim tygrysssem :). No i to tyle. Fajnie, że tu jesteś :). Zajrzyj czasem do mojej teczki i sypnij jakąś radą proszę :D. PS: Dzięki za pędzelki :). Obecnie mam masę (pędzli) i muszę je sobie jakoś ogarnąć :D. Najgorsze, że nie umiem ich przesuwać i grupowo kasować :D. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 17 Styczeń 2015 Autor Share Napisano 17 Styczeń 2015 Hahaha, wszystko się zgadza :D Z Danielem jesteśmy parą, to on głównie zaczął mnie uczyć rysować na studiach i od tamtej pory ciągle pracujemy razem, więc byłoby naprawdę dziwne, gdyby moje prace się z nim w żaden sposób nie kojarzyły ;) Dzięki za miłe słowa, sama wciąż się uczę, ale nie omieszkam zajrzeć do Ciebie i coś podszepnąć, jeśli poczuję się wystarczająco kompetentna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiciputek Napisano 13 Marzec 2015 Autor Share Napisano 13 Marzec 2015 Mały update. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
badassky Napisano 13 Marzec 2015 Share Napisano 13 Marzec 2015 Supcio, ten z wężem jest genialnie namalowany :3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi